Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

יוצא שאני מעביר בממוצע ביום, כשעתיים ברכב.

אני מחפש שיפור במערכת הנוכחית.

יש לי את המערכת המקורית של הקליאו עם שליטה מההגה, עליה אני לא מעוניין לוותר כי אני רוצה לשמור על המקוריות של הרכב בנושא הזה, ועל התצוגה העילית וכו'.

לרכב יש 4 רמקולים ומקום לטוויטרים מקדימה.

חשוב לציין שאני לא מעוניין לבצע קידוחים או התעסקות משוגעת עם מערכת האלקטרוניקה של הרכב.

רוצה פשוט לשפר את איכות הסאונד ברכב, לא שהאיכות הנוכחית עד כדי כך גרועה, אבל רוצה טוב יותר.

שומע בעיקר רוק, מטאל, קלאסי ומוזיקה ישראלית סטנדרטית לחלוטין (שלמה ארצי, שלום חנוך וכו', לא מזרחית).

אשמח לקבל המלצות לשיפור, במחירים ריאליים (אחרי הכול אני חייל).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מישהו? (חוץ מהבחור ששלח לי בהודעה פרטית)

עדיפות לאיזור באר שבע, חבל שלא ציינתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
הייתי ממליץ לך לשלב מנחת וזוג קומפוננטים, זה יעשה עבודה מעולה.

תציין מהו התקציב שעומד לרשותך לכל השיפור.

בעקרון כמה שפחות, מעדיף שזה לא יעבור את ה1000₪. (אם השיפור בתקציב הזה הוא לא משמעותי, עדיף שתגידו לי, עדיף שאחסוך כסף רב יותר לשיפור שבהחלט ישמע באוזן ולא סתם יהיה תחושה של זריקת כסף)

פורסם

לשים קומפוננט מקדימה על הגברה של HU ועוד מקורי זה לא חכם.

אתה יכול לשים קומפוננט + רמקולים אחוריים אבל אני בכנות מאמין שלא יהיה שיפור משמעותי.

אני לא חושב שאפשר להגיע לתוצאה טובה עם HU מקורי, בכל מערכת ללא DSP.

סתם דוגמא,שמעתי לא מזמן מערכת עם מגבר הרץ דיגיטלי 5 ערוצים,מקדימה אודיסון ווצ'ה וסאב EBX300 עם מנחת אודיסון והתקנה איכותית וכל זה על מערכת מקורית(של אלפא רומאו לצורך העניין)

אני יכול להעיד שהמערכת הזו נשמע כמו תחת בלשון המעטה,לאחר שהוחלף לדאבל דין מסדרה גבוהה של פיוניר,הבדל של שמים וארץ,איזה שמים וארץ,חלל וארץ!

הכול מתחיל ונגמר מהמקור(Source) לצורך העניין המערכת המקורית של הרכב,אם היא זבל אז לא משנה כמה תשקיע במגברים קומפוננטים איטומים וכו' וכו' וכו' אז המערכת תשמע זבל.

אז בקיצור ולעניין,שמור את הכסף שלך וכשתוכל (אם תרצה) באמת תשקיע,לדעתי סתם זריקת כסף.

-Negative- מנחת שמים כאשר מתקינים מגבר ברכב,לא סתם ככה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

למה זבל?

המערכת המקורית היא של חברה טובה, לא זוכר של מי, Alpine או Blaunkput (כתבתי נכון?).

אין לי אפשרות לדאבל דין, ואני לא רוצה לפגוע בשליטה מההגה ובתצוגה העילית שמאוד נוח להשתמש בה. יש לך הצעה אחרת?

פורסם
למה זבל?

המערכת המקורית היא של חברה טובה, לא זוכר של מי, Alpine או Blaunkput (כתבתי נכון?).

אין לי אפשרות לדאבל דין, ואני לא רוצה לפגוע בשליטה מההגה ובתצוגה העילית שמאוד נוח להשתמש בה. יש לך הצעה אחרת?

אני לא מתיימר להתחרות במומחים שממליצים לך על החלפת HU והוספת מגברים שיעלו לך אלפי שקלים.

רק יכול לשתף בניסיון שלי עם מספר רכבי ליסינג ששידרגתי בהם את הרמקולים ללא החלפת הHU.

למשל הייתה לי מונדיאו שהגיע עם HU אינטגרלי, ו4 רמקולים רגילים בדלתות. בדרך כלל הרמקולים המקוריים הם באיכות ירודה ביותר וכל סט רמקולים מחברה ידועה בעלות של 300-400 שקלים ישפר לך את הסאונד משמעותית.

חשוב שתיבחר רמקולים עם רגישות (SENSITIVITY) גבוהה (מעל 90DB) שלא דורשים הגברה מיוחדת מעבר למה שמספק הHU המקורי, ויש כאלה.

אצלי במונדיאו התקנתי קדימה סט של בוסטון בגודל 5X7 FULL RANGE ומאחור סט של פיוניר 6.5. השיפור היה משמעותי.

אם יש לך מקום לקומפוננט בדלתות מקדימה תבדוק סט של בוסטון דגם S60 (גודל 6.5) שעולים כ750 שקלים,

ומאחור תנסה איזה אינפיניטי REFERENCE או משהו כזה שיעלו לא יותר מ500.

לדעתי אתה תרגיש בהבדל והשידרוג לא יעלה הרבה יותר מהתקציב שהגדרת.

כמובן שנתתי רק דוגמאות שלא בהכרח יתאימו בגודל לרכב שלך כי אין לי מושג איזה גודל של דרייברים יש לך כעת.

נהג ותיק

פורסם

איך אני בודק מה הגודל?

פורסם
מחפש בגוגל, או שואל פה בפורום, או שואל מתקין מורשה של רנו.

אז הנה אני מנצל כבר את הנושא שלי - מה הגודל של הקדמיים והאחוריים?

פורסם

נו באמת, אף אחד לא יודע מה הגודל של הרמקולים?

פורסם
אם זכרוני אינו מטעה אותי,גודל הרמקולים בקליאו III הוא "5.25".

קדמיים, אחוריים או גם וגם?

יודע במקרה גם מה הגודל של הטוויטרים הקדמיים?

פורסם

ממה שאני זוכר,קדמיים ואחוריים ״5.25״,אך הרכב לא היה שלי,כך שאל תתפוס אותי במילה.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם
למה זבל?

כי מערכות מקוריות הן זבל,אי אפשר להוציא איתן תוצאה טובה ללא DSP או פשוט להחליף אותה.

אלה מערכות שצריכות להוציא סאוונד מינימלי לא יותר מזה.

המערכת באלפא רומאו שסיפרתי עליה היתה של בלאנקפוט,זבל!

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...