Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור עליית המחירים הצפויה של רכבים חדשים, עקב שינוי המיסוי הירוק ועליית המע"מ בספטמבר, החלטתי לא לחכות לתחילת שנת 2013 כמו שרציתי והזמנתי אתמול את המאזדה cx5 בצבע אדום בורדו, זאת לאחר שהזמנתי אותה לפני כחודש וביטלתי את ההזמנה. צפי קבלה עד 14 ימי עבודה.

כך אוכל להנות ממנה גם כחמישה חודשים נוספים לפני הזמן שתיכננתי, מה עוד שמחירון הרכב אשר בבעלותי, אותו אני מתכון למכור, התייקר החודש ככל הנראה עקב הצפי לעלית המחיר הנ"ל. לפי כתבה שקראתי עם יצחק לוי צפויות אפילו עליות מחיר נוספות של המשומשות בהתאם להתפתחות הדברים.

ההתלבטות המקורית שלי הייתה בין הצבע הנ"ל לבין צבע לבן פנינה, אולם כעת ההתלבטות ירדה מהפרק לאור כך שבעת ההזמנה נותרו רק 3 רכבים במלאי וכולם בצבע אדום בורדו. היום שילמתי את השיק בעבור הרכב ואמרו לי שגם שני הרכבים הנוספים הנ"ל כבר הוזמנו, הם פשוט נחטפים. המשלוח הבא הוא רק בחודש ספטמבר ואז ככל הנראה תהיה עליית מחיר.

"הבעיה" היא שראיתי בדיוק עכשיו תמונה באתר "קארטיוב" של המאזדה 6 החדשה בגירסת סטיישן שצפויה להימכר בארץ עוד בסוף שנה זו והעיצוב נראה מאד מרשים וייתכן שבסה"כ התמורה תהיה גם טובה יותר מה- cx5 מבחינות אחרות, מלבד הגובה העודף של המאזדה cx5 שזו בעצם הסיבה העיקרית להעדיפה על רכב מנהלים.

אם היא תגיע עם מערכת הבלימה שחוסכת אנרגיה היא צפויה להיות גם חסכונית יותר וגם הדירוג הירוק יהיה ככל הנראה טוב יותר, כך שייתכן שמחירה יהיה זול יותר מה-cx5 לאור מיסוי נמוך יותר. אולי הייתי צריך בכל זאת לחכות... אבל אלו טבען של החלטות ושינויים שמתרחשים לאחריהן...

אני יכול עדיין לבטל את ההזמנה שוב לאור כך שהשיק שנתתי יופקד רק ביום ראשון, אבל אז בזמן ההמתנה שוב תעלה ההתלבטות האם כדאי לחכות ולבחון את המאזדה 6 החדשה כאשר אם אחליט בכל זאת לרכוש את המאזדה cx5, אצטרך לשלם כאמור ככל הנראה יותר וגם עצם ההמתנה גורם "לאובדן הנאה" ולהתמשכות ההתלבטות.

קשים חייו של רוכש רכב בימים אלו :-)

האם מישהו שרכש את המאזדה cx5 בפועל יכול לכתוב חוו"ד עליה? סקירה כללית לגביה קיבלתי מקריאת כתבות שונות וכן מנסיעת מבחן קצרה שערכתי עליה.

בינתיים גם ישבתי בה שוב באולם התצוגה והתרשמתי שוב לטובה. המראה לא מרשים אבל איכות החומרים ותנוחת הנהיגה טובים. תא המטען שימושי. המרחב טוב בכל הכיוונים מלבד מבציר האורך שם הוא רק בינוני ודומה למאזדה 6 שגם בה ישבתי היום והתפלאתי שגם בה המרווח רק בינוני מבחינה זו. משפחתיות קומפקטיות גדולות מציגות מרווח דומה מבחינה זו לדעתי.

דרך אגב בהזדמנות זאת נעשה קצת שיווק, אני מוכר את רכבי, מיצובישי לנסר שנת 2007, יד ראשונה פרטית (נדיר רובן מליסינג), 72,000 ק"מ, ללא תאונות כלל או תיקון כלשהו. יש קצת שפשופים רגילים מחניות. צבע תכלת מטלי + תוספות שהגיעו עם הרכב במקור כגון ג'נטים מגנזיום + הגה עור "מומו" וידית הילוכים מעור. לפני שבוע עשיתי לה טיפול אשר כלל החלפת רפידות בלם קדמיות שהוחלפו בפעם הראשונה! הרפידות האורגינליות היו פשוט מעולות, אבל החלפתי לתחליפיות.טופלה רק במוסך מורשה. אני גר בחיפה. מחירון משוקלל 52,300 ש"ח, אני גמיש במידה מסויימת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...