Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום המוסכניק הסתכל על המנוע ואמר לי שהמנוע "עייף" שאלתי מה זה אומר? אז הוא אמר שיש במנוע לחץ שמן (למרות שלא נדלקה לי נורית), שאלתי אותו איך מתקנים את זה? אז הוא אמר שצריך להחליף מנוע או להחליף אוטו.

נשמע לי הזוי שאי אפשר לתקן את זה והמנוע לא מרגיש לי כל כך עייף, הוא מאיץ בקלות ונוסע מהר הוא גם עשה רק 125,000.

זה הגיוני מה שהוא אומר? או שסתם אין לו כוח לטפל יותר ברכבים ישנים אז זה הדרך שלו להגיד את זה..

פורסם

הסיפור שלך נשמע לי כמו מוסכניק עייף, לא מנוע עייף.

על מה ולמה הוא אמר את מה שהוא אמר? איך הוא בדק לחץ שמן? לחץ שמן נמוך מדי מדליק נורה, לא גבוה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם לנו במשפחה יש דהייו שנת 96. אנחנו מחכים בקוצר רוח ל 2016 לתת לאותה לגריטה ולהתפטר ממנה לכל הרוחות והשדים.

נסה בעוד מוסך, אם גם הוא אומר לך את אותו הסיפור אז כדאי לך להעמיד אותה בצד, תקפיא את הרשיונות ותמתין בסבלות ל 2016

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
היום המוסכניק הסתכל על המנוע ואמר לי שהמנוע "עייף" שאלתי מה זה אומר? אז הוא אמר שיש במנוע לחץ שמן (למרות שלא נדלקה לי נורית), שאלתי אותו איך מתקנים את זה? אז הוא אמר שצריך להחליף מנוע או להחליף אוטו.

נשמע לי הזוי שאי אפשר לתקן את זה והמנוע לא מרגיש לי כל כך עייף, הוא מאיץ בקלות ונוסע מהר הוא גם עשה רק 125,000.

זה הגיוני מה שהוא אומר? או שסתם אין לו כוח לטפל יותר ברכבים ישנים אז זה הדרך שלו להגיד את זה..

כנראה המוסכניק התכוון ללחץ עוקה גבוה, ואתה הבנת אותו לא נכון.

כמה שאלות, שיעזרו להבין את המצב:

1. האם המנוע יבש או שיש נזילות שמן?

2. האם המנווע צורך שמן בכמות חריגה, ואם כן, כמה?

3. למה בכלל הגעת למוסך ועל מה התלוננת?

למגיב מעלי - להקפיא את הרישונות ולהמתין ל 2016 זה רעיון לא טוב.

בשביל לגרוט, צריך טסט בתוקף.

בשביל להעביר רכב שעמד 3 שנים טסט יש סיכוי טוב שתצטרך להשקיע יותר כסף, ממה שתקבל מתוכנית הגריטה.

עריכה:

יכול מאוד להיות, שזו באמת הדרך של בעל המוסך לאמור לך: לא מעוניין לטפל ברכב.

ההסבר האפשרי לזה יכול להיות בכך שהוא ראה רכב ששווה מקסימום 3000 ש"ח, מוזנח ולא מטופל, עם בעייות רבות. וברור לא עוד לפני בדיקה מעמיקה, שעל מנת להביא את הרכב הזה למצב סביר, תידרש השקעה שעוברת את מחיר הרכב בהרבה. ומצד שני ברור לו שבעל הרכב לא ישקיע, אלא יבקש לבצע תיקון זול כלשהו.

ואז מכונאי מעדיף מראש לא להכנס לזה.

כמובן שאני לא מתייחס לרכב של פותח השירשור, שיכול להיות שהוא מטופל ובמצב מצויין.

פורסם

היי בוקי, כרגע יש לי פיאסטה 96 שעומדת באחסנה עם טסט והרשיונות מוקפאים. היא גם עומדת בתור סטנד ביי במקרה ואני אצטרך חלקים משמעותיים לפיאסטה אחרת שכרגע בשימוש אצלי. לפי מה שהבנתי הרכב יכול לעמוד עד שנתיים בלי שעשיתי טסט. בפעם השניה שתגיע האגרה אני אפשיר את הניירת, אשלם את הרישיון רכב פלוס אגרת טסט ואקפיא אותם שוב. בפעם הבאה שאצטרף להפשיר אותם האוטו ילך לגריטה והכסף ששילמתי עבור הרישיון רכב יחזור אליי. בכל מקרה לכאן או לכאן האוטו במצב נסיעה במידה ואני אצטרך חלקים בשביל פיאסטה אחרת אני אקח עד אז האוטו גם עומד בתור חלקי חילוף רזרביים עתידיים או לגריטה. מה שיבוא קודם.

בברכה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
כנראה המוסכניק התכוון ללחץ עוקה גבוה, ואתה הבנת אותו לא נכון.

כמה שאלות, שיעזרו להבין את המצב:

1. האם המנוע יבש או שיש נזילות שמן?

2. האם המנווע צורך שמן בכמות חריגה, ואם כן, כמה?

3. למה בכלל הגעת למוסך ועל מה התלוננת?

למגיב מעלי - להקפיא את הרישונות ולהמתין ל 2016 זה רעיון לא טוב.

בשביל לגרוט, צריך טסט בתוקף.

בשביל להעביר רכב שעמד 3 שנים טסט יש סיכוי טוב שתצטרך להשקיע יותר כסף, ממה שתקבל מתוכנית הגריטה.

עריכה:

יכול מאוד להיות, שזו באמת הדרך של בעל המוסך לאמור לך: לא מעוניין לטפל ברכב.

ההסבר האפשרי לזה יכול להיות בכך שהוא ראה רכב ששווה מקסימום 3000 ש"ח, מוזנח ולא מטופל, עם בעייות רבות. וברור לא עוד לפני בדיקה מעמיקה, שעל מנת להביא את הרכב הזה למצב סביר, תידרש השקעה שעוברת את מחיר הרכב בהרבה. ומצד שני ברור לו שבעל הרכב לא ישקיע, אלא יבקש לבצע תיקון זול כלשהו.

ואז מכונאי מעדיף מראש לא להכנס לזה.

כמובן שאני לא מתייחס לרכב של פותח השירשור, שיכול להיות שהוא מטופל ובמצב מצויין.

1.אין נזילות שמן ברוך ה'.

2.מצב השמן נשאר אוטו דבר מאז הטיפול 10,000 האחרון.

3.התלוננתי על זה שיום אחד נסעתי ברכב בזמן שהמד חום הראה לי חום מנוע על חצי, בזמן שפתחתי את המכסה מנוע(לא הצלחתי לגעת במוט מרוב חום) גל חום יצא משם והשמן שבמנוע ביעבע, העיניין שזה קרה רק פעם אחת אז הוא לא מצא מה הבעיה כי כשהפעלתי את המנוע הרדיאטור נכנס לפעולה והחום מנוע היה יציב.

וכן הוא נראה די מוזנח מבחוץ אף שמבחינה מכנית הוא עובר כל טיפול שצריך, אבל לקוסמטיקה צריך לפעמים כסף מיותר :?

הבנתי שיכול להיות שזה קשור למסנן שמן ששמו לי בטיפול האחרון (יש סיכוי שהוא לא היה מקורי)

ו - Cerebral Cortex על כל הדעות שיש עליו, אני מת על האוטו הזה, משרת אותי מעולה, אחלה מזגן, מנוע גדול, יש לי אותו שנתיים ואני בונה עליו לעוד שנים ארוכות מלאות שיפורים :-P

פורסם

לא רוצה לפגוע ברגשותייך אבל דייהו זה דראק של אוטו שלא ברא השטן. אני מחכה בכיליון עיניים לשנת 2016 שהאוטו הזה ילך לגריטה ולברזל. באותו יום אני אעשה משתה. אני שומר אותו במצב נסיעה רק בכדי שיעשו ממנו פחיות לקולה. יש לנו דייהו אספרו יד שניה שנת 96 אוטומטית עם 206 אלף ק"מ. מה לא החליפו באוטו הארור הזה? נדלקה כבר מנורה של מנוע, כנראה הממיר הקטליטי דפוק, הלך רדיאטור, הוחלף לחדש. הלך המדחס, זהו אין מזגן. הסוויץ של ההתנעה כבר הוחלף כמה פעמים. החלונות החשמליים עובדים לפי החשק שלהם באותו יום. האוטו מטופל בשמנים טובים אבל המנוע כבר דופק, השסתומים מאיימים לפרוץ החוצה בקול פיצוץ מחריד. בקיצור אוטו מסריח אבל עדין עושה את העבודה שלו של להגיע לעבודה ובחזרה 10 ק"מ כל כיוון כל יום. האוטו בדרגה הכי גרועה שיכול להיות וזו הדרגה של "יותר טוב מכלום". זה לא אוטו שאפשר להנות מחווית נהיגה, זה לא אוטו להנות איתו. זהו אוטו שכרגע עדיף על אוטובוס.

פורסם

היתה לי במשך למעלה מעשר שנים דייהו רייסר 94. האוטו עשה מעל 250 אלף ק"מ ואז הוחלף מנוע במנוע מפרוק שעלה 1500 ש"ח והיה ממש מעולה. מאד נהניתי מהאוטו. היה רכב אמין, זול בתחזוקה ושרת אותי נאמנה.

פורסם

מי שמצליח לחיות עם דיהו רייסר 10 שנים.צריך להיות מועמד להדלקת משואה

ביום העצמאות.

ולשאלת המנוע העייף-לדעתי המוסכניק אמר במה שאמר-תמצא מוסך אחר,

אני חושש שבמה שלא אגע ,ישבר.אני אשקיע שעות ברכב מוזנח ולא אוכל

לגבות על זה כסף. ולפי ההזנחה,כנראה ללקוח גם אין כסף.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

• תוכן חדש...