Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן הפונטו חגגה 15 שנה על הכביש, וכבר מזמן היא לא דוגמנית.

כבר השלמתי עם הצבע הדהוי שהיה פעם אדום, ולא חשבתי שיש דרך להשיב את החיים לצבע בלי לעשות צביעה כללית.

תמיד ראיתי את התמונות של חברי הפורום שעושים פלסטלינה למכוניות יחסית חדשות, וההבדלים של הלפני והאחרי לא היו בשמיים.

החלטתי לתת צ'אנס לפלסטלינה ועד עכשיו אני בהלם מהתוצאות.

אחרי ניקוי אבל לפני פלסטלינה:

11155114.jpg

החלטתי לעשות בהתחלה רק דלת אחת כדי להמחיש טוב יותר את ההבדלים:

img20121031142034.jpg

img20121031142056.jpg

תוצאה סופית:

img20121101125301h.jpg

img0472yj.jpg

img0473k.jpg

img20121031142210.jpg

השתמשתי בחומרים מאוד זולים ועדיין אני מאוד מרוצה מהתוצאות, את הפלסטלינה הזמנתי מאיביי והיא עלתה 3.9 דולר. והווקס של טרטל עלה לי 30 שקל.

אני ממליץ לכל מי שחושב שאין לצבע שלו תקנה, להשקיע כמה שעות עבודה על הרכב וסכום זעום של פחות מ-50 ש"ח ולהתרשם בעצמו מהתוצאות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

זה בדיוק מה שרציתי לרשום.

עבודת פוליש תחייה את הצבע ברמה שלא תזהה את רכבך. מומלץ!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה הלינק למוצר: http://www.ebay.com/itm/160866401740?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

אמנם כתוב שהמוצר של חברת 3M, אבל כידוע, הסינים מסוגלים לכתוב, לחרוט ולעשות גם הולוגרמות של כל חברה שקיימת.

עבודת פוליש תחייה את הצבע ברמה שלא תזהה את רכבך. מומלץ!

אחרי פוליש מקצועי, אני גם לא אזהה את הארנק שלי.

אולי בחופשת הקיץ הבאה.

אני רואה שהתמונות נעלמו מאימג'שק, אם לא יחזרו בימים הקרובים אעלה אותם דרך מערכת הקבצים של האתר (אין לי כרגע זמן לשנות את הגודל של התמונות)

פורסם

הדלת נראת צבועה כי היא באמת צבועה או בעלת צבע יותר "טרי" בהשוואה לחלקים אחרים. אפילו בתמונות האחרונות רואים שהדלת בצבע אדום עמוק יותר מאשר הפאנל מעל הצמיג שנראה דהוי (כמו כל שאר הצבע של הרכב). פלסטלינה לא מבריקה את הצבע עד כדי כך - זה לא היעוד שלה. צבע במצב כזה חייב פוליש (למרות שמצב הפחחות של הרכב לא מצדיק השקעה בפוליש, לטעמי).

פורסם

אחרי פוליש מקצועי, אני גם לא אזהה את הארנק שלי.

ממש לא התכוונתי לפוליש מקצועי. פוליש עדין עולה כ 20-30 שקלים והכמות שבו מספיקה לאוטובוס. פינוי יום או חלוקה לכמה ימים ועבודה ידנית תחייה לך את הצבע ברמה שלא תאמין, זאת בהנחה והדהוי הוא לא בגלל שכבר אין לכה על הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הדלת נראת צבועה כי היא באמת צבועה או בעלת צבע יותר "טרי" בהשוואה לחלקים אחרים. אפילו בתמונות האחרונות רואים שהדלת בצבע אדום עמוק יותר מאשר הפאנל מעל הצמיג שנראה דהוי (כמו כל שאר הצבע של הרכב). פלסטלינה לא מבריקה את הצבע עד כדי כך - זה לא היעוד שלה. צבע במצב כזה חייב פוליש (למרות שמצב הפחחות של הרכב לא מצדיק השקעה בפוליש, לטעמי).

לפני הפלסטלינה, הדלת הייתה באותו הצבע כמו כל שאר הרכב.

בדלת השקעתי הרבה יותר זמן משאר הרכב, ממש הרבה יותר, והתוצאות בהתאם.

אחרי שראיתי כמה זמן "בזבזתי" על הדלת הזאת, חשבתי שייקח לי שבוע לעשות את כל הרכב, אז האצתי את התהליך, ובמקומות מסויימים רואים קצת שאריות מהצבע ה"ישן".

אני מתכוון לעשות עוד יד של פלסטלינה בקרוב. נראה אם יהיה זמן.

ממש לא התכוונתי לפוליש מקצועי. פוליש עדין עולה כ 20-30 שקלים והכמות שבו מספיקה לאוטובוס. פינוי יום או חלוקה לכמה ימים ועבודה ידנית תחייה לך את הצבע ברמה שלא תאמין, זאת בהנחה והדהוי הוא לא בגלל שכבר אין לכה על הרכב.

איתמר.

האמת היא שבכלל לא תכננתי להשקיע במראה החיצוני של הרכב כסף או זמן.

אחרי שסידרתי עניינים מכניים, עברתי לאיבזור ונוחות בתוך הרכב (בקרוב יפורסמו התמונות - יש למה לחכות), ואז התחלתי להשתעמם והחלטתי לתת צ'אנס לפלסטלינה.

אבל עם איך שאני חי מאז תחילת הסמסטר, אני לא חושב שיהיה לי אפילו זמן לעשות פוליש לחצי חלק בכל פעם.

ולמקרה שכן יתפנה לי איזה יום במפתיע - לא צריך איזשהו ידע כדי לעשות פוליש כמו שצריך? הרי שהוא מוריד שכבת לכה, ונראה לי שחוסר מקצועיות יהיה בולט לעין. הלא כך?

פורסם
לפני הפלסטלינה, הדלת הייתה באותו הצבע כמו כל שאר הרכב.

בדלת השקעתי הרבה יותר זמן משאר הרכב, ממש הרבה יותר, והתוצאות בהתאם.

אחרי שראיתי כמה זמן "בזבזתי" על הדלת הזאת, חשבתי שייקח לי שבוע לעשות את כל הרכב, אז האצתי את התהליך, ובמקומות מסויימים רואים קצת שאריות מהצבע ה"ישן".

אני מתכוון לעשות עוד יד של פלסטלינה בקרוב. נראה אם יהיה זמן.

סבבה, אתה רק מבין מה תפקידו של הפלסטלינה, נכון? הוא לא אמור להבריק את הרכב אלא לתפוס בתוכו חלקיקים קטנים שנעוצים בתוך הצבע לפני שמבצעים פוליש או ווקס (ע"מ שלא יתפסו בתוך הפד ויגרמו לשריטות בזמן העבודה).

פורסם

אני יודע מה פלסטלינה עושה.

המטרה העיקרית שלה אמנם לא ההברקה.

אבל כנראה בגלל ההזנחה הפושעת של הצבע לאורך השנים והידיים שלפניי, נוצרה שכבת לכלוך מאוד רצינית שלא ניתנת להסרה בניקוי ידני פשוט. אותה שיכבה אולי אפילו שימרה טוב יותר את מה שנימצא תחתיה.

אז למרות שהפלסטלינה לא נועדה להברקה, אי אפשר להתווכח עם התוצאות.

• תוכן חדש...