Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה פעמים בסרטונים המצורפים לשרשור הנהג המצלם נאלץ לבלימה פתאומית כדי להימנע מפגיעה. מהסתכלות על הסרטון אין לנו דרך לדעת כיצד הנהג בלם, ולכן זו נקודה ששווה לציין אותה ושכבר עלתה פה קודם.

בכל אופן, בלימה בנעילת גלגלים זה נוהל מקובל. לא כי היא מספקת את מרחק העצירה הקצר ביותר פיזית, אלא מאחר והיא מספקת את מרחק העצירה הקצר ביותר שהנהג הטיפוסי יכול להשיג. זה לא רק "שגעון" של ראם, גם דון פלמר מאמן ככה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כן, נוהל מקובל.

עדיף על בלימה חלשה, עדיף על בלימה לסירוגין ועדיף על לא לבלום כלל.

מפתיע.

ועדיין, זו לא הדרך הנכונה לבלימה ברכב ללא ABS.

פורסם

עדיף גם על בלימה נסוגה שמתפקששת.

זו בלימה "נכונה" לציבור הנהגים הכללי. גם ברכב עם ABS אפשר לקצר מרחקי עצירה ולשפר תגובת הגה אם מצליחים לבלום בלי התערבות המערכת. אתה לא רואה אף מאמן נהיגה מתקדמת מציע את זה אפילו לנהגים מאומנים.

ושלא נשכח: עדיף על אלו שמחליטים לוותר על בלימה ולהשתמש בהגה כדי לעקוף את המכשול.

פורסם
לעומתה- מכונית שבה אנו מפמפמים, נמצאת חלק מהזמן בתאוטה, כשאנו לוחצים על הבלמים, ובחלק מהזמן בגלישה חופשית במהירות קבועה... כשאנו מרפים מהבלמים.

זו באמת שורה שכתב ראם סמואל? או שזה היה מה שאתה כתבת?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זו בהחלט שורה שראם כתב (ראה קישור). ראם נוהג לכתוב (ולדבר) "בלשון בני אדם."

אצלו אין דיבורים על וקטורים, דיאגרמות גוף חופשי (כמו מעגל האחיזה של הצמיג) ושאר ירקות.

פורסם (נערך)

לשון בני אדם שהבריזו משיעורי פיזיקה אולי.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם (נערך)

גם אני לא מת על הסגנון שלו, אבל השורה התחתונה שלו לענייננו נכונה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

לא הבנת אותי. אין כאן עניין של סגנון. יש כאן עניין של תוכן.

סגנון כזה או אחר אני לא מבקר כי זה סובייקטיבי. פיזיקה אובייקטיבית [בערך].

יש הבדל בין משלב לשוני לשגיאה, לא?

כמובן קטונתי וזה.

פורסם (נערך)
לא הבנת אותי. אין כאן עניין של סגנון. יש כאן עניין של תוכן. סגנון כזה או אחר אני לא מבקר כי זה סובייקטיבי. פיזיקה אובייקטיבית [בערך].

אתה צודק.

אבל לעתים קיים צורך לפשט את הפיזיקה גם במחיר של אי דיוק כדי שהדברים יהיו מובנים.

כולנו עושים את זה לפעמים. גם מאמני הנהיגה הטובים ביותר (רוב וילסון) עושים את זה פה ושם, וגם כאלו שהם גם מהנדסי רכב (כמו אד דליס או דון פלמר) עושים את זה.

ראם הוא אולי הקיצון של הנטיה הזו לכיוון האחד, דייב טרנר מ-Cadence Driver Development הוא כנראה הקיצון בכיוון השני.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
זו באמת שורה שכתב ראם סמואל? או שזה היה מה שאתה כתבת?

את הטקסט הנ"ל הוא כתב, אינני מתנסח כך ולדעתי יש מספר בעיות בטקסט שלו - כאמור אני הייתי מתנסח אחרת לגמרי. שגיאות כתיב מעצבנות אותי מאוד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...