Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני שמח שאתה מרוצה מהאיכות הסינית.

מרק, לך ללמוד דבר או שניים על כלי מדידה לפני שאתה כותב דברים שאין לך מושג בהם.

אין קשר בין תקינות לכיול ועם כל הכבוד למכשירי הכיול שבנית, גם הם צריכים כיול. אם הסטיה היא של מיליאוהמים או מגהאוהמיפ אתה לעולם לא תדע אם לא תבצע בדיקה לדיוק המדידה (שלא קשורה לשום בדיקת תקינות).

במחינת ניסיון בכלי מדידה, נכון שלך יש יותר שנות ניסיון בשימוש עם ציוד מדידה אלקטרוני אבל כנראה שאין לך מושג בבדיקות תקינות, כיולים וכושר ציוד מדידה. אם היה לך אז היית יודע מה זה כיול ולמה הוא משמש ואיך בוחרים כלי מדידה לרמת דיוק דרושה. אני מקווה שאתה לא מודד את הסיפרייה בבית עם מיקרומטר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מרק, לך ללמוד דבר או שניים על כלי מדידה לפני שאתה כותב דברים שאין לך מושג בהם.

:roll::?:|

אין קשר בין תקינות לכיול ועם כל הכבוד למכשירי הכיול שבנית, גם הם צריכים כיול. אם הסטיה היא של מיליאוהמים או מגהאוהמיפ אתה לעולם לא תדע אם לא תבצע בדיקה לדיוק המדידה (שלא קשורה לשום בדיקת תקינות).

לא כתבתי שיש קשר, ציינתי עובדה שניתן לבדוק את תקינות המכשיר וגם כיול של המכשיר בצורה בסיסית בעזרת מעגל בסיסי שהינו מספיק מדוייק לבדיקת כיול של הפלוק שברשותיי ללא אישור לבדיקת כיול של מכון התקנים וגם אינני זקוק לאישור כיול של מעבדה מוסמכת.

במחינת ניסיון בכלי מדידה, נכון שלך יש יותר שנות ניסיון בשימוש עם ציוד מדידה אלקטרוני אבל כנראה שאין לך מושג בבדיקות תקינות, כיולים וכושר ציוד מדידה. אם היה לך אז היית יודע מה זה כיול ולמה הוא משמש ואיך בוחרים כלי מדידה לרמת דיוק דרושה. אני מקווה שאתה לא מודד את הסיפרייה בבית עם מיקרומטר.

אני אתן לך דוגמא בסיסית כיצד בדקתי את כול תחומי מדידת ההתנגדות של הפלוק שברשותיי וביצעתי השוואה לעומת נתוני הייצרן המפורסמים ב-SERVICE MANUAL.

הייצרן מנחה לבצע את בדיקת דיוק מדידת ההתנגדות בעזרת ציוד הנקרא "מכייל התנגדות" בעל 5 תחומי התנגדות של 190 אוהם, 19 קילואוהם, 100 מגהאוהם ציוד שעולה XXXX דולרים.

מפרוייקט שבניתי בעבר נשארו לי נגדי SMD מדוייקים של 0.01 אחוז בערכים של 100 אוהם, 10 קילואוהם ו-1 מגהאוהם ובעזרתם בדקתי את דיוק מכשיר הפלוק שברשותיי.

דרך אגב הנגדים שבעזרתם בדקתי את דיוק המכשיר הם הרבה יותר מדוייקים מהנגדים בציוד של פלוק שהינם בדיוק של 0.056 אוהם.

הבדיקה הזו מספיק טובה עבורי ואינני זקוק לכיול של מכון התקנים או מעבדה מוסמכת.

איזה כייף לי :)

פורסם
אבל אני לא אמרתי שהסיני מתאים לצרכים שלך. אמרתי שהוא מתאים לצרכים של אדם רגיל, וגם לשלי (לחלק מהצרכים שלי, לפחות).

זה הכל.

דני

לא הבנתי למה אתה צריך פלוק 187 וגם 75 כאשר הסינים עושים את אותה עבודה ?

אתה מוכר מכשירי מדידה ?

פורסם
אני אתן לך דוגמא בסיסית כיצד בדקתי את כול תחומי מדידת ההתנגדות של הפלוק שברשותיי וביצעתי השוואה לעומת נתוני הייצרן המפורסמים ב-SERVICE MANUAL.

הייצרן מנחה לבצע את בדיקת דיוק מדידת ההתנגדות בעזרת ציוד הנקרא "מכייל התנגדות" בעל 5 תחומי התנגדות של 190 אוהם, 19 קילואוהם, 100 מגהאוהם ציוד שעולה XXXX דולרים.

מפרוייקט שבניתי בעבר נשארו לי נגדי SMD מדוייקים של 0.01 אחוז בערכים של 100 אוהם, 10 קילואוהם ו-1 מגהאוהם ובעזרתם בדקתי את דיוק מכשיר הפלוק שברשותיי.

דרך אגב הנגדים שבעזרתם בדקתי את דיוק המכשיר הם הרבה יותר מדוייקים מהנגדים בציוד של פלוק שהינם בדיוק של 0.056 אוהם.

הבדיקה הזו מספיק טובה עבורי ואינני זקוק לכיול של מכון התקנים או מעבדה מוסמכת.

הדגשתי את הנקודה החשובה.

אני לא מדבר כלל על תעודה של גורם חיצוני אלא על בדיקה שתיתן לך את רמת הדיוק שאתה צריך. הנגדים שלך גם הזדקנו ואף אחד לא יודע מה הערך המדוייק שלהם היום. אם זה מספיק לך (כמו שלי מספיק הדיוק של הסיני כי גם במדידה וכיול של אותות אנאלוגיים הכיול שלהם הוא יחסי למכשיר השני כך שחשוב לי לוודא שהערכים זהים יותר ממה הערך האמיתי) אז אתה מבצע כיול פנימי שמתאים לצרכיך.

מילת המפתח בציוד מדידה (ולא משנה אם זה מכאני, אלקטרוני או מה הוא מודד) זה שאתה צריך לדעת מה כושר הציוד. אם אתה יודע ולצרכיך הוא בסדר אז זה לא משנה בן כמה הוא, איפה יוצר ומה ההיסטוריה שלו.

פורסם
לא הבנתי למה אתה צריך פלוק 187 וגם 75 כאשר הסינים עושים את אותה עבודה ?

מרק, זה לא יפה. אני לא אמרתי שהסיני שווה ערך לפלוק!

אני כן אמרתי שהסיני מספיק טוב לצרכים מסויימים, כגון - כמכשיר מדידה ששמים בתא הכפפות ברכב לעת מצוא, ועוד.

אני לא אמרתי שהסיני מספיק לכל אדם בכל מקרה.

אבל בשביל לדעת אם בשקע יש מתח או לא, בשביל לדעת אם חוט הוא רציף או מנותק, אם האלטרנטור מתפקד או לא, בשביל לדעת אם החוטים מהאלטרנטור למצבר תקינים, וכדומה - הסיני מספיק טוב. בלי שום בעיה.

פעם גם היה לי רב מודד אנלוגי. גם הוא עשה את העבודה, למרות שהוא היה פחות מדוייק מהסיני, במיוחד במדידת התנגדויות נמוכות, והצריך כיוונון יום יומי בגלל שינויים במתח הסוללה. ובכל זאת - עבד ומדד.

דני

פורסם

ישנם אנשים שקמים בבוקר ובמקום לשתות קפה ולהתעדכן באינטרנט הולכים ומחברים להנאתם קבלים ונגדים לצ'יפים עלומים - אלה לא יסתפקו בפחות מפלוק שאין עוררין על איכותו.

מצד שני ישנם גם כאלה שהמדידה המדויקת ביותר שנדרשו אליה היא של מתח המצבר ברכב או במקרה המתקדם שלי - התנגדות הסלילים בקולקטור של מנוע DC בהליכון שהפסיק לעבוד, ובדיקה סינית מהירה ולא מדויקת זיהתה נתקים בקצות תיילי הסלילים, הנתקים הולחמו בעבודה עדינה ולמנוע שלום.

את העבודה הזו עשיתי עם מודד סיני שסיפק לי אינדיקציות טובות מספיק ומאז הוא מושבת (המודד) ומחכה לתפקיד הבא שיוטל עליו, לפיכך בעבורי הסיני מספק לגמרי והוצאת כסף על פלוק תהיה מיותרת לחלוטין (כי אין לי בו צורך אובייקטיבי וגם כי האיכות המופלאה שלו לא מצדיקה בעבורי את פערי המחירים).

פורסם

הנגדים שלך גם הזדקנו ואף אחד לא יודע מה הערך המדוייק שלהם היום.

אתה סתם מפריח סיסמאות לאוויר ללא שום הבנה והיכרות של רכיבי אלקטרוניקה.

ברשותך אני מפסיק להגיב להודעות שלך באשכול הנוכחי אלא אם תשאל שאלה טכנית מקצועית .

ההתנגדות של נגדי פחם פשוטים שיוצרו לפני 40 שנים אכן הייתה משתנה לאחר כמה עשורים בתחום של כ-5 אחוז, היום כבר לא תמצא נגדים כאלה.

בשביל הספורט אני מוכן לבדוק עבורך את השינוי בהתנגדות של נגדי פחם פשוטים שרכשתי לפני 20 שנים ולראות האם הם עומדים עדיין בטולרנס.

נגדים מדוייקים ובמיוחד נגדי SMD ברמת דיוק של 0.05 או 0.01 אוהם מיוצרים מחומרים מורכבים או מסגסגות מתכתית. הדיוק של נגדים אלה נשמר למשך 30 שנים לפחות בתחום של 0.005 אחוז (התחייבות הייצרן ווישי) לכן אין לי צורך לבדוק או לכייל את הנגדים שאני משתמש איתם וניתן לסמוך עליהם ב-100 אחוז.

בכדי שתבין על מה אני מדבר תחשוב שנגדים מדוייקים המיוצרים בטכנולוגיות חדשות=מקבילונים של ג'ונסון.

פורסם

יופי של דוגמא נתת.

אתה יודע מה דרישות הכיול של פלטות ג'ונסון כדי שיהיו קבילים לכיול פנימי או בדיקת תקינות של מקרומטר?

אתה יודע כל כמה זמן צריך לכייל פויל כיול של אלקומטר (סתם פלטת פלסטיק בעובי של 70-300 מיקרון)?

כשתמצא את התשובה זה יענה לך לשאלה אם צריך לכייל אותם או לא.

מרק, אולי יש לך ידע באלקטרוניק אבל כנראה שאין לך מושג בבדיקת כושר של כלי מדידה.

• תוכן חדש...