Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שוב תודה רבה למפרגנים.

אתמול, לפני המפגש בשפלה, הגיח הדוקטור הבריטי עם ה C להיכרות ראשונה עם ה 6...

לכבוד הפגישה הסרתי את המעיל הכפול...

IMAG0338.jpg

IMAG0339.jpg

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

תתחדש ותהנה, יפיפיה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה למפרגנים כאן ובמפגש ישיר.

בסבלנות, בעזרת חברים טובים, אני אוסף מידע, קטלוגים וספרים הקשורים ברכב הספציפי הזה.:mm_yeah:

במקביל, התחלנו, איתמר בני ואני, לפרק "דברים" מסביב למנוע.

ברור לי שהמצנן חייב לעבור ניקוי. לא שידוע לי שהוא סתום או נוזל, אלא שההיגיון שלי מדריך אותי לכך שבנושא קירור המנוע, צריך להיות בטוח שכל המערכת נקיה ו"נכונה".

המצנן פורק, הופרד מהמאוורר החשמלי שהורכב כקיט לארצות חמות ונלקח לחדר הניתוח. בתמונות - לפני, תוך כדי ניקוי וטבילה עם לחץ אוויר לבדוק נזילות.

"על הדרך" בית הטרמוסטט... :shock:

למכירה סידן! (אבנית) במצב מעולה! יד ראשונה מרופא!!

אחרי שאשאב את האבקה הלבנה המפוררת מבית הטרמוסטט בכוונתי למלא את מערכת חלוקי המים במנוע בעזרת מי אש/חומצת מלח/חומץ/00 שירותים וכד' לזמן מה בכדי להמיס את כל האבנית שמצרה את המעברים ואחר כך לשטוף היטב במים, עד לא ידע...

בשלב הבא, אפרק את משאבת המים לבדוק את מצבה.

IMAG0366.jpg

IMAG0379.jpg

IMAG0387.jpg

IMAG0384.jpg

IMAG0385.jpg

IMAG0388.jpg

IMAG0390.jpg

IMAG0381.jpg

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
הבוקר, הושלמה העסקה והעברת הרכב למשכנו החדש.

את ההתלהבות המשפחתית אפשר רק לדמיין...

ניצה, זוגתי שתחיה, התיישבה בפוזה מתאימה...:wink: וההתאמה מושלמת. ניצה, ויקטוריה בשפתה = טריומף...

מתי מעט היו בסצנת הרכישה ולכולם תודה רבה.

מאחר ואין אמונה בין חברי הפורום... הנה כמה תמונות של הכלה.

מאחר וכולנו אוהבים להציץ מתחת למכסה המנוע, אגלה רק שמישהו בעל MGC, הביע דאגה קלה בכתבתו המעולה על תולדות "טריומף"

ואני מצתת "אין ספק שזה היה יכול להיות מבחן דרכים מעניין..."

בקרוב נכניס אותה למכון "שמשון", אחר כך למכון "יופי" ויגיע גם זמנו של מכון הטסטים הקרוב...

אל ספר, אבל בתור מחזיק tr6 +tr5 כרגע,ועוד כ10 כאלה בעבר הרחוק "אני מקנה " בך .:evil::-P .מזל טוב,תהנה ממנה כי יש בשפה ממה. אני בשבילך (ובישבילו) לעדי עד בכל. חברך לתענוג לכף וכל היתר (למרות הלשונות הזרים) יעקב.

Dr. volvo

פורסם
תודה רבה למפרגנים כאן ובמפגש ישיר.

בסבלנות, בעזרת חברים טובים, אני אוסף מידע, קטלוגים וספרים הקשורים ברכב הספציפי הזה.:mm_yeah:

במקביל, התחלנו, איתמר בני ואני, לפרק "דברים" מסביב למנוע.

ברור לי שהמצנן חייב לעבור ניקוי. לא שידוע לי שהוא סתום או נוזל, אלא שההיגיון שלי מדריך אותי לכך שבנושא קירור המנוע, צריך להיות בטוח שכל המערכת נקיה ו"נכונה".

המצנן פורק, הופרד מהמאוורר החשמלי שהורכב כקיט לארצות חמות ונלקח לחדר הניתוח. בתמונות - לפני, תוך כדי ניקוי וטבילה עם לחץ אוויר לבדוק נזילות.

"על הדרך" בית הטרמוסטט... :shock:

למכירה סידן! (אבנית) במצב מעולה! יד ראשונה מרופא!!

אחרי שאשאב את האבקה הלבנה המפוררת מבית הטרמוסטט בכוונתי למלא את מערכת חלוקי המים במנוע בעזרת מי אש/חומצת מלח/חומץ/00 שירותים וכד' לזמן מה בכדי להמיס את כל האבנית שמצרה את המעברים ואחר כך לשטוף היטב במים, עד לא ידע...

בשלב הבא, אפרק את משאבת המים לבדוק את מצבה.

בהצלחה בשיפוץ

כפי שהצעתי בזמנו לבני לוי, בעל הרולס רויס אני מציע גם לך

עבור בקפידה על כל המערכות (מים, בלמים, שמן, חשמל, מכני ועוד)

חדש כל דבר שחשוד בעינייך, אך ורק בחלקים חדשים או מחודשים, אל תפסח על מאומה ועל תסמוך על אף פריט (זה שלא תבדוק, יתקע אותך בעתיד).

בשיפוץ כזה - סבלנות זו מילת המפתח , אורך רוח, הרבה נחישות, ואופטימיות מתמדת.

בהצלחה.

מצא משה

פורסם

יעקב, תודה על המילים החמות. איעזר בך ברצון כשאצטרך.

מצא,

תודה על העצות המועילות. אכן בכוונתי לעבור על המערכות השונות, אחת אחת ולהחליף את כל מה שדורש החלפה. מה שאוכל בכוחות עצמי ומה שלא, יש בעלי מקצוע.

התחלתי במערכת המים ואני "חייב" לכם תמונות של אחרי.

חדי העין יבחינו שרשת המצנן כמעט ולא נצבעה. הצבע מהווה בידוד והדבר נוגד את מטרת המצנן = החלפת חום.

בעתיד יורכב תרמוסטט 82 מעלות צלזיוס, לפי הוראות היצרן ומכסה מצנן בלחץ 13 ליברות, גם כן לפי הוראות היצרן.

במצנן מחובר תרמוסוויץ בדוד התחתון ומשמש לגיבוי. המטרה להפעיל את המאוורר החשמלי כשהטמפרטורה תגיע בחלק התחתון של המצנן ל92 מעלות צלזיוס ולכבות אותו ב82.

שחררתי את הרצועה, שאבתי את האבנית מבית התרמוסטט, סתמתי אותו עם סמרטוט קטן, ליטשתי את פניו עם "קופת לטש" שזה קוביית עץ ישרה מצופה בבד שמיר ומזגתי מים צוננים לתוכו. המים יצאו מהפתח התחתון נקיים. משאבת המים מסתובבת בקלות. כבר טוב.

בכוונתי לחבר את צינור כניסת המים למנוע לצינור היציאה, כלומר לסגור את מעגל המים ללא המצנן וללא תרמוסטט, להכניס למים מלח לימון לניקוי מעברי המים. המטרה להפעיל את המנוע בכדי שמשאבת המים תסחרר את המים עם מלח הלימון דרך כל מעברי המים במנוע.

מלח הלימון פועל על האבנית בטמפרטורה נמוכה ולכן לא רצוי שהמנוע יתחמם. אחרי שאניע את המנוע לכמה דקות אניח לו להתקרר ואניע שוב. כך כמה פעמים. בסופו של דבר, פתיחת המערכת והוצאת המים המלוכלכים ושטיפה יסודית עם מים זורמים.

במקביל, סימנתי את חוטי המצתים והמצתים עצמם, הוצאתי אותם ממקומם והתזתי WD40 לתוך הצילינדרים. שיהיה.

גם המאוורר פורק ממקומו שעל המשך ה"קראנק". לא על משאבת המים כמו ברוב המכוניות. בעיה של גובה מול המצנן.

מחר יום חדש...

IMAG0404.jpg

IMAG0405.jpg

IMAG0397.jpg

IMAG0406.jpg

IMAG0396.jpg

IMAG0400.jpg

IMAG0401.jpg

IMAG0398.jpg

פורסם

דורון - תתחדש, מכונית מדהימה. אני מחפש לרכוש מכונית דומה וכבר ממש קצר רוח בעניין...

אגב - סליחה על הבורות, אך מהו הרכב של "הדוקטור הבריטי" בתמונה שצרפת? מהמם לא פחות :-o

דן

• תוכן חדש...