Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשנה שאני מתלבט חושב ונמשך לתחום האופניים.

מכיוון שאני מכיר את עצמי (משתעמם מהר מדברים), החלטתי לא להשתגע בהתחלה ולנסות להשקיע כמה שפחות על מנת לבחון את התחום אך באותה נשימה לא לחסוך יותר מידי ולהרוס לעצמי את החוויה בעקבות מוצרים סוג ג' (לכן גם הוחלט על אופניים יד 2).

אז מה בעצם עבר לי בראש, מעבר לזה שזה נראה צעצוע ממש מגניב, במיוחד אלו שממוקמים בתווכי המחירים הגבוהים.

1. קצת כושר גופני ושיפור סיבולת לב ריאה (ריצות זה ממש לא בשבילי, גם אם אופניים זה פחות אפקטיבי, כנראה שזה עדיף מכלום)

2. זמן איכות עצמי - לאחר כמה ימים ראשונים של התנסות, נסיעה של שעה + בלילה לבד רק אתה ועצמך יכולה לעשות רק טוב (זה לפחות הוכיח את עצמו).

3. תירוץ מעולה להכיר מקומות חדשים ונופים מדהימים ברחבי מדינתנו הקטנה.

4. הילד מתחיל את פידוליו הראושנים, בעתיד יכולה להיות חוויה מיוחדת במינה של אב ובנו.

5. מאז ומתמיד תחום האקסטרים משך אותי, ככה שאני די מכוון באיזה שהוא שלב, לאחר שאראה שאני מתמיד וצובר מיומנויות, פניה לתחום הדאון היל (אבל כנראה שיש עוד קצת זמן לזה).

הכלה שנבחרה היא ז"ק SCOTT ASPECT 30,

אופני כניסה ברמה ממוצעת סבירה ואולי קצת יותר.

מצאתי אקסמפלר במצב כמעט ומעולה, עם אחריות לעוד חצי שנה, לאחר בדיקה בחנות אופניים התגלה שבעתיד הקרוב יהיה צורך להחליף שרשרת ואת מערכת גלגלי השיניים האחוריים (מכיוון שאני רוכב מתחיל וחסר מימנויות בהעברת הילוכים, אני אחכה להשתפשף על הסט הקיים ולאחר מכן ובמידת הצורך יבצע החלפה).

האופניים מגיעות מאובזרות ברמה סבירה מאוד, מעביר אחורי שימנו ALIVIO וקידמי שימנו ACERA, בולם זעזועים XCR 100mm אם נעילה, וגולת הקוטרת בלמי דיסק הידראולים של DRACO.

העלות: 1400 שקל ואפילו קיבלתי עם זה פנס קידמי נגד מים ותיק שיושב מתחת למושב.

לפני הרכיבה הראשונה רכשתי בקבוק 20OZ מבודד 60 שקל, קסדה של חברת ETTO (יציקה אחת) 200 שקל, פנס מנצנץ אחורי 25 שקלים ומשאבת אוויר קומפקטית עם מד לחץ אינטגרלי 45 שקל.

(כפפות רכיבה יושאלו מהסט מיגונים של האופנוע, יש לי כפפות רכיבה קיץ עם מיגוני קרבון)

עלות יום ראשון של התחביב 1830 שקל.

באותו היום יצאתי לנסיעה של שעה בערך והתעוררתי למחרת עם כאבים מטורפים באגן, אף אחד לא הכין אותי לזה :)

אפילו על הספה היה קשה לי לשבת. באותו היום בצהרים, החלטתי, שלפחות במושב טוב ומרופד ג'ל ומכנס רכיבה מרופד אני חייב להשקיע אחרת אני יודע שאני אסבול וזה יטרפד את כל העיניין עוד לפני שהתחיל.

אז ניקנה מושב מרופד ג'ל של Tserfas ב150 שקל ומכנס רכיבה מרופד של FUNKIER בעוד 130 שקל ועם כבר אז כבר הצתרף לכל הסיפור גם חולצת רכיבה בעוד 100 שקל.

אז כבר עומדים על 2210 שקל לפני טיול XC למתחילים.

עבר שבוע ומסלול חביב של נחל אלכסנדר (בורגטה עד צומת השרון וחזרה), 24 קמ', מהירות ממוצעת של 15 קמ"ש בערך שעה וחצי נטו כל הסיפור, שתי הפסקות קטנות של 5 דקות באמצע ואחד יותר גדולה של 10 דקות - נראה לי יפה לאחד שזו הנסיעה הראשונה שלו ושב12 שנים האחרונות לא עשה אפילו חצי דבר שיכול בטעות להיחשב כפעילות ספורטיבית.

האמת, מאוד נהנתי... עד עכשיו אני בסה"כ מאוד מרוצה.

כמה ריג'קטים לגבי האופניים אחרי הטיול הזה, חייב להחליף את הגריפים - באמצע הטיול הם התחילו להיסתובב על הקידון (קצת מציק), היה חסר לי מחשב דרך שיראה לי את השעה וכל הנתונים האחרים (אני לא אוהב לחיות בחוסר ידע) ותיק גב קטן עם שקית שתייה יותר גדולה ומקום לאכסנה גדול יותר לא יכול להזיק.

בקיצור קיימת השקעה של עוד 400 שקל בציוד בערך ואני נראה לי מסודר.

כמובן שאשמח לקבל המלצות בכל מה שקשור לנושא, בעיקר המלצות למתחילים.

כמו כן קישורים למוכרים באייבי או דיל אקסטרים שמוכרים ביגוד רכיבה זול ואיכותי וציוד רכיבה משלים במחירים הגיוניים.

אגב, לא כדאי לפתוח פורום אופניים פה עם כל רוכבי האופניים שיש בפורום?!

וקצת תמונות :

IMG_2936.jpg

IMG_2937.jpg

IMG_2938.jpg

IMG_2939.jpg

IMG_2940.jpg

IMG_2943.jpg

פורסם

תתחדש...:-P אחלה אופניים... בהלחה שיהיה :mm_yeah:

כדאי לך לשקול להצטייד באחד כזה -

http://totah.net/category.asp?catcode=170&AdCat=170

יש מצב שתמצא את זה באיביי או בדיל אקסטרים במחיר זול יותר, מחר אוכל לנסות למצוא לך מכירה רלוונטית אם תהיה מעוניין...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

יש לי SPECIALIZED XC ועדיין כשמסבירים לי שראשי התיבות זה קרוס קאנטרי אני לא מקבל את ההסבר.

חשבתי שאולי פה אמצא תשובה הגיונית יותר.

לגבי הכאבים באגן, אני קניתי לפני כשנה TREK4300 זנב קשיח. מהר מאוד הבנתי שאני הולך להתמיד בתחביב הזה, ואחרי חמשה-שה חודשים החלפתי לSPECIALIZED XC עם שיכוך אחורי.

אין כאבי אגן. הבדל של שמיים וארץ.

היה חסר לי מחשב דרך שיראה לי את השעה וכל הנתונים האחרים (אני לא אוהב לחיות בחוסר ידע) ותיק גב קטן עם שקית שתייה יותר גדולה ומקום לאכסנה גדול יותר לא יכול להזיק.

אם יש לך סמארטפון, יש המון אפליקציות, המראות את מסלול הרכיבה על מפה, מודדות זמן, מהירות, ואפילו שריפת קלוריות (די חאפרית, כי אין מד דופק, אבל עדיין נחמד). אני משתמש בBIKE-MATE.

תיק גב לדעתי לא נח. עדיף להוסיף עוד בקבוק מים על השלדה.

כפפות ג'לי.

פנס לד, שמאיר כמו קסנון של S-CLASS. יש באיביי במחירים החל מ-10$ (לא כולל בטריות נטענות), ועד כ-40$. בחמשים-שים דולר עוד לא ראיתי.

מהרגלית נגמלתי.

ותיקון קטן:

אכסנה עם כ - אכסניה לבני אדם.

אחסנה עם ח - אחסון חפצים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז, ה X מסמל CROSS בקיצור.

לא כמו שBLAVIE הראה את ה XROSS, אלא האיקס מסמל צלב, ששמו הוא קרוס.

זו בעצם מילה אחת שמגולמת באות בודדת.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

בכיף :)

למרות שאני רוכב דאונהיל והכי לא מתחבר לXקאנטרי :D

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
רז, ה X מסמל CROSS בקיצור.

פעם ראשונה שמקבל תשובה הגיונית בענין. תודה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

להתחלה לדעתי ככה,

תרכוש מנשא מים של אאוט דור, זול טוב אמין וגם נוח לדעתי

(רק אם אתה מחפש להביא משהו זול אבל עם תמורה טובה)

עם 3 ליטר למים ועוד 17 איכסון לפחות לדעתי, ושיהיה לך נוח. אם אתה לא מחפש לחסוך חפש camelbak m.u.l.e

מחשב דרך יש בdx וebay כמה ממש זולים שיעשו את העבודה אלא אם כן אתה מחפש ממש gps אז יש מתקדמים שיעלו 300 וצפונה

מכשיר ספידומטר אלחוטי באייבי יעלה 10$ בערך.

גריפיםננעליפ אתה צריך כנראה, יש מ15 דולרוצפונה. תגדיר תקציבים, 10 דולר פה ו10 שם יכולים להגיע לסכום כסף לא מבוטל

כמובן שלכל רכיבה תיצא עם חטיפים אולר מולטי אלן וגם פנימית 2 , פנצ'ר יכול להרוס טיול שתוכנן בהקפדה

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

3 ליטר זה בזבוז מקום ומשקל

אחרי רכיבות של 4 שעות בבן שמן

סיבוב שלם בבארי

3 שעות בפארק קנדה

[בנפרד] אתה לא תסיים גם שקית של 2 ליטר.

3 ליטר תדרוש ממך "טיפולים" תכופים יותר בגלל המים שתמיד, אבל תמיד תשאיר בפנים.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
תתחדש...:-P אחלה אופניים... בהלחה שיהיה :mm_yeah:

כדאי לך לשקול להצטייד באחד כזה -

http://totah.net/category.asp?catcode=170&AdCat=170

יש מצב שתמצא את זה באיביי או בדיל אקסטרים במחיר זול יותר, מחר אוכל לנסות למצוא לך מכירה רלוונטית אם תהיה מעוניין...

תודה, אשמח לקבל ממך קישור למכירה רלוונטית

אם יש לך סמארטפון, יש המון אפליקציות, המראות את מסלול הרכיבה על מפה, מודדות זמן, מהירות, ואפילו שריפת קלוריות (די חאפרית, כי אין מד דופק, אבל עדיין נחמד). אני משתמש בBIKE-MATE.

תיק גב לדעתי לא נח. עדיף להוסיף עוד בקבוק מים על השלדה.

כפפות ג'לי.

פנס לד, שמאיר כמו קסנון של S-CLASS. יש באיביי במחירים החל מ-10$ (לא כולל בטריות נטענות), ועד כ-40$. בחמשים-שים דולר עוד לא ראיתי.

מהרגלית נגמלתי.

ותיקון קטן:

אכסנה עם כ - אכסניה לבני אדם.

אחסנה עם ח - אחסון חפצים.

לא מפחיד/מסוכן לרכב עם הסמארטפון מחובר לכידון?

מה קורה בזמן נפילה/התרסקות מה שסביר להניח שיקרה כמה פעמים בהתחלה ואולי גם בהמשך?

מה זה כפפות ג'לי?

ותודה על התיקון

תגדיר תקציבים, 10 דולר פה ו10 שם יכולים להגיע לסכום כסף לא מבוטל

כמובן שלכל רכיבה תיצא עם חטיפים אולר מולטי אלן וגם פנימית 2 , פנצ'ר יכול להרוס טיול שתוכנן בהקפדה

זה בידיוק העיניין, מאוד רציתי והישתדלתי לא להוציא סכומים גדולים על התחביב עד שאראה איפה אני עומד עם זה, אבל בלי לשים לב ואפילו בלי לקנות את המוצרים הכי טובים אני כבר עומד על כמה מאות שקלים וזה עוד לא הסוף.

אין לי תקציב מוגדר, יכולתי באותה מידה לרכוש אופניים וציוד גם בכפול ממה ששילמתי, אני פשוט מעדיף כרגע שלא.

ואת התקציב שהגדרתי לעצמי כבר עברתי מזמן.

כמו שאני רואה את זה, נשארו לי מספר דברים אחרונים לרכוש:

1. מחשב דרך או לחילופין מעמד מספיק חזק לאייפון

2.גריפים עם נעילה

3.תיק גב (למרות שזה קנייה פחות דחופה מבחינתי כרגע)

4.מולטי אלן וסט כלים מינימילי כללי (כרגע מסתובב עם לדרמן, האם זה מספיק?)

5. פנימית רזרבית עם חומר

6.ערכת פנצ'רים

7.לשדרג את הפנס הקידמי שלי בהזדמנות למשהו יותר חזק

8. מגיע עכשיו החורף, יש צורך במגיני בוץ? ומה עוד צריך לחורף?

לא כל כך ברור לי מה יותר דחוף ומה פחות, הייתי שמח עם הייתם מסדרים לי את זה בראש, ואולי אני בכלל נסחף עם הwishlist שלי

אגב, את הפדליים המקוריים החליפו לפלסטיק, יש טעם להחזיר לאלומיניום?

לגבי התקציב, בתור עיקרון לא מעוניין לקנות את הכי יקר, דברים שאפשר להזמין מאייבי ודיל אקסטרים יתקבלו בברכה,

דברים שיותר כדאי להשקיע עליהם מבחינת איכות יקבלו יחוס מיוחד.

הרעיון הוא לנסות לחסוך, אבל שהחיסכון לא יפגע בהנאה.

תודה לכולם על העזרה

פורסם
3 ליטר זה בזבוז מקום ומשקל

אחרי רכיבות של 4 שעות בבן שמן

סיבוב שלם בבארי

3 שעות בפארק קנדה

[בנפרד] אתה לא תסיים גם שקית של 2 ליטר.

3 ליטר תדרוש ממך "טיפולים" תכופים יותר בגלל המים שתמיד, אבל תמיד תשאיר בפנים.

לא תמיד רוכבים במקומות מוצלים כמו בן שמן הוא פארק קנדה.

לפעמים אני רוכב מהאגם בראשל"צ לפלמחים ולאורך נחל שורק, רכיבה של הלוך חזור כחמישים ק"מ. בקיץ אני מחסל את השלוש ליטר על הגב ואת ה 3/4 ליטר שבבקבוק. הרכיבה היא בשעות הבוקר המוקדמות ולא החמות של היום.

אני לא חושב שיש כזה דבר עודף מים, טוב לצאת עם יותר מים כמובן שקרים ואז שותים יותר וזה בריא יותר.

• תוכן חדש...