Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלת

אחת מפגרת שהחליטה להשתלב לכביש מנתיב האצה בזמן שהיא נוסעת על 50 קמ"ש ואני 110-120:

u_iFEi5GET4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וזה קרה לפני כמה דקות, בנאדם מפגר לא עוצר בעצור וכמעט נכנסתי בו:

q4mhzOtVuGE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אם משהוא יכול לפרסם את הסרטונים בצורה נורמלית זה יהיה נחמד.

פורסם
אני לא בא להצדיק את הנהג!

אלא שצריך לשים לב טוב מה קורה בצומת מבחינת תשתית:

הצומת הוא צומת איקס (X) אבל הרחובות אינם מאונכים זה לזה, כך שבצומת עצמו הרחוב החותך (קוליץ) כמעט מקביל לרחוב הראשי (גולומב). ישנם שלושה רמזורים זהים, שניים לפני הצומת, ואחד אחרי הצומת. הנהג הסורר נמצא בנתיב האמצעי וראשון, כך שהוא לא רואה את שני הרמזורים שצמודים אליו. הנהג באופן טבעי מסתכל לרחוב שאליו הוא רוצה לנסוע, בזוית שהוא נמצא הוא מסתכל ממש ישר לפניו, ואילו הרמזור האמיתי שלו נמצא במרחק כמעט כפול ממנו.

מה שהיה צריך להקפיד עליו בצומת המיוחד הזה: להוסיף מעין מצחיות לרמזורים המדוברים, כך שלא יווצר הבלבול!

ארשום על כך מכתב למחלקת התנועה של עיריית ירושלים, ואני מציע לכל אחד מכם גם כן לרשום!

עריכה: נראה שכבר יש מצחיות על הרמזורים בצומת המדובר, והאור בקושי נראה, צריך להטות עוד קצת את הזווית להשלמת המלאכה. אפשר להשתמש גם בגשר היפה שהציבו שם למטרות בטיחות ולא רק לפרסומות.

בכל מקרה הקטנוע לא נסע מהר משום שבדיוק התחלף הרמזור שלו לירוק.

אני לא בא להאשים את הקטנוע בשום אופן, אבל רוכב מיומן ומרוכז יותר אולי יכל למנוע את התאונה הזאת!

שים לב שהרנו הפוגע היה ראשון ברמזור אז מלכתחילה שהרמזור ניהיה אדום הוא שם לב אליו.

לדעתי פשוט נמאס לו לחכות,ואז כשראה שאין רכבים נתן גז.

פורסם
אחת מפגרת שהחליטה להשתלב לכביש מנתיב האצה בזמן שהיא נוסעת על 50 קמ"ש ואני 110-120:

youtube. com/watch?v=u_iFEi5GET4

וזה קרה לפני כמה דקות, בנאדם מפגר לא עוצר בעצור וכמעט נכנסתי בו:

youtube. com/watch?v=q4mhzOtVuGE

אם משהוא יכול לפרסם את הסרטונים בצורה נורמלית זה יהיה נחמד.

המקרה הראשון באשמתך המלאה אכן נראה כמו חוסר נסיון.

המקרה השני באשמת שניכם ובנוסף הבלמים שלך חלשים מאוד לפי מה שזה נראה.

אם לא תלמד לצפות ולנהוג בצורה מונעת הולכת להיות לך תאונות בקרוב ...

פורסם
המקרה הראשון באשמתך המלאה אכן נראה כמו חוסר נסיון.

המקרה השני באשמת שניכם ובנוסף הבלמים שלך חלשים מאוד לפי מה שזה נראה.

אם לא תלמד לצפות ולנהוג בצורה מונעת הולכת להיות לך תאונות בקרוב ...

אולי אתה לא מודע לחוקים בכביש, אבל זו ממש לא אשמתי.

אם משהוא משתלב לכביש מנתיב האצה הוא חייב לוודאות לפני שהוא משתלב שהוא לא מפריע לתנועה.

אם הייתה קורת תאונה האשמה הייתה רק של הנהגת שלא הסתכלה במראות והתפרצה לכביש.

זה שהיא נמצאת בנתיב האצה לא אומר שאני צריך להאט ל50 קמ"ש ולתת לה להשתלב זה אומר שהיא צריכה להאיץ למהירות המתאימה ולהשתלב בלי להפריע לתנועה או לחכות עד שהיא תוכל להשתלב.

עוד פעם גם המקרה השני לא באשמתי, אם הייתה קורת תאונה מן הסתם שהאשם היחידי הוא נהג הרכב שהתעלם מתמרור עצור, זה שאני יכול לנהוג באופן זהיר יותר זה סיפור אחר, אבל בשום מצב אין לי פה אשמה במה שהיה קורה.

סגנון הנהיגה שלי לא קשור לעבירות שנהגים אחרים עושים.

פורסם

youtube. com/watch?v=u_iFEi5GET4

אתה על 110-120?

באיזה כביש מדובר בדיוק? לא נראה שממש חוקי לנסוע שם על 110-120.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

הנהיגה שלך די פראית ואין לך שום צפי לצרות.

בצומת העירוני אתה ייב להאט גם אם זכות הדרך שלך. אם במקום המכונית היה עובר רוכב אופניים או טוסטוסן היה לך סיכוי טוב לצלם תאונה בה יש לך אשמה, לפחות חלקית. בתאונה בבין עירוני (כיבש 4 בקטע הצפוני?) מהירות 110 קמ"ש היא מופרזת לתנאי הדרך, בודאי בצומת מהסוג שצילמת. אתה תמיד חייב להיות מוכן לנהג האחר שיעשה שטויות, ובמצב שנוצר אתה צריך להאט ואף לסטות מעט לשוליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הנהיגה שלך די פראית ואין לך שום צפי לצרות.

בצומת העירוני אתה ייב להאט גם אם זכות הדרך שלך. אם במקום המכונית היה עובר רוכב אופניים או טוסטוסן היה לך סיכוי טוב לצלם תאונה בה יש לך אשמה, לפחות חלקית. בתאונה בבין עירוני (כיבש 4 בקטע הצפוני?) מהירות 110 קמ"ש היא מופרזת לתנאי הדרך, בודאי בצומת מהסוג שצילמת. אתה תמיד חייב להיות מוכן לנהג האחר שיעשה שטויות, ובמצב שנוצר אתה צריך להאט ואף לסטות מעט לשוליים.

דבר ראשון צפיתי את זה שהיא תנסה להיכנס ובגלל זה הורדתי את הרגל מהגז.

אני ידעתי בכל מקרה שאני יספיק לבלום אם היא תיכנס לי לנתיב, ולרדת לשוליים לא היה ממש אפשרות כי היה שם רכב.

גם היה לה עוד 10 מטר לנתיב האצה, אבל היא החליטה להידחף לכביש ב50 קמ"ש במקום להאט או לעצור.

וזה קרה בכביש 70 אחרי מצובה.

בנוגע לבחור בעצור אפשר להגיד עד מחר "אם", "אם" במציאות זה היה רכב עם נהג מפגר שהחליט לא לעצור בעצור ורואים את התמרור ואת הקו עצירה שלו בסרטון.

נכון שנהגתי יחסית מהר בקטע מאשר מבדר"כ כי היה לילה ולא היו רכבים בכביש והיה לי שדה ראייה, אבל במקרה הזה זה היה ממש מזל גדול שלא הייתה תאונה, ממש לא הייתה צריך באותו רגע שתפתח לי כרית אוויר בפרצוף.

אבל אם הייתה קורת תאונה לפחות היו שוללים לנהג המפגר הזה את הרישיון, עכשיו לא יעשו לו כלום עד שהוא יהרוג משהוא.

פורסם

תלמד קצת על: "חובת הזהירות הכללית"

1. אתה תגלה שאם נהג לא עצר בעצור, ונכנסת בו גם אתה אשם!

2. אם לא התאמת את מהירות שלך למתרחש בכביש, גם אתה אשם! (50 - 110 קמ"ש)

3. הכי חשוב, תהייה חכם ולא צודק. בריאות שלך חשובה יותר ממי ישלם השתתפות עצמית בביטוח.

פורסם
תלמד קצת על: "חובת הזהירות הכללית"

1. אתה תגלה שאם נהג לא עצר בעצור, ונכנסת בו גם אתה אשם!

2. אם לא התאמת את מהירות שלך למתרחש בכביש, גם אתה אשם! (50 - 110 קמ"ש)

3. הכי חשוב, תהייה חכם ולא צודק. בריאות שלך חשובה יותר ממי ישלם השתתפות עצמית בביטוח.

גם אם משהו יעבור ברמזור אדום ואני יכנס בו או שהוא יכנס בי תהיה לי אשמה תורמת.

אבל יש הבדל בין אשמה של 5% לאשמה של 95%.

תאמין לי שבשום מקרה שהיה פה לא הייתי אשם, אם אנשים מתפרצים לכביש/לא עוצרים בעצור זו אשמתם המלאה.

פורסם

מכונית789 את התגובה שלך לתגובה שלי כבר ראיתי אתמול אבל בחרתי לא להגיב בשביל לתת לך לראות שלא מדובר בדעה שלי בלבד.

אין לך מספיק ניסיון על הכביש והדבר ניכר מאוד בנהיגה שלך ואתה מחזק את זה בתגובות שלך.

כתב לך אחד הגולשים כאן, אל תיהיה צודק, תיהיה חכם.

אתה מנסה לצאת צודק ואתה בהחלט צודק, אבל אתה לא עושה זאת בחכמה.

תאט לפני צמתים, תאט את המהירות שלך דווקא בלילה שאתה לא מצפה שאף אחד יקפוץ לך לכביש כי דווקא אז יקפצו לך לפני הרכב (כמו שכבר חווית על בשרך).

אתה צריך להבין שאף אחד כאן לא מחפש להרע לך אלא לעזור לך (ולנו, שיהיה פחות נהג אחד חסר ניסיון על הכביש) וכל הדברים שנכתבים כאן הם בשביל למנוע תאונה שלך, קלה או קשה.

מקווה שתיקח את הביקורות הבונות ותיישם אותן ולא תפתח אנטי.

בהצלחה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
מכונית789 את התגובה שלך לתגובה שלי כבר ראיתי אתמול אבל בחרתי לא להגיב בשביל לתת לך לראות שלא מדובר בדעה שלי בלבד.

אין לך מספיק ניסיון על הכביש והדבר ניכר מאוד בנהיגה שלך ואתה מחזק את זה בתגובות שלך.

כתב לך אחד הגולשים כאן, אל תיהיה צודק, תיהיה חכם.

אתה מנסה לצאת צודק ואתה בהחלט צודק, אבל אתה לא עושה זאת בחכמה.

תאט לפני צמתים, תאט את המהירות שלך דווקא בלילה שאתה לא מצפה שאף אחד יקפוץ לך לכביש כי דווקא אז יקפצו לך לפני הרכב (כמו שכבר חווית על בשרך).

אתה צריך להבין שאף אחד כאן לא מחפש להרע לך אלא לעזור לך (ולנו, שיהיה פחות נהג אחד חסר ניסיון על הכביש) וכל הדברים שנכתבים כאן הם בשביל למנוע תאונה שלך, קלה או קשה.

מקווה שתיקח את הביקורות הבונות ותיישם אותן ולא תפתח אנטי.

בהצלחה.

אני לא אומר שאתה לא צודק, אבל הניסוח של רוב התגובות פה גורם לי להתגונן.

פורסם

Car789

יודע מה? אתה ת'כלס צודק, אבל לא ממש חכם בצורת הנהיגה...

בכל אופן, אם אתה רק מחפש צדק לפי החוק היבש, אתה באמת תמצא אותו - אחרי שתקבל פיצויים ממי שיפגע בך בתאונת דרכים (ואני מאוד מקווה שאני טועה....)

אני מעדיף לא לקבל פיצויים מאף אחד ולהשאר בריא ושלם.

שלט עצור\ רמזור אדום לא ימנע מאידיוט כלשהו להכנס בי מהצד ולהרוס לי את החיים.

האטה שלי לפני הצומת כן תמנע.

ובנוגע לנהג שיצא באדום ופגע בקטנוע - רואים בבירור שהוא מתחיל את הנסיעה ברגע שהרמזור בצד ימין מתחלף לירוק.

הוא לא ניסה לעקוץ אדום.

אני בוודאי שלא מצדיק אותו, אבל מבין למה הוא התבלבל.

הוא אשם וצריך לשלם את מלוא הנזק ופיצויים לרוכב, אך מחובת העיריה\מע"צ או מי שלא אחראי שם על הכביש, לטפל ברמזור הזה כך שלא יהיה ניתן לראות את האורות שלו,

אחרת צפויות עוד תאונות כאלו בעתיד.

פורסם

לפני מספר ימים יצאתי לחופשה באילת, כרגע חזרתי.

בקרוב אעלה וידאו של בנאדם שכמעט והרג אותי בהתנגשות חזיתית בערך ב-115 קמ"ש, ממנה הצלחתי להתחמק בשניה האחרונה על ידי שבירת ההגה ימינה.

פורסם

נכון שנהגתי יחסית מהר בקטע מאשר מבדר"כ כי היה לילה ולא היו רכבים בכביש והיה לי שדה ראייה, אבל במקרה הזה זה היה ממש מזל גדול שלא הייתה תאונה, ממש לא הייתה צריך באותו רגע שתפתח לי כרית אוויר בפרצוף.

אבל אם הייתה קורת תאונה לפחות היו שוללים לנהג המפגר הזה את הרישיון, עכשיו לא יעשו לו כלום עד שהוא יהרוג משהוא.

אתה מודע לכך שאתה קצת סותר את עצמך נכון?

אתה טוען שיש לך שדה ראייה ושלא היו רכבים ולכן החלטת לטוס על הכביש, ומצד שני "פתאום" קפץ לך מישהו שלא התייחס לעצור?

אם היה קופץ לך פתאום ילד או כלב בין המכוניות שבצד? אתה מודע לכך שפס האטה הוא לא לונה פארק, אלא הוא בשביל שאנשים כמוך יאטו, במיוחד לפני צמתים מסוכנות ובמיוחד במקומות שבהם אסור לטוס על הכביש?

ודבר נוסף, או שהאינסטינקטים שלך לא חדים מספיק או שהבלמים שלך באמת במצב גרוע- כדאי לך לבדוק את זה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...