Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות רכב חדש/יד שנייה(שנתיים אחרונות).

אני נוהג סה״כ סביבות ה40 ק״מ בממוצע ביום.

חשוב לי שהרכב יהיה נוח לכיס,חסכוני בדלק,נוחות נסיעה.

אני מתלבט בין שני סוגי רכבים:

מיני-פיקנטו/i10

מיני משפחתי-i20/איביזה.

מבחינת מחיר המיני יותר זולות אבל אני חושש ממנוע חלש שלא יתן מענה למספר הקילומטרים שאני נוסע.

אשמח לעזרתכם,

תודה.

פורסם

מה התקציב?

אתה נוסע 40 קילומטרים ביום אבל באיזה תוואי? בפקקים של איילון? בעליות של רמת הגולן? במדבר של הנגב?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה התקציב?

אתה נוסע 40 קילומטרים ביום אבל באיזה תוואי? בפקקים של איילון? בעליות של רמת הגולן? במדבר של הנגב?

תקציב: סביבות 60K

תוואי: פקקים של איילון (לצערי..)

פורסם

בשביל הפקקים של איילון אתה לא צריך יותר מהמנוע הקטן של מכוניות המיני הקטנות.

חוץ מזה, אני מאוד אוהב רכבים ידניים ומעדיף אותם באופן כללי על רכבים אוטומטיים. אבל לא הייתי רוכש רכב ידני בשביל לאכול פקקים באיילון פעמיים ביום. לדעתי, אתה צריך רכב אוטומטי, גם אם זה אומר שהוא יבזבז לך טיפה יותר דלק.

עכשיו לתכלס -

אם אתה מסכים איתי ומעדיף אוטומטי, יש לך מגוון סביר של רכבים שיכולים להתאים - סוזוקי אלטו/ספלאש/סוויפט, יונדאי i10/i20, טויוטה יאריס וכו'. אם הייתי צריך לבחור אחת במצבך, ייתכן וזאת הייתה ה-i20 או עם לחיצה קטנה בתקציב פורד פיאסטה.

אם אתה לא מסכים איתי ומעדיף ידניות, אני הייתי מציע לך להתאמץ עוד טיפה ולרכוש אחת חדשה במסגרת מבצעי הרכב החדש שצצים בחודשים האחרונים כמו פטריות אחרי הגשם. יש לך רנו קליאו, סיאט איביזה, סקודה פאביה, ניסן מיקרה, פורד פיאסטה - רק תבחר..

פורסם

בשביל הפקקים של איילון אתה לא צריך יותר מהמנוע הקטן של מכוניות המיני הקטנות.

חוץ מזה, אני מאוד אוהב רכבים ידניים ומעדיף אותם באופן כללי על רכבים אוטומטיים. אבל לא הייתי רוכש רכב ידני בשביל לאכול פקקים באיילון פעמיים ביום. לדעתי, אתה צריך רכב אוטומטי, גם אם זה אומר שהוא יבזבז לך טיפה יותר דלק.

עכשיו לתכלס -

אם אתה מסכים איתי ומעדיף אוטומטי, יש לך מגוון סביר של רכבים שיכולים להתאים - סוזוקי אלטו/ספלאש/סוויפט, יונדאי i10/i20, טויוטה יאריס וכו'. אם הייתי צריך לבחור אחת במצבך, ייתכן וזאת הייתה ה-i20 או עם לחיצה קטנה בתקציב פורד פיאסטה.

אם אתה לא מסכים איתי ומעדיף ידניות, אני הייתי מציע לך להתאמץ עוד טיפה ולרכוש אחת חדשה במסגרת מבצעי הרכב החדש שצצים בחודשים האחרונים כמו פטריות אחרי הגשם. יש לך רנו קליאו, סיאט איביזה, סקודה פאביה, ניסן מיקרה, פורד פיאסטה - רק תבחר..

אני יעבור את איילון פעמיים ביום.

רכב אוטומט עולה סביבות 10K-15K מעל הגירסה הידנית.

יש עכשיו מבצע דרך חבר - סוזוקי ספלאש 1200 ידני ב64,000. אוטומט עולה סביבות ה80,000. 

פורסם

לדעתי במחיר הזה הספלש הידנית טובה,מחירה דומה יותר לרכבי המיני,אך היא חזקה מהם,אמנם פחות חסכונית,אך עדיפה לדעתי בעיקר בגלל הביצועים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני יעבור את איילון פעמיים ביום.

רכב אוטומט עולה סביבות 10K-15K מעל הגירסה הידנית.

יש עכשיו מבצע דרך חבר - סוזוקי ספלאש 1200 ידני ב64,000. אוטומט עולה סביבות ה80,000.

זה שיש מבצע חבר, לא אומר שאתה חייב לרכוש ספלאש אוטומטית :lol:

יש אופציות אוטומטיות אחרות ב-70 אלף ש"ח - למשל פיקנטו או i10 או אלטו.

ואם רכב אוטומט יד שנייה ב30K?

כמו יונדאי גטס 2008?

לא תמצא גטס 2008 נורמלית ב-30 אלף ש"ח, אולי ב-35 אלף ש"ח.

פורסם

זה שיש מבצע חבר, לא אומר שאתה חייב לרכוש ספלאש אוטומטית :lol:

יש אופציות אוטומטיות אחרות ב-70 אלף ש"ח - למשל פיקנטו או i10 או אלטו.

אלו רכבים מאוד קטנים וחלשים וחוץ מזה לא נראה לי שרכב חדש כזה עולה 70,000

לא תמצא גטס 2008 נורמלית ב-30 אלף ש"ח, אולי ב-35 אלף ש"ח.

הכוונה שלי היית אם שווה לי לקנות רכב יד שנייה בחצי מחיר מאשר חדש. (לא אכפת לי לשלם 35,000/לקנות דגם 2007 (גטס היית דוגמא לרכב יש שנייה שהוא חצי מהמחיר של רכב חדש).

פורסם

מבחינה כלכלית כדאי לך לקנות רכב בן שנתיים-שלוש ולא רכב חדש. בסופו של דבר, המשומש יעלה לך פחות.

אבל, וזה אבל די גדול, רכישה של רכב זה לא רק שיקול כלכלי. גם לעובדה שאתה נוסע ברכב חדש, מהניילונים, יש שווי פסיכולוגי גם אם אינו נמדד בשקלים.

גם לעובדה שברכב בן שנתיים מתחילים להופיע קלקולים שונים ומשונים ומתחילים להופיע טיפולים יקרים שווה כסף ובעיקר זמן. לא כיף להתעורר בבוקר, כשאתה ממהר למבחן, ולגלות שנגמר המצבר. סביר שזה יקרה ברכב בן שנתיים וחצי, לא סביר שזה יקרה ברכב בן שנה. בהרבה רכבים הטיפול השלישי גדול ויקר יחסית, וזה טיפול ש"יפול" אצלך אם תקנה משומש בן שנתיים. טיפול גדול = יום בלי אוטו = יום בו אתה צריך לקום ממש מוקדם, לשים את הרכב במוסך, לנסוע ללימודים באוטובוס, לחזור מאוחר הביתה, למחרת שוב לקום מוקדם כדי לאסוף את הרכב ולאחר ללימודים = חומר שאתה מפסיד.

אז שוב, יש כאן שיקולים שהם מעבר לשיקולים של "שווה או לא שווה" והתשובה קצת יותר מורכבת מתשובה של כן או לא. התשובה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לקנות רכב בהתאם לתקציב שלך. אם יש לך 60 אלף ש"ח תקנה רכב ב-60 אלף ש"ח. אם יש לך 30 אלף ש"ח וה-30 הנוספים אמורים להגיע דרך הלוואה - קנה רכב ב-30 אלף ש"ח.

פורסם

ב-30 אלף ש"ח עם דרישה לאוטומט אין הרבה אופציות מלהיבות.

חפש יונדאי גטס, לא הכי חסכונית בדלק אבל אמינה וזולה לאחזקה.

חפש פיאט פונטו-ספייס (לא פונטו-גרנדה) עם גיר רציף - חסכונית ולא יקרה לאחזקה.

חפש סוזוקי איגניס - לא נוחה לנסיעה אבל נוחה לכיס.

חפש דייהטסו סיריון דור קודם 1.3 ליטר אוטומט - עיצוב חיצוני נשי אבל מבחינה מכאנית היא די בסדר.

• תוכן חדש...