Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום שמתי לב שבציריה השמאלית הלכה הגומיה בצד הפנימי , שאלתי היא האם ינזל שמן מהגיר כתוצאה מזה (יש לציין שהוחלפו המחזירי שמן במקומות האלה).

שאלה שנייה עד כמה מסובך זה להחליף את הגומיה לבד אחרי שפירקתי את הציריה ?

האם צריך כלים מיוחדים לזה?

פורסם

לא יינזל לך שמן אבל הגריז שיש שם לאט לאט ייעלם ואז לא יהיה מספיק שימון ותצטרך להחליף את כל הצירייה,ולכן אם כבר אתה מפרק לבד את כל הצירייה אז זה לא בעייה להחליף רק את הגומי, מה שצריך גם זה שני בנדים להדק משני הצדדים וגריז טוב למילוי,אבל לא יותר מידיי וכשאתה סוגר את הבנדים ,תסגור בעדינות ושלא יהיה אויר בתוך הגומייה בכלל ותשאיר קצת מקום למשחק,אחרת מהלחץ הגומי ייקרע לך תוך חודש(מה שכל המוסכים לא שמים לב זה,הם ממלאים בגריז וסוגרים עם בנדים ולא מתייחסים ללחץ שמופעל ובגלל זה כל חודשיים נקרעת גומייה.)

לא ברור לי איך אתה יכול לפרק צירייה לבד בחצר....אלה אם כן יש לך ליפט ואקדח אויר...

פורסם
לא יינזל לך שמן אבל הגריז שיש שם לאט לאט ייעלם ואז לא יהיה מספיק שימון ותצטרך להחליף את כל הצירייה,ולכן אם כבר אתה מפרק לבד את כל הצירייה אז זה לא בעייה להחליף רק את הגומי, מה שצריך גם זה שני בנדים להדק משני הצדדים וגריז טוב למילוי,אבל לא יותר מידיי וכשאתה סוגר את הבנדים ,תסגור בעדינות ושלא יהיה אויר בתוך הגומייה בכלל ותשאיר קצת מקום למשחק,אחרת מהלחץ הגומי ייקרע לך תוך חודש(מה שכל המוסכים לא שמים לב זה,הם ממלאים בגריז וסוגרים עם בנדים ולא מתייחסים ללחץ שמופעל ובגלל זה כל חודשיים נקרעת גומייה.)

לא ברור לי איך אתה יכול לפרק צירייה לבד בחצר....אלה אם כן יש לך ליפט ואקדח אויר...

כאשר נקרעת גומיה של צריה לא הגריז שנוזל הוא הבעיה העיקרית כי אים החול, אבק , וליכלוך

שחודרים לצריה והורסים אותה כליל.

כדי להחליף גומיה לצריה בסוברו צריך לבצע את ההליך הבא.

א) לפרק את הצריה מהרכב ,אבל כדי לפרק צריה מהרכב בסוברו יש חולץ מיוחד

ואם לא משתמשים בחולץ צריך לדפוק על הצריה היכן שההברגה (מכה אחת לא טובה

והלכה ההברגה)

ב) כדי להחליף גומיה לצריה צריך לפרק את החלק הקרוב לגיר (קרדן) וצריך לדעת כי יש

שתי הבטחות בפנים (סנפ-רינג). ואז ניתן להרכיב גומיות חדשות.

בקיצור במוסך להחליף גומיה לצריה עולה בערך 150 ש"ח לא שוה את הבלגן.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שאלתי לגבי השמן גיר כי משום מה יש נזילה על הגיר , כלומר הצתברות של שמן על החלק התחתון ועל הבורג ניקוז, כמו שאמרתי קודם בגיר הוחלפו כל המחזירי שמן גם זה שנמצא בפנים כך שאני לא יודע מאיפה יכולה להיות הנזילה?

פורסם
שאלתי לגבי השמן גיר כי משום מה יש נזילה על הגיר , כלומר הצתברות של שמן על החלק התחתון ועל הבורג ניקוז, כמו שאמרתי קודם בגיר הוחלפו כל המחזירי שמן גם זה שנמצא בפנים כך שאני לא יודע מאיפה יכולה להיות הנזילה?

נזילת שמן גיר או דיפרנציאל ?

האוטו אוטומטי ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא האוטו ידני הנעה קידמית בלבד

בצע שטיפה יסודית לתחתית הרכב (מנוע + גיר) ובדוק שוב אחרי כמה ימים, יכול להיות שהנזילה היא מהמחזיר שמן האחורי של המנוע וזה בכלל לא שמן גיר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בצע שטיפה יסודית לתחתית הרכב (מנוע + גיר) ובדוק שוב אחרי כמה ימים, יכול להיות שהנזילה היא מהמחזיר שמן האחורי של המנוע וזה בכלל לא שמן גיר.

איציק

שלום.

ואם הנזילה היא מהמחזיר שמן של ההילוך הישיר לתוך בית המצמד אז זה לא

נזילת שמן גיר.

לדעתי הוא לא צריך בשלב זה לשטוף מנוע וגיר כי א) חבל על הכסף ב) הוא לא ידע

להבדיל בנזילה אם זה שמן גיר או שמן מנוע...

מה כן לעשות לבדוק ולהוסיף אם צריך שמן במנוע ושמן בגיר בדיוק עד למידה

המסומנת על המדידים ולהתחיל לעקוב מהיכן נעלם שמן.

כמו כן בעל מקצוע מיומן ידע להבדיל ביין שמן גיר לשמן מנוע.

פורסם
גם המחזיר שמן האחורי הוחלף בגלל זה אני מתפלא.

שלום.

מה אתה מתפלא! הרי אמרתי במפורש שהנזילה היא ממחזיר שמן הילוך ישיר,

(המחזיר הקדמי בגיר). אותו בטוח לא החלפתה כי!!!

על מנת להחליף את המחזיר הזה צריך להוריד את כול הגיר מהרכב.

וצריך לפתוח את הגיר לגמרי (להוריד את ההואזינג ולפתוח את הגיר לשנים).

לפני שכולם שואלים "לא ניתן להחליף או להוציע את המחזיר מבלי לפרק את האמא והאבא של הגיר"

בברכה בני ל

פורסם
בכדי לדעת בוודאות מאיפה הנזילה חייבים לבצע שטיפת מנוע על מנת לראות בוודאות מהיכן הנזילה מתפתחת ..

שלום.

הוא יכול לשטוף מפה עד להודעה חדשה כי הנזילה היא בתוך בית המצמד ושם לא ניתן לשטוף

הבנתה? אז בשביל מה לשטוף מקום שאי אפשר לשטוף!!!

פורסם

לבני ל אתה סתם מתעצבן כי אני אמרתי בפתיח שגם המחזיר שמן שבתוך הגיר הוחלף, העצבים שלך מיותרים אני לא מפגר ולא הייתי שואל סתם .

פורסם
לבני ל אתה סתם מתעצבן כי אני אמרתי בפתיח שגם המחזיר שמן שבתוך הגיר הוחלף, העצבים שלך מיותרים אני לא מפגר ולא הייתי שואל סתם .

שלום בחור צעיר ונחמד!!!

איך הגעתה למסקנה שאני מיתעצבן רק אתה יודע, כי אני לא עצבני (רק כאשר מעצבנים אותי) !!!

כו כן אמרתה "הוחלף מחזיר שמן אחורי" מחזיר שמן אחורי הולך על המנוע

מאחורי הגלגל תנופה.

האם פרקו את הגיר לחתיכות (לגמרי) ולהחליפו את המחזיר "הקדמי" של

הגיר זו השאלה.

ובבקשה בלי עצבים בסבלנות.

• תוכן חדש...