Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מתעייף באמצע נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא כן בעד בעיה בחוטי הצתה, בעיקר אם יש תופעת גמגום. קרה לי בזמנו בשני רכבים, בדיוק אותם תסמינים. שווה החלפה בכל מקרה, אם לא החלפת מזמן, זה לא יקר.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני דווקא כן בעד בעיה בחוטי הצתה, בעיקר אם יש תופעת גמגום. קרה לי בזמנו בשני רכבים, בדיוק אותם תסמינים. שווה החלפה בכל מקרה, אם לא החלפת מזמן, זה לא יקר.

אין תופעת גמגום. יש מכונית המתניעה ונוסעת כהלכה כשהיא קרה ונחנקת כשמכניסים לראשון כשהיא חמה.

(אגב, שווה גם להחליף צמיגים אם מזמן לא החלפת. אבל לא קשור לבעיה).

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
אין תופעת גמגום. יש מכונית המתניעה ונוסעת כהלכה כשהיא קרה ונחנקת כשמכניסים לראשון כשהיא חמה.

(אגב, שווה גם להחליף צמיגים אם מזמן לא החלפת. אבל לא קשור לבעיה).

הרכבב מגמגם לאחר נסיעה במצב שאין אפשרות להמשיך .

הוא לא מתחמים , ועל לחיצת המצמד אין שינוי .

יש גמגום. נכון, כדאי גם לקרוא לפעמים? לא נורא, הגדשתי לך. אבל אתה צודק, אפשר גם להחליף גיר.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

"נוצרת בעיה שאתה מתחיל בנסיעה משלב להילוך ראשון,

ותגובת האוטו כאילו הוא נחנק ולא זז נישאר במקום.

במצב נוטרל הם גז הרכב נשמע בסדר גמור ...."

פורסם
אמר השואל בהודעתו הראשונה:

"במצב נוטרל הם גז הרכב נשמע בסדר גמור ...."

למשפט הזה אין משמעות אלא אם כן נחליף את "הם" ב"שם".

"במצב נוטרל שם גז הרכב נשמע בסדר גמור ...."

אכן, למשפט אין שום משמעות, אך לאור הנטייה של העברית המדוברת (וגם הכתובה, כנראה..) לחילופיות מלאה בין האותיות א, ע, ו- ה, נראה לי שכוונת המשורר היתה: "במצב ניוטרל עם גז..."

וראה משפט אחר של אותו המשורר:

"כי הם הייתה לי בעיה בצ'וק אז היה קשה לי להניע אותה והיה הייתה עובד גבוה במצב עמידה נוטרל"

שכנראה התכוון לאמר: "כי אם הייתה לי בעיה בצ'וק אז היה קשה לי להניע אותה והיא הייתה עובדת גבוה במצב עמידה נוטרל" .

עודד

פורסם
אכן, למשפט אין שום משמעות, אך לאור הנטייה של העברית המדוברת (וגם הכתובה, כנראה..) לחילופיות מלאה בין האותיות א, ע, ו- ה, נראה לי שכוונת המשורר היתה: "במצב ניוטרל עם גז..."

וראה משפט אחר של אותו המשורר:

"כי הם הייתה לי בעיה בצ'וק אז היה קשה לי להניע אותה והיה הייתה עובד גבוה במצב עמידה נוטרל"

שכנראה התכוון לאמר: "כי אם הייתה לי בעיה בצ'וק אז היה קשה לי להניע אותה והיא הייתה עובדת גבוה במצב עמידה נוטרל" .

:arrow::mm_yeah:

פורסם
"נוצרת בעיה שאתה מתחיל בנסיעה משלב להילוך ראשון,

ותגובת האוטו כאילו הוא נחנק ולא זז נישאר במקום.

במצב נוטרל הם גז הרכב נשמע בסדר גמור ...."

את זה אני יודע ......

לפי בדקתי יכול להיות שזה המצוף של הדלק בתוך הקרבורטור ?

פורסם

לא סביר. כשהמצוף "תפוס" הקרבורטור ריק מדלק. בלי דלק המנוע נחנק או נכבה בלי קשר לאיזה מהלך הוא משולב, כן בניוטרל או לא בניוטרל.

והרכב שלך, לדבריך, מגיב יפה לגז בניוטרל, אך לא כשמשולב הילוך.

כשהמצוף תפוס כמה דפיקות (לא בפטיש 5 קילו!) על הקרבורטור משחררות אותו בדרך כלל.

אתה יכול לנסות לשלב לשני במקום לראשון ולראות אם כך, בעבודה מדוייקת בקלאץ', הרכב זז.

פורסם

אם המצוף היה תפוס, היתה לך שלולית דלק מתחתיו.

אני מתעקש שמדובר בקרבורטור, והייתי בודק את הביטול ואם זה שעשה אותו

יודע לבטל ומה סיבת הביטול.

הייתי מחליף קרבורטור לאחד שידוע שהוא טוב רק לצורך הבדיקה ואז מאשש

או מזים את החשד. הבעייה בקרבורטור, וקרוב לוודאי בבעיית אחוזי התערובת.

או בורג האוויר סגור/או כמו שאמרתי צ'וק תקול,

אלה אם אתה לא מתאר את הבעייה נכון-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

השועל, "בחור" ותיק, שמע על המקרה המדובר והנה דעתו הלא מקצועית....

כשהוא בעליה, נוסע לאיטו, המנוע בטורים גבוהים יחסית, חם לו והוא מתחיל לקרטע עדי כדי כבוי המנוע. מחלה "ידועה" של שועלים מהזן הזה...

הבעיה זוהתה במשאבת דלק. כשהמשאבה מתחממת "יותר מידי", היא מפסיקה להעביר דלק באופן סדיר וכך בית המצוף שבקרבורטור מתרוקן מהר ומתמלא לאט מידי והמנוע משום מה, לא מצליח לעבוד רק על אויר...

הפתרון ה"ישראלי" נמצא תוך כדי תנועה.... חבישה של משאבת הדלק בסמרטוט ספוג במים, הרטבתו מידי פעם ואין יותר תקלה...

יכול להיות שיש לך בעיה דומה במשאבת הדלק, או בקו הדלק, שמתחממים יותר מידי והדלק שבהם מתאדה בדרך לקרבורטור.

אם משאבת הדלק מכנית ויש לך אפשרות לשפוך מים רק על המשאבה, או לחבוש אותה בסמרטוט רטוב בזהירות שלא יתפש/ישרף ממשהו וכך לנסוע עד שהרכב יתחמם, תוכל לשלול או לגלות אם זו הבעיה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

כשהוא בעליה, נוסע לאיטו, המנוע בטורים גבוהים יחסית, חם לו והוא מתחיל לקרטע עדי כדי כבוי המנוע. מחלה "ידועה" של שועלים מהזן הזה...

הבעיה זוהתה במשאבת דלק. כשהמשאבה מתחממת "יותר מידי", היא מפסיקה להעביר דלק באופן סדיר וכך בית המצוף שבקרבורטור מתרוקן מהר ומתמלא לאט מידי והמנוע משום מה, לא מצליח לעבוד רק על אויר...

הפתרון ה"ישראלי" נמצא תוך כדי תנועה.... חבישה של משאבת הדלק בסמרטוט ספוג במים, הרטבתו מידי פעם ואין יותר תקלה...

יכול להיות שיש לך בעיה דומה במשאבת הדלק, או בקו הדלק, שמתחממים יותר מידי והדלק שבהם מתאדה בדרך לקרבורטור.

אם משאבת הדלק מכנית ויש לך אפשרות לשפוך מים רק על המשאבה, או לחבוש אותה בסמרטוט רטוב בזהירות שלא יתפש/ישרף ממשהו וכך לנסוע עד שהרכב יתחמם, תוכל לשלול או לגלות אם זו הבעיה.

דרור תודה על התגובה.

היום החלפתי למשבה דלק חדשה ועדיין יש אותה בעיה :(

פורסם

האם כשאתה עוצר תוך כדי התקלה, מעביר להילוך סרק ו"נותן גז בניוטרל", המנוע מאיץ היטב ומהר? מגמגם? מוציא עשן כלשהו?

ואולי בכלל הבלמים מתחממים ונתפסים?? נסה לדחוף את הרכב ביד כשאתה בעיצומה של התקלה... ושלול גם את זה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
אם כך אז סביר שאין בעית מצמד או גיר תפוס, בהנחה שאכן הצו'ק מנותק כפי שאמרת אז הסיבה היא או דוד פליטה סתום או מעוך,

או בעית חוסר דלק :משאבה פגומה או מסנן סתום לגמרי.[/quote]

הייתי הולך מהקל לכבד (כספית)

לדעתי יכול להיות גם בעייה במערכת ההצתה בנוסף למה שאמרו

תנסה לבדוק את מה שרשמתי בנוסף למה שאמרו

1. תבדוק מסנן דלק סתום (בראיה) ותחליף אם צריך

2. תבדוק שמגיע דלק דרך המסנן (השקוף)כאשר יש את הבעייה, והוא לא מתרוקן מדלק, מה שיצביע על בעייה במשאבה

3. תחליף פלטינות וקבל שלהן (לא יקר), אם ההצתה לא אלקטרונית(ההצתה אלקטרונית)!

4. תבדוק מצב פלאגים ומרווח, ותחליף אם יש צורך

5. תבדוק בריחת אויר מצנרת ואקום (אם יש לך) ע"י העברת יד סביב הצינורות בזהירות והרגשת הבריחה

6. תבדוק בריחת ניצוץ מחוטי הצתה, אם יש צורך תחליף

7. תבדוק חיבורי חוטי הצתה מחוברים היטב, לפלאגים לקוייל ולמפלג

8. תהדק חיבורי חשמל למצבר אם לא מהודקים, ותבדוק מצבם שלא קרועים חלקית וכו'

9. תבדוק שלמות והידוק חיבור החשמל לגוף המנוע

10. תבדוק איך המנוע ללא מכסה ומסנן אויר, אולי הבעייה בחסימה במסנן

11. תחליף זמנית קוייל הצתה מרכב אחר בעל קוייל דומה ובדוק, אולי פגום

תבדוק את משאבת הדלק.

כל כך הרבה תגובות לא במקום לא הגיוניות ואין להם קשר למציאות מזמן לא נתקלתי בפורום!

קרא והתיחס לתגובות היחידות הגיוניות של ראובן ודורון סגל !

לפותח השרשור קרא ובדוק את מה שהדגשתי באדום!

החשד הא בהספקת דלק לקויה בגלל מסנן דלק סתום או משאבה תקולה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
דרור תודה על התגובה.

היום החלפתי למשבה דלק חדשה ועדיין יש אותה בעיה :(

החלפת משאבת הדלק, לפני שנבדק לחץ דלק במנוע חם , עם התרחשות התקלה, היתה טעות, ובדיעבד ההחלפה מתבררת כמיותרת!

כל הסימנים מראים הספקת דלק לקויה,ו/או קרבורטור סתום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...