Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני לא נוזף באף אחד. להיפך - נעים לי מאד לשוחח אתך...

אבל אבהיר שוב: דווקא בגלל שמדובר בשטח הבוכנה (הנמדד באינץ' רבוע או ס"מ רבוע), היחס הרלוונטי הוא 6.45 ולא 2.54 .

זה לבד כנראה "מפיל" את התיאוריה....

עודד

פורסם
אם כבר ויקיפדיה, נסה ערך זה.

לפי הרשום שם, נוסחת המיסוי-לפי-הספק חוקקה ב 1909, וקבעה את ההספק לפי שטח הפנים של הבוכנה באינץ' מרובע כפול מספר הבוכנות, חלקי 2.5. מאחר ויחס ס"מ:אינץ' הוא 2.54:1 , הנוסחא נתנה תוצאה קרובה למטרית ביחס 1:1.014, ונתנה תוצאות דומות לנוסחאות דומות שהיו נהוגות באירופה הקונטיננטלית.

אני לא יודע אם זו התשובה לשאלה המקורית, אבל זה הקישור היחיד שמצאתי בין נפח אינצ'י למטרי במנועים הבריטים.

השאלה של גדי היתה, מדוע מהיום הראשון לקיומם ננקבו מידות המנועים האנגליים ביחידות מטריות ולא אימפריאליות, בניגוד לכל שאר חלקי המכונית. זה קרה והמשיך לקרות שלושים או ארבעים שנה ואילך לפני שהתחילו לעסוק במיסוי מנועים.

והתשובה היא: זו הגדרה שניתנת על ידי חרטים ולא על ידי פקידי מס. הם שמכוונים את המחרטה לפי הסקלה שמובנה בה, והם שנוקבים לאחר מכן במידות שבחרו בזמן העבודה. וכאשר המחרטה\כרסום\מקדח שברשותם נקוב ביחידות מטריות אלו המידות שהם מדווחים.

זו שוב ראיה לכך שמנוע הבעירה הפנימית וכלי הרכב המשתמשים בו הם פיתוח\המצאה גרמנית וצרפתית, שיובאה לאנגליה, על מכונות הכלים הכרוכות בה, ועל שיטת המדידה המובנית בהם.

מעניינת התקופה בה כל זה מתרחש: הגירת ענק מאירפה לאמריקה, העליה הראשונה לארץ, ואן גוך מתחיל את האימפרסיוניזם באמנות... העולם משתנה מהיבשת, לא מהאי.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...