Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכלל לא הגזמתם... קצת מרחיק לכת להסיק ככה מסקנות. אתם באמת מאמינים שהיבואן ידחוף מוצר שגורם נזק לרכב שהוא מוכר? כן בכוונה? לא הייתי מתפלא

לא נראה לכם, שהיבואן עובד לפי מפרטים מוכתבים ע"י היצרן? בכלל לא בטוח

נראה לי לא רציני להמליץ על מוצר אחר(פארפלו) מבלי לבדוק מה המפרט המומלץ ע"י היצרן/יבואן.

בדלק "ישראלי" אתם מתדלקים?

רק כי אין אלטרנטיבה אחרת

מצטער ידידי,במדינת ישראל לאחר ניסיון עם מספר יבואניות הגעתי למסקנה שכולן טרפה,רובן נבלה,ומעטים בעלי המקצוע העובדים שם שבאמת מקבלים החלטות מושכלות על בסיס ידע.

לא אתפלא אם ההחלטה הזאת התקבלה בדלק מוטורס באופן שרירותי כי זה חוסך להם חצי שקל לליטר.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם שמן הם שמים מתוצרת 'דלק', אז למה שישימו נוזל קירור שלא שלהם? החלטה עסקית נטו. (אני די בטוח שלשכפל את המתכון לנוזל הקירור הזה הרבה יותר פשוט מלייצר שמן מנוע בתקן של BMW.. אז אני לא רואה בזה מעשה שגובל בפשע נגד האנושות)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לא הבנתי: מי מייצר את נוזל הקירור הישראלי - דלק או פז? אלה שתי חברות שונות שמתחרות זו בזו.

לא זוכר מה הוא אמר לי המנהל מוסך, מבחינתי הפסקתי להקשיב לו שאמר שזה ישראלי.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
בכלל לא הגזמתם... קצת מרחיק לכת להסיק ככה מסקנות. אתם באמת מאמינים שהיבואן ידחוף מוצר שגורם נזק לרכב שהוא מוכר? בכוונה?

לא נראה לכם, שהיבואן עובד לפי מפרטים מוכתבים ע"י היצרן?

נראה לי לא רציני להמליץ על מוצר אחר(פארפלו) מבלי לבדוק מה המפרט המומלץ ע"י היצרן/יבואן.

בדלק "ישראלי" אתם מתדלקים?

המלצת יבואן לא מעניינת אותי- רק היצרן!

לא ממש המלצתי להישתמש בפארפלו - רק רמזתי שעדיף אותו מאשר סתם משהו לא מוכר, ופאראפלו מומלצת ע"י המכוניות האיטלקיות וגם איווקו למשאיות. ויש בו נוסחא מצויינת שמונעת את תופעת הקורוזיה במתכות השונות במנוע ומערכת הקירור.

בקיצור זה ממש לא מיקצועי שיבואנית BMW מפסיקה לייבא את המוצר שהיצרנית ממליצה.

מילא אם היה מדובר במכוניות עממיות זולות (מאזדה, יונדיאי) הייתי מבין, אך מכוניות שעולות בין חצי למיליון שקל! מה הקטע?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ומה אם אני אספר לך שבמוסכים של סמל"ת מוזגים למנועי הטורבו שמן סינטטי מלא של פז?

אני חושב שהנטייה לפסול אוטומטית מוצרים אוטומוטיביים תוצרת ישראל רק בשל מוצאם הוא פסול ומגונה. בדוק את המוצר, ראה את הרכב החומרים שלו ובאילו תקנים הוא עומד. אם הוא עומד בתקן שקבע היצרן, מה בדיוק הבעיה?

דיון דומה בעניין שמני מנוע כבר התקיים כאן בעבר. הנה תרומתי הצנועה. להלן מספר קטעים רלבנטיים מאותו מאמר:

רבים שואלים כיצד ניתן לדעת אם השמן הנרכש הוא אכן שמן איכותי? התשובה לכך היא לרכוש שמן

מנוע מיצרן מוכר ואמין, ללא כל קשר למקום יצור השמן, בארץ או בחו"ל.

על גבי אריזת השמן רשומה תמיד איכותו וזהו המדד היחיד, לקבוע באופן מעשי אם השמן איכותי

ואם עונה לדרישות יצרן הרכב. יצרן אמין, לרבות יצרנים מקומיים רושמים על גבי האריזה את

התאמת השמן לתקנים הרלוונטיים.

לאור כל האמור לעיל, אין עדיפות לשמן מיובא על פני שמן מיצור מקומי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הבעיה היא האיכות של אותו השמן, תיבדוק טבלת מחירים של פז ותיראה שמנים באותו הצמיגות והתקן שמגיעים למחירים של RP ויש גם את הזולים שבקושי עולים 120 שקל לגאלון, והבעיה שלי שאתה לא יודע מה מישתמשים ואני ממש נגד!

והניסיון שלי הוכיח לי. מה גם שתיבדוק ותיראה שלהרבה (ככמעט כולם) פונטוים (גרנדה) יש בעיית רעש בהתנעה כאילו משהו כבר נישחק וכולם מטופלים בשמנים של פז לתיפארת מדינת ישראל- עכשיו רוץ תוכיח שהשימוש בשמן גרם לנזק בלתי הפיך ושחיקה מוגברת בהתנעות -ממנוע סופר שקט המנוע הפך לטרקטור אחרי 20KKM של שמני פז עבור סמלת- שאם תבקש מיפרט מפז הם יסרבו ויגידו שזה מיוצר בלעדית עבור סמלת והן לא יתנו נתונים עליו(ניסיתי).

אני לא נגד תוצרת ישראל! - אלא נגד המוצרים "התואמים" שהיבואן דוחף לנו עם הלוגו של הרכב והם נוצרו עבור היבואן לפי הצעת מחיר.

אין לי בעיה עם מוצרי הפרימיום של פז לדוגמא, אולי הם באמת מצויינים, אך שמגיעים למחירים של מוצרי פרימיום מחברות ענקיות מחו"ל אז העדפה הברורה תיהיה למוצרים מוכרים מחו"ל.

תקנים זה דבר יפה וטוב, אך יש גם הבדל בין מוצר שטוען שעומד בתקן לבין מוצר בינלאומי שניבדק ואושר שעומד בתקן, וגם אם תיקח מס' שמנים באותו התקן תגלה שלכל אחד מהם תכונות אחרות בהגנה מפני שחיקה(חבילת תוספים שונה) והתנהגויות שונות עד לטמפ' העבודה. הרי זה כל ההבדל בנוסחאות הסודיות בין יצרן ליצרן -MOBILE 1 לא סתם קיבל שם טוב כל כך - הוא הרי באותו התקן כמו האחרים אז מה ההבדל?.

התחום הזה מאוד בעייתי כי אתה לא יכול להוכיח שיש קשר ישיר וחד משמעי לנזק מהמוצר, וכך היבואן שעושה קופה יפה מהמכירות מוגן מתביעות.

מי שאכפת לו מהרכב לא יסתכן!

ובנוגע לפאראפלו- גם החומר של BMW וגם פאראפלו מבוססים על ethylene glycol ,מגנים מקורוזיה(cast iron, alluminium, copper), ושומרים על הגומיות והפלסטיקים.

אחרי קריאה בפורומים מחוך שמישתמשים בחומר הירוק של פרסטון (אוניברסאלי)ללא תופעות ונזקים, אז אני הייתי בלב שלם שם את החומר של האיטלקים :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מישהו צריך לממן את אובדן ההכנסה שלהם עקב זכיתם במכרז רכב השרים לא?

ועכשיו ברצינות, בדוק מה מומלץ לרכבך גם בפורומים של BMW, ויותר חשוב מהן הסיבות שדווקא מוצר כזה או אחר מומלץ.

ישנם נוזלים שמתאימים לרכב אחד אך יגרמו נזק לרכב אחר מכיוון שהמתכות במנוע/מערכת קירור הן שונות, מצא את הנוזל שמיועד לשמור על המנוע שלך ולא לגרום לו נזק.

סה"כ זה נוזל קירור והוא חייב להיות איכותי ומתאים אך אין סיבה שיהיה דווקא של BMW למיטב ידיעתי הם אינם מייצרים אותו בעצמם.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
מה גם שתיבדוק ותיראה שלהרבה (ככמעט כולם) פונטויות (גרנדה) יש בעיית רעש בהתנעה כאילו משהו כבר נישחק וכולם מטופלים בשמנים של פז לתיפארת מדינת ישראל- עכשיו רוץ תוכיח שהשימוש בשמן גרם לנזק בלתי הפיך ושחיקה מוגברת בהתנעות .

1. אינך יכול לקשור בין שימוש קבוע בשמן מתוצרת פז לבין רעשים בהתנעה, אלא אם כן יש לך שתי מכוניות זהות כאלה, אתה היד הראשונה בשתיהן ואתה מקפיד לתת לאחת רק שמן של פז ולאחרת רק שמן של יצרן מחו"ל. אני מניח שלא עשית את הניסוי הזה, ומכאן שהדברים שכתבת אינם יותר מהשערה במקרה הטוב או דעה קדומה במקרה הגרוע.
  2. היתה לי גרנדה פונטו 1.2 מהעבודה. החזרתי אותה כשהיו לה יותר מ-60K ק"מ. אין לי מושג על אילו רעשים בהתנעה אתה מדבר (והיא עוד היתה שייכת לשלמה סיקסט, הידועים בטיפולים ה"מעולים" שלהם).
  3. קרא את המאמר שצירפתי. כתב אותו מהנדס בעל שם (גגל אודותיו אם אינך מכיר אותו) שידע מראש שהדברים יתפרסמו כאן. האם אתה חושב שהוא היה מסכן את שמו והמוניטין רב השנים שלו בכתיבת מאמר המכיל עובדות בלתי מבוססות או שגויות ואף מבלי שקיבל תמורה כלשהי עבור עבודתו?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

הבעיה היא שכל המוסכים משתמשים בשמן פז שנוצר בלעדית עבור סמל"ת

והרעשים מופעים אחרי תקופה ארוכה(הרכב שלי שנת 07 עם 48KKM)

גם עוד מישתמש פה עם אותה הבעיה והוא בדק רכבים אחרים וגילה שזה משותף לכולן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=432939

עכשיו המאמר טוב ויפה ומתאר את הפן המיקצועי של התקנים והשמנים: להלן הציטוטים החשובים:

"יש לזכור כי תקן שמן מנוע מגדיר דרישות מינימום ותמיד יתכן כי השמן הוא בעל תכונות משופרות

ביחס לתקן." כאן לדעתי רוב ההבדל לטובת היצרנים הגדולים מחו"ל

"בדיקות מעבדה רגילות לשמן חדש יכולת להצביע על נוכחות תוספים ועל מידת צמיגות השמן אך לא על התאמתו לסוג מנוע

מסוים ולא על נכונות האיכות הרשומה על האריזה." מישפט המפתח- לא תוכל להוכיח את האיכות/חוסר האיכות של המוצר- אתה נאלץ ליסמוך (תוצרת ישראל לדוגמה).

"יצרני השמנים בוחרים את סוגי השמן הבסיסי וסוגי התוספים על פי זמינותם, עלותם, צרכי השוק

וטכנולוגיות היצור במפעל" (האם תוכל לומר לי מה השמן בסיס בפז של המוסך? 3/4?), האם נוצרו באותם טכנולוגיות ?.

"איכות שמן המנוע, נמדדת במבחני מנוע שעורכים יצרני תוספים ו/או יצרני שמני מנוע. זו הדרך

היחידה לבדוק את ביצועי השמן והתאמתו לדרישות היצרן והתקנים השונים לשמני מנוע." האם יש לך מאמרים על בדיקות אלו שביצעו בארץ?.

"תוצאות המדידות והבדיקות של חלקי המנוע שבו נבדק השמן, צריכות להיות בהתאם לדרישות התקן

שעל פיו נעשה הניסוי.

אם תוצאות הניסוי משביעות רצון, ניתן לקבוע כי השמן עומד בדרישות התקן הרלוונטי. אם לא,

יצרני התוספים משפרים את נוסחת יצור השמן ועורכים ניסוי חדש, תהליך הנמשך מספר חודשים.

. עלות הרצת מנוע בודדת, מעל $100,000" - אני בטוח שסמל"ת ישמחו לממן זאת :-)

בפז ראיתי שיש כמעט 7 שמנים בתקן A3/B4 5W-40. סינטטי, האם כולם זהים? עברו בדיקות כגון אלו? מה באמת ההבדל ביניהם?

בקיצור המאמר מתאר את תפקיד השמן, הפרמטרים שלו והתקנים. הוא ממש לא יכול להגן או לישלול איכות של השמן בישראל.

הוא לא רלוונטי לדעתי לקביעת איכות השמן וההשפעה שלו על הגנת המנוע בין כל היצרנים בעולם.

- לפותח הדיון: מומלץ שתישלח מייל ליצרן ותבקש מהם אישור בכתב שהם עומדים מאחורי טיב המוצר הישראלי והם מכבדים את האחריות של כל מכוניות הBMW שנימכרות בארץ שהמוצר הישראלי לא יכול ליפגוע בהם!

* אני חייב לציין שאין לי דבר וחצי דבר נגד פז ומוצריה וטוענות על איכות מוצריה - זה לא אישי- רק לא במכוניתי :-)

פורסם

אני חושב שזה תת-תרבות לבוא ולהאשים מישהו בלי שום הוכחות.

אם יש נסיבות מסויימות, יתכן והוא צריך לתת הסברים.

לא ראיתי אצל כל הטוענים כאן אף אחד מאלו.

השערות והשערות.

היצרן קובע תקן מסויים וזה מופיע בספר הרכב.

אם קנית שמן שעומד בתקן ותאריך היצור נכון, זהו!

כשהיצרן חושב שיש משמעות שהיא מעבר לתקן - הוא מציין זאת במפורש. (נתקלתי בהנחיה של יצרן לגבי יצרני צמיגים המומלצים על ידו)

כל שאר הסיפורים על יצרנים טובים יותר או פחות, זה השערות, שטיפות מוח של חברות בעלות תקציבי פרסום ועוד.

אם יצרן מייצר משהו שהוא איכותי יותר - זה מדיד. או על ידי תקן או ע"י תוצאות ניסוי. תוצאות כאלה שוות יותר מכל מסע פרסום.

בבקשה - תוכיחו שמוכרים לכם משהו שהוא פחות טוב.

דלק רכב - טמבלים. יש להם לקוחות שמוכנים לשלם מחיר מופרז על מיתוג והם מנסים לחסוך להם.

אני הייתי מוכר מי שטיפה לרכב עם מדבקה של היצרן הבאוורי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הבעיה היא שכל המוסכים משתמשים בשמן פז שנוצר בלעדית עבור סמל"ת

והרעשים מופעים אחרי תקופה ארוכה(הרכב שלי שנת 07 עם 48KKM)

גם עוד מישתמש פה עם אותה הבעיה והוא בדק רכבים אחרים וגילה שזה משותף לכולן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=432939

1. הגרנדה פונטו שהחזרתי היתה עם קילומטראז' גבוה מזה שהרכב שלך הספיק לצבור ולא היו לו רעשים מיוחדים בהתנעה. אין לי מושג על מה אתה מדבר.
  2. הסברה שהועלתה בשרשור הנ"ל היא שהרעש נובע כתוצאה מצמיגות שאינה מתאימה למנוע הספציפי. אי אפשר להקיש מכך לגבי טיב השמן הספציפי או המוניטין של מי שייצר אותו.

השורה התחתונה, לפחות מבחינתי: נוזלי רכב שעומדים בתקני יצרני הרכב (VW, BMW, FORD, MERCEDES וכו') ראויים לשימוש בהם, ללא קשר למי שייצר אותם או למקום שבו הם יוצרו. אינני מכיר את נוזל הקירור שדלק מוטורס מוכרים, אולם אם הוא עומד בתקן שנקבע ע"י BMW, אינני רואה סיבה מדוע לא להשתמש בו, שהרי ממילא גם BMW אינה מייצרת בעצמה את הנוזל הזה.

פורסם

אינני מבין למה אתה ממשיך להתעלם מהטענה המרכזית כאן- זה שרשום על השמן שהוא עומד בתקן מסוים לא אומר שזה נכון. החברות שיש להן את האישורים עוברות סדרת בדיקות ע"י נותני אישור התקן(api,acea,ויצרני רכב פרטניים) ומקבלים אסמכתא לכך. אתה יכול לחפש באתרי החברות או לבקש וישלחו לך במייל. בעבר ביקשתי מפז אישור לתקן vw504\507 שהם טוענים שהם עומדים בו. נחש מה- חוץ מגמגומים לא קיבלתי כלום.

פורסם
אינני מבין למה אתה ממשיך להתעלם מהטענה המרכזית כאן- זה שרשום על השמן שהוא עומד בתקן מסוים לא אומר שזה נכון. החברות שיש להן את האישורים עוברות סדרת בדיקות ע"י נותני אישור התקן(api,acea,ויצרני רכב פרטניים) ומקבלים אסמכתא לכך. אתה יכול לחפש באתרי החברות או לבקש וישלחו לך במייל. בעבר ביקשתי מפז אישור לתקן vw504\507 שהם טוענים שהם עומדים בו. נחש מה- חוץ מגמגומים לא קיבלתי כלום.

אתה מבין איזה גודל חשיפה אתה מייחס לפז שלקחו על עצמם.

נראה לך שהם כל כך מטומטמים?

לי אין מושג. אבל אז אני נזהר בהכפשות מפלילות.

פורסם
ערב טוב,

מאז שהרכב אצלי, כמו הבעלים הקודם שלו, תמיד הקפדתי למלא מים מזוקקים מהולים 50% עם תרכיז מים כחולים {אנטי פריז} מקורי של BMW.

היום הגעתי לנירגד לקנות מהם והתשובה שהייתה:

דלק מוטורס החליטה של לייבא את התרכיז או כל מים לראדיאטור מקוריים של BMW ומספקת במקומם נוזל אנטי פריז מתוצרתם,תוצרת הארץ של חברת פז.

זה הנוזל המקורי שהייתי קונה

http://www.blackcuttlefish.com/sales/BMW-new/Antifreeze/81229407454.jpg

למי שלא מבין,זה כמו פראפלו של פיאט. מקובל ומומלץ מאוד להשתמש באנטי פריז של BMW מה גם שמכירו היה בסדר גמור אז לא הייתה סיבה לחפש אלטרנטיבה.

מה עושים?

למי נישאר מלאי?

שימו לב!

הנוזל הנמכר ברשת מוסכי BMW כיום הוא עדיין נוזל מקורי של BMW. דלק מוטורס מייבאת את התרכיז מ-BMW בחביות של 205 ליטרים ובארץ מוהלים את הנוזל במים מטופלים וממלאים אותו במיכלים של 4 ליטרים.

הסיבה למהלך היא איכות מי הברז בארץ שמסתבר שלא מתיישבת עם הוראת היצרן למהול את הנוזל במי ברז.

ניתן לקנות ללא חשש את נוזל הקירור ממוסכי דלק מוטורס.

אלכס.

פורסם

הנה קבלנו תוך זמן קצר המחשה לתת התרבות של ההכפשות. כמה מילים הורגות.

אנשים - תחשבו לפני שאתם מוציאים דיבה. יום אחד זה עלול להיות בומראנג!

התגובה של ALX היא פשוט הוכחה להצהרות חסרות ידע והוכחות.

מי שהוביל הטעיה - יתנצל?...

• תוכן חדש...