Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שהחלפתי את מיכל העיבוי לפני שבוע, החלטתי לבדוק אתמול את מפלס הנוזל.

לאחר נסיעה הביתה (רבע שעה) החום כבר היה באמצע הסקלה, המפלס היה על המקסימום כך שאין נזילה.

רציתי לוודא שאין אויר במערכת, אך הרכב היה כבר חם. ניסיתי בכל זאת לפתוח בעדינות את המכסה.

אני יודע שבמצב זה הנוזל שואף לצאת החוצה בגלל הלחץ, אך אתמול פשוט הנוזל לא זז מהמפלס של המקסימום.

האם זה אומר שאין לחץ במערכת ?

האם זה מצב תקין ?

פורסם

אם זה באמת מיכל עיבוי ולא מיכל עודפים/התפשטות - אמור להיות לחץ.

מיכל התפשטות/עודפים קיים במערכות, בהן יש פתח מילוי ברדיאטור עצמו.

המיים לא צריכים לקפוץ, אבל אתה כן אמור לשמוע רחש אוויר שיוצא מהמיכל בעת פתיחת מכסה.

האם החלפת גם את הפפק של המיכל?

האם אתה בטוח שהוא אותם והיה סגור.כמו שצריך?

בכל מקרה, תבדוק שוב אחרי נסיעה ארוכה יותר.

פורסם

תודה BUKI.

מיכל עיבוי הוא מיכל עודפים/התפשטות, לא ?

לגבי הפקק - מעולם לא החלפתי.

מה קורה במצב שהפקק לא אוטם כמו שצריך ? האם "יברחו" המים או שפשוט המערכת לא תצליח לבנות לחץ ?

בכל מקרה, אבדוק אחרי נסיעה ארוכה יותר.

פורסם

אוקיי, תודה.

נכון, זה מה שאני יודע - אמור להיות רחש אוויר שיוצא, וכמו שניסיתי פעם אם משחררים מעט (כשהמנוע חם)

המים פשוט מהלחץ מתחילים לנזול החוצה.

אצלי אין פתח מילוי ברדיאטור.

כן, אני בטוח שהפקק היה סגור טוב, אך איך אני יכול לדעת שהוא אוטם ?

אני שואל מכיוון שהמיכל הוא תחליפי (לא מצאתי בארץ מקורי ולא היה לי סבלנות להמתין למשלוח מאנגליה)

ואני רוצה לדעת שאין איזשהו פספוס שהפקק המקורי לא מתאים.

מה קורה למים במידה ונוסעים עם פקק שהוא לא אוטם ?

פורסם

אני מודה שלא יצא לי אף פעם להתעסק עם מערכת הקירור של אסקורט, אך אני לא חושב שיש בה משהו שונה מרכבים אחרים.

בפקק של מיכל עיבוי אמור להיות שסתום שיחרור לחץ, השסתום הזה נפתח בלחץ של 0.9-1.4 באר, תלוי בדגם הרכב.

כלומר מעל לחץ זה השסתום פורק החוצה.

לחץ מסוים במערכת הקירור מאפשר להזיז את נקודת הרתיחה של המיים לטמפ' גבוהה יותר מ 100 מעלות.

ושוב, במערכת תקינה, אם מפלס המיים לא מעל קו המקסימום, המיים לא אמורים להישפך החוצה בעת פתיחת מכסה. אמור להיות רעש של שיחרור לחץ והמפלס יכול לעלות קצת.

אם אתה חושב שהפקק לא תקין - תחליף את הפקק. אני מניח שפקק כזה קיים גם בדגמים אחרים ועדיין אפשר להשיג בקלות.

במערכת עם מיכל עודפים - במיכל עודפים לא יהיה לחץ, מאחר ובמיכל זה יש פתח ניקוז לאטמוספרה.

פורסם

אתמול בדקתי לאחר נסיעה של כחצי שעה והיה את אותו רעש של שיחרור לחץ - כלומר הפקק בסדר.

זה מה שבעצם רציתי לוודא - שניתן לאטום את המיכל התחליפי.

BUKI תודה.

• תוכן חדש...