Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אפשר לשאול, מדוע יצאת לעקיפה במקום לבלום? אם ראית שהנתיב השמאלי פנוי כשיצאת לעקיפה- למה לא לשמור מרווח?

אישית כשאני רואה "נמרחים" כאלה בכביש אני משתדל לעקוף אותם עם כמה שיותר מרווח, אין לדעת אם ומתי ישימו לב לסטייה מנתיב.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

חן:

אולי נשנה את השאלה: "למה להידחף? למה?"

שים לב שבשני הסירטונים, נדחפים לנתיב שלי, לא אני לאחרים.

גוסר:

נתיב שמאל היה פנוי אבל לקחתי שניה כדי לבדוק שאני לא נדחף לאחר כמו שעשו לי כרגע.

פורסם

שתי עוולות לא עושות צדק. אם לרגע היית ברווח של 1.3 שניות לא הייתי אומר כלום.

אבל כאן יש לנו אי שמירת רווח טוטלית שמסוכנת לכל הפחות כמו פעולת ההידחפות אם לא הרבה יותר.

אתה אמור לראות שמישהו עומד להידחף לך ולהאט כי אתה יודע כמוני שהוא ישלים את פעולת ההידחפות ואתה לא תצליח לעצור אותו.

ועוד משהו: אלא אם כן אתה ממש משאיר אותם הרחק מאחור, אז כל הדבילים בשרשור הזה - עדיף שיהיו לפניך ולא מאחוריך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן,

אני על ההגה כבר 24 שנים ללא תאונות.

ואתה משום מה בוחר "להדבק" לעבירות לכאורה, שלי.

ממש חוכמה גדולה לומר: "ראית אותו" או "אתה לא שומר" כשדביל בכביש מכניס עצמו בכח ללא סיבה (וזה העיקר) למצב מסוכן איתך.

לא כל דבר אתה יכול לראות מראש, לנחש או לנבא שאדון בבון ישראלי יעשה.

אתה יכול להתמודד עם התוצאה שהם עשו.

אתה יכול לראות שעם המונית, בלמתי.

עם הסובארו, לא. למה? כי יכולתי לעקוף בלי להתעלל ברכב, מי שמאחורי וכל יושבי הרכב.

Give it a rest already!

יש הרבה עבריינים מסוכנים בכביש ואני לא אחד מהם!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה נראה ששמרת מרחק מהסובארו והוא החליט להאט בפתאומיות ולהידחף לנתיב שלך בלי סיבה. בד"כ נהגים כאלה מזהים מרחוק ותמיד שמים עין על נתיב העקיפה לוודא שהוא ריק. אני הייתי נוהג בדיוק כמוך במקרה הזה ועוקף אותו.

לדעתי יותר מסוכן להישאר מאחורי אחד כזה גם ממרחק שנחשב בטוח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בהגדרה, עדיף שהאידיוט יהיה מלפניך. לא משנה איזו שטות הוא יעשה, מצדי אפילו שיזרוק עליך חבית נפלם, אתה יכול לעצור במידה ושמרת רווח. אם הוא מאחוריך, יש לך הרבה פחות שליטה על המתרחש.

ממש חוכמה גדולה לומר: "ראית אותו" או "אתה לא שומר" כשדביל בכביש מכניס עצמו בכח ללא סיבה (וזה העיקר) למצב מסוכן איתך.

אבל הרי מה הבעיה מלכתחילה עם ההידחפות? הבעיה היא שמישהו נכנס לאזור שבו הוא שם אותך במצב של אי שמירת רווח. לכן, הפתרון המתבקש הוא - הגדלת הרווח.

לא כל דבר אתה יכול לראות מראש, לנחש או לנבא שאדון בבון ישראלי יעשה. אתה יכול להתמודד עם התוצאה שהם עשו.

אי אפשר לחזות הכל, אבל כמה שיותר - יותר טוב. כאן בוודאות חזית מה הנהג השני עומד לעשות. רואים את זה בנהיגה שלך וזה גם משתמע מכתיבתך. גם לא צריך להיות גאון הדור כדי לראות את זה קורה.

להתמודד עם מה שהם עשו - מלים כדורבנות. וההתמודדות הנכונה היא הגדלת הרווח כדי לפתור את הבעיה שהנדחף גרם לה.

אתה יכול לראות שעם המונית, בלמתי.

עם הסובארו, לא. למה? כי יכולתי לעקוף בלי להתעלל ברכב, מי שמאחורי וכל יושבי הרכב.

אף אחד לא דרש ממך להטיל עוגן. כולו להרפות מעט מהמצערת והרווח מהר מאוד חוזר לטווח הנורמלי. לא שום התעללות ברכב ולא בנוסעים אחריך.

ואגב, יש גם כזה מושג שמירת רווח לצדדים. עקיפה לא אמורה להיות משחק של ״לא נוגע, אל תיגע בי״ עם המראות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם האידיוט לפניך, הכביש פתוח ואתה נשאר אחריו כדי לראות מה הוא יעשה, כנראה שמדובר פה ב 2 אידיוטים :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יש בזה משהו. :lol:

זו אגב אחת הסיבות שלהתעקש עם הנדחף על מקומך במצב כזה זה exercise in futility. כשיש עומס, הרווח הקטן בינך לבין הרכב שלפניך יכול להוות גורם מגביל ליכולתו של הנהג שלצדך להידחף לדרכך. בכביש פתוח כמו כאן - מה שלא תעשה, הוא ייכנס בסוף כי אין שום דבר שמגביל אותו.

אין לי בעיה עקרונית עם הפגנת אסרטיביות בנהיגה. אבל לא כשזה דורש אי שמירת רווח.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

מה בדיוק רואים בנהיגה שלי חן?

עכשיו נעבור לשפוט את מה שאני עושה לפי מה שאתה חושב שעשיתי או שאולי יש לי איזה מילה בעניין?

אני יודע הכי טוב מה עשיתי שם.

לא אתה.

אני הייתי בנתיב אמצעי בעקיפה איטית כדי לשמור על מהירות חוקית.

מה אתה עושה?

שופט אחרים לפי סטנדרטים של עולם מושלם?

תרד לארץ בבקשה.

פורסם

אל תתחמק.

לשמור רווח מינימלי זה לא סטנדרטים של עולם מושלם.

אם לשמירת רווח אין משמעות, אז גם להידחפויות אין משמעות כי כל הבעיה בהידחפות נובעת משמירת רווח.

פורסם
אל תתחמק.

לשמור רווח מינימלי זה לא סטנדרטים של עולם מושלם.

אם לשמירת רווח אין משמעות, אז גם להידחפויות אין משמעות כי כל הבעיה בהידחפות נובעת משמירת רווח.

בסדר חן.

ניצחת.

בגלל שאני עסוק במוצ"ש, מחר בבוקר אלך להסגיר את עצמי למשטרת התנועה.

פורסם

קודם תסגיר את עצמך למשטרת ה״מצטטים הודעה מעליך״ ואחר כך למשטרת ה״לוקחים ביקורת יותר מדי קשה.״ :wink:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...