Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר אומרים לך שלבעל מותר לבעול את אשתו מתי שבא לו ללא התחשבות ברגשותיה או רצונותייה כל עוד היא לא בנידה זוהי ההתנהגות המותרת.

בשום מקום מכל הציטטות שמובאות כאן, לא כתוב כדבר הזה.

המשפט שהבאת לא מתיר אונס בשום צורה, זו הסקת מסקנות שגויה שלך שלא מתוך מה שנכתב (והוסבר לך למה). להבין את המשפט הזה כהתר לאונס זה כמו לאמר שאם אמרו לך שאתה רשאי לירות בצבא במסגרת תפקידך, זה אומר שמותר לך לירות בכל מי שתחפוץ ללא סייגים.

אם אתה לא מצליח להבין את זה, אז יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא, והייתי ממליץ בחום להתייעץ עם מורה להבעה, לפני שאתה ממשיך לקרוא נושאים מורכבים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בשום מקום מכל הציטטות שמובאות כאן, לא כתוב כדבר הזה.

המשפט שהבאת לא מתיר אונס בשום צורה, זו הסקת מסקנות שגויה שלך שלא מתוך מה שנכתב (והוסבר לך למה). להבין את המשפט הזה כהתר לאונס זה כמו לאמר שאם אמרו לך שאתה רשאי לירות בצבא במסגרת תפקידך, זה אומר שמותר לך לירות בכל מי שתחפוץ ללא סייגים.

אם אתה לא מצליח להבין את זה, אז יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא, והייתי ממליץ בחום להתייעץ עם מורה להבעה, לפני שאתה ממשיך לקרוא נושאים מורכבים.

אמרתי פעם ואומר זאת שוב. יש התנהגות ראויה( שהשכל הבריא וחוקי המוסר המינימאליים קובעים שצריך להתנהג לפיהם) ויש התנהגות מותרת. הנה דוגמה.

היום, אף אדם שפוי לא יעלה על דעתו לבעול ילדה קטנה בכל גיל. חוקי המוסר וההתנהגות במדינה מתוקנת אוסרים על כזה דבר. אם תבדוק טוב טוב בחוקי התורה בעילה של ילדה צעירה מגיל 3, גם אם הדבר נעשה על ידי אביה פטור מעונש.

קיום יחסים עם ילד צעיר מגיל 9 פטור מעונש, גם אם מדובר באימו של הילד היא לא תישפט או תענש על גילוי עריות.

קיום יחסים עם ילד צעיר מגיל 9 פטור מעונש גם לגברים. גם אם מדובר באביו של הילד הוא יהיה פטור מעונש של משכב זכר וגם גילוי עריות.

אתה יכול להסיק מה שאתה רוצה מהשורות הנ"ל. האם התורה קובעות שזוהי התנהגות ראויה? יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.

אבל מצד שני, זוהי גם לא התנהגות אסורה. כי אם היא הייתה אסורה היא הייתה גוררת עונשים.

מה אתה מבין מכך שחוקים מסויימים פוטרים אנשים מעונש על מעשים כאלה ואחרים? שהמערכת מסכימה עם אותם מעשים. נכון או לא?

אלה לא החוקים היחידים ויש עוד המון שנוגדים את חוקי המוסר וההיגיון. מי שרוצה להיות משועבד לדת כזו או אחרת שמתירה כאלה מעשים אז שיהיה בריא. שלא יתפלא שיש את אלה (ואני בניהם) שרואים למטרה להראות ולהמחיש את הטימטום, החוסר היגיון, מוסר וצדק באותם חוקים אלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כשהייתי צעיר יותר והיה לי יותר פנאי הייתי נכנס איתך לויכוחים.

אומר רק זאת:

כנראה שאתה לא שקרן, רק קצת מטומטם. אין לי כל יכולת להתווכח עם טרול רשת מצוי.

אם יש מישהו מהקוראים, שבטעות חושב שיש שמץ של אמת במה שאתה כותב, מוזמן לפנות אלי בה"פ ואדאג להפנות אותו למי שיסביר לו את שאלותיו כראוי.

באשר לך - מקווה רק שתמצא תעסוקה, כי הזמן הפנוי שלך לא מנוצל כיאות.

כל טוב, צביקי

פורסם

כנראה שאתה עדיין צעיר כי אם היית מבוגר קצת אולי היית מתנסח בצורה אחרת.

מעניין מי המטומטם פה? אם אתה רוצה להישאר בתוך הבועה של הדת החשוכה שלך בבקשה, אני הוא האחרון שימנע ממך. אחרי הכל מה איכפת לי בכלל. אני מבין אותך, לא מצדיק אותך אבל מבין אותך. קשה לך לקבל את העובדה שאתה משועבד לדת עתיקה, פרימטיבית, גזענית ומשחיתה. כמו שאמרתי, זה כמו לגלות פתאום שהאיש שגידל אותך הוא פושע ועבריין.

הוכחתי לך שהדת שלך היא מפגרת אבל אתה בשלך מתעקש וזוהי זכותך. אני לא נכנס איתך לעימותים אני פשוט מרחם עלייך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

תראה כמה כותבים עליך ברשת!!

הטרול הטיפוסי עסוק בחרחור ריב ומדון. על פי רוב הוא יעשה זאת על ידי הכנסת תוכן שגוי או תוכן שיעורר אנטגוניזם בקרב הגולשים. במקרים קיצוניים יפעל לשיבוש פעילות והרס אתרי התוכן השונים. הטרול נוהג לעורר מהומות וויכוחים במרחב האינטרנטי: בפורומים, צ'אטים, בלוגים וברשתות חברתיות שונות. ממחקרים שבוצעו בתחום נמצא כי על פי רוב הטרולים הינם גברים.[דרוש מקור] הטרולים משולחי רסן בהתבטאותם בדפיי רשת, וסביר להניח[דרוש מקור] ש"בחיים האמיתיים"- פנים אל מול פנים, לעולם לא היו מעיזים ומסוגלים להתנהג כך, האנונימיות היא מקור כוחם ובה טמונה התעוזה שלהם. הם אדישים לביקורת של גולשים אחרים ולפנייה לליבם. אין בהם סממני הקשבה, הבנה והגיון- הם מפיקים הנאה מהנזק וההרס שהם זורעים במרחב האינטרנטי. ישנם פסיכולוגים הסבורים, שההדים הרבים ותשומת הלב שהטרולים זוכים להם בעקבות הנזק שנגרם על ידם ברשת יחזקו אותם להמשיך בהתנהגותם ההרסנית. שכן, גם תשומת לב שלילית - היא בכל זאת תשומת לב. תופעת הטרולים ברשת הפכה לתופעה שכיחה ולפיכך מרבית הגולשים אינם מייחסים חשיבות יתרה לפועלם ואף לרוב מגלים אדישות לפעילותם עד יעבור זעם. הטרולים מהווים גורם שפוגם בהנאת הגולשים ברשת, שבמקרי קיצון אף עלולים לפרוש מעשייתם בפורומים שונים כתוצאה מהאווירה העכורה והכעס שיוצרים הטרולים.

הסבר המושג Troll

בפורומים הקיימים בעולם האינטנרט, Troll (טרול), הוא גולש שכל הנאתו היא לגרום לוויכוחים בפורום. לרוב מדובר בבנים. הוא אוהב להתחיל בוויכוחים שמעצבנים את החברים. הטרולים הללו מוצאים שהפורומים הם המקום המתאים להם למשחקים כאלה. הם לא מבינים שהכתיבה שלהם באמת פוגעת בבן אנוש. מבחינתם, הגולש שממול הוא סוג של נתון דגיטלי וכך הם לא ממש חושבים שהם פוגעים ברגשות אמיתיים ואז להפך, המשחק שלהם בעיניהם מוצלח יותר ככול שהם גורמים ליותר עצבים וכעסים. הם מנצלים היטב את העובדה שהם בדרך כלל אנונימיים לחלוטין. (במציאות פנים אל פנים הם הרי לא היו מעיזים כך להתנהג). חשוב מאד להבין שטרולים אדישים לחלוטין לביקורת. אין שום דרך להגיע איתם להסדר כל שהוא. הם בעולם לא יחושו אשמה או תחושת רחמנות. ההגיון מהם והלאה. אין אצלם מושג של חרטה. אין מבחינתם כל צורך להיות מנומס, אין שום אחריות לכלום. מי שחושב שיש לו את הרעיון כיצד לכתוב לטרול בצורה שהוא יתחיל להבין את המצב, טועה טעות מרה. טרול אמיתי לעולם לא יתייחס לאף אחד.

אין פיקניק ללא נמלים !

הרבה מהגולשים הקבועים בפורומים, כבר לא מתרגשים במיוחד מטרולים. הציבור מזהה אותם כתופעה בלתי נמנעת המתווספת לכל פורום. כמאמר הפתגם האמריקאי: "אין פיקניק ללא נמלים". הבעיה היא, שיש קבוצה לא קטנה של גולשים חביבים שאותם הטרולים מוציאים מהכלים. הגולשים הללו למרות חיוניותם הרבה לפורום, עלולים לפרוש כתוצאה מהוויכוחים המרגיזים הללו. הטרולים גם עלולים להבריח אורחים פסיביים שאינם רגילים לכתוב, שיחליטו בכעס כי הם יותר לא רוצים לבקר בפורום מעצבן שכזה. בעיה נוספת מוכרת, הטרולים לפעמים מחממים גולש נגד חברו וכך חברים שהיו פעם ידידים טובים שהתכתבו בכייף, הופכים לפתע להיות יריבים ושונאים זה את זה. הם מרעילים יחסים בין הגולשים. האווירה הופכת להיות פראנואידית וכל תגובה ביקורתית הגונה ורגישה יכולה לעורר באחת תגובות נגד מזעזעות וקשות וכך הם הורסים את כל הכייף שיש ברעיון הנפלא של במות דיון להחלפת דעה וויכוח לגיטימי.

כיצד מתמודדים עם בעיית Troll

כשמתעורר החשד שנתקלתם בטרול חדש, תחילה עדיף להגיב לו בצורה אדיבה ורגועה, אולי סתם נתקלתם בגולש שכעת הוא במצב רוח לא טוב. אם לא מדובר בטרול, סביר להניח שתקבלו מיד תגובה מרוככת ורציונלית. לפעמים הגולש מגיע בסערת רגשות עקב סיבה חיצונית ומתפרץ על המקלדת אבל זה רגעי ולא דרך חיים. אבל אם פעם אחר פעם, הכותב ממשיך את ההתפרצות ואף מגביר אותה ועל כל תגובה רגועה הוא שופך קיטונות של רפש ולכלוך, כנראה שהוא שם לו למטרה לגרום לעצבנות ולהרגיז את כל הסביבה, אז חובה לזכור ולשנן:

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם Troll הוא באי תגובה. ולהזהיר את הסובבים בכל דרך אפילו בדרך חיצונית נסתרת, שלא להגיב לו בשום צורה.

אם תכתבו לו בצורה הגיונית, הוא "ניצח". אם תקללו אותו, הוא שוב "ניצח" אם תעליבו אותו, זה עבורו "ניצחון מעולה". הוא ממתין לכל אלה, הוא מצפה לתגובות הללו, זה עבורו ההוכחה שהוא הצליח. את הכל הוא יכול לסבול חוץ מאשר את ההתעלמות. ההתעלמות הורסת אותו.

אחד הדברים שממש אסור לעשות ברגע של כעס ועצבנות, אל תקפיצו כותרת "זהו, אני עוזב את הפורום הזה שלום ולא להתראות... "(ובגוף המכתב... "מי שירצה אותי יידע איפה למצוא אותי"). זה הרגע המאושר ביותר שאתם יכולים לגרום לטרול שלכם. לזה ממש הוא המתין, זו מכת הנוק אאוט שלו, זה הניצחון שלו ב-"הא" הידיעה. אם הדם עלה לכם לראש, פנו בפרטי למנהל הפורום, לחבר בשטח ושתפו אותו בתחושתכם. אם החלטתם בכל זאת לכתוב מכתב פרישה וכדומה כי נדמה לכם שאין לכם מספיק גיבוי מהסביבה או אולי אפילו עויינות שהטרול פיתח נגדכם בקטע זה, OK, תכינו מכתב אבל אל תשלחו אותו בטרם תעבור שעה. תסגרו את הפורום, לכו לגלוש סתם במקום אחר, כעבור שעה תקראו מה שכתבתם, תעשו תיקונים ורק אז תעבירו את המכתב לפורום.

ברור שבכך תחסכו לעצמכם הרבה אי נעימויות מדברים שהייתם נמנעים לכתוב וכתבתם רק ברגע של עצבנות מרובה.

סיכומו של דבר

אם לדעתכם נתקלתם בטרול, ואתם מרגישים שאתם חייבים להגיב, אינכם יכולים להתעלם, OK - פשוט כיתבו לו תגובה עם הכותרת "אזהרת טרול" ובתוכן כיתבו: "הדרך היחידה להתמודד עם טרול היא לא להגיב לטרולים". בתגובה זו אתם נותנים לטרול לקלוט שאתם יודעים מי הוא, ושאתם לא מתכוונים להגרר אחר התחביבים המעוותים שלו.

מאידך, חובה להזהיר: אל תכתבו כך לגולש רגיל כדי לעצבן אותו כי אז אתם עצמכם פועלים כפעולת טרול... !

בתכל'ס, האינטרנט הוא אוסף מוזר של גולשים רציניים וטיפשיים. בגלל הפתיחות הרבה קיימים מטבע הדברים גם הבעיות. נוכל להנות מהפורומים בצורה הטובה ביותר אם נדע להתמודד אם כל הדברים המרגיזים שעושים הטרולים בביטול וחוסר עניין.

פורסם
תראה כמה כותבים עליך ברשת!!

אני מאחל לך רק בריאןת ושפיות. מי ייתן ויום אחד יפתחו עינייך אל האמת. עד אז תשתדל ותעשה את מירב המאמצים לא להיות איש דתי אלא להיות מוסרי ורודף צדק ואמת. למרבה הצער, מוסריות ודת הם שני מושגים שונים ביותר.

• תוכן חדש...