Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בסדר גמור.

זמן התגובה הממוצע אגב הוא לא ה-0.75 שמדברים עליו בנהיגה המונעת, הוא למעשה 1.3 שניות וזה עוד רק לנהגים עירניים. אבל ניחא. אני מאמין שנתתי לך (ולקוראים) חומר למחשבה ודיינו בכך.

אנחנו פשוט רואים פה הרבה סרטונים אבל המון עבירות אבל לא על אי שמירת רווח, שגורמת יותר התנגשויות מכל התנהגות אחרת שרואים כאן בשרשור.

יש תיעודים של היצמדויות, אך הם מוצגים מכיוון של התנהגות כוחנית ולא מבחינת הסיכון האובייקטיבי להתנגשות הכרוך בהם.

כמו כן, לא מוצגים מצבים שבהם הנהיגה היא לא פגוש לפגוש אבל עדיין אין +1.5-2 שניות הדרושים. כשלעצמו, זה לא פחות גרוע מהיצמדות.

חן, לצערי לא נתת לי כאן כל חומר למחשבה מהסיבה הפשוטה שאני מכיר את הנושאים הללו היטב - מבלי להשתחצן זמן התגובה שלי מצוין. הייתי מעורב בלא מעט כמעטים שלא באשמתי ובכל המקרים הצלחתי להתחמק בדרכי שלי מבלי לגרום לנזקים כלשהם רק (ואני מדגיש: רק) בזכות זמן תגובה מצוין.

אני מסוגל לזהות מבעוד מועד נהג בעייתי ע"פ סימנים בנהיגתו ולפיכך להיזהר בהתאם - ואם הוא מתקרב אלי מהר מדי אני מתפעל את הסיטואציה בהתאם ומחליט האם לבלום, לסטות מהנתיב, לצפור או הכל גם יחד (כל מקרה לגופו) וכמו כן מניח שיש עוד כמוני רבים.

ידידי, אני מעריך את הניסיון לעזור אך אסתפק במה שכתבת בתחילת ההודעה בנוסח: "בסדר גמור" ואאחל לך המשך שבוע מצוין. :)

אם כבר ההיפך: כמעט כל הנהגים בולמים יותר מדי בהדרגה במצב חירום.

נכון גם להשאיר מרווח בטחון נוסף למקרה שהרכב המוביל מסוגל למרחק עצירה קצר יותר, בעיקר כשרטוב.

ובכלל, אתה ממש לא רוצה לבלום עד הקצה ולעצור כחוט השערה מן הרכב המוביל.

ועוד לא דיברנו על שיקולים נוספים כמו רכב עוקב או מכשולים סטטיים.

בלימת חירום נכונה היא למעוך את דוושת הבלמים עד לרצפה - ברכב עם ABS הדוושה תרעד ויש להמשיך לבלום, וברכב ללא ABS הגלגלים ינעלו אולם יש להמשיך ללחוץ בכל הכוח על דוושת הבלמים מבלי לפמפם.

2 עוולות שאני רואה:

עוולה ראשונה - רכב גדול שתופס נתיב שמאל ללא סיבה.

עוולה שניה - אמו של הנהג ברכב המסחרי. הוא פשוט בן עוולה...

לא יודע על איזה שתי עוולות אתה מדבר אבל לי מפריע שאתה "יורד" על stio.

ברור שהוא נהג בעל ניסיון וברור לפי הסירטונים שהוא מעלה (כבר הרבה זמן) שאם יקרה משהו זה לא יהיה באשמתו.

מפריע לי שאתה לא העלית אף סירטון אבל יש לך אך ורק ביקורת על כולנו.

איך אתה נוהג?

(אל תיתן הרצאה, תתחיל להעלות סירטונים)

תודה על התמיכה. אני מעלה סרטונים כבר 3 שנים מהפאביה, בפולו אין לי עדיין מצלמה (אין לי זמן להתעסק בזה) - אך אם היתה הייתם רואים מקרים הרבה יותר הזויים, שכן לבעלי סיאט לאון 1.8 או קופרה יש בעיה חמורה איתי וחייבים לחתוך לי את הצורה, כנ"ל לכל מכוניות המיני עם הטורבו לד שחייבים (פשוט חייבים) להידבק עד שאני נאלץ לסטות מהנתיב.

**

בהזדמנות זו אני רוצה לפנות לבעל הלאון קופרה עם סיומת 38 בצבע אפור כהה 3 דלתות כמדומני על כביש 722 שברגע שראה אותי הדביק את דוושת הגז לרצפה, חתך לי את הצורה (ירדתי לשול השמאלי), הבהיל כהוגן את הנוסעת שישבה לצידי וברגע שראה שאני לא משחק איתו חזר לנתיבו על 100 קמ"ש: אתה דביל. כל כך.

פורסם
אני לא יורד על אף אחד. אני טוען את מה שאני רואה עובדתית ומנהל דיון אובייקטיבי. בסוף גם קיבלתי את הטיעונים של ידידי סטיו ולו רק מחמת הספק. המסר בכל מקרה הועבר, ורב לי בכך.

אני לא ידעתי שהכניסה לדיון מותנית בהעלאת סרטונים, כמו שלא ידעתי שאני עצמי צריך להיות איזשהו עילוי כנהג כדי לראות את הפגמים האובייקטיביים בנהיגתם של זולתי.

אני אגב הכי ביקורתי...כלפי עצמי. כי מבחינת טיב החומר אני לא נהג טוב בכלל. אבל אני כן מרוכז רק בנהיגה, ואני משתדל מאוד להקפיד כל הזמן על כללי הבטיחות.

כ"כ הרבה סתירות פנימיות בינך לבין עצמך...

אתה לא צריך להיות עילוי אבל אם אתה נהג כ"כ לא טוב, איך אתה מעיר לאחרים?

קודם כל, תלמד לנהוג טוב ואז תתחיל להעיר לאחרים.

הצילום הוא אחד הדברים הכי טובים ללימוד.

כך אתה רואה את כל הטעויות שעשית על הכביש בכל מיני מצבים.

פורסם

רציתי לשתף אותכם במקרה שקרה לי היום בכביש החוף מנתניה לחיפה

ככמו כן חזרתי היום מהבסיס. שנמצא בראשון לציון ברכב הפרטי שלי כשהגעתי לנתניה הייתי על הנתיב השמאלי ומימיני הונדה גאז שחורה חדשה מהחברה עקפתי אותו משמאל כמו כל עקיפה רגילה והבחור החליט שלא מתאים לו שאני עוקף אותו והדביק את הדוושה לריצפה עקף אותי ונכנס לי לנתיב החלטתי שאני לא משתתף במשחק הזה ונסעתי מאחוריו פתאום הוא החליט להוריד את המהירות ל70 לכמה קמ טובים אז החלטתי לנסות לעקוף שוב כי לא מתאים לו שאני עוקף וחסם אותי לעוד כמה. קמ טובים ניסיתי לעקוף שוב והוא לא אהב את זה אז הוא דפק לי ברק חירום ושאני אומר חירום אני אומר מ100 ל30 קמששש נסעתי לחלון שלי ואמרתי שאני לא מעוניין להשתתף במשחק המפגר שלו הוא מצידו עקף וזרק עלי פחית קולה ודפק עוד כמה ברקס חירום שהוא מלפני זה גבל בסיכון ובטמטום מיותר בהמשך הוא ניסה להוריד אותי מהכביש בכך שדפק פניות חשות אלי עם ההגה ועוד כמה ברקס חירום וסימונים עם הידים בשלב הזה הרגשתי איום והתקשרתי למשטרה שרצת לשלוח ניידת אבל זה לא אפשרי כי אנחנו בתנועה הגעתי לחיפה במזל הבחור דפק גז ליציאה מהכביש אחרי וכשהגעתי לרמזןר אדום חסם אותי ויצא מהרכב שלו עליתי בגללו על האי תנועה וברחתי בתוך העיר הבחור בן 30 עם כיפה סרוגה פשוט בושה לנהגים במדינה הזו

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

עוד משהו ששלכתי לציין באיזשהו שלה נסעתי על 40 כדי שיתקדם והוא מצידו הוריש גם את הקמש וחיכה לי עד שאגיע אליו

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
אתה לא צריך להיות עילוי אבל אם אתה נהג כ"כ לא טוב, איך אתה מעיר לאחרים? קודם כל, תלמד לנהוג טוב ואז תתחיל להעיר לאחרים.

אין שום קשר בין הדברים.

אני מצביע על כשלים אובייקטיביים בנהיגה של אחרים (כמו שאני רואה אותה) מנקודת מבט של נהיגה דפנסיבית. אלו כשלים שגם אדם ללא רשיון נהיגה אך בעל הגיון בריא היה יכול לעלות עליהם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בלימת חירום נכונה היא למעוך את דוושת הבלמים עד לרצפה וברכב ללא ABS הגלגלים ינעלו אולם יש להמשיך ללחוץ בכל הכוח על דוושת הבלמים מבלי לפמפם.

:shock:

!?Say what now

פורסם

זו טכניקה מקובלת לנהגים שאין להם נסיון בבלימת מטרה.

כל עוד אין צורך בהיגוי (שאז ניתן להרפות רגעית), נעילת גלגלים מספקת כוח האטה לא רע בכלל וסביר שתאט את הנהג טוב יותר מכל נסיון-נפל לבלום על סף הנעילה.

פורסם (נערך)

אני חושב שאנחנו מרבים להשתמש במונח "נכון" בצורה לא "נכונה". :wink:

פיזיקלית בכל מצב נתון בנהיגה יש תשובה אחת נכונה. ברגע שאתה מכניס את המגבלות של הגורם האנושי, לפעמים מתברר שפתאום יש יותר מתשובה "נכונה" אחת.

עבור Stio, בלימת חירום נכונה היא בנעילת גלגלים. עבורך זו בלימה נסוגה. במקום זה אפשר פשוט להחליף את המלה "נכונה" במלה "יעילה."

אפשר להעתיק את זה גם לתנוחת ישיבה, לעבודת הגה, לקווים, לסגנון נהיגה ועוד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

זה עניין מהותי.

אני אישית אגב תמיד מקפיד לרשום בהקשר הזה יעיל וכשאני רושם "נכון" זה לעולם במירכאות.

פורסם
כ"כ הרבה סתירות פנימיות בינך לבין עצמך...

אתה לא צריך להיות עילוי אבל אם אתה נהג כ"כ לא טוב, איך אתה מעיר לאחרים?

קודם כל, תלמד לנהוג טוב ואז תתחיל להעיר לאחרים.

תשאל את הרופאים הכי טובים שיש, המדענים הכי טובים שיש - כמעט ואף אחד מהם לא יגיד לך שהם הכי טובים. הם יגידו לך שיש מלא דברים שהם לא יודעים ויש להם *מלא* ללמוד. זה לא מונע מהם ללמד באוניברסיטאות המובילות ולהעיר לעמיתיהם.

נהג שחושב שהוא יודע לנהוג הכי טוב, גם אם יש לו מיליון סיבות לחשוב כך והוא מעלה סרטונים לאן שהוא לא רוצה ולא עשה אף תאונה - הוא מסוג הנהגים שהכי מפחידים אותי.

נהגים שמבקרים את עצמם ופתוחים לביקורת - אשריהם.

פורסם (נערך)
:shock:

!?Say what now

בהחלט, וכעת נעבור לשלב ההוכחות / ראם סמואל:

מתוך אתר "איגוד קציני בטיחות": "יש לנו כמובן מלא תירוצים למה עלינו לבלום בפמפום, בהדרגה . המכונית תחליק, תתהפך, תסתבסב ועד כהנה וכהנה, אך האמת היא כי במקרה חירום, הבלימה היעילה ביותר תהיה בלימה בכל הכוח. לחיצה מיידית חזקה ורציפה על דוושת הבלמים תביא את הנהג הממוצע לעצירה במרחק הקצר ביותר (...) במכונית שאינה מצוידת במערכת ABS השיטה היא אותה שיטה!!אני יודע, הגלגלים ינעלו והמכונית תחליק, אז מה?

מכונית מחליקה נמצאת עדיין בתאוטה, לעומתה- מכונית שבה אנו מפמפמים, נמצאת חלק מהזמן בתאוטה, כשאנו לוחצים על הבלמים, ובחלק מהזמן בגלישה חופשית במהירות קבועה... כשאנו מרפים מהבלמים.

לכן בכל מקרה מרחק הבלימה יהיה קצר יותר בבלימה רציפה מול כל שיטה אחרת.

וכאן שואלים הספקנים: ומה אם המכונית תסטה מנתיבה?

המכונית לא תסטה, חוק פיסיקלי ידוע הוא כי גוף נע בכיוון מסוים, ימשיך לנוע, בכוח ההתמדה לכיוון המקורי אליו נע בתחילה.

במקרה שלנו, גם אם הגלגלים נעולים (מכונית ללא ABS) המכונית תנוע בנתיב התנועה המקורי שלה כל עוד אנו בגלגלים נעולים, משום שארבע פיסות גומי המחליקות על הכביש לא ישנו כיוון התנועה אלא אם יתגלגלו (דבר שאינו קורה כשהם נעולים).

רוצים עוד נתון מפתיע?

במבחן שערכנו, במכונית ללא ABS, בבלימת חירום מ- 50 קמ"ש, ירידה קלה וכביש רטוב, התוצאות היו: כ 12 מטרים הפרש בבלימה לרעת פמפום מול נעילת גלגלים!!"

לסיכום: במקרה חירום האופן היעיל ביותר לעצור את המכונית יהיה ללחוץ על הבלמים במהירות ובעוצמה לחיצה רציפה וחזקה עד לעצירתה.

http://www.igudkb.co.il/125534/%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%9D---%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%94

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

בחייאת דינק למה בשרשור הזה למה..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...