Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המולטימטר הותיק שלי כבר כמעט בן 20. אמנם אני לא משתמש בו על בסיס יומיומי אבל בכל פעם שהזדקקתי לו עד היום, הוא שירת אותי נאמנה.

שלפתי אותו מארגז הכלים השבוע לצורך שימוש עתידי, כשהדלקתי אותו, הופיעה תצוגה משונה יחד עם סמלונים בצורת סוללה ודיודה.

שיערתי לתומי שסמל הסוללה נדלק להתריע על סוללה חלשה, ולכן גם התצוגה המשונה.

רכשתי סוללה חדשה, החלפתי אך הכל נשאר כפי שהיה.

האם עשיתי משהו לא נכון? האם המולטימטר עשה את שלו?

מי ידע לעזור?

20121020_140230.jpg

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם זה היה איזה Fluke או מכשיר אחר ברמה דומה אז אולי היה שווה להעסק אבל מכשיר חדש באמת לא יהיה יקר

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אני מופתע לשמוע שהמחיר של מולטימטר חדש הוא בסביבות ה 50 ש"ח אם כי הייתי שמח לגלות שמדובר באיזה איפוס ששכחתי לעשות או משהו בסגנון. פשוט יש לי סנטימנטים למכשיר אחרי כ"כ הרבה זמן.

יש מכשיר מומלץ ומדוייק שאתם מכירים?

פורסם

מה שייתכן זה שנוצרה קורוזיה במעגל, תפרק את הכיסויים, ותנקה היטב את המגעים, ואת המעגל עם חומר לניקוי מגעים, או עם אלכוהול, תן לזה להתייבש ותחבר שוב,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בשז"ר וכדומה אחד סיני פשוט עולה סביב 30 ש"ח, כל עוד אתה לא מנסה להשתמש בו על החשמל שבקיר, הוא מדוייק ועובד יופי. טוב רק למתחים נמוכים...

אני לא חושב שיש מה לעשות יותר מדיי עם מכשיר ישן, אבל לדעתי, בזמן שאתה ממתין בקוצר רוח לדברים מחו"ל שהזמנת, תוכל להעביר את הזמן בפירוק, ניקוי, בדיקה וויזואלית, ניסיון תיקון וכולי... אני הייתי מתעסק עם זה בשביל הכיף, אבל זה רק אני והשטויות שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז לא הבנתי מה אתה מנסה לאמר,

עם מלטימטר של 50 שח אי אםשר לעבוד על מתח גבוהה?

אם כן אני לא ממש מסכים כי אצלנו צוותי שלמים עובדים עם כאלו מכשירים גם ב 400v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ברווז, עם מולטימטר של שלושים שקל (מותג זיקו) אני עובד ב 400 וולט, מודד התנגדויות וגם זרמים בין 4 ל20 מיליאמפר והוא מדוייק ונוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ברווז, עם מולטימטר של שלושים שקל (מותג זיקו) אני עובד ב 400 וולט, מודד התנגדויות וגם זרמים בין 4 ל20 מיליאמפר והוא מדוייק ונוח.

עד שלא תעבוד עם פלוק מקורי לא תבין מה זה מכשיר מדידה אמיתי ולמה המקצוענים קונים מכשיר ב-1000 ואפילו ב-2000 שקלים רק בכדי למדוד מתח/זרם/התנגדות.

איזה כייף לי :)

פורסם

החלטתי שאין לי מה להפסיד ולפני שאספיד את המולטימטר הותיק שלי סופית, פירקתי את המכסה האחורי וחיפשתי אם יש משהו שאפשר לנקות שם. הדלקתי את המולטיטסטר ונגעתי בקרביו בעדינות תוך שאני מסתכל על התצוגה.

רק לחצתי לחיצה קלה על האזור שמאחורי המסך (מולחם שם ג'וק ארוך), והבלתי יאומן קרה, התצוגה התמלאה כבימי קדם וסימני הדיודה והסוללה נעלמו כלא היו.

חייכתי חיוך גדול של הקלה, לא יודע מה השתבש שם אבל מפית נייר מקופלת הונחה חיש קל על המכסה, המכשיר נסגר והכל שב לקדמותו. עכשיו אני יכול לבדוק התנגדויות של אטומייזרים DIY :-D:-D:-D

תודה לכולכם.

פורסם

ומי אמר לך שלא עבדתי?

הכל עניין של צרכים. יש לי פלוק ואוצילוסקופ אבל אני משתדל לא להוציא אותם לשטח איפה שאני לא חייב. לרוב המכריע של השימושים שלי הסיני הפשוט מספיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ברווז לא הבנתי מה אתה מנסה לאמר,

עם מלטימטר של 50 שח אי אםשר לעבוד על מתח גבוהה?

אם כן אני לא ממש מסכים כי אצלנו צוותי שלמים עובדים עם כאלו מכשירים גם ב 400v

אני שמח עבורכם. מניסיוני, מודד של 30 ש"ח לא שווה בשיט במתח של קיר.

היה הייתה לי בעייה בחשמל של הדירה. קראתי לאבי, חשמלאי מוסמך, שיעזור לי לעשות פה סדר בבלגאן. ביקש את המכשיר מדידה שלי, שכבר הכנתי מראש והיה לי בהישג יד. באופן פלאי, המכשיר מדד מהקיר מתח של סביב 324 וולט.

כן, שלוש מאות עשרים וארבעה וולט. קראתם טוב.

עד שלא תעבוד עם פלוק מקורי לא תבין מה זה מכשיר מדידה אמיתי ולמה המקצוענים קונים מכשיר ב-1000 ואפילו ב-2000 שקלים רק בכדי למדוד מתח/זרם/התנגדות.

אז הלכנו להביא את הפלוק מהרכב של אבא. בדרך הוא אומר לי "שמע, זה פלוק מקורי. אם הוא גם מראה 324 וולט, אני מתקשר לחברת חשמל"...

אז אני ממליץ להימנע מבדיקת מתח של קיר עם רב-מודד בשלושים ש"ח (מדובר על הפשוט והזול ביותר). למיטב ידיעתי הזיקו והיוני-טי הם סבירים מאד ביחס למחיר אבל מעולם לא עבדתי איתם. זיקו הוא מותג מדבקה סיני להבנתי, ויוני טי זה כבר מותג "אמיתי".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...