Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יותר "בריא" hibernate או sleep?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא עושה כיבוי מלא ללפטופ שלי. פעם בכמה שבועות אני עושה לו הפעלה מחדש כאשר אני מרגיש שהוא מתחיל קצת לגמגם.

כאשר אני צריך להעביר את הלפטופ ממקום למקום (לא מחדר לחדר) אני מעדיף לעשות לו hibernate.

כאשר אני לא משתמש בו בבית כמה שעות אני עושה לו sleep.

לאיזה מצב יותר נכון להעביר את הלפטוט כדי לשמור על מצב התקין שלו ולהאריך את חיי הסוללה?

פורסם

שינה (Sleep) הוא מצב חיסכון בחשמל המאפשר למחשב לחזור במהירות לפעולה מלאה (בדרך כלל תוך כמה שניות) כאשר ברצונך להתחיל לעבוד שוב. העברת המחשב שלך למצב שינה (sleep) היא כמו השהיית נגן DVD - המחשב מפסיק מיד את פעולתו והוא מוכן להתחיל שוב בעת שתרצה לחדש את הפעלתו.

שינה (Hibernation) הוא מצב חיסכון בחשמל שנועד בעיקר למחשבים נישאים. בעוד שמצב שינה (sleep) שומר את העבודה וההגדרות שלך בזיכרון וצורך כמות קטנה של חשמל, מצב שינה (hibernation) שומר את המסמכים והתוכניות הפתוחים שלך בדיסק הקשיח ולאחר מכן מכבה את המחשב שלך. מצב שינה (Hibernation) משתמש בכמות החשמל הנמוכה ביותר מכל מצבי החיסכון בצריכת החשמל ב- Windows. במחשב נישא, עליך להשתמש במצב שינה (Hibernation) כשאתה יודע שלא תשתמש במחשב הנישא למשך פרק זמן ארוך ושלא תהיה לך הזדמנות לטעון את הסוללה במהלך זמן זה.

שינה היברידית נועדה בעיקר למחשבים שולחניים. שינה היברידית היא שילוב של שינה (Sleep) ומצב שינה (Hibernation) - היא מניחה את כל המסמכים והתוכניות הפתוחים בזיכרון ובדיסק הקשיח שלך ולאחר מכן מעבירה את המחשב למצב צריכה נמוכה כך שתוכל במהירות לחזור לעבודה. באופן הזה, אם מתרחש כשל פתאומי באספקת החשמל, Windows יכול לשחזר את העבודה שלך מהדיסק הקשיח. כשהשינה ההיברידית מופעלת, העברת המחשב שלך למצב שינה (Sleep) מעבירה אותו אוטומטית לשינה היברידית. במחשבים שולחניים, שינה היברידית מופעלת בדרך כלל כברירת מחדל.

ולסיכום בניידים אני ממליץ בסיום השימוש לכבות, ולא להשאיר אותם פרק זמן ארוך ללא שימוש, למשל לילות וכ'..

ולגבי הסוללה כל עוד יש לך מקור מתח, תוציא אותה מהמחשב הנייד לגמרי.

פורסם

הייברנט פשוט לוקח את המצב הנתון של המחשב שלך ושומר אותו בדיסק הקשיח (ומבצע כיבוי) ובכך לא צורך יותר חשמל כאילו עשית כיבוי מלא ורגיל.

הסליפ עושה אותו הדבר רק שהוא מעביר את הכל לזיכרון RAM של המחשב. זיכרון כזה "חי" כל עוד יש לו הזנת חשמל קבועה, ברגע שמנתקים לו את החשמל כל מה שיש בזיכרון נמחק. אז בשביל שהמצב שלך לא ימחק מהזיכרון, המחשב מספק חשמל קבוע לזיכרון בלבד ומכבה את שאר הרכיבים.

מצד שני, הסליפ מאפשר חזרה מהירה יותר של המחשב למצב עבודה כי הזיכרון טוען הכל יותר מהר מהקשיח.

בסופו של דבר במחשב עם קשיח רגיל, אם רוצים "לסגור" את המחשב לזמן ארוך אז הפיתרון זה הייברנט ולזמן קצר של חצי שעה למשל אפשרי סליפ.

למי שיש SSD יכול לוותר על שניהם בגדול כי הפעלת המחשב מספיק מהירה וכל מה שצריך לעשות זה לשמור קבצים פתוחים לפני הסגירה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לגבי הוצאת הסוללה אם יש מקור מתח נדמה לי שלפחות יצרן אחד לא ממליץ לעשות את זה, קשה לי להצביע על קישור אבל אאל"ט הסוללה משמשת כמיצב מתח וסוג של UPS לנייד ולכן לא מומלץ לעבור בלעדיה

אני חושב שעדיף פעם בשבוע לעבוד איתה עד שהיא מגיעה ל 50% ולהחזיר לטעינה.

הסבירו את ההבדלים מעלי בין המצבים מעולה, אישית אני עובד עם SLEEP, גם עם SSD לפעמים לא בא לי להתחיל לסגור את כל התוכנות, ולפתוך הכל מחדש, אני עושה SAVE למסמכים, אבל משאיר את ה WORD, הדפדפן עם כל הטאבים פתוחים, אאוטלוק, ועוד ועוד תוכנות רצות.

אם המחשב יקרוס בזמן שינה לא ילך לאיבוד כלום אבל הרבה יותר נחמד לחזור לעבוד כשהכל כבר פתוח ומוכן במצב האחרון שהיית בו.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לגבי סוללה כמו דרור שמעתי שלא ממולץ להוציא אותה בעיקר למקרים של קפיצות מתח. סוללה היום הוא דבר לא יקר אפשר למצוא אחת תחליפית ב30$.

לגבי כיבוי אני מעדיף לא לכבות כי אני עובד עם כמה תוכנות במקביל (פיתוח) וכל פעם להפעילן ולטעון את הקבצים הרצויים סתם מעצבן.

מה לגבי להעביר את הלפטופ ממקום למקום (מלימודים לבית) כאשר הוא במצב שינה לא מזיק לו, לHD?

פורסם

אם זה להעביר למרחק גדול יותר מהספה לשולחן, עדיף שיהיה hibernate מלא,

ליתר ביטחון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ה HD נעול ונח בשני המצבים ואין סכנה

ב SLEEP אם מתנתקת הסוללה "אכלת אותה" והוא ידלק ב BOOT רגיל ומלא (כנל אם היא נגמרה אבל זה לוקח כמה ימים בSLEEP) בHIBER תעשה מה שבא לך והסוללה לא נאכלת

אני מתנייד ביום יום על מצב SLEEP בין מקומות (כולל ברכב) ולא נתקלתי בבעיה

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

דרור, מילא בוט מלא, אבל כל העבודה שעשית עד עכשיו פשוט לא תישמר אלא אם ביצעת שמירה לפני.

אני לא זוכר כל כמה זמן, אבל באופיס התוכנות מבצעות שמירה אוטומטית כל X זמן למקרים של כיבוי פתאומי וזה אחלה של דבר, אבל זה לא קיים בכל התוכנות בעולם וצריך להזהר (לשמור מידע לפני כניסה לסליפ במידה והסוללה באחוז נמוך)

מי שלא משתמש בהייברנט, יכול לבטל את האופציה ולנקות לעצמו עוד כמה GB מהקשיח. הייברנט תופס על הקשיח כמות מקום כגודל הזיכרון RAM שיש במחשב, בימנו הנפחים לא קטנים יחסית ועוד 8GB בקשיח זה לא רע.

לכל המעוניינים, פתחו CMD במצב מנהל\ADMINISTRATOR ותכתבו את הפקודה הבאה powercfg -h off.

כדי להחזיר את ההייברנט עושה את אותה הפעולה רק בסוף הפקודה במקום off שיכתוב on. לבצע איתחול למחשב לאחר הפקודה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתה צודק 100% וכמו שכתבתי אני עושה SAVE לכל מה שחשוב לפני כניסה למצב כזה, לא נכנסים ל SLEEP או HIBER לפני שמירה של כל מה שחושבים שאם המחשב יעשה בוט מלא אז אוי ואבוי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

פתרון כלאיים נוסף קיים בחלק מהמחשבים הנישאים - תחת הגדרות הסוללה, אפשר לבטל את הטעינה של הסוללה כאשר המכשיר מחובר באופן קבוע ל-docking station.

כלומר הסוללה עדיין מחוברת למכשיר, אבל ניתן לזהות שהיא נפרקת לאיטה, למרות שהמחשב מחובר למקור מתח באופן קבוע.

כאשר היא מגיעה לרמה לא סבילה לטעמכם (נניח 50-30 אחוז) פשוט תאפשרו את הטעינה עד שהיא תגיע ל-100%, ולאחר מכן תבטלו אותה שוב (זה יכול לקחת כמה שבועות, משום שהפריקה די איטית)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

בכל מחשב (או מכשיר חשמלי נורמאלי) בימינו כשהוא מגיע ל5-10 אחוז האחרונים והוא מחובר לחשמל הוא ינתק את הסוללה וישתמש רק בחשמל (לפחות כל מכשיר לא סיני נורמאלי - כמו רוב הלפטופים מחברות גדולות כמו אפל , דל וHP , רוב הסמארטפונים שנתקלתי בהם של אפל ושל סמסונג לדוגמא וכו)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני כבר 3 שנים עם הDV6, אני תמיד השארתי אותו דלוק למעט מס' פעמים בודדות שכיביתי ועשיתי ריסט.

לא נגרם שום נזק למחשב ורק לאחרונה אתחלתי אותו בגלל הרבה תוכנות פגומות.

מה שכן, אני השתמשתי די הרבה בסוללה כמקור מתח ולדעתי היא נפגמה כי היא לא מצליחה להיטען מעבר ל73%.

זה הניסיון שלי לפחות...

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

קיבותן של סוללות נטענות הולכת ופוחתת עם השנים. ב- Dell Inspiron 6400 שלי - שממנו אני שולח הודעה זו - אבדה עד כה 37% מהקיבולת. צריך לציין כי המחשב פועל תמיד עם סוללה מותקנת, כנאט תמיד מחובר לרשת החשמל, נפרק עד התראת סוללה בתדירות של פעם בחודש-חודשיים וסה"כ המחשב מתקרב לגיל 5 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...