Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(שאלה) תקנות תעבורה לאופנוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

הייתי במכון טסטים ונאמר לי כי בכל אופנוע אספנות מעל 50 סמ"ק יש צורך בבלינקרים.

הטיעון כי האופנוע נולד בלי לא עזר.

לדעתי זה לא נכון ולא הגיוני להציב דרישה כזו.

אני מעוניין בדף הרלוונטי מהתקנות או ספר עזר לבוחן על-מנת לא להתמודד עם הבעיה בעתיד.

חודה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
שלום רב.

הייתי במכון טסטים ונאמר לי כי בכל אופנוע אספנות מעל 50 סמ"ק יש צורך בבלינקרים.

הטיעון כי האופנוע נולד בלי לא עזר.

לדעתי זה לא נכון ולא הגיוני להציב דרישה כזו.

אני מעוניין בדף הרלוונטי מהתקנות או ספר עזר לבוחן על-מנת לא להתמודד עם הבעיה בעתיד.

חודה

ישי

יקירי,

(ד1) באופנוע ששנת ייצורו 1995 ולאחריה יותקנו ארבעה מחווני כיוון לפחות כאמור בתקנת משנה (ב)(2).

(ה) מחווני כיוון יותקנו במרחק של לפחות 40 ס"מ מעל פני הקרקע ולא יותר מ-190 ס"מ.

פורסם

היתה לי בעבר אופל קטנה שהיגיעה ביבוא אישי -ללא ווינקרים בכנפיים,עברה מספר טסטים במצב הזה עד שבאחד

ממכוני הטסטים התעקשו-נאלצתי ללכת לחשמלאי שקדח לי חורים בכנפיים והתקין וינקרים עגולים אוניברסליים.

ןלענין האופנועים :

לטעמי, כלי רכב הנוסע בדרך הציבורית צריך להיות מותאם לתקנות התאורה העכשויות.

אתה לא באמת מתכונן לאותת בסימני ידיים על שינוי נתיב?!

וגם אם כן הרי אף אחד לא יבין את כוונתך.:roll:

פורסם

הי ישי,

לפני כשנה עצר אותי בוחן רכב שהיה מאוד אדיב ונחמד (לא בציניות) שמאוד אהב את הבימר שלי, רק שהיתה לו בעיה עם זה שלא מותקנים בו מאותתים. הוא ביצע הורדה מהכביש עד שאוכיח לו שאין חובה בהתקנתם של מאותתים באופנוע שנת 82, או לחילופין שאתקין כאלו.

ניגשתי לתקנות התעבורה והגשתי לו לתחנת המשטרה את התקנות שצויינו ע"י cb750 (סעיף 344 ד1 לתקנות התעבורה) :

ד1) באופנוע ששנת ייצורו 1995 ולאחריה יותקנו ארבעה מחווני כיוון לפחות כאמור בתקנת משנה (ב)(2).

לכן אם האופנוע יוצר לפני 1995 הוא אינו חייב במאותתים!

אגב, מאז אני רוכב עם התקנה מודפסת בצמוד לרשיון הרכב.

בהצלחה אורן

פורסם
הי ישי,

לפני כשנה עצר אותי בוחן רכב שהיה מאוד אדיב ונחמד (לא בציניות) שמאוד אהב את הבימר שלי, רק שהיתה לו בעיה עם זה שלא מותקנים בו מאותתים. הוא ביצע הורדה מהכביש עד שאוכיח לו שאין חובה בהתקנתם של מאותתים באופנוע שנת 82, או לחילופין שאתקין כאלו.

ניגשתי לתקנות התעבורה והגשתי לו לתחנת המשטרה את התקנות שצויינו ע"י cb750 (סעיף 344 ד1 לתקנות התעבורה) :

ד1) באופנוע ששנת ייצורו 1995 ולאחריה יותקנו ארבעה מחווני כיוון לפחות כאמור בתקנת משנה (ב)(2).

לכן אם האופנוע יוצר לפני 1995 הוא אינו חייב במאותתים!

אגב, מאז אני רוכב עם התקנה מודפסת בצמוד לרשיון הרכב.

בהצלחה אורן

לא היו מותקנים אצלך מאותתים במקור? לי היה R75/5 שנת 72' עם מאותתים מקוריים (זעירים ובעייתיים).

פורסם
לא היו מותקנים אצלך מאותתים במקור? לי היה R75/5 שנת 72' עם מאותתים מקוריים (זעירים ובעייתיים).

ב R75/5 מותקנים במקור מאותתי אלומניום ממש לא זעירים, וכמו כל דבר בב.מ.וו מאוד אמינים וחסונים. אם הם היו קטנים ובעייתים כנראה שהם לא היו מקוריים, או שצמת החשמל עברה התעללות כזו או אחרת.

הבימר שלי הוא G/S שמצוייד במקור עם מאותתים, רק שהוא נוהג לחלוק זמנו ברכיבות שטח מאומצות, ולכן אין סיבה להשאיר על האופנוע עוד משהו שיכול להשבר בזמן נפילה .

1973_BMW_R75_5%202.jpg

פורסם

כן... כמעט. הבימר שלי היה דגם אמריקני מעט שונה מהדגם האירופי שבתמונה. המאותתים היו מקוריים (כמו כל החלקים למעט הברגים שהוחלפו לברגי אלן אלחלד), קטנים מאלה שבתמונה ולדעתי הבעיה היתה נעוצה במתג, מעין חוגה שמסתובבת ימינה/שמאלה בהתאם לחיווי הרצוי. האופנוע כבר מזמן איננו ועבר לפחות שתי ידיים נוספות כך שזה לא ממש משנה.

פורסם

טוב , תודה

החכמתי ולמדתי.

זה שסיימתי את הטסט בצורה טובה למרות הכל האותו מעמד כלל לא רלוונטי לשאלה שלי.

גם העובדה שאותו בוחן העביר אותי טסט שבוע קודם עם ווספה שגם היא נולדה בלא בלינקרים (ווספה סופר) לא רלוונטית.

אני מאמץ את הרעיון של אורן ואדפיס את הדף ששלח CB - תודה י.

אביא גם דף זהה לבוחן במכון רישוי , שילמד ויחכים גם הוא.

אולי לא ישגע אותי בשנה הבאה.

עופר :

האופנוע נולד ככה ובראיה שלי ככה צריך להישאר.

כל שינוי כזה במערכת של 6V AC בלא מצבר נידון לכישלון.

הוא בן 30 , עדיין עם צבע מקורי במעט המקומות שיש צבע ואף בוחן לא יגרום לי לשנות אותו.

מעבר לזה שהוא מיועד ב 99% לנסיעות שטח ואני , מה לעשות , עושה גם את זה ברוב הפעמים עם ביטוח וטסט בתוקף.

שרק ניסע בזהירות

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...