Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומי אמר לך שלא עבדתי?

הכל עניין של צרכים. יש לי פלוק ואוצילוסקופ אבל אני משתדל לא להוציא אותם לשטח איפה שאני לא חייב. לרוב המכריע של השימושים שלי הסיני הפשוט מספיק.

בדיוק בשביל המטרה שלך הפלוק מיועד קרי עבודת שטח.

דגמים מסויימים של פלוק מתוכננים לעבודת שטח כמו בבתי זיקוק...

מדידות של מתח AC עם עומסים קיבולים/השראתיים אך ורק פלוק נותן תוצאות מדידה מדוייקות.

איזה כייף לי :)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני שמח עבורכם. מניסיוני, מודד של 30 ש"ח לא שווה בשיט במתח של קיר.

היה הייתה לי בעייה בחשמל של הדירה. קראתי לאבי, חשמלאי מוסמך, שיעזור לי לעשות פה סדר בבלגאן. ביקש את המכשיר מדידה שלי, שכבר הכנתי מראש והיה לי בהישג יד. באופן פלאי, המכשיר מדד מהקיר מתח של סביב 324 וולט.

כן, שלוש מאות עשרים וארבעה וולט. קראתם טוב.

אז הלכנו להביא את הפלוק מהרכב של אבא. בדרך הוא אומר לי "שמע, זה פלוק מקורי. אם הוא גם מראה 324 וולט, אני מתקשר לחברת חשמל"...

אז אני ממליץ להימנע מבדיקת מתח של קיר עם רב-מודד בשלושים ש"ח (מדובר על הפשוט והזול ביותר). למיטב ידיעתי הזיקו והיוני-טי הם סבירים מאד ביחס למחיר אבל מעולם לא עבדתי איתם. זיקו הוא מותג מדבקה סיני להבנתי, ויוני טי זה כבר מותג "אמיתי".

המכשיר מדד נכונה את מתח השיא של גל סינוס ולא ערך ממוצע או RMS.

מתח רשת החשמל הינו 230 וולט RMS או 324 וולט PEAK.

ראה נוסחה לחישוב.

230X1.41=324 וולט או

324X2=648 וולט PEAK TO PEAK.

בכול מקרה למדידת מתח AC רצוי להצטייד במכשיר מדידה אמיתי.

פורסם
בדיוק בשביל המטרה שלך הפלוק מיועד קרי עבודת שטח.

דגמים מסויימים של פלוק מתוכננים לעבודת שטח כמו בבתי זיקוק...

מדידות של מתח AC עם עומסים קיבולים/השראתיים אך ורק פלוק נותן תוצאות מדידה מדוייקות.

רוב המדידות שלי הן דווקא AC. DC זה בעיקר כדי לראות שיש פאזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למטרה שלך גם מתאימה מנורת ליבון רגילה מוברגת לבית מנורה עם 2 חוטים כמו שהחשמלאים 'המקצועים' עובדים איתה לבדיקות.

אני רציני !

פורסם
למי שלא עובד בכור אטומי, גם רב מודד סיני פשוט, כזה שעולה 50 ש"ח בהום סנטר או 15 ש"ח באיביי (אותו דגם בדיוק), עושה את העבודה.

דני

בסדר...

אני ממליץ גם על מכשירים תוצרת חברת BK האמריקאית אשר מחירם נמוך בהרבה ממכשירים תוצרת פלוק אבל שווים באייכותם לפלוק.

בעבר לפני 20 שנים וקצת הייתה נציגות בארץ אבל היא נסגרה והיום ניתן לרכוש את המכשירים באיביי.

לדוגמא מכשיר רב שימושי.

http://www.ebay.co.uk/itm/BK-Test-Bench-390-Digital-Multimeter-w-Probe-Master-Test-Leads-and-Case-/120990832975?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2b9d994f

פורסם
למטרה שלך גם מתאימה מנורת ליבון רגילה מוברגת לבית מנורה עם 2 חוטים כמו שהחשמלאים 'המקצועים' עובדים איתה לבדיקות.

אני רציני !

עם פאזה אחת אתה צודק ב 100%. הבעייה היא שזה תלת פאזי ושאני עדוון צריך את ה DC.

ד"א, סוכות נגמר מזמן. אתה צריך לעדכן חתימה.

פורסם
אני ממליץ גם על מכשירים תוצרת חברת BK האמריקאית אשר מחירם נמוך בהרבה ממכשירים תוצרת פלוק אבל שווים באייכותם לפלוק.

בעבר לפני 20 שנים וקצת הייתה נציגות בארץ אבל היא נסגרה והיום ניתן לרכוש את המכשירים באיביי.

המכשיר הנ"ל עולה, כולל משלוחה, כמעט 600 ש"ח. אם אני רוצה למדוד את המתח בשקע, ויש לי רב מודד מאיביי ב-15 ש"ח, והוא מראה לי קריאה של 233VAC, בזמן שמודד איכותי יותר היה מראה לי תוצאה יותר מדוייקת של 228VAC (נניח) - האם זה שווה לי לשלם על זה מחיר כפול 40(!!!)?

לדעתי, בהחלט לא.

כמו כן, במחיר של 15 ש"ח אני יכול לשמור מודד במכונית, למקרה של תקלה; ואני יכול גם לאבד אותו או לתת אותו במתנה למישהו בלי לחשוב פעמיים.

אבא שלי עצר פעם כדי לעזור לאדם שנתקע עם הרכב, ולאחר שעזר לו גילה שחסרה לו ידית רצ'ט יקרה. מה לעשות. אם זה היה מכשיר של 15 ש"ח, זה אחרת.

בקיצור, יש מקום ויש צורך למכשירים יקרים - אבל גם לזולים.

דני

פורסם

זול מתחיל ב ז' ככה זה בחיים תקנה זול תקבל זול, ובסוף יעלה ביוקר

אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול, ככה אני חי ומעדיף לחסוך אבל לקנות טוב

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

תלוי במה ובכמה.

אני אתן לך דוגמא למכשיר קצת יותר יקר. לפני 5 שנים הייתי צריך מחרטה נוספת. יכולתי לקנות סינית או לקנות איכותית במחיר של פי 4. אצ היקרה אני מכיר ויודע שתשרת אותי כ 20 שנה אבל העדפתי ללכת על הסי ית בהנחה שתחייה 5 שנים ואז אתן אותה ואקנה חדשה אותו הדבר. היום היא בת 8 ועדיין עובדת טוב מאוד. נכון שיכולתי ליפול אבל עדיין זה שווה את הסיכון.

גם בכלי עבודה אני קו ה איכות סבירה פלוס למפעל (איכות גבוהה יותר פשוט תיגנב) אבל לשטח אני לוקח שני סטים של כלים פשוטים כי אם מפתח נופל אז ממילא שום דבר לא יוציא אותוו משם והכלים לא גיעים לזקנה טוובה.

פורסם
זול מתחיל ב ז' ככה זה בחיים תקנה זול תקבל זול, ובסוף יעלה ביוקר

אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול, ככה אני חי ומעדיף לחסוך אבל לקנות טוב

זה תלוי, מה ומי ואיך. למשל, קבלנים שעובדים כל היום עם מברגה קונים בדרך כלל מקיטה, למרות שהיא עולה פי 20 ממברגה זולה. והם יודעים טוב מאד למה הם משקיעים בזה.

אבל מי שרוצה לתלות תמונה פעם בחודש, יכול בהחלט להסתפק במברגה שעולה 100 ש"ח.

דני

פורסם

עד שיום אחד אתה תבדוק חשמל בשקע או כל דבר מתח אחר והמודד יראה שאין כלום, ותקבל את המכה של החיים כשתרצה לגעת

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אם אתה באמת חושש מדבר כזה, תשקיע עוד 50 ש"ח בכבלים יותר טובים, מפני שהם החלק הכי בעייתי בעסק.

דני

פורסם
זה תלוי, מה ומי ואיך. למשל, קבלנים שעובדים כל היום עם מברגה קונים בדרך כלל מקיטה, למרות שהיא עולה פי 20 ממברגה זולה. והם יודעים טוב מאד למה הם משקיעים בזה.

אבל מי שרוצה לתלות תמונה פעם בחודש, יכול בהחלט להסתפק במברגה שעולה 100 ש"ח.

דני

מי שצריך למדוד פעם בשנה מתח מצבר או לתלות תמונה עדיף שיקפוץ לחבר או שכן נחמד וישאיל מברגה או רב מודד.

אני לא ממליץ בפורום לאף אחד להתעסק במדידות של מתח הרשת עם רב מודד ב-50 שקלים מכיוון שאין להם מספיק הגנות וגם ההגנות שיש להם לא עומדות בתקנים הנדרשים למכשירי מדידה לכן ההמלצה שלך גובלת בסכנת חיים של ממש.

אני מציע לך לקחת רב מודד סיני ב-50 שקלים ולקלף את הבידוד של החוטים של הפרובים ואתה תהייה בהלם משטח החתך של המוליך החשמלי לעומת פרובים של פלוק שבהם שטח החתך כפול.

פרובים בעלי שטח חתך קטן=התנגדות גבוהה=מדידה לא מדוייקת.

מאוחר יותר בערב אני אצלם עבורך את שטח החתך של כבלים סינים לעומת אלה של פלוק ותבין על מה אני מדבר.

שאלה

נסה למדוד את מתח רשת החשמל בעזרת רב מודד סיני כאשר הבורר על מצב מדידת מתח והפרובים הוכנסו בטעות לשקעים של בדיקת זרם מה יקרה ?

• תוכן חדש...