Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא צריך לספור שניות, יש ספירת שניות לסרטון, יו קנואו...

אפשר לראות ב-

וב-
שהרכב המסחרי חולף ליד טלאי בנתיב הימני. הרכב המצלם חולף ליד אותו קטע שניה אחת לאחר מכן (
,
) לפי הסרטון.

המצב הזה נמשך מ-

עד
, כלומר הוא לא רגעי, ואפילו אם כן עדיין מדובר על מרחק קצר מדי, בפרט בהתחשב בתנאים.

הרטיבות, רסס הכביש והעובדה שמדובר ברכב מסחרי שמסתיר יותר שדה ראיה ככל שמתקרבים אליו - רק מגדילות את הצורך בשמירת רווח תקין, ואנחנו עוד לא יודעים מה היה מאחוריך.

Quod Erat Demonstrandum.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

#התחלנו

תגובה הבאה של stio לפחות 860 מילים.

רק חסר m3x7r3m3 עם ההודעות שלו באורך הגלות על כלום ושום דבר ואפשר ללכת לישון בשקט

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ובכן - לילה טוב והרי התגובה המנומקת שלי. מניתוח הסרטון עולים הדברים כדקלמן:

1. בשניה 0:17 (שעון יוטיוב) הרכב המסחרי עובר ליד טלאי, אך הרכב המצלם (הפאביה במקרה דנן) הגיע לטלאי הנ"ל רק לאחר שתי שניות. אי לכך, טענתך שלכאורה הרכב המצלם שמר על שניה אחת בלבד הופרכה.

2. כמה טיפות של גשם לא הפריעו לנהג הרכב המצלם (עבדכם הנאמן) לראות רחוק ולהבין שאין שום רכב לפני הרכב המסחרי - כלומר הסיכוי שהרכב המסחרי יחליט לבלום בלימת חירום הוא סיכוי נמוך (אמנם נמוך אבל קיים - אך עדיין נמוך), כך שנהג הרכב המצלם יכול להגיב מיד ללא כל בעיה.

3. עם כל הכבוד לשעון המצלמה, שעון יוטיוב ושעון הקוקייה שלכם על הקיר, אינכם יכולים לדעת בוודאות מוחלטת כמה על כמה שניות מדובר, שכן התמונה רצה מהר יותר מהשעון במצלמה הזו - מה גם שהיא מקרטעת ונמצאת כבר שנים רבות בשימוש. אם זה לא היה ברור: שעון המצלמה עובד היטב, התמונה רצה מהר יותר מהמציאות. צריך לזכור שלא מדובר במוצר גרמני אלא סיני, אז סלחו למצלמה.

4. הגעתי רק ל- 171 מילים.

פורסם (נערך)

שתי שניות (ואני עדיין לא קונה) הן לא מספיק בתנאים רטובים! יודע מה, לפעמים הן לא מספיקות אפילו כאשר יבש. מה גם שאתה נכנס לרסס שלו.

הרבה נהגים חשבו כמוך שאין סיכוי שהנהג שלפניהם יבלום פתאום, רק כדי להיכנס לסטטיסטיקה שמציבה את אי-שמירת הרווח כגורם מספר אחד להתנגשויות בעולם.

תתפלא איזה סיבות אזוטריות יש לאנשים להשליך עוגן פתאום, ובפרט כשרטוב. גם ככה זה לא נהג מציאה אם הוא מתנחל בשמאלי...

עוד נקודה למחשבה: לרכב המסחרי הזה יש ארגז אטום. במקומך הייתי נשאר רחוק מאחוריו כדי לוודא שהוא מסוגל לדעת שאני שם, במיוחד אם אני עומד לעקוף אותו מימין...

פורסם
שתי שניות (ואני עדיין לא קונה) הן לא מספיק בתנאים רטובים! יודע מה, לפעמים הן לא מספיקות אפילו כאשר יבש. מה גם שאתה נכנס לרסס שלו.

הרבה נהגים חשבו כמוך שאין סיכוי שהנהג שלפניהם יבלום פתאום, רק כדי להיכנס לסטטיסטיקה שמציבה את אי-שמירת הרווח כגורם מספר אחד להתנגשויות בעולם.

תתפלא איזה סיבות אזוטריות יש לאנשים להשליך עוגן פתאום, ובפרט כשרטוב. גם ככה זה לא נהג מציאה אם הוא מתנחל בשמאלי...

עוד נקודה למחשבה: לרכב המסחרי הזה יש ארגז אטום. במקומך הייתי נשאר רחוק מאחוריו כדי לוודא שהוא מסוגל לדעת שאני שם, במיוחד אם אני עומד לעקוף אותו מימין...

שתי שניות הן די והותר בשבילי ע"מ להגיב ולצאת מכלל סכנה ללא כל בעיה - גם בגשם שאתה רואה בסרטון הזה. אכתוב שיש לי רישיון משנת 2004 וללא תאונה, שריטה או דו"ח אחד (גם לא דו"ח חניה, טפו טפו טפו) - לפיכך סמוך עלי שאני יודע מה אני עושה.

הנהג יכול לבלום בגלל מיליון סיבות שלא קשורות לתנאי הדרך - לרבות התעסקות בטלפון (שיחה, הודעה, פייסבוק, אנערף), סיגריה שנופלת למטה, התעסקות עם מסך המולטימדיה (במידה וקיים) ואני מודע לכך על אף ההודעה הקודמת, אולם יש לציין שלא חששתי מכך מכיוון שלא היתה בעיה מבחינתי של מרחק וזמן התגובה שלי מצוין (מבלי להשתחצן, כן? אבל זה המצב).

הרכב המסחרי עם הארגז האטום ממש לא הדאיג אותי, מכיוון שלא עקפתי אותו מיד כמו ששמת לב אלא חיכיתי מעט שיראה אותי. רק לאחר שהגעתי למסקנה שאין כל סכנה לעקיפה מימין הרכב המסחרי נעקף. אני מודע לסוגיה הזו.

בקיצור - איני מקבל את הטענות הללו ומבחינתי שמרתי מספיק מרחק.

פורסם (נערך)

בסדר גמור.

זמן התגובה הממוצע אגב הוא לא ה-0.75 שמדברים עליו בנהיגה המונעת, הוא למעשה 1.3 שניות וזה עוד רק לנהגים עירניים. אבל ניחא. אני מאמין שנתתי לך (ולקוראים) חומר למחשבה ודיינו בכך.

אנחנו פשוט רואים פה הרבה סרטונים אבל המון עבירות אבל לא על אי שמירת רווח, שגורמת יותר התנגשויות מכל התנהגות אחרת שרואים כאן בשרשור.

יש תיעודים של היצמדויות, אך הם מוצגים מכיוון של התנהגות כוחנית ולא מבחינת הסיכון האובייקטיבי להתנגשות הכרוך בהם.

כמו כן, לא מוצגים מצבים שבהם הנהיגה היא לא פגוש לפגוש אבל עדיין אין +1.5-2 שניות הדרושים. כשלעצמו, זה לא פחות גרוע מהיצמדות.

פורסם
בסדר גמור.

זמן התגובה הממוצע אגב הוא לא ה-0.75 שמדברים עליו בנהיגה המונעת, הוא למעשה 1.3 שניות וזה עוד רק לנהגים עירניים. אבל ניחא. אני מאמין שנתתי לך (ולקוראים) חומר למחשבה ודיינו בכך.

אנחנו פשוט רואים פה הרבה סרטונים אבל המון עבירות אבל לא על אי שמירת רווח, שגורמת יותר התנגשויות מכל התנהגות אחרת שרואים כאן בשרשור.

יש תיעודים של היצמדויות, אך הם מוצגים מכיוון של התנהגות כוחנית ולא מבחינת הסיכון האובייקטיבי להתנגשות הכרוך בהם.

כמו כן, לא מוצגים מצבים שבהם הנהיגה היא לא פגוש לפגוש אבל עדיין אין +1.5-2 שניות הדרושים. כשלעצמו, זה לא פחות גרוע מהיצמדות.

אתה שוכח שבלימה רק גורמת להאטה, ולא גורמת לעצירת פתע לחלוטין, כלומר יש מרווח של עוד כמה עשיריות השניה, ובנוסף ברגע שהוא הגיב הוא בולם בחוזקה יותר מאשר הרכב שלפניו, בד"כ.

פורסם

אם כבר ההיפך: כמעט כל הנהגים בולמים יותר מדי בהדרגה במצב חירום.

נכון גם להשאיר מרווח בטחון נוסף למקרה שהרכב המוביל מסוגל למרחק עצירה קצר יותר, בעיקר כשרטוב.

ובכלל, אתה ממש לא רוצה לבלום עד הקצה ולעצור כחוט השערה מן הרכב המוביל.

ועוד לא דיברנו על שיקולים נוספים כמו רכב עוקב או מכשולים סטטיים.

פורסם

אחת הסיבות שאני מתעב את תל אביב, הכל כל הזמן בשיפוץ שלא נגמר, הברדק בכבישים מזכיר מדינות עולם שלישי שצילמו בהם ספיישלים של טופ גיר, פשוט הזוי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לא. אבל שתי עוולות לא יוצרות צדק.

2 עוולות שאני רואה:

עוולה ראשונה - רכב גדול שתופס נתיב שמאל ללא סיבה.

עוולה שניה - אמו של הנהג ברכב המסחרי. הוא פשוט בן עוולה...

לא יודע על איזה שתי עוולות אתה מדבר אבל לי מפריע שאתה "יורד" על stio.

ברור שהוא נהג בעל ניסיון וברור לפי הסירטונים שהוא מעלה (כבר הרבה זמן) שאם יקרה משהו זה לא יהיה באשמתו.

מפריע לי שאתה לא העלית אף סירטון אבל יש לך אך ורק ביקורת על כולנו.

איך אתה נוהג?

(אל תיתן הרצאה, תתחיל להעלות סירטונים)

פורסם
אחת הסיבות שאני מתעב את תל אביב, הכל כל הזמן בשיפוץ שלא נגמר

וזה רק יילך ויחמיר. מה גם שאפשר לומר את אותו דבר גם על חיפה והקריות.

פורסם (נערך)

לא יודע על איזה שתי עוולות אתה מדבר אבל לי מפריע שאתה "יורד" על stio.[...]מפריע לי שאתה לא העלית אף סירטון אבל יש לך אך ורק ביקורת על כולנו. איך אתה נוהג?

אני לא יורד על אף אחד. אני טוען את מה שאני רואה עובדתית ומנהל דיון אובייקטיבי. בסוף גם קיבלתי את הטיעונים של ידידי סטיו ולו רק מחמת הספק. המסר בכל מקרה הועבר, ורב לי בכך.

אני לא ידעתי שהכניסה לדיון מותנית בהעלאת סרטונים, כמו שלא ידעתי שאני עצמי צריך להיות איזשהו עילוי כנהג כדי לראות את הפגמים האובייקטיביים בנהיגתם של זולתי.

אני אגב הכי ביקורתי...כלפי עצמי. כי מבחינת טיב החומר אני לא נהג טוב בכלל. אבל אני כן מרוכז רק בנהיגה, ואני משתדל מאוד להקפיד כל הזמן על כללי הבטיחות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...