Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלוםלכולם,

רציתי לשתף אתכם בבעיה שיש לי עם פולקסוואגן פאסאט חדשה (בת חודשיים) שלדעתי, אינה מקבלת מענה הולם ע"י היבואן, שבשלב זה בוחר להתעלם ולהתנער מהבעיה. יש לציין שבעיה זו, כנראה נפוצה ונדונה בפורומים בחו"ל. (לא מצליח להוסיף קישורים)

להלן תקציר האירועים:

1. 23/9/12 - הרכב התקבל בסוכנות ג.ג.ג.לאחר נסיעה קצרה התגלו רעידות חזקות בנסיעה והרכב היה קשה קופצני ולא נעים לנסיעה. דיווחתי עוד באותו יום לסוכנות.

2. 24/9/12 –הגעתי למוסך בבוקר והתגלתה בעיה בצמיגים המקוריים מסוג " Danlop Fast Response מתאריך ייצור שבוע 07 שנת 2012. נשלחתי לצמיגיה לבדיקה נוספת שלהצמיגים. נמצאו 3 צמיגים פסולים. הוחלפו 4 צמיגים מסוג Yokohoma C Drive 2 וזאת לאחר שנאמר לי שאין בארץ צמיגי דנלופ הזהים למקוריים.

3. 27/9/12(25/9-26/9 יום כיפור) דיווחתי למוסך שהצמיגים רועשים והרכב נוסע כמו טנדר יפני.הובטח כי הנושא ייבדק מול היבואן.

4. 10/10/09 – עדיין לא התקבלה תשובה. הגעתי למוסך לבדיקה נוספת. בוצעהנסיעת מבחן. בנוסף פניתי גם לשרות הלקוחות של היבואן.

5. 12/10/12 –תשובה משרות הלקוחות : היבואן השיג 4 צמיגים מקוריים. תתואם החלפת הצמיגים. (מענייןכיצד השיגו 4 צמיגים אם אין בארץ)

6. 15/10/12 –הוחלפו הצמיגים לדנלופ זהים למקוריים. הצמיגים היו ישנים (יוצרו בשבוע 09 שנת 2011),פסי הצבע הקיימים בצמיג חדש לא נראו והצמיגים היו ללא מדבקות ונראו מעט משופשפים.בצמיגיה שאליה הופניתי, הודיעו לי שאם לא אחליף את הצמיגים עכשיו לא אוכל לעשותזאת. לשאלתי, האם הצמיגים חדשים, ענה בעל הצמיגיה שהצמיגים משומשים ולאחר מכן חזרבו וטען שהצמיגים חדשים. החלטתי להחליף ולשתוק במידה והבעיה תיפתר. בפועל הצמיגיםהאלה מרעישים יותר מהיוקוהומה ואף רועדים במהירות 120 קמ"ש ומעלה.

7. 18/10/12 –המוסך הודיע שהיבואן מוכן להחליף שוב ליוקוהמה.– סירבתי. שרות הלקוחות הודיע שמבחינתם הטיפול הסתיים והמצב תקין למרות שמדוברברכב חדש לגמרי עם צמיגים כמעט בני שנתיים. בכל מקרה בקשו שאגש שוב למוסך שיבדוקהאם מדובר בצמיגים משומשים. (איך אפשר לבדוק זאת לאחר שנסעתי כבר כמה מאותק"מ עליהם). כמצופה, במוסך לא יכלו להיענות לבקשת מוקד השרות.

8. בדיקה טלפונית קצרה מול יבואן צמיגידנלופ, חב' קמור, העלתה שקיים מלאי בארץ לצמיגים המתאימים לרכב, והמשלוח הגיע בחודשמאי 2012. עובדה זו מעמידה בסימן שאלה גדול את אמינות יבואן הרכב גם בעת ההחלפההראשונה וגם בעת ההחלפה השנייה.

9. כתבתי גם ליצרן שהפנה את הבעיה שוב ליבואן, אך זה בשלו. שותק.

נכון להיום קיים רעש לא סביר מהצמיגים.לא נראה לי שרכב חדש אמור לנסוע עם צמיגים בני כמעט שנתיים שמקורם אינו ברור,במיוחד לאור העובדה שקיימים צמיגים חדשים וטריים אצל יבואן הצמיגים. הרכב אינו נעים לנסיעה והרעש מזכיר רכבים זולים בהרבה (מזדה 3? יונדאי?). בנוסף, נוחותה נסיעה ברכב נחותה מהג'טה 2010 שהייתה לי לפני כן.

מקווה שתרמתי קצת לשיקוליכם בקנית הרכב הבא.

פורסם

ראשית ברור שאתה זכאי לארבעה צמיגים תקינים חדשים, לא כאן הויכוח. ההתעקשות שלך לא להסכים לצמיגים חלופים חדשים היא מיותרת כי אם מדובר בצמיגים חדשים של חברה מוכרת באותן המידות אז לא צריכה להיות לך בעיה. זה לא שהציעו לך צמיג סיני משוחזר. יצרני הרכב מלבישים צמיגים על המכוניות שלהם לפי הסכם שיש להם מול יצרן הגומי. מדובר בעסקאות של עשרות ומאות מליונים וכשמשיגים הסכם טוב יותר, מחליפים באותו רגע את הספק של צמיגים. זה לא שהפאסאט מתוכננת לנסוע רק על צמיגי דנלופ, מקווה שזה ברור לך. אתה גם אומר שלא נתנו לך מענה הולם אבל מציין בעצמך שבדקו את התלונה שלך, גילו שאכן היא מוצדקת, החליפו לך צמיגים כבר פעמיים והציעו לך החלפה נוספת אז לא נשמע שבאמת מתעלמים. אתה זכאי וצריך לדרוש ארבעה צמיגים חדשים ברמה של המקוריים במידה ואין, אבל לא להתעקש על פירמה מסוימת כי לא קנית את הפאסאט בגלל שמולבש עליה דנלופ ואם היו שם יוקוהמה מלכתחילה אני מניח שזה לא היה משנה את ההחלטה שלך. אם אני לא טועה, הפורד פוקוס למשל מגיעה עם יוקוהמה וזאת המכונית הכי נמכרת בישראל השנה אז כנראה שהצמיגים האלה גם ברמה המקובלת.

פורסם

על פניו נראה כי הבעיה עיקרית של הרכב היא שלא בוצע איזון טוב לצמיגים ולכן הרעידות. לרוב, כשמדובר במהירויות של מעל 100 קמ"ש מדובר בבעיית איזון בצמיגים האחוריים. לגבי הרעש אתה יכול לפנות ליצרן הצמיג - לכל צמיג יש רעש אחר במגע עם סוגי אספלט שונים (תבדוק שהצמיגים מנופחים בלחץ אוויר תקין). חוץ מזה אתה צודק, מגיעים לך ארבעה צמיגים חדשים ותקינים.

We are the Human Race

פורסם

לא הסכמתי לקבל שוב את היוקוהומה מאחר וכבר הורכבו והרכב היה קשה ולא נעים גם לאחר שהורדתי לחץ אויר עד 28 PSI.

בכל בור או תפר הרכב קפץ כמו טנדר. יכול להיות שהצמיג הזה קשה.

כעת התחושה רכה יותר אך מרעישה כאילו משהו לא אטום. אני נוסע עם שמיכות בתא המטען שמעט עוזרות ובולעות את הרעש.

פורסם

מוזר מאוד. בכל מקרה, אל תוריד כל כך את לחץ האוויר, זה מסוכן.

אני הייתי שולח מכתב עו"ד, דורש צמיגים ובדיקה של נציג מטעמם, ואם לא נעתר - מחליף צמיגים לבד (מקווה שזה פותר את הבעיה) ותובע אותם בתביעות קטנות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מעצבנת אותי הגישה של צ'מפיון מוטורס ללקוחותיה, אני גם נתקלתי בסחבת מס' פעמים מולם אבל תמיד זה נפתר במשא ומתן ארוך ומעצבן.

פשוט לך ותתבע אותם על עוגמת נפש ועל כך שהרכב לא תקין

פורסם

בדקת את רמת הרעש בפאסאט אחרת על אותו הכביש?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

התקינו לך חיישני רוורס? אם כן אז יש מצב שהעבירו את הצמה בתא של הפתח איוורור שנמצא בבגז ולכן יש לך גם את הרעש הלא נעים כאילו שהרכב לא אטום. כמובן שזה לא קשור להרגשה הלא נעימה של איכות הנסיעה אבל זה משהו שקפץ לי לראש כשאמרת ששמת שמיכה בבגז למניעת הרעש.

פורסם

על סמך מה החלטת שהרעש הוא מהצמיגים, אני לא נתקלתי אף פעם מרעש מיוחד שנובע מצמיגים, מעבר לרעש רגיל. גם לא שמתי לב שצמיגים משומשים גורמים ליותר רעש ולא נראה לי שיש קשר. רעידות בהגה נגרמות מג׳נטים עקומים, רעידות ברכב אולי מצמיגים לא תקינים אבל יכולות להיגרם גם מסיבות נוספות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
על סמך מה החלטת שהרעש הוא מהצמיגים, אני לא נתקלתי אף פעם מרעש מיוחד שנובע מצמיגים, מעבר לרעש רגיל. גם לא שמתי לב שצמיגים משומשים גורמים ליותר רעש ולא נראה לי שיש קשר. רעידות בהגה נגרמות מג׳נטים עקומים, רעידות ברכב אולי מצמיגים לא תקינים אבל יכולות להיגרם גם מסיבות נוספות.

הייתי בטוח שרעידות בהגה זה בגלל צמיגים לא מאוזנים? אם לא ניתן לאזן אותם אז זה אומר שהג'אנטים דפוקים...

פורסם

לגבי נסיעה בפאסאט נוספת - בנסיעת המבחן לא הרגשתי בעיה כזו. בנוסף דיברתי עם עוד בעלי פאסאט שלא מכירים בעיה כזו.

חיישני רוורס לא התקנתי בחברה והרעש היה קיים עוד לפני ההתקנה. היכן נמצא פתח האוורור לתא המטען? יכול להיות שיש קשר מאחר ולפני ששמתי את השמיכה היו גם שינויי לחץ כמו בנסיעה עם חלון פתוח מאחור.

לגבי מקור הרעש, נשמע כרעש כביש מאזור בתי הגלגלים. לדעת יותר מהחלק האחורי. דווקא עכשיו בימים קרים יותר הרעש מורגש פחות בכבישים סבירים. במשובשים כמעט ואין שינוי. גם לדעתי, בעית הרעידות נובעת מאיזון לקוי. בעת ההרכבה השניה התקשו לאזן את אחד הצמיגים.

• תוכן חדש...