Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוזוקי ליאנה - לפני חודשים הרכב עבר שיפוץ ראש מנוע

כעת ביום חמישי בדקתי שמן מנוע, לא היה כמעט כלום (כשהרכב חם!), קניתי שמן, מילאתי.

שבת בבוקר - רכב קר - אין שמן.

היו טפטופים קלים מתחת לרכב, במיוחד לאחר נסיעה, אבל לא היה ריח שרוף.

אחרי נסיעה שהייתי מוכרח לנסוע, אחרי שמילאתי את שמן כדי לנסוע עליו, נראה שהשמן ירד שוב כשחזרתי.

טמפרטורת מנוע - נורמלית, אין ירידה במים.

*כשמילאתי שמן היום, שפכתי בטעות גם מחוץ למנוע, אז אם היה לי ריח שרוף, יכול להיות שזה מהשמן שנפל על המנוע מבחוץ ונשרף כשהוא התחמם?

תודה מראש!

פורסם

מתוך כל מה שרשמת מעלה, בחרת דווקא לשאול אם הריח השרוף מגיע מהשמן ששפכת בטעות או לא, לא נראה לך שיש פה משהו קצת יותר קריטי? כמו אולי.... נגיד... נזילה חמורה של שמן מנוע!!

גש מיד למוסך לצורך בדיקה מהיכן נובעת הנזילה ולתיקונה. אני גם הייתי גורר את הרכב למוסך לפי קצב הטפטוף אותו אתה מתאר.

פורסם

תבדוק אם יש לך שכבה של שמן במיכל עיבוי או "טחינה" בשמן.

אולי לא סגרו לך את הראש מנוע כמו שצריך והשמן והמים מתערבבים,תוכל לראות גם אם יש עשן כחול זה יעזור לגלות לאן בורח השמן.

אנדרי

פורסם

תפסיק לנסוע ללא שמן/עם נזילה רצינית, תחזור למוסך ששיפץ ראש מנוע לפני חודשיים.

צריכה להיות אחריות לעבודה שהם ביצעו - תדרוש שיסדרו את הבעיה במסגרת האחריות, במידה ויש קשר לתיקון מלפני חודשיים.

יכול להיות שהנזילה לא קשורה לשיפוץ ראש, אבל הם צריכים להראות לך שזה נכון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמה דברים לא מתחברים לי בסיפור של פותח הנושא ?

מדוע בכלל שופץ מלכתחילה ראש מנוע ? (כנראה הרכב התחמם/ערבוב של מים עם שמן/היתה נזילה מאטם ראש המנוע ? ).

עכשיו לפי הנטען,יש נזילת שמן (מדוע לא נלקח עד עכשיו הרכב למוסך לבירור סיבת הנזילה- נזילה מהקרטר,בורג ריקון שמן,מחזירי השמן של הטיימינג /מחזיר שמן אחורי/אטם מכסה שסתומים/מגומיית האו רינג של המפלג/מפילטר השמן עצמו או חלילה מאטם ראש המנוע ?)

בגדול- אם לא מדובר בנזילת שמן מראש המנוע/אטם הראש עצמו,לא נראה,שיש למי לבוא בטענות על עבודת שיפוץ ראש המנוע כיוון שאם המנוע היה אוכל שמן לא היו רואים נזילה כלל,אלא השמן היה נעלם,בשילוב עשן לבן מסיבה כזו או אחרת,(טבעות בוכנה שחוקות/גומיות שסתומים יבשות) ובמקרה שלפנינו אין אכילת שמן,אלא נזילה,שיש לברר את הסיבה לה ע"י הרמת הרכב על ליפט במוסך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קודם כל תודה על התשובה ההמהירה

השאלה של השריפה היתה כדי להבין האם כמות כזו של שמן יכולה להשרף בנסיעה של 20-30 ק"מ, כדי לנסות להבין אם זו שריפה או נזילה? מיד אחרי שמלאתי וחזרתי הביתה, לא היה ריח שרוף כלל. היום אחרי שמילאתי וחזרתי דווקא כן.

שנית, גם לא נדלקה לי נורית השמן בכלל.

לא ראיתי עשן כחול.

הטמפרטורת מנוע נורמלית.

* לפני שהלך ראש מנוע לפני חודשיים, הטמפרטורת מנוע עלתה ואז גילו חדירה של המים ועשו במוסך לרכב שיפוץ ראש מנוע.

אני על הבוקר מקפיץ אותו למוסך (זה 3 ק"מ מכאן)

אז בעצם השאלה שלי היא האם איבוד מסיבי של שמן בזמן מאד קצר - סביר יותר שיהיה נזילה או שריפה :-/

שוב, תודה

פורסם

vladclar

הם גם החליפו דברים מסביב כולל צינורות. הראו לי חלקים שנאכלו, הטענה היא שכנראה זה היה משימוש במים מזוקקים בעבר ולא חומרים מקררים למנוע.

אנדרי07

לא הצלחתי לראות כראוי בגלל החושך, אני חושב שאולי יש שכבה חומה אולי במיכל מים מלמעלה אבל נגעתי ואני לא יכול להגיד אם זה שמן או לא (החומר קירור הוא ירקרק).

colauti 9

הראש מנוע שופץ מלכתיחלה כי הרכב התחמם והיתה נזילה מאטם ראש המנוע.

כמו שאמרתי, המוסך החליף גם צינורות ואמרו לי לעקוב אחר רמת השמן מים (לדוגמא, כשרמת המים ירדה בהתחלה, חזרתי וחיזקו לי את הצינורות).

פורסם

אם כאשר המנוע קר (לפני התנעת בוקר) בדקת שמן והמדיד מראה על אין- זה לא אומר שאין בכלל שמן במנוע אלא,יש חוסר של בין חצי ק"ג לק"ג שמן,שגם הוא לא צריך להיות ברכב ללא נזילות.

בקיצור- להרים את הרכב על הליפט במוסך לבדוק ראשית נזילות,אם אין- לעשות בדיקות נוספות למנוע ואז לתקן את הטעון תיקון.

פורסם

רגע, גם אם המדיד לא מראה שיש שמן, עדיין יש שמן כלשהו במערכת? בגלל זה הנורית לא נדלקה?

הפחד שלי שהמנוע נפגע אולי שוב מכל העסק (למרות שהחום שלו לא עלה).

(כמו שהבנת ואולי הייתי צריך להגיד מראש, הידע שלי במכוניות ממש נמוך.)

האם יש מקרה שבו בעצם הראש מנוע צריך לעבור שוב שיפוץ?

פורסם

יש שמן במערכת אם החוסר רק במדיד ,כמובן שאני אומר את זה בהסתייגות,כיוון שאני לא יודע מה קורה אצלך בתוך המנוע (שבו אמורה להיות בערך חצי מכמות השמן) ובהנחה,שאכן לא נדלקה מנורת לחץ השמן (שדרך אגב יכולה להידלק לא רק בגלל חוסר שמן,אלא בגלל בעיית שימון כללית של המנוע-בוצה/סתימה ברשת משאבת שמן,יוניט לחץ שמן תקולה ועוד).

פורסם

טוב עדכון מהיר מהבוקר, לפני המוסך,

בדקתי במיכל מים, אין שום דבר שם, אין שכבת שמן מלמעלה, זה פשוט הנוזל (antifreeze) הרגיל.

אין נזילה מתחת לרכב מעבר לטפטופים מאתמול בערב.

אם זו נזילה, יכול להיות שזו נזילה רק בנסיעה?

פורסם

הבדיקה העלתה שנשבנר פולי מנוע. כשהפעיל את הרכב, רק אז התחיל לטפטף השמן.

חיפשתי ולא מצאתי, מה סדר גודל עלות החלפת הפולי? (ליאנה)

• מבאס 1
  • תוכן חדש...