Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מאזין לדיונים בתקשורת אודות דו"ח המבקר בעניין השרפה בכרמל, ולא מצליח להבין את הרדידות והשטחיות עד כדי כך שמצאתי את עצמי - צרכן אקטואליה מובהק - מאזין למוזיקה ברכב ב-10 בבוקר. פשוט נמאס לי להאזין לרדיו.

כמה שאלות שמטרידות אותי:

א. מהיכן מגיע הערבוב הזה בין אסון האוטובוס לאסון השרפה? גם אם משרד הפנים אחראי לכשלים במערכת כיבוי האש, הוא לא אחראי כלל למותם של הצוערים! הוא אחראי - אולי - להשחתתם של מאות אלפי דונמים של יער פורח, לזמן שעבר עד שקלטו את ממדי האירוע, לעובדה שהפתרון המשמעותי הגיע בסוף מעכשיו לעכשיו בחיפוש בגוגל (לפי הפרסומים, נשמע כמו בדיחה אבל כנראה נכון) במקום כתוצאה של היערכות לפני מעשה. מי שאחראי לאסון האוטובוס הוא מי שנתן את האישור להיכנס לציר, לא זיהה בזמן את הסכנה בהילכדות, ובקיצור: הפיקוד בשטח! אני לא יודע אם המשטרה או גוף אחר, אבל תחושתי היא שמתוך כבוד לקצינים שניספו (בלי שמות) הנושא מושתק. מוצדק או לא, זו לא סיבה להפיל את זה על מישהו אחר.

ב. אני לא ממש מבין את הטענה "זה קרה במשמרת שלהם". מעולם לא הצבעתי לאלי ישי, וגם לא למפלגתו של שטייניץ, אבל אני ממש לא חושב שהם אחראים למחדל יותר משרים אחרים, בוודאי לא ברמה הדורשת פיטוריהם. איש לא דרש את פיטורי שר הפנים אחרי השרפה בשורש ושרפות ענק אחרות. אז נכון, כאן נהרגו אנשים, אבל ראו סעיף קודם...

ג. אם כבר, איפה שני הנערים מעוספיה שאחראים באופן ישיר לשרפה??

ד. סליחה על האריכות ותודה למי שטרח לקרוא הכל, לא מצאתי במה אחרת להשיח את אשר על ליבי. אשמח לשמוע אם מישהו מסכים איתי או יכול להשיב לי.

נ"ב: הדו"ח עוד לא התפרסם, אולי שם נמצא תשובות. אחרי דבריו על העמדת אסון האוטובוס במרכז אני מתקשה להאמין.

פורסם

לדעתי המבקר לא יקשר את אסון האוטובוס לאחריות של משרד הפנים. זה פשוט נושא מצער מאין כמותו שהגדיל משמעותית את הזעם הציבורי על תוצאות השרפה. אם תרצה - זה קטליסט לפרסום דו"ח חמור שכזה. אני מעריך שאלמלא היו הרוגים, שר הפנים והממשלה היו חוטפים קצת פחות אש (pun intended).

מה שדי ברור הוא שבגלל כשלי הממשלה, המדינה לא הייתה מוכנה לטפל בשרפה מסדר הגודל הזה. זה כשלעצמו עניין חמור מספיק שדורש מציאת אשמים. מול הנערים שהדליקו את האש אין הרבה מה לעשות, אבל לדאוג שהמדינה תהיה מוכנה לטפל בדבר דומה בעתיד - בהחלט אפשר.

מעניין מה רמת המוכנות כיום, שנה וחצי אחרי האסון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...