Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדגמים שונים.

ביפן תמצא את הסריון בשם אחר עם סמל של טויוטה.

אה באמת שווה לך לבדוק אוליי המסנן שמן בטויוטה זול יותר יש להם את אותו המסנן בדיוק אני חושב ליאריס החדשות.

פורסם
המחירים האלו לא סוף העולם גם אם הוא ימצא ב 50% יותר זול עדיין ההבדל לא כזה משמעותי ואפילו שולי לטיפול שמבוצע פעם בשנה.

את פרסטון אי אפשר לשים באותה שורה ומשפט ביחד עם קסטרול וליקווי מולי, מהסיבה שפרסטון פשוט אינו יצרן שמן וזהו "מוצר מדבקה" שמקור וטיב השמן אינו ידוע.

הטבעת אטימה לבורג אגן שמן המקורית יקרה ועולה באמת 20+ ש"ח, אבל טבעת אטימה מקורית של טויוטה שעלותה לצרכן סביב ה 8 ש"ח היא מתאימה 1:1.

אם הרכב שלך עם שעון טורים נפרד אל תחליף מצתים, ואם אתה ממש רוצה תחליף למקוריים ואז כשתדלק נורת "בדוק מנוע" יהיה צורך בהחלפה של סליל הצתה אחד או יותר. אם לא נדלקה בכלל הרווחת.

נוזל קירור מקורי של דייהטסו לא תמצא גם אם תהפוך עולמות, הנוזל של פז יותר ממצוין ואם ממש נוזל לך כסף מהכיסים אתה יכול לקנות נוזל מקורי של טויוטה בעלות גבוהה.

וואו, עלות גבוהה. כולה 200 ומשהו שקלים פלוס מע"מ. כאשר אתה עושה חישוב שלפי היצרן הנוזל הזה מחזיק קרוב ל 160 אלף ק"מ אז זה יוצא יחסית לא יקר. הנוזל קירור המקורי של טיוטה הלונג לייף מחזיק הרבה זמן והוא איכותי מאוד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

240 ש"ח ל 4 ליטרים של נוזל קירור זוהי עלות גבוהה מאוד אפילו.

אתה מצפה מאנשים (בלי להעליב) שמשקיעים זמן ונוסעים ומחפשים חלפים ביותר זול בשביל לחסוך עוד כמה שקלים לשים נוזל קירור של מעל 50 ש"ח לליטר?

פורסם
וואו, עלות גבוהה. כולה 200 ומשהו שקלים פלוס מע"מ. כאשר אתה עושה חישוב שלפי היצרן הנוזל הזה מחזיק קרוב ל 160 אלף ק"מ אז זה יוצא יחסית לא יקר. הנוזל קירור המקורי של טיוטה הלונג לייף מחזיק הרבה זמן והוא איכותי מאוד.

בהחלט מחיר יקר לנוזל קירור מקורי. לשם השוואה נוזל קירור מקורי של VAG הנקרא G12++ במיכל 1.5 ליטר לאחר דילול במים אתה מקבל 3 ליטר נוזל קירור במחיר של 50-60 שקלים כולל מע"מ או 100-120 שקלים עבור 6 ליטר.

הנוזל של VAG הוא FOR LIFE כלומר אין הנחייה של הייצרן להחליפו.

קיימים בשוק נוזלי קירור OEM בעלי תכונות כמו נוזל מקורי בחצי המחיר.

איזה כייף לי :)

פורסם
240 ש"ח ל 4 ליטרים של נוזל קירור זוהי עלות גבוהה מאוד אפילו.

אתה מצפה מאנשים (בלי להעליב) שמשקיעים זמן ונוסעים ומחפשים חלפים ביותר זול בשביל לחסוך עוד כמה שקלים לשים נוזל קירור של מעל 50 ש"ח לליטר?

למי שלא יודע, זמן גם שווה כסף. גם לנסוע למרחק לשרוף דלק וגם זמן עולה כסף. מי שזה שווה לו אז שיבושם לו

בהחלט מחיר יקר לנוזל קירור מקורי. לשם השוואה נוזל קירור מקורי של VAG הנקרא G12++ במיכל 1.5 ליטר לאחר דילול במים אתה מקבל 3 ליטר נוזל קירור במחיר של 50-60 שקלים כולל מע"מ או 100-120 שקלים עבור 6 ליטר.

הנוזל של VAG הוא FOR LIFE כלומר אין הנחייה של הייצרן להחליפו.

קיימים בשוק נוזלי קירור OEM בעלי תכונות כמו נוזל מקורי בחצי המחיר.

נזול הקירור בטיוטה של קרוב משפחה זקוק להחלפה כי הרכב מן הסתם אצלם כבר המון שנים. לא זוכר איפה קראתי בדיוק אבל יצרן טיוטה טוען שנוזל הקירור שלו תקין למשך 160 אלף ק"מ בלי הגבלה של זמן

אז כאשר אתה מחליף נוזל איכותי כל שנתיים זה יוצא בדיוק או אפילו יותר מאשר 200 פלוס שקלים על 160 אלף ק"מ. אני לא בא לעשות כאן פירסום מכירות לנוזל של טיוטה אבל לפעמים שמשהו יקר אבל נותן לך איכות אופטימלית לאורך זמן ארוך זה שווה יותר על פני זול שנותן לך איכות לאורך זמן קצר. לא הייתי סומך על משהו שאומר שהוא חיי לנצח כי שום דבר לא.

אגב, מהי דעתכם לגבי נוזל הקירור הכחול והאדום שבא בבקבוקים של ליטר של סאסא וצריך לדלל אותם. האם זה נוזל איכותי?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא יודע מה ההרכב בנוזלים של סאסא, אני רק יודע מנסיון שהנוזלי חירור שלהם לא שווים כלום כי אחרי שנה הצבע נעלם לא שזה מדד אבל גם מתחילים להופיע משקעים ברדיאטור.

לדעתי תמיד עדיף (אם יש בנמצא) נוזל קירור מקורי.

• תוכן חדש...