Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בלימת חירום נכונה בדו"ג תמיד באה עם לחיצה מיידית על הקלא'ץ. אחרת אתה בולם גם את כוח המנוע ומוסיף מרחק בלימה.

לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון.

אם אני מכניס קלאץ', המנוע לא מחובר לגלגל וההאטה שלו לא תאט את הגלגל, ממילא אני מאבד את בלימת המנוע.

אחרת לא היו מתקינים קלאץ' מחליק באופנועים מסויימים כדי למנוע נעילת גלגל בהורדת הילוכים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

כן, אבל בלימת המנוע חלשה יותר מהבלמים בהאטה חריפה, וזה לא תרגיל בחיבור.

לדוגמה, אתה מאט עם הבלמים בעוצמה של 0.9g אבל המנוע לא ״רוצה״ להאט ביותר מ-0.2g כי הוא ייכבה, אז נוצרת הפרעה לבלימה.

זה לא בעיה כי הבלמים מספיק חזקים כדי להתגבר על זה, אבל הבלימה פחות נשלטת, למשל במצב שצריך להרפות טיפה. ברכב עם ABS זה גם קצת משגע את המערכת ומרחק העצירה מתארך קצת.

אתם רציניים?

בלימה נכונה היא לא לנתק מנוע.[...]אתם לא בולמים את "כח המנוע" אלא המנוע עוזר לכם לבלום.[...]מורידים הילוכים במקביל להורדת מהירות כדי לגרום לנוע "לסחוב" אתכם אחורה.

כאן מדובר על עצירת חירום וכוח המנוע פשוט לא רלוונטי כי הבלמים מייצרים יותר ממה שהרכב יכול להתמודד איתו גם ככה.

בכל אופן, גם בנהיגה יומיומית לא מאטים עם ההילוכים. לפחות לא במשהו ששוקל פחות משמונה טון. נשארים עם מנוע מחובר ומורידים הילוכים, אבל לא כדי להסתייע בהאטת המנוע כי אם על מנת להשאיר כוח זמין להאצה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כאן מדובר על עצירת חירום וכוח המנוע פשוט לא רלוונטי כי הבלמים מייצרים יותר ממה שהרכב יכול להתמודד איתו גם ככה.

בכל אופן, גם בנהיגה יומיומית לא מאטים עם ההילוכים. לפחות לא במשהו ששוקל פחות משמונה טון. נשארים עם מנוע מחובר ומורידים הילוכים, אבל לא כדי להסתייע בהאטת המנוע כי אם על מנת להשאיר כוח זמין להאצה.

לא קשור ולא רלוונטי.

אם יש לך משהו שעוזר לבלימה, תשתמש בו.

בכל אופן,

תודה על ההסבר.

עכשיו אני מבין למה תדירות החלפת הבלמים ברכב שאני נוהג עליו תמיד מאוד נמוכה.

בכל רכב שנהגתי, תמיד המכונאים היו מתקשים להאמין לכמות הק"מ שאני עובר עד שיש צורך בהחלפת רפידות.

אתה / אתם תמשיכו לבלום עם בלמים בלבד.

אני אמשיך לבלום גם בעזרת המנוע.

פורסם (נערך)

זה לאו דווקא עניין של הארכת משך השירות של הבלמים או של רכיב אחר (כמו מצמד) אלא של כמה הבלימה אחידה ונשלטת.

עם הורדות הילוכים, כוח הבלימה מתגבר עם כל הורדת הילוך ואז דועך שוב - פחות טוב ליציבות הרכב, לנוחיות הנוסעים, לציפיות של הנהג מאחור או לשליטת הנהג.

בבלימת חירום כל זה לא רלוונטי מלכתחילה כי הבלמים לבדם מייצרים יותר כוח בלימה ממה שהרכב (אחיזת הצמיגים) יכול להתמודד איתו. כל נסיון להוסיף עוד כוח ולא משנה מה מקורו (תרתך את מסבי הגלגלים מצדי) לא יועיל.

פורסם

נכון שלכל אחד יש אחריות וחלק בעניין, כולל לנהג האוטובוס, פשוט מבחינה של כל המרכבים וההודאה של הבחור שהוא מכיר את המקום בעל פה ואף יודע כיצד התנועה מתנהלת שם, מפילה עליו את האשמה ברובה, נו מה לעשות? צריכים להגיד את האמת בסופו של יום.

צריך להפריד פה בין שני דברים: היכולת של הנהג למנוע את המצב והאשמה במצב.

נניח שאתה צודק. יכול להיות שהוא היה יכול עם קצת מחשבה למנוע את המצב המסוכן.

כל זה עדיין לא מפיל את האשמה עליו. המילה ״אשמה״ מרמזת על מעשה לא מוסרי/חוקי. הנהג המצלם לא עשה פה שום דבר כזה ולכן הוא לא אשם בכלום. באותה מידה אתה יכול להאשים אדם שהלך לבד בסמטה חשוכה בלילה בכך שהותקף ונשדד. כנראה שזה לא היה חכם ללכת בסמטה החשוכה לבד בלילה, והוא היה יכול להמנע מהשוד אם היה נוהג בחוכמה, אבל האשמה המלאה במעשה מוטלת על השודד.

פורסם

כדאי שתקרא את ההודעה הקודמת, שבה טענתי כי רוב האשמה נופלת עליו, מהסיבה שהוא ידע כי המקום הזה מועד לפורענות.

לא כל האשמה, אלה רובה, כך הוא תיאר את עצמו וכך זה הובן וככל הנראה, זה גם נכון.

ידוע שהאוטובוס זולג, יודע שיש בעיה, יודע שכך וכך ועדיין לקח סיכון, מה החכמה בדיוק? אפשר להתווכח עד מחר.

פורסם

אוטומטיק אני חולק עליך לחלוטין.

יגיע לבית משפט יראה סרטון, יאמר הופתעתי, הופ נהג האוטובוס אשם לחלוטין.

כל "הידע או לא ידע" זה זו התפלפלות שמראה בעיקר על חכמה ולא אשמה. אני בדעתו של מלכישוע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אז אנחנו נוקטים בשיטה של תהיה חכם או תהיה צודק בפורום?

לא ברור לי.

פורסם
אז אנחנו נוקטים בשיטה של תהיה חכם או תהיה צודק בפורום?

לא ברור לי.

אתה כתבת: או תהיה חכם או תהיה צודק. המילה אשמה לא מופיעה במשפט שלך.

אפשר להיות חכם ולא אשם ואפשר להיות צודק ולא אשם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

דון פלמר חולק עליך:

Hit the brake pedal[....]In a manual transmission car push the clutch down1

כך גם דייב טרנר:

modern ABS and EBD systems tend to cop and work better when there isn't anything else in the system, so declutching[...]can improve

braking distances2

שלא לדבר על דני גלטר:

ודאי שלוחצים על הקלאצ' !

שתי סיבות עיקריות :

1. בכדי למנוע מהמנוע להתנגד לפעולת הבלימה המירבית (שגורמת לכיבויו), כשהדבר מורגש במיוחד במנועי דיזל.

2. לשמור על המנוע פועל.3

ועודד לפידות:

היינו מלמדים[...]את הלקוחות לתמוך עם רגל שמאל על המדרס, ומיד אחרי שהם לוחצים במלוא העוצמה, ניתן ללחוץ על הקלאץ'.4

יש גם אסמכתא של גידי פרדר, בהתחשב בכך שהדיון התחיל עם דו גלגלי.

QVOD ERAT DEMONSTRANDVM. 8)

אם אני אשאל, אני בטוח שאני גם אמצא אסמכתאות של איתי אלון, אד דליס ומי שלא-תרצה.

1.
(Palmer, Don,
Driving Handbook
(iBooks, 2013

2.
http://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?t=1429509

3.
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?270668-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-ABS&p=2202061&viewfull=1#post2202061

4.
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?270668-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-ABS&p=2206253&viewfull=1#post2206253

פורסם

אני מפספס משהו.

אם הבלמים חזקים בהרבה מהמנוע, איך הוא מפריע לפעולת הבלימה? ואם הוא כן מסוגל להתגבר על הבלמים, למה לא לנצל אותו לבלימה לפחות בתחילת המהלך (לשני שהוא יורד לסל"ד סרק).

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

קודם כל, ציטטתי את דייב שמתאר אפשרות להפרעה למערכות אלקטרוניות היכן שזה רלוונטי. גם דון פלמר מתייחס לזה.

מעבר לזה, יש הפרעה לבלימה אבל כל מה שזה אומר הוא שתצטרך ללחוץ על הבלמים טיפה יותר כדי להגיע לעוצמת ההאטה המבוקשת, שזו לא באמת בעיה.

ההפרעה העיקרית היא לשליטה שלך על הבלימה, לדוגמה במצב שאתה מנסה להרפות קצת. נניח למשל שבבלימה על משטח חלק יש גלגל נעול שאתה מנסה לשחרר (באופנוע או ברכב ללא ABS), אבל בלימת המנוע משאירה אותו נעול.

מאחר והבלמים מספיק חזקים, עדיף מנקודת מבט של שליטה אנושית שהם יהיו גורם השליטה היחיד שלך, במקום לנסות לשלוט על שני גורמי האטה בו זמנית.

אני משער שבעשיריות השניה הראשונות בלימת המנוע יכולה לעזור, אז אפשר ללחוץ על המצמד מיד לאחר הבלמים במקום ללחוץ על שניהם בו זמנית. ברכב זה גם ככה נחוץ כדי שרגל שמאל תתמוך בגוף בזמן הבלימה. ע"ע דבריו של עודד.

פורסם

https://www.youtube.com/watch?v=N47VDEvgVCQ&feature=youtu.be

רכב - יש

ידיעה של חוקי התנועה - אין

אני יודע שיתחיל עכשיו ויכוח אינסופי לגבי איזה נתיב להכנס בכיכר דו נתיבית, אבל זה לא משנה, גם אם נניח היה אפשרות להמשיך ישר בכיכר ומלכתחילה נכנסתי מימין - אין לאף אחת מהנהגות הללו סיבה לחתוך אותי כשאני בתוך הנתיב שלי (ועוד מאותת ליציאה שמאלה).

חסכתי ממכם את הקללות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...