Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

חבר שלי מחפש רכב חדש בשבילו

הרכב ישמש לנסיעות יומיות לצבא בעיקר, אבל גם ליציאות וכד'

הפרמטרים שהוא אמר לי הם:

1. שיהיה חדש

2. תקציב עד 75K עדיף קצת פחות

3. קטן וקומפקטי - מיני/סופר מיני לא יותר

4. חסכוני בדלק ככל שניתן - מדובר ב 50-60 ק"מ ביום הדלק בהחלט פרמטר משמעותי

5. אין עדיפות מיוחדת לגיר - כלומר הוא בסדר עם ידני ונראה לי שזה הרבה יותר משתלם לתקציב והקטגוריה, אז נלך על ידני

6. אבזור - שתהיה דרך נוחה לחבר ולשמוע מוזיקה ברכב (אולי עדיף לקנות נגן חיצוני ולהרכיב לבד?)

זה בגדול, כאשר כמובן שגם קצת אבזור ודברים כאלה חשובים, אך אין ציפיות יותר מדי גבוהות בתקציב הזה

בכל זאת משהו יותר מהמינימום.

חשוב לציין שלחבר שלי יש מועדון חבר ואני יודע שהם עושים הנחות משמעותיות על מכוניות

מישהו מכיר מבצעים ספציפיים? או דרך מוצלחת לבדוק איזה מבצעים יש?

תודה!

פורסם

בתקציב הזה יש הרבה רכבים.

מהפייבוריטים שלי:

פורד פיאסטה

יונדאי i20

רנו קליאו

בחריגה קלה אפשר גם למצוא את הסוזוקי סוויפט.

אני באופן אישי עושה מרחק של 100 ק"מ עם הקליאו כל יום חול (גם כן עושה יומיות).

חשוב לדעת שבמרחקים כאלו כדאי לבחור רכב נוח, בטיחותי וכזה שכיף לשבת בו, צריך רכב נוח, לדעתי לא כדאי להתפשר בנושא הזה. אם הייתי צריך להעביר את הנסיעות האלו בגטס במקום בקליאו כנראה שהיה לי פחות כיף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סקודה פאביה ידנית 1.4. יש אותה בחבר עם מתנות ויישאר לך הרבה עודף לבלות או לפצ'ר את הרכב עם מה שבא לך.

רכב איכותי ונוח. מהמרווחים בקטגוריה אם לא המרווח ביותר. בברירת המחדל בא עם כניסת AUX.

פורסם

אבל לא בטיחותי כמו כל שאר המתחרות, ולדעתי זה חשוב. על אחת כמה וכמה כשבאותו תקציב או בחריגה קלה אפשר לקבל מכוניות בטיחותיות יותר, נוחות יותר ומאובזרות יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא מומחה בנושא בטיחות, אבל נוחות יותר לטעמי ממש לא, איכותיות יותר בטוח שלא (אולי הפוקוס ברמה דומה) ומאובזרות יותר, ובכן, לי הרבה יותר חשובה ההרגשה ברכב, איכות ההרכבה, איכות הפלסטיקה וכו' מאשר כמה גימיקים.

ספציפית לרנו שאתה כ"כ אוהב להמליץ עליה:

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1860301

ותרשה לי לצטט:

ההבדלים בין השתיים מוחשיים מאוד ובכל שלב של הנהיגה מרגישים שהקליאו נבנתה כדי להיות זולה ועירומה, בעוד שהפאביה היא מכונית יקרה ויוקרתית יותר שהוזלה.

פורסם

תסגור את הדלת של קליאו ואתה תרגיש מסיביות,הרכב מאוד בטיחותי ומרגיש.

לפאביה אכן יש תחושה של מוצקות עכשיו בחבר היא מוצעת ב67 אם איני טועה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אל תנסה לשכנע אותי, כי לא תצליח כנראה.

השנאה בי למוצרי VAG מושרשת היטב ובצדק.

אי לכך, גם אם אתה לא מת על הקליאו, עדיין פיאסטה וi20 עדיפות בהרבה על הפאביה.

שלא נדבר על זה שאני לא מסכים עם חצי ממבחני הרכב שכותבים דברים לא נכונים, לא בהכרח על הקליאו, אבל בכללי יצא לי לקרוא הרבה מבחני רכב ולא להסכים איתם.

פורסם

אין לי שנאה לשום רכב. יש לי התנסויות. מה לעשות, רכב מבחינתי הוא בית שני, אני שוהה בו לא מעט, משתמש בו על בסיס יומיומי וחשובה לי מאוד ההרגשה בו.

מכל הרכבים שציינת ה VAG-יות עושות לי את זה הכי הרבה. ההיונדאי פחות לטעמי גם אם על הנייר הן נראות לא רע, הרנו מבחינתי זה NO GO, הפוקוס אחלה אבל לדעתי פחות כדאית מהפאביה בתמחור הנוכחי.

כל אחד ושיקוליו. לכן אני ממליץ לפותח השרשור שילך ויראה וינהג ויבחר עפ"י טעמו.

לגבי השנאה שלך ל VAG, טפל בזה, זה בסה"כ רכב. לא בריא לשנוא :lol:

פורסם

גם לי יש התנסויות ועל בסיסן השנאה.

כמה ההורים שלי סבלו מהפולו קלאסיק, כמה הוצאות, כמה שקרים במוסך המורשה, זה לא להאמין.

פורסם
אופל קורסה יכולה להתאים לו, יש עכשיו מבצע באופל ששווה בדיקה.

הקורסה לא מוצלחת בתור מכונית ב70 אלף ש"ח, חוץ מזה שאם אני זוכר טוב מדובר בדגם של 3 דלתות, וזה די מבאס לעומת שאר המתחרות שמציעות 5 דלתות. גם השוק אחר כך יהיה בעייתי יותר, רוב האנשים יעדיפו 5 דלתות מאשר 3 דלתות.

פורסם

תודה רבה לתגובות חברה,

אכן יש פה כמה אופציות מעניינות שבהחלט כבר פזלתי לעברן.

השאלה שעדיין מעניינת אותי היא ספציפית מבצעי מועדון "חבר"

שכן ממה שהבנתי מדובר במבצעים שנותים 10-12K הנחנה ובד"כ גם צ'ופרים באבזור

כך שסך ההטבה יכול בקלות להגיע לאזור ה 15K שזה סכום מאוד משמעותי.

כך שבפועל ניתן לקנות רכב שעל הנייר היה עולה 90-95K שזו כבר קצת קפיצת מדרגה בקטגוריה ואפשר קצת יותר להתפנק.

בדיוק מהסיבה שאמרו פה שבכמות נסיעה גדולה, חוץ מהאלמנטים היבשים יש גם את ההנאה מהרכב, הנאה מהאבזור והתחשוה הכללית פשוט כי אתה נמצא בו חלק משמעותי מהיום.

מישהו יודע איפה ניתן למצוא את מבצעי חבר העדכניים?

אני פשוט לא חבר ב"חבר" ולא הצלחתי למצוא שום דבר.

• תוכן חדש...