Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממליץ פה לכולם לקרוא את הספר "קיצור תולדות האנושות"

אולי זה יעזור לכם להבין מה המקור של כל הבולשיט הזה.

Cerebral Cortex המלחמה שלך לחינם. כל הכבוד על הכוח להילחם כל פעם מחדש, אבל זה חסר תועלת. לא זה מה שישכנע אנשים.

אין לי בעיה אם אורח החיים של פלוני או אלמוני. מצידי שיתפללו עשר פעמים ביום ולא שלוש ויצומו שנה ולא רק יום אחד. מפריע לי מאוד הכפייה הדתית שיש בארץ ואותם אנשים שמתיימרים להיות נאורים וחכמים בעצם מתגלים כמיושנים וחשוכים. תפסיק את הכפייה הדתית, תפסיק את שפיכת הכספים לחינם הן לאוכלי החינם והפרזיטים בקרב האזרחים והן בקרב השרים בכנסת, תפריד את הדת מהמדינה והנה יהיה לך כאן גן עדן.

מותר לגבר לקיים יחסי מין עם אשתו מתי שבא לו כל עוד היא לא בנידה. רצון האישה אנו רלוונטי כלל וכלל. כלומר, מותר לגבר לאנוס את אשתו.

איפה ההוכחה שלך לשקר הזה?

אם אתה מתכוון אליי אז איפה שרשמתי את הטענה הזו הבאתי סימוכין. אתה מבין? חוץ ממקרים מיוחדים, כאשר אני טוען משהו אני מביא סימוכין והוכחות.

אבל אם אתה רוצה אני מוכן להתאמץ ולהביא את ההוכחה שוב פעם. רק בכדי להוכיח לך שאתה טועה ולהבא מוטב שתקרא משהו לפני שאתה קופץ בראש כמו חמור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תתאמץ, ותראה שבסוף לא תצליח.

חבוב, אתה טועה בהחלט אם אתה חושב שאני מנסה לחלץ אותך מהבועה שאת חיי בה. מה איכפת לי? אם אתה מתעקש מי אני שאמנע ממך. אתה רוצה להאמין ולאהוב את אל הכזבים שלך שיהיה לך לבריאות. אבל אל תכפה את הדת שלך עליי, אל תגיד לי איך להיוולד, איך לגדול, מה לאכול, איפה לשתות, איך להתחתן, איך להתגרש, איך למות ואיך להיקבר. אל תכריח אותי לממן בתי כנסת ומקוואות. כמו שמשלמים על שטיפה לרכב שאנשים ישלמו בעבור השטיפה של המבושים שלהם. להתקלח אפשר גם בבית, לא צריך ללכת למכון שטיפה מיוחד. למרות שאנשים דתיים בישראל הם מיעוט הם מצליחים לגזול את מירב המשאבים של המדינה הזאת וזה לא מתקבל על הדעת.

בטל את הכפייה הדתית ואת כל הזרמת הכספים לאוכלי החינם על כל המגזרים השונים ומיצדי תלך אפילו להתבודד במדבר יהודה כמו שעשו בעבר.

אם אתה חושב שמפריע לי שאתה חי את אורח החיים ההזוי שלך אז אתה חי בסרט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אתה רואה?

בגלל זה כתבתי שאתה שקרן.

ערימת הרפש המילולי שלך לא מרשימה כל כך, אבל כשאתה כותב שטויות בלי שגיאות כתיב, מישהו עוד יכול לחשוב שכתבת דברים נכונים ולכן נזעקתי.

בוא נסכם, שאת ההחלטה של מי מממן את מי נשאיר לבחירות, ובדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה - נציגי הציבור שלך ייקחו משאבים משותפים כדי לממן אותך, נציגי הציבור שלי ייקחו משאבים משותפים כדי לממן אותי, ושנינו נוכל להמשיך להתבכיין על החרדים הסחטנים או החילונים הנהנתנים.

רק תפסיק את השלשול מהפה....

פורסם

חבוב, מצידי שתישאר עד סוף ימי חייך בשקר, בהזויות ובמסכת השקרים הזו שאתה קורא לה דת. אם הדת מספקת לך את המורפיום שאתה צריך בשביל לחיות. אם אתה אוהב את הסאדו מאזו הזה אשרייך, יצאת צדיק. זה מה שעצוב אצלכם, ההכחשה.

ובקשר לטענה האחרונה שלך, אכן כן, לגבר מותר לבעול את אשתו מתי, איך וכמה פעמים שבא לו כל עוד היא לא בנידה. רצונה של האישה אינו רלוונטי כלל וכלל. היא משמשת בתור כלי לפורקן בידי בעלה.

הנה ההוכחה.

ספר נשים, הלכות אישות פרק י, פסוק כ'

"כיוון שנכנסה הארוסה לחופה,הרי זו מותרת לו לבוא עליה בכל עת שירצה, והרי היא אשתו גמורה לכל דבר".

פירוש, לגבר מותר לבוא על אשתו מתי שבוא לו, איך שבא לו ואיך שבא לו. רצונה אינו רלוונטי.

שקרן תקרא לחברים שלך.

פורסם

פירוש, לגבר מותר לבוא על אשתו מתי שבוא לו, איך שבא לו ואיך שבא לו. רצונה אינו רלוונטי.

זו פרשנות שבלתי אפשרי למצוא לה הצדקה בדברים כפי שהובאו.

זה שאומרים שרישיון רכב נותן לי את הרשות לנהוג מתי שארצה, זה לא עומד בסתירה לכך שאסור לי, בעת שלילת רישיון.

הרי לפי הפרשנות (עם כל הכבוד, לא מחזיקה מים) שלך, מותר לו לבוא אליה גם בזמן נידה (הרי כתוב "מתי שיירצה..."), גם ברחוב, גם בבית הכנסת וגם לפני הילדים...

לפרש את "מתי שיירצה" שכהיתר גורף, שבלתי תלוי בשום גורם אחר - פרשנות שמעידה על לקות בהבנת הנקרא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שני אתאיסטים (נכון?) מתווכחים על פירוש התנ"ך

:lol:

קודם כל אני לא אתאיסט, דבר שני אל תזלזל באתיאסטים. רבים מהים מכירים את התורה התלמוד ושאר המקורות כמו את כף היד שלהם. זה יכול לפעמים להתבטא בכך שהם מומחים בזה יותר מאנשים שנולדו דתיים וגדלו כל חייהם ככאלה.

פורסם

Cerebral Cortex,

אני חושב שראוי שאצטט את דברי falou כהכנה להמשך ההודעה:

לפרש את "מתי שיירצה" שכהיתר גורף, שבלתי תלוי בשום גורם אחר - פרשנות שמעידה על לקות בהבנת הנקרא.

ולעניין:

בהלכות איסורי ביאה, העוסקות באסור ובמותר בכל הנוגע לקיום יחסי מין מצד המצוות שבין אדם למקום, הרמב"ם מתיר (ובעקבותיו הטור והרמ"א) לבעל לבעול את אשתו באיזה אופן שירצה: "אשתו של אדם מותרת היא לו. לפיכך כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה ( ‏רמב"ם יד החזקה - הלכות איסורי ביאה כ"א ט').

אבל! עם זאת, בהלכות אישות, המגדירות את המחויבויות ההדדיות בין בעל ואישה, פוסק הרמב"ם: "ולא יאנוס אותה ויבעול בעל כרחה אלא לדעתה ומתוך שיחה ושמחה ‏‏(רמב"ם יד החזקה - הלכות אישות ט"ו י"ז)."

במסגרת הלכות דעות המכילות הדרכות והמלצות להתנהגות הראויה בחיי היהודי, אפילו אוסר הרמב"ם קיום יחסי מין במצב של הכרה חלקית, כמו שכרות או שינה, או נפש לא שלמה:

"ולא יהיו שניהם לא שיכורים, ולא עצלנין, ולא עצבנין; ולא אחד מהן. ולא תהיה ישנה; ולא יאנוס אותה, והיא אינה רוצה--אלא ברצון שניהם, ובשמחתן. יספר מעט וישחק עימה מעט, כדי שתתיישב נפשה; (רמב"ם, משנה תורה, הלכות דעות פרק ה' הלכה יח)"

אז אני "נאלץ" להסכים עם צביקי בדעותיו בנוגע אליך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

נו באמת יש כל כך הרבה דברים לא מוסרים בתנ"ך, ההיתפלות הזאת שלכם רק לנושא אחד ועוד שמדובר בפרשנויות היא פשוט חסרת תועלת.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
Cerebral Cortex,

אני חושב שראוי שאצטט את דברי falou כהכנה להמשך ההודעה:

ולעניין:

בהלכות איסורי ביאה, העוסקות באסור ובמותר בכל הנוגע לקיום יחסי מין מצד המצוות שבין אדם למקום, הרמב"ם מתיר (ובעקבותיו הטור והרמ"א) לבעל לבעול את אשתו באיזה אופן שירצה: "אשתו של אדם מותרת היא לו. לפיכך כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה ( ‏רמב"ם יד החזקה - הלכות איסורי ביאה כ"א ט').

אבל! עם זאת, בהלכות אישות, המגדירות את המחויבויות ההדדיות בין בעל ואישה, פוסק הרמב"ם: "ולא יאנוס אותה ויבעול בעל כרחה אלא לדעתה ומתוך שיחה ושמחה ‏‏(רמב"ם יד החזקה - הלכות אישות ט"ו י"ז)."

במסגרת הלכות דעות המכילות הדרכות והמלצות להתנהגות הראויה בחיי היהודי, אפילו אוסר הרמב"ם קיום יחסי מין במצב של הכרה חלקית, כמו שכרות או שינה, או נפש לא שלמה:

"ולא יהיו שניהם לא שיכורים, ולא עצלנין, ולא עצבנין; ולא אחד מהן. ולא תהיה ישנה; ולא יאנוס אותה, והיא אינה רוצה--אלא ברצון שניהם, ובשמחתן. יספר מעט וישחק עימה מעט, כדי שתתיישב נפשה; (רמב"ם, משנה תורה, הלכות דעות פרק ה' הלכה יח)"

אז אני "נאלץ" להסכים עם צביקי בדעותיו בנוגע אליך.

אני ארשום לך את זה בפשטות בכדי שאתה, צביקי וכולם יבינו. כפי שאתה יודע בעולם שלנו יש רצוי ויש מצוי. יש התנהגות מותרת ויש התנהגות ראויה. לא כל דבר שהוא לא מוסרי הוא אסור.

אם נתרגם את זה לפורום כאן אז

אסור לעבור באדום,

מותר לעבור בצהוב,

רצוי וראוי לעצור כאשר הירוק מהבהב והתחלף לצהוב.

כאשר אומרים לך שלבעל מותר לבעול את אשתו מתי שבא לו ללא התחשבות ברגשותיה או רצונותייה כל עוד היא לא בנידה זוהי ההתנהגות המותרת.

מה שאתה רשמת זוהי ההתנהגות הראויה או כפי שצריכה להיות.

תרצה או לא תרצה, המקור שהבאת מתאר את הצורה הראויה, הרצויה, איך שזה צריך להיות. לעומת זאת, התורה עדיין לפי המקור שהבאתי מרשה לבעל לבעול את אשתו כפי רצונו ואפילו שזה נגד רצונה כלומר, אונס. המקור שהבאתי מראה שהיא לא פוסלת ולא אוסרת זאת, יש מבין? קאפיש? אונס של אשה על ידי בעלה אולי זה לא ראוי ולא הולם מבחינת התורה אבל כפי שהמקור שהבאתי אומר זה עדיין לא אסור ולא פסול והמעשה הזה לא גורר עונש אחריו.

זוהי התורה והדת שלנו, היא אולי כשרה אבל היא בהחלט מסריחה.

רק בריאות לכולם.

• תוכן חדש...