Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל שירשורי הפלאפל הכי טוב,החומוס הכי טוב,

מעניין אותי לדעת איך אתם אוהבים/מעדיפים את השקשוקה שלכם?

יהיה נחמד גם לשמוע על מקומות שאתם מכירים שמכינים שקשוקה הכי טובה שאכלתם אי פעם ....

GO !

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא אכפת לי איך היא. עם פלפלים, בלי פלפלים, עם נקניק, בלי נקניק, פטריות, גבינות ועוד.

אצלי שני דברים הופכים שקשוקה מצויינת למזעזעת עד בלתי אכילה -

אם אין מספיק רוטב והכל יבש ומגעיל.

ואם הצהוב של הביצה לא עשוי מספיק. אני ש-ו-נ-א כשהוא רטוב! מסוג הדברים שמעוררים אצלי רפלקס הקאה אינסטיקנטיבי.

(זה עובד בכלל ביחד? רפלקס אינסטיקטיבי?)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

4 שיני שום פרוסות

1 תפו"א מגורד

4 עגבניות חתוכות גס

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות רסק עגבניות

1 כוס מים

4 ביצים

על הגז.:onfire:

----------------

לא נוטה לאכול בחוץ בתדירות גבוהה ,ואם כבר יצאתי אז לא בשביל שקשוקה.

Gn'f'R

פורסם

השקשוקה של עמוס מספר 1! אין שבוע שעובר בלי.. גם עשו עליו כתבה בYNET או WALLA או NANA אני אנסה למצוא קישור.

עריכה: http://food.walla.co.il/?w=/1129/2538722

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

הדגשים שלי:

חלמון בסגנון ביצה עין

שיהיה פלפל ירוק (לא חריף)

לחם שחור אחיד (אבל גם חלה טוב באה בחשבון)

בונוס- רצועות בשר עגל

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

1 תפו"א מגורד

הא ???

פעם ראשונה שאני שומע על תפו"א בשקשוקה...:shock:

איך זה יוצא? זה מספיק להתבשל בכלל ?

פורסם

שקשוקה הודית

קארי

חלב קוקוס

חומוס (אפשר גם בלי)

שעועית ירוקה (או ברוקלי)

ביצים

יורד מהאש לפני שהצהוב מתקשה

קראתם נכון, אין עגבניות!

שקשוקה אחת המיוחדות שאני מכין

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ל2 סועדים:

1 בצל בינוני סגול

5 עגבניות בינונית - לא משנה אם עגבנית טעם או תמר

רבע חבילה שמיר

5 ביצים

6 שיני שום בינוניות

1 גמבה

כ250 גרם גבינה צפתית 5 אחוז

רסק עגבניות - הכי פשוט של פריניר

פטריות - לא חובה

תבלינים בהישג יד - מלח, פלפל, פפריקה ואורגנו

2 כפות שמן זית

מחבת ברזל, לא טפלון!

קוצצים בצל - מטגנים עד תחילת ההזהבה, תוך כדי מגרדים 4 עגבניות לרסק ואת החמישית לקוביות, את הגמבה חותכים לרצועות לא דקות מידי, את השמיר כמובן קוצצים, כ60-80 גרם מהגבינה צפתית מגרדים, וקוצצים ידנית 5 שיני שום. את השישית חותכים ל4 חתיכות. ומשאירים בצד יחד עם הקוביות של העגבניות והגבינה המגורדת.

עם תחילת ההזהבה של הבצל, מוסיפים את כל השום הקצוץ ומטגנים עוד מקסימום דקה.

מוסיפים את העגבניות והגמבה באיטיות עם כפפה שכל השמן לא יקפוץ, נותנים בישול לתערובת של 2 דקות על אש גבוהה מאד, לא מאדים יותר מידי נוזלים. (גם הזמן להוסיף פטריות קצוצות למי שאוהב).

מוסיפים כחצי קופסה רסק עגבניות - למי שמשתמש ברסק אחר מפריניר, נוסיף אח"כ כפית סוכר. ומערבבים טוב עד שמקבלים תערובת אחידה של נוזל אדום. למי שזה לא נוזלי מספיק, מים יעשו את העבודה. לא להוסיף יותר מידי כדי לא להפוך את זה לבלאדי מרי.

נותנים לתערובת 2 דקות על אש גבוהה, זה עלול להשפריץ אז כסו, אחרי 2 הדקות האלה, מוסיפים ביצה אחת מתוך ה5 לתוך התערובת ומערבבים היטב.

עוד 2 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, ולהוסיף עוד קצת פחות מרבע כוס מים. שבתוך המים ניתן להוסיף את התבלינים. כפית מלח, רבע כפית פלפל, חצי כפית פפריקה, ועל רסק לא מתוק, עוד רבע-חצי כפית סוכר. אורגנו בסוף לפי הטעם.

עברו ה2 דקות עם התערובת, מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים עפ"י הסדר, 4 ביצים ב4 פינות שונות, עגבניה שנחתכה לקוביות, על כל ביצה רבע שן שום, את הגבינה הצפתית מפזרים באחידות על הכל, ואת השמיר והאורגנו לבסוף.

אש בינונית 3 דקות, מנמיכים לנמוכה לעוד 5 דקות.

בתום הבישול, חותכים את הצפתית שנשארה לקוביות ומוסיפים כל אחד על פי טעמו.

לאכול ישר מהמחבת.

בתיאבון.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אני אוהב את השקשוקה של דר' שקשוקה משוק הפשפשים, למרות שאשתי לא מוכנה להתקרב לשם כי המקום נראה לה מלוכלך מידי.

אני יודע שלהכין שקשוקה זה לא מסובך מידי, ואיכשהו כשאני מנסה להכין משהו מתחרבש לי. בכל אופן, בשקשוקה שלי הביצה חייבת להיות נוזלית וחייב להיות בה פלפל ירוק חריף, וכל המרבה הרי זה משובח.

יש את אלה המשודרגות עם נקניקיות מרגז. תענוג!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לדוקטור שקשוקה אני לא אתקרב עם מקל ושאני אומרת מקל אני יותר מתכוונת ללום. הייתי שם לפני כמה שנים עם חברים מהלימודים. המחבתות היו מטונפות, המלצרית הייתה פרחה בהמתית וגסה שצעקה עלינו שאין לה זמן שנבלבל לה את המח, כש היא לא הביאה את מה שהזמנו אלא דברים אחרים במקום. גם השקשוקה לא הייתה עילוי.

הכי טוב להכין בבית עם שום , בצל מטוגן וגמבה וכמובן- ביצה נוזלית לפנים. גם טחינה מתובלת הולכת עם זה והיום התפלאתי לגלות שגם עמבה זה שילוב לא רע על לחם עם שקשוקה (אבל בתור חצי עיראקית אני לא אובייקטיבית).

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

המתכון של שביט טוב, ואפשר לגוון לפי הטעם האישי ונסיונות קודמים.

מחבת ברזל בהחלט משדרגת את הטעם. ואם היא עם קצת "שחורים" - אז בכלל משובח. (זוכרים שרשור על ניקוי כתמי שומן?...)

אני לא משתמש בשמיר ועשבי תיבול: אצלי מקוצץ בצל גדול על כל גולגולת שאוכלת, במקום רסק עגבניות נלקח קטשופ חריף של היינץ ופלפל או גמבה קצוצים מטוגנים בחדווה עם כל הקוקטייל.

אחרי שעושים לבד - כבר לא אוכלים בכל מקום בחוץ, כי קשה למצוא מקום עם שקשוקה טובה באמת.

אגב, ל-2 אנשים המרכיבים די דומים ולא להוריד את כל הכמויות לחצי אלא לפי החוש, אפשר 3 ביצים ו-2 או 3 עגבניות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

קודם כל, היא צריכה להיות סמיכה. אני שונא שזה כמו מים. אה, והביצים צריכות להיות עשויות (אם הייתי רוצה ביצה רכה הייתי מכין כזאת).

בכ"א: רסק עגבניות, עגבניה אחת (לבנאדם אחד, כי אחרת זה יוצא דליל), פלפל, מלח, טבסקו, 2 ביצים, פפריקה חריפה, טונה. לשים במחבת ולכסות עם מכסה עד שמוכן.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אצלי השקשוקה לא רואה עגבניות בכלל רק רסק יוצא יותר טעים הכי חשוב הרבה חריף תבלינים וביצים כולם מכירים.

מישהו שאכל אצלי ליקק אצבעות ואחרי שנאמר לו שאין עגבניות בכלל רק רסק לא האמין אבל טען שיש מתכון איטלקי שנקרא ליצ'י שזה משהו בסגנון (אני לא מכיר).

• תוכן חדש...