Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע לך לקחת רב מודד סיני ב-50 שקלים ולקלף את הבידוד של החוטים של הפרובים ואתה תהייה בהלם משטח החתך של המוליך החשמלי לעומת פרובים של פלוק שבהם שטח החתך כפול.

איזו חשיבות יש לשטח החתך כאשר למודד עצמו יש התנגדות של עשרות אלפי אוהם?

פרובים בעלי שטח חתך קטן=התנגדות גבוהה=מדידה לא מדוייקת.

עכשיו ניסיתי. תוצאות:

פלוק 75 עם חוטים מקוריים - 233.0 וולט.

פלוק 75 עם חוטים של מודד סיני - 233.0 וולט.

מודד סיני עם חוטים מקוריים - 237 וולט.

החוט של הפלוק לא מתאים לסיני (אבל להיפך כן).

מה ראינו?

1. טעות מדידה של כמה וולטים בודדים - חסר משמעות לאדם מן השורה.

2. החלפת החוטים אינה משנה את התוצאה כלל.

נסה למדוד את מתח רשת החשמל בעזרת רב מודד סיני כאשר הבורר על מצב מדידת מתח והפרובים הוכנסו בטעות לשקעים של בדיקת זרם מה יקרה ?

הנתיך הפנימי ישרף. כנ"ל אם תנסה למדוד מתח של מצבר 12V במצב של מדידת זרם. איזו מסקנה אנחנו אמורים להסיק מכך?

דני

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השרשור הזה ממחיש בדיוק את משמעות המושג דסוננס קוגנטיבי, שלעיתים מאפיין את מי שרכש מוצר יקר להחריד בלי הצדקה מספקת.

אני מסכים. ואני רוצה לחזור ולהדגיש:

מעולם לא טענתי שמודד זול הוא טוב כמו היקר, משום בחינה; אני רק אומר שלאדם רגיל, הוא מספיק טוב ברוב המצבים. זה הכל.

דני

פורסם
איזו חשיבות יש לשטח החתך כאשר למודד עצמו יש התנגדות של עשרות אלפי אוהם? -

1. במדידת התנגדויות נמוכות מתחת ל-1 אוהם (לפעמים יש מצבים ברכב שאתה צריך לבדוק התנגדויות נמוכות).

2. בפלוק 87 יש לך אפשרות קיזוז של התנגדות הפרובים.

עכשיו ניסיתי. תוצאות: (כול התוצאות הם לא מדוייקות).

אם היה לך מכשיר של מתקדם יותר של פלוק היית מקבל תוצאה יותר מדוייקת (230 וולט).

המכשיר שלך פלוק 75 כנראה אינו True rms.

החוט של הפלוק לא מתאים לסיני (אבל להיפך כן).

מה ראינו?

1. טעות מדידה של כמה וולטים בודדים - חסר משמעות לאדם מן השורה.

2. החלפת החוטים אינה משנה את התוצאה כלל.

הנתיך הפנימי ישרף. כנ"ל אם תנסה למדוד מתח של מצבר 12V במצב של מדידת זרם. איזו מסקנה אנחנו אמורים להסיק מכך? - אני מקווה מאוד שפיוז הזכוכית ללא שם וללא שום תקן יישרף (אם קיים).

בעצם אני לא בטוח בכלל שקיימת הגנה כולשהי במצב זכה במכשירים הזולים אם הפרובים הוכנסו בטעות לשקע בדיקת זרם של 10 אמפר.

דני

בפלוק 87 כאשר הבורר נמצא במצב של בדיקת מתח והפרובים הוכנסו בטעות לשקעי בדיקת זרם אתה מיד מקבל התראה בצורת ציפצוף מעצבן אשר מזכיר לך שביצעת טעות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, הפיוזים קיימים ועושים את העבודה. רובם אפילו כוללים פיוז נוסף.

אם היית אומר שיש הבדלים במדידת זרמים חזקים הייתי מבין אבפ במדידת התנגדות הזרם בחוטים אפסי ולכן עובי המוליך די חסר משמעות (עד גבול מסויים ובתנאי שלקחו אותו בחשבון בכיול המכשיר אצל יצרן). תסתכל על שטח החתך במעגל המודפס של הפלור שלך. אתה תגלה שהוא הרבה יותר קטן מחתך החוט הסיני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
איזו חשיבות יש לשטח החתך כאשר למודד עצמו יש התנגדות של עשרות אלפי אוהם?

עכשיו ניסיתי. תוצאות:

ומי אמר שהסיני טועה? אולי הטעות בפלוק? וכמה יעלה לשדרג את הסיני לפרובים של פלוק? 20 ש"ח?

אגב, אני בהחלט תומך באדם שלא מתפשר ורוכש מוצר לא כי הוא צריך, אלא כי הוא רוצה.

גם לי יש שריטות שגורמות להוצאת כספים על פריטים יקרים להחריד ומיותרים לגמרי (שעוני יד למשל), אלא מה? נידרשת מודעות למחלה והבנה שפריטים באיכות ורמת מחיר כזו נרכשים לצורך פנימי בלי שיש לכך שום צורך מעשי.

פורסם
מרק, הפיוזים קיימים ועושים את העבודה. רובם אפילו כוללים פיוז נוסף.

אם היית אומר שיש הבדלים במדידת זרמים חזקים הייתי מבין אבפ במדידת התנגדות הזרם בחוטים אפסי ולכן עובי המוליך די חסר משמעות (עד גבול מסויים ובתנאי שלקחו אותו בחשבון בכיול המכשיר אצל יצרן). תסתכל על שטח החתך במעגל המודפס של הפלור שלך. אתה תגלה שהוא הרבה יותר קטן מחתך החוט הסיני.- אין שום קשר בין שטח חתך המוליכים ב-PCB לבין שטח חתך הכבלים.

אתה קורא את שכתבתי ?

דיברתי על מדידת התנגדות נמוכה ראה הודעה קודמת שלי.

פורסם
ומי אמר שהסיני טועה? אולי הטעות בפלוק? וכמה יעלה לשדרג את הסיני לפרובים של פלוק? 20 ש"ח?

אגב, אני בהחלט תומך באדם שלא מתפשר ורוכש מוצר לא כי הוא צריך, אלא כי הוא רוצה.

גם לי יש שריטות שגורמות להוצאת כספים על פריטים יקרים להחריד ומיותרים לגמרי (שעוני יד למשל), אלא מה? נידרשת מודעות למחלה והבנה שפריטים באיכות ורמת מחיר כזו נרכשים לצורך פנימי בלי שיש לכך שום צורך מעשי.

מתח רשת החשמל אינו סינוס טהור לכן מודדים פשוטים שאינם True RMS מציגים ערך מחושב ממוצע כולשהו בתחשב במספר פרמטרים שזה לא קשור כרגע לאשכול.

במקרה של דני המודד שלו אינו TRUE RMS לכן גם הוא מציג טעות קטנה מכיוון שמתח רשת החשמל הינו 230V (בדרך כלל).

הסיני רחוק בהרבה מהמתח האמיתי.

ישנם הרבה מקרים בחשמל שמתח ה-AC אינו גל סינוס או במקרה של גל ריבועי או גל מעוות לכן חייבים במקרים מסוג זה מודד TRUE RMS.

פורסם

לא צריך לצעוק.

אישית לא נתקלתי בצורך במדידות המדויקות שציינת, והסיני שבבית מספק אותי לגמרי.

מצד שני אין לי שום בעיה להבין כאלה שרוצים מיכשור מהשורה הראשונה - הם רק צריכים להבין שלא כולם צריכים, רוצים ומוכנים להוצאה על מכשיר כזה.

פורסם

1. במדידת התנגדויות נמוכות מתחת ל-1 אוהם (לפעמים יש מצבים ברכב שאתה צריך לבדוק התנגדויות נמוכות).

ברכב? רק בחוטים שמעבירים זרם חזק, ואז פשוט מודדים נפילת מתח. הרבה יותר פשוט, הרבה יותר קל למדוד נקודות שונות, וגם יותר אמין כי המעגל מחובר ללא שינויים של הכנסת מודד בטור.

2. בפלוק 87 יש לך אפשרות קיזוז של התנגדות הפרובים.

האם אתה מנסה להוכיח שפלוק יותר טוב ממכשיר סיני של 15 ש"ח? הרי זה מובן מאליו. איש אינו אומר אחרת. השאלה היא, האם לאדם רגיל יש משמעות מעשית להבדל הזה.

(כול התוצאות הם לא מדוייקות).

נו, אז למה לי לשלם פי 40 אם אני יכול לקבל את אותן התוצאות הלא מדוייקות גם במכשיר הזול?

אם היה לך מכשיר של מתקדם יותר של פלוק היית מקבל תוצאה יותר מדוייקת (230 וולט).

המכשיר שלך פלוק 75 כנראה אינו True rms.

עכשיו ניסיתי. תוצאות:

פלוק true RMS 187: מתח 226.6

פלוק 73: 227.2

סיני: 232

אין שום השלכות מעשיות לאדם רגיל להבדל בין 227 ל- 232.

הסיני רחוק בהרבה מהמתח האמיתי.

הסיני טעה ב-5 וולט. אז מה.

בעצם אני לא בטוח בכלל שקיימת הגנה כולשהי במצב זכה במכשירים הזולים אם הפרובים הוכנסו בטעות לשקע בדיקת זרם של 10 אמפר.

בפלוק 87 כאשר הבורר נמצא במצב של בדיקת מתח והפרובים הוכנסו בטעות לשקעי בדיקת זרם אתה מיד מקבל התראה בצורת ציפצוף מעצבן אשר מזכיר לך שביצעת טעות.

ואיזו הגנה יש בפלוק אם אני מכניס חוט אחד למופע בשקע ונוגע בחוט השני? זו טעות וזו טעות.

מצד שני אין לי שום בעיה להבין כאלה שרוצים מיכשור מהשורה הראשונה - הם רק צריכים להבין שלא כולם צריכים, רוצים ומוכנים להוצאה על מכשיר כזה.

נכון.

דני

פורסם

דני, הסיני לא טעה ב 5V אלא בסך הכל ב 2%. סטייה אפסית בכל קנה מידה עבור המשתמש הביתי.

עוד לא למדת שמרק קונה מכשירים ומחליט לפי PDF ולא לפי צרכים? בטח יש לו טורקמטר בבית לצורך החלפת נורה כי המומנט המדוייק של ההברגה שלה מאריך את חייה ב 3.345494343% ואת חיי בית המנורה בעוד 7.89847509875509% וזה בכלל לא משנה שהטורקמטר עלה כמו 158 נורות.

פורסם
דני, הסיני לא טעה ב 5V אלא בסך הכל ב 2%. סטייה אפסית בכל קנה מידה עבור המשתמש הביתי.

עוד לא למדת שמרק קונה מכשירים ומחליט לפי PDF ולא לפי צרכים? בטח יש לו טורקמטר בבית לצורך החלפת נורה כי המומנט המדוייק של ההברגה שלה מאריך את חייה ב 3.345494343% ואת חיי בית המנורה בעוד 7.89847509875509% וזה בכלל לא משנה שהטורקמטר עלה כמו 158 נורות.

מאיפה אתה יודע מה הצרכים שלי ? למה לכתוב שטויות ללא שום קשר וידיעה מה יש לי בבית ?

הסיני הזה טעה אולי ב-2 אחוז אבל יש סינים שעלולים לטעות גם ב-40 אחוז כמו המכשיר של ברווז.

פורסם

גם פלוק הכי משוכלל יטעה אם הוא לא תקין ודיוק המדידה שלו שווה לעכוז אם לא כיילת אותו או לפחות בדקת את הקריאות שלו מול קריאות ייחוס ידועות ומדודות בכלי בדוק ותקין (ולא, כלי חדש נוסף לא נקרא כלי תקין לצורך בדיקת קריאות).

הבעייה שלך שאתה מתוכח על סמך נתונים יבשים של קטלוגים בלי קשר לצרכים או להשפעה היומיומית שלהם. החיים הם לא נתונים יבשים והיצרנים לא מטומטמים גם אם הם סינים.

פורסם
גם פלוק הכי משוכלל יטעה אם הוא לא תקין ודיוק המדידה שלו שווה לעכוז אם לא כיילת אותו או לפחות בדקת את הקריאות שלו מול קריאות ייחוס ידועות ומדודות בכלי בדוק ותקין (ולא, כלי חדש נוסף לא נקרא כלי תקין לצורך בדיקת קריאות).- אז אתה ממש אבל ממש לא מבין מהי האיכות של פלוק.

1. לרוב המולטימטרים של פלוק אשר יוצרו גם לפני 20 שנים ויותר יש 'בדיקה עצמית' כמו בלוח השעונים של כול רכב מודרני ובמידה וקיימת תקלה תתקבל הודעת שגיאה.

2. מי שמכיר לעומק את המכשיר ולא כמוך שמודד מתח AC בכדי לדעת אם יש מתח או אין מתח בשקע ובזה מסתכמת כנראה ההיכרות שלך עם מכשירי מדידה יודע שקיימת אפשרות עצמית לבדיקה של מספר פונקצית תפקודיות של המכשיר.

3. לבצע כיול באמת צריך למי שמחפש מיקרוולטים או מיליאוהמים.

הפלוק שבידי לא כוייל כ-20 שנים ועדיין אינו זקוק לכיול מעבדתי מכיוון שבדקתי אותו בעזרת ציוד כיול בסיסי שבניתי בעצמי שעונה על הצרכים שלי.

הבעייה שלך שאתה מתוכח על סמך נתונים יבשים של קטלוגים בלי קשר לצרכים או להשפעה היומיומית שלהם. החיים הם לא נתונים יבשים והיצרנים לא מטומטמים גם אם הם סינים.-

אני ממש לא מתווכח של סמך נתונים יבשים אלא על סמך ניסיון של יותר מ-20 שנים בתחום האלקטרוניקה והחשמל.

יש לי בבית 4 מולטימטרים ואחד מהם הוא פלוק 87 והשאר תוצרת חברת B&K למדידת ערכים של רכיבים כגון קבלים, סלילים, טרנזיסטורים ועוד.

אני שמח שאתה מרוצה מהאיכות הסינית.

פורסם

מאיפה אתה יודע מה הצרכים שלי ?

אבל אני לא אמרתי שהסיני מתאים לצרכים שלך. אמרתי שהוא מתאים לצרכים של אדם רגיל, וגם לשלי (לחלק מהצרכים שלי, לפחות).

זה הכל.

דני

• תוכן חדש...