Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דורון כייף לקרוא, הייתי ממליץ אחרי שה-WD ינוח קצת ולפני סיבוב המנוע קצת שמן מנוע דרך

מעבר הפלאגים לסיכוך מבורך, ה-WD מנקה ומיבש והשמן דרוש למנוע נזקים. הרכב מדהים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דורון - תתחדש, מכונית מדהימה. אני מחפש לרכוש מכונית דומה וכבר ממש קצר רוח בעניין...

אגב - סליחה על הבורות, אך מהו הרכב של "הדוקטור הבריטי" בתמונה שצרפת? מהמם לא פחות :-o

דן

תודה על התגובות,

הרכב של ה"דוקטור הבריטי" MGC, שש בוכנות, כמעט 3 ליטר... :twisted: אבל מי סופר...:wink:

רן,

בכוונתי להגיר מעט שמן בלמים לתוך הצילינדרים ולסובב את המנוע בלי המצתים בשביל "לבנות" לחץ שמן שיגיע לכל המעברים.

כל זה לאחר ניקוי המצתים, החלפת שמן, בדיקת פלטינות, החלפת צינורות דלק שונים ותפילה קטנה...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא בריא לאכול אוכל שמן. את זה כולם יודעים...

ה"שומן" "נדבק" לכלי הדם ולאט לאט סותם אותם עד כדי סכנת חיים.

למה זה שייך לרכב אספנות??

הנה התשובה. בתמונה. חלק ממערכת המים של הטריומף עשוי מתכת.

צינור מתכת פשוט שבבחינה ראשונה, מבחוץ, נראה תקין. הצינור פורק וראו בתמונה את מצבו. סתום בחלקו, לכל ארכו על ידי אבנית.

לפי הוראת המכונאי, אסור לנקות בכלל עד שיהיה חלק חדש במקומו. האבנית "סותמת" את החורים הקטנים שבצינור ואם אסיר אותה, תהיה חמת חלילים של מים...

בטח שיוזמן חדש, יחד עם שאר הצינורות.

הסיבה המרכזית שהעליתי את הנושא זו שכדאי מאד להביא בחשבון שבמנוע ישן, עשויים להיות סתומים בחלקם גם מעברי המים שבבלוק וצריך לנקות אותם. הדבר גורם להתחממות יתר של המנוע ואי יכולת של מערכת המים לקררו במידה הדרושה.

IMAG0407.jpg

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

גולף, תודה רבה. החבר'ה האלה מקסימים.

פוסטר תקופתי...

Triumph TR6 PI (1969)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

במסגרת ה"צייד" של חלפים לטריומף, הלכתי לשוק עתיק עם תקווה.

תושבת מנוע חדשה, עמדה בגאון על משטח לבן, קוראת לי לגאול אותה מבדידותה. מאחר ותושבת מנוע אחת קרועה, מיהרתי להניח עליה את ידי. מחיר הוגן והעסקה הושלמה. בדוכן ממול, שכן בית תרמוסטט מתאים. אותה "פרוצדורה" ושניהם שוכנים בתא המטען, ממתינים לתורם.

במקביל, טיפלתי בנושא צינור המים מהמתכת וייצרתי חדש... וגם הוא ממתין לתורו.

הוזמנו צמיגים חדשים, בגודל מתאים...

סיור בחנויות חלפים ישנות, במטרה לרכוש מאוורר חדש להתקנה על ה"קראנק" של המנוע, הביא אותי לחנות של דורון בירגר בנס ציונה.

מאוורר זהה לא מצאתי, אבל בעל החנות "רדף" אחרי עד הרכב כשבידו זוג גומיות לדוושות ובפיו בשורה : "זה יתאים לך לדוושות. קח, זו מתנה ממני" הסתכלתי על הגומיות החדשות.... אוטוקרס!? שאלתי? כן, הדוושות כמו בסוסיתא. אמר וחזר לחנות. תודה צעקתי ואני צועק כאן שוב.

ובמעבר חד ל"פיברקלאב"... יש לכם תרומה ממני, זוג גומיות לדוושות...

IMAG0445.jpg

IMAG0431.jpg

IMAG0450.jpg

• תוכן חדש...