Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי tsi של פולקסווגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להבין מה היתרון של המנוע הזה על מנועי ה-fsi ומאיזה שנים החלו לצאת דגמי הגולף והפולו עם המנוע הזה.\

בנוסף, האם יש יתרון לגיר האוטומטי על הטיפטרוניק (קראתי פה בפורום שיש בעיות בגיר- שסתום/ מח גיר לאחר כ100 אלף קמ')

תודה

:-P

hasta la victoria- siempre

פורסם

TSI אלו מנועים עם טורבו, או עם טורבו וסופרצ'רג'ר.

אתה מתכוון לDSG ולא ל"טיפטרוניק"

DSG זה גיר רובוטי של VW.

יש לו יתרון על הגיר האוטומטי שאתה מכיר, צריכת דלק טובה יותר וגיר זריז וחד.

לכל רכבי הVW שאני מכיר הוחלף "מוח גיר" בדרך כלל זה באחריות.

פורסם

DSG זה גיר רובוטי של VW.

ביד 2 כתוב טיפטרוניק על גולף 2000 סמ"ק מנוע fsi שנת 07

לגבי האחריות- ראיתי פה כמה חברה שהוציאו סכום לא קטן על מוח גיר

:-P

hasta la victoria- siempre

פורסם

TSI החלו למכור מ2007 או 6, תבדוק בויקיפדיה.

לגבי הDSG, של השנים הראשונות שייצרו אותו, היה לו הרבה בעיות, הסטוריה שחורה בקיצור.

אבל בשנים האחרונות שיפרו אותו, ופתרו לו הרבה בעיות.

עובדה שאתה לא רואה כמעט אשכולות על הגיר. (לפני ששדרגו אותו, היה לפחות 5 אשכולות ביום על הגיר!)

דבר שני, נסעתי בהרבה רכבים מקונצרן VW מהשנים האחרונות (שנתיים-שלוש), שעברו את ה150KKM, והגיר עדיין בסדר בלי בעיות. (בגיר אחד רק DSG7 אם אני לא טועה, בהאצה מ0 שלאחר בלימה מהירה, היה רעידה.)

פורסם

TSI הם מנועים בעלי טורבו וסופרצ'ארג'ר לא?

סופרצ'ארג'ר לסל"ד נמוך וטורבו לסל"ד גבוה יותר...

תקנו אותי אם אני טועה...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אך ורק ב1.4TSI 160 כ"ס עד כמה שאני יודע, יש גם טורבו וגם סופר.

בכל שאר הTSI כמו 2 1.8 1.2 1.4_120כס, יש רק טורבו רגיל.

ל1.4TSI 160 כס, הייתה הסטוריה לא טובה, תמצא פה אשכולות שתוך זמן קצר המנוע מת.

(לדעתי, לא פלא, תראה כמה מעמיסים עליו).

פורסם
TSI (בגיר אחד רק DSG7 אם אני לא טועה, בהאצה מ0 שלאחר בלימה מהירה, היה רעידה.)

יש סט קלאץ' משופר אשר פותר את הבעיה ומוחלף ברכבים שמועד עלייתם לכביש הינו עד 5 שנים ואשר לא גמעו יותר מ 150000קמ' -- ללא עלות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

DSG זה גיר רובוטי של VW.

יש לVW גם גיר טיפטרוניק וגם DSG שהוא רובוטי כפול מצמדים

פורסם

אין דבר כזה גיר "טיפטרוניק". בטיפטרוניק הכוונה לגיר אוטומטי רגיל פלנטרי שיש לו אפשרות העברה ידנית של ההילוכים באמצעות הסטת ידית ההילוכים הצידה והעלאת או הורדת ההילוך או באמצעות מנופים מאחורי ההגה.

קונצרן פולקסוואגן היה הקונצרן הראשון שעבר לשימוש גורף בדגמים עממיים בגיר אוטומטי רגיל פלנטרי עם טיפטרוניק ועם 6 הילוכים.

הקונצרן עבר בהדרגה לפני מספר שנים לגיר dsg שהוא גיר רובוטי בעל שני מצמדים וזנח כמעט לחלוטין את הגיר האוטומטי הפלנטרי.

עצם המעבר מגיר אוטומטי פלנטרי לגיר dsg יכול להעיד כשלעצמו על היתרונות של האחרון.

גם לגיר ה-dsg יש שליטה ידנית וניתן לכנות אפשרות זאת גם בשם ״טיפטרוניק״. מקור השם ״ טיפטרוניק״ דרך אגב הוא בפורשה שהיא הראשונה שהציעה אפשרות כזאת.

היתרונות העיקריים של גיר dsg הם פחות הפסדי כוח בהעברת כוח המנוע לגלגלים וכתוצאה מכך ביצועים טובים יותר וכפועל יוצא מכך גם חסכון גדול יותר בדלק.

לגיר ה- dsg היו כמה מחלות ילדות שנראה שנפטרו ע״י החלפת רכיבים בעייתיים לטובים ועמידים יותר.

מבחינת אופי הפעולה של הגיר הוא כמעט זהה לגיר אוטומטי, העברות ההילוכים מהירות יותר. בזינוקים יש בחלק מהדגמים, בעיקר אלו שמשודכים למנוע 1.2 tsi השהייה קלה בזינוק.

מנועי tsi הם מנועי הזרקה ישירה בעלי מגדש טורבו בודד, מלבד מנוע 1.4 בודד בעל הספקים שונים בהתאם לדגם הרלבנטי, שבו יש גם מגדש טורבו וגם מגדש על. ממידע בו אני נתקלתי נוכחתי כי המנוע הזה אכן סבל לפחות במספר מכוניות מבעיות שונות שהביאו אף למותו המוקדם בטרם עת. אינני יודע עם פתרו את הבעיות הללו.

יש גם מנוע 1.4 tsi רגיל בעל מגדש טורבו בודד ופולסווגן החלו להתקין בגולף החדשה שרק הוצגה מנוע 1.4 tsi חדש בעל מגדש טורבו בודד, בו מופסקת הפעולה של שני צילינדרים בתנאים מסויימים על מנת לחסוך בדלק.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...