Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מחפש רכב מיני **חדש** באזור ה-60-65 אלף שקל (קיה פיקנטו, יונדאי i10 וכולי).

הרכב מיועד בעיקר לנסיעות בין-עירוניות, לכן חשוב מאוד שיהיה סביר מבחינת נוחות.

הבנתי שמבחינה מכנית הן יחסית דומות, גם בצריכת דלק ובסחיבה..

האם המכוניות בקטגוריה הזו נוחות ברמה סבירה לנסיעה בין עירונית ממושכת?

מישהו מכיר? קנה? נסע?

הערות אחרות/המלצות?

תודה.

פורסם

לשכן שלי הייתה סופר מיני ידנית כזו,אני לא יכול להכליל על כל הקבוצה אבל שלו,שהייתה חדשה מהחברה הייתה האוטו הכי לא נוח שהייתי בו.העדפתי לנסוע עם האוטו שלי לעבודה ולא איתו למרות שגם בעבודה אנחנו שכנים...

בלי קשר בחודשים הראשונים 3 פעמים האוטו לא הניע לו,משענת יד התפרקה מס' פעמים עד שמהיאוש הוא לא הלך לתקן.באוטו אין שום אבזור,אין חלונות אחוריים אפילו שעון טורים אין ומרגישים כאילו היצרן חסך בכל פרט.נוחות הישיבה מקדימה דווקא הייתה סבירה(בתור נוסע) ומאחורה אסון.מה שכן כמו שנאמר באחת הפרסומות "דלק....רק פעם ב.."

פורסם

לעניות דעתי אל לך לסמוך על נסיונם של אחרים. עניין הנוחות הוא סובייקטיבי. בצע נסיעת מבחן בכלי הרכב המועמדים - ותווכח בעצמך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא יודע אם נסיעת מבחן תצליח לשקף לי נסיעה ארוכה אמיתית יומיומית..

אני אכן מתכוון לעשות נסיעת מבחן על הקיה פיקנטו, מקווה שהיא תהיה בסדר.

כדי לעבור לקטגוריה הבאה של המכוניות, המחירים הם בסדר גודל של 75 אלף שקל (כמו פיאסטה)..

יש דילמה בין רכב חדש שאני יודע שאף אחד לא נסע עליו לפני, והוא מגיע אליי במצב טוב, אבל פחות נוח,

לבין רכב נוח יותר וטוב יותר שהיה שנתיים על הכביש..

פורסם

אני למשל נוסע על פנדה בעיקר בין עירוני והיא נוחה לי מאוד.

אך לדעתי היום כדאי לעבור לסופר מיני,הם מרווחות יותר ,בטוחות יותר,חזקות יותר,פחות חסכוניות,אך זאת כמובן בתנאי שאתה רוצה להוסיף בממוצע עוד עשר אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם תעלה את התקציב לאיזור ה-70 אלף ש"ח תוכל לקנות סיאט איביזה / ניסן מיקרה או רנו קליאו חדשה - שהן כבר יותר נוחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עדי - באיזה רכב מדובר, זה שתיארת שמתפרק?

אגב, מישהו יכול לתת פידבק על שברולט ספארק? אולי בהשוואה לפיקנטו?

קראתי שהצריכת דלק שלו פחות טובה מהפיקנטו..

ובכל אופן מה שהיבואן מצהיר ומה שבפועל זה שני דברים שונים.

צבי - האיביזה ממש לא בטווח המחירים, ואני מעדיף רכב חדש

(אלא אם אחרי נסיעת מבחן אווכח שכל המכוניות בקטגוריה בלתי אפשריות, אבל אני לא חושב כי אני לא מפונק/מתוקצב ממש)

פורסם

הפיקנטו והספארק בערך אותו דבר,מנסיעה על שתיהם לדעתי הם די דומות,הספארק סופגת שיבושים די טוב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אגב, מישהו יכול לתת פידבק על שברולט ספארק? אולי בהשוואה לפיקנטו?

קראתי שהצריכת דלק שלו פחות טובה מהפיקנטו..

ובכל אופן מה שהיבואן מצהיר ומה שבפועל זה שני דברים שונים.

צבי - האיביזה ממש לא בטווח המחירים, ואני מעדיף רכב חדש

(אלא אם אחרי נסיעת מבחן אווכח שכל המכוניות בקטגוריה בלתי אפשריות, אבל אני לא חושב כי אני לא מפונק/מתוקצב ממש)

היי,

לגבי הספארק, פה תוכל לראות טבלת השוואה שתעזור,

צריכת הדלק על פי נתוני יצרן עומדת על 6.6 ליטר ל 100 ק"מ בעיר ועל 4.1 ליטר ל 100 ק"מ מחוץ לעיר

לרכב מנוע חזק 1.2 ל' 82 כ"ס 4 צילנדרים, 5 מקומות ישיבה ברישיון, 4 חלונות חשמל וחבילת בטיחות מלאה

יש המון מבחני דרכים ברשת של הספארק למול הקיה, תוכל גם לבדוק בנוסף, בטח זה יעזור.

אם יש לך שאלות על הספארק, אני אשמח לענות,

גיא משברולט

פורסם

הקיה מבוקשת מאוד בגירסת 1.2 אוטומט. כמעט מניה בטוחה ויהיה קל למכור אותה - שילוב מושלם של רכב אוטומטי עם אבזור מעולה. אני לא יודע כמה נמכרו לליסינג, אם אתה קונה חדש - תעדיף את המאובזר.

לגבי הספארק - אני לא הייתי קונה אחת חדשה. חפש לך אחת בת שנה ותשחט את המוכר. ירידת הערך פשוט מטורפת.

פורסם

היום יצא לי לנהוג. מעל 200 ק"מ על יונדאי i10 שכורה הגרסא האוטומטית מנוע 1100, הנסיעה כללה בין היתר, עליה מהמרכז לירושלים, בסך הכל בחירה טובה למי שמחפש רכב פשוט וזול ומבין את חסרונותיו, הנה מספר נקודות מנסיוני: הרכב סוחב בסדר גמור, בטח במישור, בעליות לירושליים לא מטוס אך סביר,

מה שפחות אהבתי זה תחושה פלסטיקית זולה, מושב לא כל כך נוח, תנוחה ישיבה מעט גבוה(מבחינתי האישית חיסרון),

0בנוסף לא היה מזיק עוד תא איחסון רציני, עיצוב ומראה כללי סביר בלבד.

אני חייב לציין שאני מעדיף את הפנדה והפיקנטו יותר, אך את ה107 פחות (את כולן יצא לי לבחון), בסיכום של סך הכל חבילה כוללת

פורסם

ה11000 בשילוב גיר אוטומטי לא משהו,זה הבדלגדול מול ה1250 של פיקנטו עם 85 כוח סוס.

פורסם

מדובר בסוזוקי אלטו.חוץ מכל הפגמים שתיארתי,אמנם לנוסע ולנהג יש חלון חשמלי,אבל הנהג שולט רק על החלון שלו.משמע אם בא לך לפתוח באמצע נסיעה את חלון הנוסע אתה צריך להיות מתעמל אולימפי

פורסם

האלטו נחשבת לרכב אמין,די רגיל כשזה מסוזוקי,תמיד יש רכבים יוצאים מן הכלל.

פורסם

עשיתי היום נסיעת מבחן על הפיקנטו האוטומטית עם המנוע 1.2 ליטר,

ואכן היא סוחבת לא רע בכלל. הנסיעה הייתה בעכו, לכן לא מצאתי עליות לצערי.

הבעיה היא שלסוכנות אין נכון לעכשיו את הגרסה הידנית 1.0 ליטר לנסיעת מבחן,

וההבדל בהספק הוא 85 כ"ס לאוטומט לעומת 69 כ"ס לידני, הבדל שנשמע משמעותי.

הרכב צריך לסחוב את העליות לירושלים, מבחינתי רק לסחוב בצורה סבירה,

לא על 100, גם על 70-80 זה בסדר.

זה תלוי באופן הנהיגה כמובן וצבירת תאוצה,

אבל השאלה אם מישהו פה נוסע על פיקנטו ידנית, בעליות,

והסחיבה היא טובה?

(גם אם הרכב לא זוכה לתנופה..)

* המחיר הוא אילוץ, האוטומטית היא מחוץ לטווח המחירים.

• תוכן חדש...