Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

בעוד חודשיים פלוס מינוס, אשתי היקרה צריכה ללדת את הבת הראשונה שלנו.

תכלס? מתרגש!

בכל אופן בשנה האחרונה בעיקר בגלל ההיריון לא יצא לנו לקחת חופשונת בחו"ל (סחבק ידוע כאחד שחייב אוויר 3 פעמים בשנה)

ופתאום האישה העלתה רעיון של למה שלא ניסע עם התינוקת כשהיא תהיה בת חודשיים וחצי-שלושה.

אז מצד אחד פתאום חזר לי החיוך לפנים כי אין משהו שאני אוהב יותר מאשר לפתוח בכמה טאבים גוגל מפס, קיאק/טרווליסט ובוקינג קום/טריפ-אדוויזור ולתת עבודה של כמה ימים על תכנון חופשה.. אבל מהצד השני -> מה אנחנו נהיה מהאלו שכל הנוסעים במטוס מתבאסים עליהם כי התינוקת בוכה? ומה אני אהיה מאלה שתמיד ריחמתי עליהם שחיכו "בזה של המזוודות" לעגלת תינוקות?

-בקיצור יש בקהל בעלי ניסיון?

עשיתי חיפוש לא קטן ברשת ובסך הכל נראה שהרוב מסכימים שבגיל כזה קל הרבה יותר מאשר בגיל שנה למשל.. אבל השאלה היא עדין עד כמה זה שווה את זה כי בסופו של דבר הטיול הוא אך ורק בשבילנו ולא בשביל הילדה שלא תזכור שום דבר מהטיול.

להשאיר את התינוקת עם סבא/סבתא אשתי נכון לעכשיו לא רוצה :x

תודה :shock:

פורסם

לדעתי האישית - רד מזה.

הדיעה שלי:

תינוק בן חודשיים שלושה, ש*רק מתחיל* להסתגל לשעות שינה (לילה\יום) וכל העניינים מסביב (הלילות\ימים מאוד קשים בחודשיים-שלושה הראשונים, עד שהילד מתחיל להחזיק כמה שעות שינה רצופות בלילה), זה לא המקום בשבילכם או בשבילו לצאת לחו"ל - בטח שלא בגלל הבדלי השעות, ועל אחת כמה וכמה שגם אתם צריכים את הפינה שלכם בבית.

כמו כן אני חושב שבמיוחד בחודשים הראשונים (למעשה עד גיל שנתיים זה דיי קטסטרופה, כי בד"כ יש להם נטיה להידבק מכל וירוס מיקרוסקופי שעובר לידם) תמיד כדאי שהילד\ילדה יהיה קרובים לרופא הקבוע שלו\שלה בקופ"ח, ובכל מצב ניתן לטפל בכל דבר דיי מהר (במיוחד בילד הראשון, שבו יש נטיה - בעיקר לאמא - להיכנס ללחץ מכל וירוס קטן). אני לא מדבר בכלל על ילדים שסובלים כאבי תופת בגלל גזים, וזה באמת לא נעים "לטייל בעולם" כשהילד סובל וצורח (נכון, לא כולם סובלים מגזים אבל הרבה מאוד כן).

על מנת לאזן את מה שאמרתי, אומר משהו שהוא נשמע מעט הפוך אבל תבין את ההבדל הדק בינהם דיי בקרוב: החודשים הראשונים, מבחינת בילויים, יאפשרו לכם דיי הרבה מרחב מחייה. דווקא בחודשים הראשונים מאוד קל לשים את הילד בסלקל או בעגלה שלו ולצאת לחברים או למסעדה. בגיל הזה הם ישנים ה-מ-ו-ן.

למרות זאת, הרגלי שינה ו/או אכילה הם דברים שמקנים לילד כבר מגיל מאוד צעיר, ולחלק מהילדים יש קשיים רציניים לרכוש הרגלי שינה נכונים (גם בגלל ההורים, שפשוט לא נלחמים מספיק ומוותרים דיי מהר).

לדעתי האישית, עצם הרעיון של לנסוע עם הילדה בגיל חודשיים וחצי שלושה רק ממחיש לי עד כמה אין לכם מושג לקראת מה אתם הולכים (וזה בסדר, עד שאתה לא עובר את זה בפעם הראשונה אתה באמת לא יודע מה זה).

אני מבין שיש כאלה שעשו את זה, וחלקם אפילו ימליץ על זה... אני לא (מבחינתי טובת הילד קודמת לכל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה, דרך אגב אני רק אוסיף שאשתי קיבלה את הרעיון מחברה מהעבודה שנסעה עם בעלה ועם תינוק בן שלושה חודשים.

עד שלא שמענו את זה מאותה חברה בכלל לא העלינו את זה כאופציה, לאחר מכן שאלתי בחור במשרד והוא אמר לי שהוא נסע עם הבן הראשון שלו כשהוא היה גם כן משהו כמו בן 3-4 חודשים ושהוא ממליץ בחום - ואז כשנכנסתי לאינטרנט גיליתי שזו תופעה של ממש! האמהות מסתבר רוצות לנצל את חופשת הלידה שלהן עד הסוף!

אבל לי זה תכלס נשמע קצת סיוט+סיכון ולכן אמרתי נתייעץ בפורום שבו תמיד יש תשובה לכל!

פורסם

אני לגמרי בדעתו של איציק. אמנם לא מנסיון על בשרי (עדיין רווק), אך מהתבוננות על הורים לילדים בגילאים האלו - הודעתו נשמעת כמו התשובה הטובה ביותר שתוכל לקבל.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

תשמע, אני חלילה לא מזלזל במה שאמרו לך, להפך: יכול להיות שאני טועה... אבל מה אני יודע, יש לי רק ילד אחד בן כמעט 3 :D

אממה, אתה בטח מכיר את ההבדל בין חכם לפיקח:

ההבדל בין חכם לפיקח הוא שהחכם יודע לצאת מצרות שפיקח לא היה נכנס אליהן.

בנוסף, לנו כישראלים, קצת קשה לומר ש"נדפקנו" או "לא נהננו" בחו"ל, ורוב האנשים שחוזרים תמיד יגידו ש"היה פ33ה". דוגרי ? אני בעצמי לא תמיד מאמין לכל אחד בעניין הזה.

קח את מה שאומרים לך בערבון מוגבל, זו דעתי האישית :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דבר ראשון מזל טוב!

דבר שני, אל תעשה טעויות, חכה לפחות עד שתהיי בת שנה.

למען האמת, אפילו עכשיו שהקטן שלי בן שנה ואני מתכנן טיסה לחו"ל הוא כנראה ישאר קצת עם סבא וספתא.

מבחינתו לטוס לחו"ל שווה ערך לטיול בגן שעשועים חדש שהוא לא מכיר, עד גיל שלוש לפחות.

לכן הטיסה היא בשבילך נטו, עם תינוק כל החוויה תהיי סביבו ולמען האמת פשוט תהרס.

טוס עם אישתך, תהנו מקצת זמן איכות ביחד ותחזרו בכוחות מחודשים (אם עדיין לא התעייפתם, חכה ;))

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני אולי לא מנוסה, אני עוד לא בן 20,

אבל באמת לא נראה לי שזה רעיון טוב לטייל עם תינוק.

אני יצאתי את גבולות הארץ לראשונה בגיל 7.5, אחותי הייתה בת 4 כמעט אז.

וגם אז היה קשה, אבל יותר פשוט מאשר מה שאתה רוצה לעשות.

חושב שעצמאות בחו"ל קיבלתי רק בסביבות גיל 16/17, ברמה שאני אשכרה יכול להסתדר ולהתמצא לבד בלי להסתבך. (לא שמתישהו הלכתי לאיבוד או משהו)

עדיף לכם לטייל לבד בכיף שלכם ובשקט שלכם, זה רעיון גרוע לצאת עם תינוק, אתם לא תהנו מהטיול בכלל. כמו שאמרת - תהיו מהזוגות האלו במטוס שסובלים מהרעש שהתינוק מייצר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כמו שאמרת - תהיו מהזוגות האלו במטוס שסובלים מהרעש שהתינוק מייצר.

במטוס, ובמוזיאון, במסעדה, בבריכה, בחדר האוכל במלון וכל שאר המקומות שיבקרו בהם :-D:wink: צריכים לקחת בחשבון שתינוק בן חודשיים לא בדיוק יהנה מהטלטלה הבלתי נפסקת הזו. הוא רוצה שינדנדו אותו, יאכילו אותו ויתנו לו לישון. מה שיאלץ אתכם להישאר איתו בגבולות המלון \ כאמור לגרור אותו ממקום למקום ולשמוע אותו צווח רוב הזמן.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

תרגעו, תינוק לא מייצר רעש נונ-סטופ. דווקא בגילאים האלו, אם לא מפריע להם משהו, הם שקטים לשעות רבות (של שינה).

קורה לפעמים שגזים מפריעים או כל דבר אחר (בטיסה יכול להיות גם לחץ באוזניים, שיכול להיות מאוד קשה לתינוק).

דרך אגב, בשירשור הזה רבות דובר על התינוק - אבל דבר אחד שכחו (לפחות המנוסים) לומר:

אותה אישה שהכרת וידעת רווקה, לא תמיד תישאר אותה האחת אחרי הלידה. הרבה דברים קורים שם למעלה (בראש) אחרי שמתוך גופה יוצא תינוק לאויר העולם. זה תלוי המון בסוג האישה ואיך היא מקבלת את זה - אך הניסיון של כולם מראה שדברים משתנים אחרי הלידה, ואותה אחת לא תמיד נשארת ב-ד-י-ו-ק אותה אחת גם אחרי הלידה... פתאום הלא יאומן מגיע מהדלת האחורית.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חבל על הכסף,להנות אתם דיי בטוח לא תהנו.

בגילאים הללו גם להיות בבית יכול להיות לא נוח ומעצבן,בטח בילד הראשון שלא תמיד יודעים מה לעשות כשהוא באמוק של צרחות,אז מה תעשה בחו"ל?

לגבי החברים שהמליצו.. אני מכיר משפט חכם שתופס על הרבה דברים : "אף פרה לא תודה שהחלב שלה חמוץ".

תאמין לי(ולי יש ניסיון עם 2 ילדים), החודשים הראשונים עם הילד הראשון(והשני והשלישי כנראה...) זה בד"כ לא פיקניק גם לאנשים שחושבים שהם הכי מוכנים, מבחינת האשה אי אפשר לדעת איך היא תהיה אחרי הלידה(עריכה-כמו שאיציק ציין בתגובה מעלי) , ההתרגלות לשינה לא סדירה ,מחלות שנתפסות במהירות בגילאים קטנים ,גזים(אצלי זה היה בשעות קבועות בבוקר ובערב.. תאר לך שאתה יודע ש:"הנה מגיע שבע וחצי בערב ומתחילה אזעקה עולה ויורדת של 40 דקות:evil: "), לוגיסטיקה של ציוד כאשר יוצאים מהבית (הבאת מוצץ ספייר? ו-4 חיתולים? ומגבונים? ואת הסימילאק במחלק מנות ? שמיכה דקה? שמיכה עבה ? בגדים להחלפה ? ).

שלא תבין לא נכון, זה מדהים ואני כבר לא יכול לחכות לשלישי שלי וזה משנה את החיים ב180 מעלות(אצלי לטובה אבל כל אחד וגורלו).

אבל אני מציע לך לחכות שהלידה תעבור בשלום, תסתגלו בכמה חודשים הראשונים לחיים החדשים והמאתגרים ואז תחליטו אם זה כדאי או לא.

בהצלחה.

פורסם
במטוס, ובמוזיאון, במסעדה, בבריכה, בחדר האוכל במלון וכל שאר המקומות שיבקרו בהם. צריכים לקחת בחשבון שתינוק בן חודשיים לא בדיוק יהנה מהטלטלה הבלתי נפסקת הזו. הוא רוצה שינדנדו אותו, יאכילו אותו ויתנו לו לישון. מה שיאלץ אתכם להישאר איתו בגבולות המלון \ כאמור לגרור אותו ממקום למקום ולשמוע אותו צווח רוב הזמן.

זו הייתה סתם דוגמה בשביל העניין,

אני לא חושב שבתור אבא בעוד כמה שנים הייתי עושה כזה עינוי לתינוק ומטיס אותו ככה, במילא לא יזכור כלום.

לטעמי גיל מינימלי לטיסה לילד, כדי שיהנה קצת מהטיול לפחות, וכדי שההורים לא ממש יסבלו, זה לפחות 3-4, ואז הוא צריך להיות עדיין צמוד להורים כי הוא קטן וכו'.

גיל מינימלי לטיסה עם ילד מתבגר, שיהנה בעצמו, ולא יישב כל היום על הראש של ההורים, לדעתי זה ככה לפחות גיל 14-15, בתנאי שיש לו חוש התמצאות טוב ויכולת טובה באנגלית.

זה מה שאני רואה לפחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבנתי שזו הייתה הכוונה, סתם הייתי ציני וזרמתי על זה עוד קצת :-P מצטער אם לא הייתי ברור מספיק, ערכתי והוספתי סמיילים, מקווה שעכשיו זה בסדר :wink:

DOESN'T WORK HARD

פורסם

בגדול, איציק צודק.

אך בקטנה אני אומר לך "תטוסו ".

הילדה שלי בת שנתיים, חיכנו לרגע הזה כדי לטוס , אבל עכשיו תהיה דחייה נוספת כי אישתי בחודש שישי.

עכשיו אני לא יודע איך אנחנו אמורים לבצע את זה.

Gn'f'R

פורסם
דבר ראשון מזל טוב!

דבר שני, אל תעשה טעויות, חכה לפחות עד שתהיי בת שנה.

הפוך גוטה.

עד גיל חצי שנה, סחבנו את הקטנה לכל מקום, בלי בעיות.

יציאות, מסעדות, אפילו בחו"ל היינו.

דורש לוגיסטיקה, אבל בגיל הזה הם ישנים בכל מקום, לא מתעוררים מרעשי סביבה ולא צריכים שיבדרו ויעסיקו אותם.

ציצי, חיתולים וגמרנו.

בתנאי

ב ת נ א י

שמדובר בתינוק נוח.

יש כאלו שהם נוחים, שקטים ולא סובלים מכאבי בטן ושאר מריעין בישין, ויש כאלו שהם מאוד רעשנים, לא ישנים וקשים בכלל.

חכו ותראו איך אתם מסתדרים ואז תחליטו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...