Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מתעייף באמצע נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באיזה צבע הרכב?

אם הרכב לבן אז בכל הלבנות הייתה את התקלה הזאת!!! צבע את הרכב לצבע אחר:wink:

אבחנה מצוינת , קח לתשומת לבך !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צביקה,

כבעל מקצוע מומחה אנא הסבר מדוע מסנן דלק סתום גורם למכונית לנסוע היטב כשהמנוע קר ומונע ממנה לנסוע כשהמנוע חם (אם כי גם הילוך הסרק וגם העלאת הטורים במנוע חם תקינים לחלוטין).

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

שלום רב !

ברכב בעל מסנן דלק סתום,אחוז הספקת הדלק יורד באחוזים ניכרים, בסרק מגיעה הספקת דלק לקוייה, אך צריכת הדלק אפסית, בתחילת הנסיעה הבעייה לא מורגשת, אך במהירות גבוהה, כאשר צריכת הדלק גדלה בהתאם, מפלס הדלק בקרבורטור יורד למינימום, הרכב מתחיל לרדת במהירות, לחיצה על דוושת הדלק נתקלת בחוסר תגובה, לירידה במהירות הנסיעה , עד לכבוי המנוע.

ניסיון התנעה של הרכב יתקל בהתנעה ארוכה אך אפשרית.

שילוב של משאבת דלק מתחממת, מכסה טנק דלק סתום, שיוצר תת לחץ בטנק, ולמעיכת צנרת הדלק, מסנן דלק סתום, גורמת לסימפטומים שהזכרתי.

לכן יש ללכת מהקל לכבד לבדוק הספקת דלק בסרק, במנוע קר, ובמנוע חם לאחר נסיעה של רכע שעה או עד לאחר שנתקלים בתופעה.

יש לפרק צינור דלק בחיבור לקרבורטור ולבדוק ספיקת דלק בסרק, תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות מפני שריפה והתלקחות , ובהתאם לספיקת הדלק, להמשיך בהתאם.

לא מהנמנע שיתכן אפשרות של סליל הצתה לא מקורי שמתחמם , וגורם לתופעה. ניתן לקררו חיצונית בעזרת מטלית לחה, כמו שנהוג לקרר משאבת דלק מכנית או חשמלית כתופעה כזאת מתרחשת.

מומלץ לבצע נסיעה ללא מכסה טנק דלק בזמן שהתופעה מתרחשת!

בברכה

צביקה

פורסם
צביקה,

כבעל מקצוע מומחה אנא הסבר מדוע מסנן דלק סתום גורם למכונית לנסוע היטב כשהמנוע קר ומונע ממנה לנסוע כשהמנוע חם (אם כי גם הילוך הסרק וגם העלאת הטורים במנוע חם תקינים לחלוטין).

צביקה יסלח לי כבעל מקצוע (אולי לא מומחה כמו צביקה)אך מכיוון שאני רשמתי את מסקנתי וצביקה הדגיש באדום עם קרדיט למישהו אחר בטעות, אני אסביר בכל זאת את כוונתי למסנן סתום.

נכון שהדבר נראה על פניו לא סביר, מנסיון מסנן שסתום ויכולת העברת הדלק דרכו הופחת למוגבלת מאוד (לא אטום לחלוטין) גורמת לזרימת דלק חלשה לקורבורטור ומכאן כאשר נוסעים ולוחצים על דוושת הגז, כמות הדלק בתא המצוף מתרוקנת במהירות, דלק חדש בקושי זורם וכך המנוע מגמגם וסחיבתו נחלשת עד כדי איבוד כוח מירבי.

כאשר הרכב עומד והמנוע בסרק כמות הדלק יכולה להספיק לדרישת המנוע גם עם ספיקה איטית, וגם למלא את תא המצוף מחדש. גם אם נלחץ על דוושת הגז עדיין המנוע יתפקד כרגיל בצריכה מיזערית של דלק -הצריכה היא קטנה לא כמו בנסיעה של מספר קילומטרים.

לפי שאר הגישושים שלי עם פותח השירשור הבנתי כי אין בעית מצמד או גיר תפוס לטענתו בלחיצה על המצמד בנסיעה כאשר המנוע נחנק ומגמגם אין שינוי לטובה,ההנחה היא גם שהבלמים תקינים כי אין קשר לגמגומים....לכן כמו שכתבתי בעית חוסר דלק :משאבה פגומה או מסנן סתום לגמרי בהחלט סבירה .

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

הטענה לא היתה על בעיות בנסיעה מהירה. לא על קשיים בהתנעה, לא על מנוע שכבה לפתע. התקלה מתרחשת רק אחרי שהרכב נעצר, אחרי נסיעה של 12 קילומטר, ולאחר מכן משולב הילוך ראשון.

אכן, השאלה נוסחה בכתיב ותחביר לקויים, אבל זה מה שכתוב בה.

אם האנליזה של צביקה ומאך היתה נכונה, היתה התקלה באה לידי ביטוי לפני שהרכב עצר, ובלי קשר לשילוב להילוך ראשון.

פורסם
אביכי, אם לא בדקת איך אתה יודע? הצ'וק לא יודע מה אתה חושב!

אביחי !

:roll::shock:

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם
אף אחת מ 11 הסיבות שמנית לא מסבירה מדוע המכונית מתניעה ונוסעת כהלכה כשהיא קרה, ולא מסוגלת לנוע בראשון כשהיא חמה. נהפוך הוא: למערכת ההצתה קל יותר להתמודד עם מנוע חם מאשר עם מנוע קר.

אמר השואל בהודעתו הראשונה:

"במצב נוטרל הם גז הרכב נשמע בסדר גמור ...."

למשפט הזה אין משמעות אלא אם כן נחליף את "הם" ב"שם".

"במצב נוטרל שם גז הרכב נשמע בסדר גמור ...."

11 הסיבות נופלות, האקסוסט הסתום נופל. לא נראה לי שיש קשר למערכת החשמל או הדלק.

נשארת מערכת העברת הכח - וכפי שציינו למעלה כבר היו דברים מעולם.

אגב, ליתר בטחון בדקתי ב trouble shooter של motor. כנ"ל.

בסוף, כשיתברר שזו אחת מ 11 הסיבות, אני מבקש שתכתוב ל trouble shooter של motor שיוסיפו למדריך שלהם את המקרה הזה

:wink:

זה היה בצחוק כמובן

פורסם
צביקה יסלח לי כבעל מקצוע (אולי לא מומחה כמו צביקה)אך מכיוון שאני רשמתי את מסקנתי וצביקה הדגיש באדום עם קרדיט למישהו אחר בטעות, אני אסביר בכל זאת את כוונתי למסנן סתום.

נכון שהדבר נראה על פניו לא סביר, מנסיון מסנן שסתום ויכולת העברת הדלק דרכו הופחת למוגבלת מאוד (לא אטום לחלוטין) גורמת לזרימת דלק חלשה לקורבורטור ומכאן כאשר נוסעים ולוחצים על דוושת הגז, כמות הדלק בתא המצוף מתרוקנת במהירות, דלק חדש בקושי זורם וכך המנוע מגמגם וסחיבתו נחלשת עד כדי איבוד כוח מירבי.

כאשר הרכב עומד והמנוע בסרק כמות הדלק יכולה להספיק לדרישת המנוע גם עם ספיקה איטית, וגם למלא את תא המצוף מחדש. גם אם נלחץ על דוושת הגז עדיין המנוע יתפקד כרגיל בצריכה מיזערית של דלק -הצריכה היא קטנה לא כמו בנסיעה של מספר קילומטרים.

לפי שאר הגישושים שלי עם פותח השירשור הבנתי כי אין בעית מצמד או גיר תפוס לטענתו בלחיצה על המצמד בנסיעה כאשר המנוע נחנק ומגמגם אין שינוי לטובה,ההנחה היא גם שהבלמים תקינים כי אין קשר לגמגומים....לכן כמו שכתבתי בעית חוסר דלק :משאבה פגומה או מסנן סתום לגמרי בהחלט סבירה .

.

אני מתעקש שמדובר בקרבורטור, והייתי בודק את הביטול ואם זה שעשה אותו

יודע לבטל ומה סיבת הביטול.

הייתי מחליף קרבורטור לאחד שידוע שהוא טוב רק לצורך הבדיקה ואז מאשש

או מזים את החשד. הבעייה בקרבורטור, וקרוב לוודאי בבעיית אחוזי התערובת.

-רן

רן שושני שלום רב !

קח בחשבון שהמלצתך לא אפקטיבית, לא כל אחד מחזיק קרבורטור רזרבי נוסף לבדיקה, בוודאי לא של גולף 1600, בעל קרבורטור בעל מכלול צוק בעייתי, ומערכת סרק שמיוצבת על ידי דיפרגמה, וקרבורטור בעל צוק בעייתי ובלתי אפשרי להשיג לו, חלקים לצוק בהווה, ומחיר שחיטה בעבר הרחוק.

מאך 1, אני מתנצל בפנייך על השמטת הקרדיט לך על האבחון בנושא מסנן דלק סתום ואספקת דלק לקוייה, ממעקב רצוף אחרייך לאחרונה, אני למדתי שאתה בעל ידע רב, וניסיון ותגובתייך תמיד מדוייקות ונכונות.

אני כמובן חייב לצין גם את איבחונו המעמיק והנכון של ערן.

בברכה

צביקה

פורסם
אם כך אז סביר שאין בעית מצמד או גיר תפוס, בהנחה שאכן הצו'ק מנותק כפי שאמרת אז הסיבה היא או דוד פליטה סתום או מעוך,

או בעית חוסר דלק :משאבה פגומה או מסנן סתום לגמרי.[/quote]

תגובה הגיונית ונכונה.

(

כל כך הרבה תגובות לא במקום לא הגיוניות ואין להם קשר למציאות מזמן לא נתקלתי בפורום!

קרא והתיחס לתגובות היחידות הגיוניות של ראובן ודורון סגל !

לפותח השרשור קרא ובדוק את מה שהדגשתי באדום!

החשד הא בהספקת דלק לקויה בגלל מסנן דלק סתום או משאבה תקולה!

בברכה

צביקה

פורסם

אומרים שמחסור בויטמין B12 גורם לעייפות . . :roll::wink:

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

תודה רבה לכול התגובות .

הבעיה נפתרה על ידי פירוק הקרבורטור לשניים , ושהם התגלה לכלוך כולל פילטר דיזה סתום .

כול המערכת עברה ניקוי יסודי על ידי ספרי קרבורטורים ולחץ אוויר

וגם עוד דבר שהתגלה בפירוק הקרבורטור תושבת הקרבורטור הייתה קרוע , וגם היה הוחלפה לחדשה.

:-D :-D :-D

054.jpg

055.jpg

פורסם

מה זה ירוק, מצפצף, ותלוי על הקיר?

מדוע מתברר במערכה ה17 שמי שרצח את הפילוסוף, ידידו של הלורד שנסחט על ידי אשת המאהב שלו, היה דווקא עוזר הטבח?

ומדוע דיזה סתומה ופקונג קרוע לא מפריעים למנוע קר לנסוע טוב 12 קילומטר, ואז להחנק אחרי שמכניסים לראשון?

ומדוע התשובה ה"לגמרי לא הגיונית" של רן שושני התבררה בסוף כנכונה?

פורסם
תודה רבה לכול התגובות .

הבעיה נפתרה על ידי פירוק הקרבורטור לשניים , ושהם התגלה לכלוך כולל פילטר דיזה סתום .

כול המערכת עברה ניקוי יסודי על ידי ספרי קרבורטורים ולחץ אוויר

וגם עוד דבר שהתגלה בפירוק הקרבורטור תושבת הקרבורטור הייתה קרוע , וגם היה הוחלפה לחדשה.

:-D :-D :-D

אני שמח לשמוע שנפתרה הבעיה, אך ניקוי יסודי זה לא!

ניקוי יסודי אפשרי רק לאחר פירוק הקורבורטור לגורמים הפרדת חלקי הפלסטיק/גומי וטבילה בחומר יעודי.

לאחר מכן שטיפה וניקוי בלחץ אוויר+החלפת כל האטמים.

במקרים קשים יש גם צורך להעביר חוטר מתאים בתעלות ומעברים מסויימים.

חוץ מזה חומר הספריי שבו נעשה שימוש מעל תא המנוע גורם נזק לצבע ושאר רכיבים, לידיעתך.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• תוכן חדש...