Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Cerebral Cortex

פותח השירשור שאל שאלה ואנשים נסחפו פה אם בכלל צריך לעשות, אז נתתי את תגובתי.

אני מסכים איתך, הרבה אנשים שואלים את השאלה "איפה היה אלוהים בשואה", אגיד לך את האמת, לי אין תשובה לתת לזה ובדיוק לידי יש ספר שריפרפתי בו וראיתי שמדברים על זה שם. אקרא בהזדמנות ואז יהיו לי תשובות לזה.

 

לי אישית היו הרבה דברים בחיים, שעבורם התפללתי וביקשתי ואלוהים שמע את תפילותיי והוא עזר לי.

בן אדם שמאמין, הוא צריך להאמין בחוזקה, שתהיה בתוכו אמונה, אחרת שום תפילה שלו לא שווה כלום, הוא צריך להאמין בכוח עליון ולהאמין שהוא יעזור לו.

אני לא אתחיל לשכנע אותך כרגע ולא להתווכח, זה שירשור של מישהו ולא נשגע אותו עם הנושאים שלנו.

 

אבל יש לי רק כמה דברים להגיד לך, כמו שאתה טוען שיש חוקים "מטומטמים והזויים" שאשמח לדעת למה אתה מתכוון, ישנם גם חוקים מאוד חכמים ומשפטים חכמים.

בוא לא נלך רחוק, עשרת הדיברות, תקרא אותם ותגיד לי אם יש בהם משהו לא נכון/מטומטם, "כבד את אביך ואת אמך", יש בזה משהו מטומטם?

לפעמים אנשים עושים דברים בשביל המסורת, בשביל לשמור על הדת היהודית בעולם הזה, אני מכיר אישית מישהו שהוא בעל 10 אחים ואימו נפטרה והוא בא ממשפחה מאוד דתית והוא הפסיק להאמין מהסיבה של "איך אלוהים לוקח אמא ל-10 ילדים", בהיגיון יש משהו במה שהוא אומר אבל מה, הוא בכל בוקר מתפלל כדי לשמור על הדת והמסורת היהודית, כי אם לא נשמור, בנינו, כל העולם יאכל אותנו ואם תלך אלפי שנים אחורה, העם הזה סבל על מנת להעריך את מה שיש ועל מנת להתחזק בדת ונשמר עד היום וכל העולם הענקי הזה מתעסק במדינה שבקושי רואים אותה, פיצפונת! איך תסביר את זה?

 

*בוא נתחיל מפה. החובה לכבד את אביך ואת אמך רק אם הם דתיים בלבד. אם יש לך אבא ואמא חילונים אין מה לכבד אותם. תבדוק את זה ותראה שזה נכון.

*כנ"ל לגבי "ואהבת את רעך כמוך". רק אם החבר דתי, חבר שלא מאמין באל נקרא רשע.

*בשעת תאונה חלילה חובה על הרופא, הפרמדיק או איש ההצלה לטפל קודם בגבר ואחרי זה באישה אפילו שהגבר פצוע קל והאישה פצועה קשה. חייו של הגבר שווים יותר כי הוא מקיים מצוות ואילו האישה פטורה ממצוות.

*קרה מקרה ואישה אנסה ילד צעיר מגיל 9 שנים היא לא תועמד לדין גם אם מדובר באימו של הילד והיא גם לא תועמד לדין בגין גילוי עריות.

*בתולה שקיימה יחסים עם ילד צעיר מגיל 9 לא איבדה את בתולייה וזכויותיה בכתובה.

*גבר שאנס ילדה צעירה מגיל 3 לא יועמד לדין ואם מדובר באב הילדה הוא גם לא יועמד לדין בגין גילוי עריות.

*ילדה צעירה מתחת לגיל 3 נחשבת עדיין בתולה בכל מקרה.

*אסור לחלל שבת על גוי גם אם מדובר בחיים או מוות שלו או של אשתו.

*אישה אינה יורשת את אבייה. במקרה ויש אחים האישה אינה מקבלת פרוטה מכספיו של האב.

*לאשה אלמנה אסור להחזיק כלב בבית פן היא תתגעגע לבעלה ותתן לכלב להרביע אותה כן, כמו שאתה שומע, פן האישה תהיה חרמנית ותתן לכלב "לתת לה בראש".

*אונס של אישה לא כדרכה, מה שנקרא היום מעשי סדום אינו נחשב כאונס ואם כבר חייבים שיהיו לפחות 2 עדים.

*גבר שנשוי לאישה ובמשך 10 שנים לא הביאה לו ילדים לעולם (יש לה בעיות פוריות) רשאי לגרש אותה, לעומת זאת אישה שחייה עם גבר 10 שנים והוא לא הביא לה ילדים לעולם (יש לו בעיות פוריות) לא רשאית לגרש אותו.

להמשיך או שזה מספיק עד פה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

  • תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם נסקול את כל הנואפות בימינו אז נהיה בבעיה , מי תשאר ?

לחתוך את העורלה זה לא חובה בכדי להיות יהודי (סוד קטן: אני לא).

Gn'f'R

פורסם
אולי בשכונת מאה שערים התלמוד הבבלי עדיין משמש לעריכת משפט ,אנחנו לא נמצאים שם -התקדמנו לא מעט מאז בית שני.

 

אז למה להתקדם בזה ועדיין לחתוך איבר מין של תינוק בן מס' ימים בטקס ציבורי, בהליך לא רפואי?

וגם אם כן, קראת והשתכנעת שברית מילה זהו צורך רפואי או אסתטי (צורך, אחרת לא היית עושה ניתוח בילדך, אני מניח), למה מוהל?

למה הטקס?

 

לך לבית חולים.

 

צריך קצת אינטגריטי ולאמר: "אני עושה זאת בגלל לחץ חברתי".

זו לא בושה לרצות להיות נורמטיבי. זו סיבה טובה. זה חשוב להשתייך. זה חשוב להיות לא חריג. אפילו אם זה אומר שיחתכו לך את הילד בלי הרדמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פיספסת את ההודעה שבה ציינתי שהחלטנו לעשות זאת בידי רופא .

והייתי מספיק כנה לפני הרבה הודעות כשציינתי שהסיבות הן החל ממסורת וכלה בחברה.

לא ציינתי ולו מילה בהקשר דת ,תבדוק אותי.

דיברתי על סחלב ואוהל מקורה.

Gn'f'R

פורסם
לחתוך את העורלה זה לא חובה בכדי להיות יהודי

 

אני מודע לכך, זה מה שהופך את המנהג הזה לעוד יותר אבסורדי.

אגב בהתחשב בזה שהסיבה היחידה שאתה עושה את זה זה בגלל לחץ ציבורי ובשביל להשתלב (כנראה שאתה חושב שהבן שלך יהיה נודיסט או משהו), לקחת בחשבון את האופציה שבעוד 20 שנה מתנגדי מילה יהיו הרוב?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
פיספסת את ההודעה שבה ציינתי שהחלטנו לעשות זאת בידי רופא .

והייתי מספיק כנה לפני הרבה הודעות כשציינתי שהסיבות הן החל ממסורת וכלה בחברה.

לא ציינתי ולו מילה בהקשר דת ,תבדוק אותי.

דיברתי על סחלב ואוהל מקורה.

 

אנשים שעושים זאת מסיבות דתיות, אני מבין לחלוטין. זו מצווה בעיניהם, מדובר בהטלת מום לא קריטית, שאולי אפילו יש לה יתרונות. מבין.

זה בנפשם, בבסיס חייהם, חלק ממי שהם וממה שהם מאמינים בו.

מבין גם שיקולים של שלום בית.

מבין גם שיקולים חברתיים ורצון לקונפורמיות. כשכולם עושים משהו, זה הופך אותו לנסבל. הרי אם סתם מישהו היה עובר ליד התינוק שלך ולא חותך אותו, רק צובט.

מה היית עושה לו?!

 

אני לא מבין אנשים שאוכלים שרימפס בחלב אימו ועושים מילה כי זו "מסורת". ליל סדר עושים כי זה נחמד, אבל לא קוראים את ההגדה עד הסוף, כי זה לא נעים. אבל לחתוך את איבר המין של התינוק, זה קצת יותר לא נעים.

 

אז באמת שכל אחד יקבל את ההחלטות שלו איך שהוא רוצה, זה הילד שלו והוא לא חייב לקבל החלטות רציונאליות. אבל צריך לשים על השולחן, ציבור גדול מל את בניו כי "ככה עושים כולם".

 

אני, אישית, יותר משלנתח בלי הרדמה עולל בן 8 ימים עושה לי רע, עוד יותר עושה לי רע לחשוב שאני עושה את זה "כי ככה עושים כולם". לפחות, אישית, הייתי רוצה לחשוב ששקלתי את כל הסיבות בעד ונגד וקבלתי החלטה מודעת.

 

וזו השורה התחתונה שלי.

אם כבר עושים משהו כזה, לפחות לא "דרך אגב".

לפחות זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא ברור לי מדוע לאחר שהוקעת כשקרן אתה ממשיך להפיץ את שקריך.

 

צביקי

 

מה שעצוב באנשים כמוך הוא שלמרות שמביאים להם עובדות פלוס הוכחות שעליהן העובדות הללו מבוססות הם עדיין בוחרים לקבור את הראש באדמה ולהתעלם. למה הדבר משול? כמו שיביאו הוכחות להורים שמוכיחות מעל ומעבל ללא כל צל של ספק שהבן שלהם פשע בצורה מסויימת מיד, התגובה הראשונה שלהם תהיה "לא יכול להיות, הבן שלנו לא יעשה כזה דבר, אנחנו מכירים טוב טוב את הילד שלנו".

מצטער חבוב, אני מבין שקשה לך להבין ולקבל שהדת שלך (כמו הרבה דתות מן הסתם) היא דפוקה, גזענית ומושחתת. מה שאני לא מסוגל לקבל זה את העובדה שאתה קורא "שקרן" למי שרושם דברים שלא נעים לך לקרוא או לשמוע. יותר גרוע, כאשר אותם דברים שלך לא נעים לקבל מגובים בהוכחות ולא רק הוכחות אלא גם בדיוק איפה נמצאות ההוכחות הללו.

בקישור שהבאת כאן רשמתי עובדות והבאתי הוכחות לדבריי. זה שקשה לך לקבל את העובדות זה בעיה כבר שלך אבל מכאן ועד לקרוא לי שקרן זה כבר מראה על בעייה יותר גדולה שיש לך.

 

 

 

דרך אגב, לידעתך הרבה, לומר שהעם היהודי הוא העם הנבחר, עם סגולה הווי איי פי שהאל בחר בו במיוחד וכל העולם נברא בשביל לשרת את היהודים (כמו שהרבה דתיים אומרים וחושבים) זוהי גזענות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ממליץ פה לכולם לקרוא את הספר "קיצור תולדות האנושות"

 

אולי זה יעזור לכם להבין מה המקור של כל הבולשיט הזה.

 

Cerebral Cortex המלחמה שלך לחינם. כל הכבוד על הכוח להילחם כל פעם מחדש, אבל זה חסר תועלת. לא זה מה שישכנע אנשים.

Stay Dirty

פורסם

מותר לגבר לקיים יחסי מין עם אשתו מתי שבא לו כל עוד היא לא בנידה. רצון האישה אנו רלוונטי כלל וכלל. כלומר, מותר לגבר לאנוס את אשתו.

 

איפה ההוכחה שלך לשקר הזה?

פורסם

איזה סרט עשיתם בעניין שטותי ופעות.

רואים שקטע של איבר המין הוא הדומיננתי אצ ל הגברים, אה?

למה לעשות דרמה מכל דבר?

פורסם

יש פתרון לכל המחלוקות: ערן יצטייד באבטיח וכפי שמקובל יראה צילום משותף.

בינתיים תנו לו לנוח ולהתארגן.

 

שיהיה בבריאות ובקלות !

 

* איש אחד נוחת בנתב"‏ג ונכנס לאולם עם שני תיקים גדולים.

‏בבדיקה במכס מוצא המוכס בתיק הראשון חבילות של שטרות מסוגים שונים.

‏איך השגת את הכסף?" ‏שואל המוכס.

‏"לא תאמין" ‏עונה הנוסע "‏אבל נסעתי בכל רחבי אירופה. ‏בכל מקום שהגעתינכנסתי לשרותים ציבוריים.

‏כל פעם שראיתי מישהו משתין, ‏הוצאתי סכין גדולה ואמרתי לאדם:

"‏תרום כסף לתמיכה בישראל או שאני חותך לך את הבולבול".

‏זה סיפור מאד מעניין" ‏אומר המוכס "‏ומה יש בתיק השני?"

‏לא תאמין כמה אנשים באירופה לא תומכים בישראל" ‏עונה הנוסע...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

^^^

זה בסדר, העלתי נושא לדיון בפורום ציבורי כך שזה טיבעי שיהיו דעות מגוונות ולעיתים קיצוניות לכמה כיוונים,

הדיון סטה וגם זה בסדר,אין מה לעשות.

קראתי את כל התגובות כאן והגבתי לחלקם .

חלק מהשאלות דחקו אותי לפינה וקשה לענות עליהם , הנושא מורכב.

אני בן תערובת למשפחה שמכילה יהודים אורתודכסים,יהודים חילוניים ומוסלמים חילוניים

המשותף לכולם -כולם נימולו . ההבדל-כל השאר.

וכמובן שיש גם את הצד של אישתי כך שגם אם הייתי מתנגד למילה מהיבט ליברלי כנראה (שבטוח) שהייתי

חוטף קונטרה מהכיוון הזה.

שיהיה בריא , חוץ מזה שום דבר לא משנה.

Gn'f'R


×
×
  • תוכן חדש...