Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כך, האומן שמקליט את הדיסק שלו, עושה את זה בצורה שנקראה סטאריו, שזה צד ימין וצד שמאול מוקלטים בערוץ נפרד. התקנה נכונה בבית לשמיעת מוסיקה, היא 2 רמקולים צד ימין וצד שמאל. (לחכחמים במיוחד) 5.1 רמקולים מיאדים לקולנוע ביתי בלבד, ששם יש לנו במקרה רגיל 5 ערוצים וסאב כערוץ נפרד, במקרה של סרטי בלו ריי יש לנו גם 7 ערוצים בהקלטה DTS HD-MASTER AUDIO, או DOLBY DIGITAL TRUE HD וערוץ לסאב או 2 סאבים. כאשדר אנחנו מנסים להתקין מערכת ברכב יש לנו 2 דברים שאנחנו צריכים לדוג להם, חוץ מהנושה של ההתקנה עצמה, יש :

א. לבנות מערכת בצורה כזאת שהזמר ישמע לפני הפנים של הנהג (לזה קוריאם במה קידמית)

ב. שכל הרמקולים ינגנו ביחד ללא דיליי. כי אז אנחנו מקבלים סאונד מרוח ולא חד .

ברוב המקרים התקנה נכונה של זוג רמקולים או קומפוננט מקדימה פוטר לנו את הבעיה (כמובן עם התקנת את זה כמו שצריך ולא החלפתם "+" ו"-".) והקרוס עושה לנו את דילי בין טוויטר למיד באס.

במקרה של התקנה 6X9 יש לנו 2 בעיות, אין לנו "במה קידמית", ואין לנו טיים קורקשן.

סליחה על השגיות , אם אני טועה אני מבקש שתתקנו אותי. ( בלי מישפטים כך אני רוצה לישמוע)

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם

אתה צודק!

אבל...

לפעמים אני נוסע ברכב עם עוד חבר אחד או יותר ורוצים לדבר אחד עם השני וגם לשמוע מוזיקה.

זה מסתדר יותר טוב כשיש יותר רמקולים מפוזרים ברכב וכל אחד מוציא עוצמה נמוכה וביחד עדיין יש מוזיקה ברכב.

אז נכון שעדיף לשבת ברכב ולהרגיש שאתה בהופעה פרטית.

אבל לפעמים אפשר להתפשר על איכות המוזיקה (קצת) בשביל הנוחות של כלל הנוסעים ברכב.

אגב אצלי ברכב אין רמקולים אחוריים.

hu - clarion cz302a. amp - jbl px300.4

comp - jbl gti 608. sub - jbl p1220br

פורסם

כמו שאמרתי, לי יש מערכת 'קלאסית' (מגבר קומפוננט קידמי וסאב)

נתתי דעה שמשותפת לכמה אנשים שאני מכיר.

חוץ מזה אצל חצי מדינה מותקנים רמקולים אחוריים והם בטוחים שככה צריך להיות אני אשמח לשמוע את הטיעון שלהם.:roll:

פורסם

אני לא חושב שיש מישהו בתחביב הזה שלא היה בהיסטוריה שלו רמקולים 6*9 במגש מאחורה ככה שאנחנו לא צריכים שיציגו את הטיעונים שלהם, כולנו היינו שם ואני בטוח שרובנו גם התקשה להשלים עם העובדה שצריך לוותר על זוג רמקולים ולהשאר רק עם הקומפוננט (מה גם שאצל רוב האנשים שמשתמשים במגש אחורי מגבירים את ה6*9 עם מגבר ועם כל הנצילות שלהם הם משתלטים כל כל הסאונד ולא מרגישים בכלל את הקומפוננט) שבטוחים שהוא חלש.

וזהו, נטו פסיכילוגיה שהם מוותרים על עוצמה (כמו הרבה דברים בחיים שלנו אנחנו תמיד אוהבים לחשוב שהגודל כן קובע וכמה שיותר יותר טוב), כל טיעון אחר הוא סתם תירוץ להסתיר זאת.

פורסם
אני חייב להגיד שזה הטיעון הכי הזוי ששמעתי בקשר לנושא הזה.

במה הוא הזוי? מה לא נכון? או שאתה חושב שצריך לשמוע סטראו בסראונד?

פורסם
חוץ מזה אצל חצי מדינה מותקנים רמקולים אחוריים והם בטוחים שככה צריך להיות אני אשמח לשמוע את הטיעון שלהם.:roll:

זה לא ברור למה?

כי באוטו שהם קנו (יד 2) היו חורים של רמקולים במדף האחורי אז או שתלך לפירוקיות ותחפש מדף אחורי שכזה או שתתקע שם זוג רמקולים. :wink:

בנימה יותר רצינית, כאשר אתה לא מחפש "לבנות מערכת" אלא באמת משהוא פשוט, כולה רדיו דיסק עם זוג קדמי וזוג אחורי (אפילו בלי מגברים), אז הם 6X9 נותנים תוצאה לגמרי לא רעה והכי חשוב, זולה.

ברור שמי שמחפש "בימה קידמית" הם לא מתאימים לו לשימוש אבל מי מחפש? 2% מבעלי הרכבים בעולם? אפילו זה לא!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן, אבל אנכנו בפורום אודיו, לא? או שהרמה של הפורום כאן באמת נמוכה מאוד. אנשים באים כאן לילמוד איך באמת לשמוע נכון, אחרת כל הם יכולים ללכת למתקין שכונתי.

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

אתה כבר לא חדש פה ואני בטוח שאתה שם לב שכל מי שמבקש חוות דעת על מערכת, ההצעה הראשונה שנותנים לו זה להתקין קומפוננטים מקדימה, עם או בלי הגברה, ולוותר על האחוריים (אלא אם כן הבחור עקשן).

וכמו שאמרו לפני כן זה מוסיף "עוצמה" ולכן קשה לאנשים להיפרד מהם.

בנוסף קשה לאנשים לקבל את זה שלא צריך אחוריים כיוון שברוב הרכבים הרמקולים האחוריים (או בדלתות מאחורה) כבר מובנים, לך תסביר להם שצריך לפרק רמקולים חדשים מהאוטו.

נ.ב. מעריך את העקשנות שלך על שמיעת מוזיקה בצורה איכותית.

פורסם

כן, אבל אנחנו בפורום אודיו, לא? או שהרמה של הפורום כאן באמת נמוכה מאוד..

דיברתי על "חצי מדינה" לא על הפורום.

אני לא עוקב כ"כ אחרי הפורום הזה אבל קשה לי להגיד שאני זוכר שראיתי המלצות פה על 6X9 אלא אם זאת בקשה מפורשת של פותח השרשור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא חושב שיש מישהו בתחביב הזה שלא היה בהיסטוריה שלו רמקולים 6*9 במגש מאחורה ככה שאנחנו לא צריכים שיציגו את הטיעונים שלהם, כולנו היינו שם ואני בטוח שרובנו גם התקשה להשלים עם העובדה שצריך לוותר על זוג רמקולים ולהשאר רק עם הקומפוננט (מה גם שאצל רוב האנשים שמשתמשים במגש אחורי מגבירים את ה6*9 עם מגבר ועם כל הנצילות שלהם הם משתלטים כל כל הסאונד ולא מרגישים בכלל את הקומפוננט) שבטוחים שהוא חלש.

וזהו, נטו פסיכילוגיה שהם מוותרים על עוצמה (כמו הרבה דברים בחיים שלנו אנחנו תמיד אוהבים לחשוב שהגודל כן קובע וכמה שיותר יותר טוב), כל טיעון אחר הוא סתם תירוץ להסתיר זאת.

:lol: מעניין בזכות מי גיבשת את הדעה הזאת, מור!

למרות שיש בזה משהו אבל הרכיבים שלי מבולגנים מעט

יציאה אחת עם מפצלים :-)

JL Audio

פורסם

ממש לא בגללך אוהד, כבר רשמתי לך שגם אני הגבתי באותה הדרך כשאמרו לי לנתק את האחוריים.

גם לי זה לא הסתדר בראש ועוד בכלל ניתקו לי אותם והם היום עדיין על המגש זמן מה ועם ערוץ פנוי של הגברה, ממש מלחמה פסיכולוגית לא ללכת ולחבר חזרה.

אבל לאט לאט אתה מתחיל לזהות כל מיני דברים בשירים שלא שמת לב אליהם לפני זה ואתה מרגיש שהשינוי לטובה ושלא סתם שיגעו אותך.

xn306 כתב:

כמו שאמרו לפני כן זה מוסיף "עוצמה" ולכן קשה לאנשים להיפרד מהם.

ממש לא לזה הייתה כוונת המשורר:wink:

תקרא טוב טוב ותראה שמה שרשמתי זה שהכל פסיכולוגי (יותר זה יותר טוב).

• תוכן חדש...