Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת "לונגשוט" אבל שלום רב לטייסים שביניכם,

בימים אלו אני מסיים שהות של כשנה וחצי בארה"ב שבמסגרתה הוצאתי רשיונות טיסה כולל רשיון הדרכה וכך יצא שהדרכתי בבית הספר במשך שנה (במסגרת הויזה).

עכשיו משצברתי קצת יותר מ-1000 שעות טיסה ואשרת העבודה הסתיימה אני נמצא בדילמה של - לאן אני הולך מכאן..?!

יש כל כך הרבה אפשרויות וקשה לי להינעל על כיוון אחד.

למרות שהאידיאל הוא לטוס עבור חברה ישראלית (מה שלפי הבירורים שלי כרגע, בר סיכוי נמוך ביותר), אני לא פוסל אפשרויות במיקומים אחרים בגלובוס.

אשמח לשמוע מחברים למקצוע על המלצות או אפילו הצעות עבודה (לונגשוט כבר אמרתי),

בפרטי או על גבי הפורום,

תודה!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למרות שאין לי איך לעזור לך, אשמח מאוד אם תפרט קצת על תהליך הוצאת הרישיון. אני מבין שלא היית טייס בחיל אויר?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני מכיר בחור שעשה מסלול דומה וכיון טס בישראייר (טיסות בין לאומיות). ההבדל בינו לבינך הוא שאת הרשיונות הראשונים קיבל בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את דוד גויגל שאלת?

נ.ב.

לסימלון שלי אין קשר לטיסה, הקשר הוא הברווז...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אשמח אם תפרט על התהליך שעברת.

אני כרגע לומד הנדסת חשמל ( עוד שנה TO GO). אבל לא פוסל את האפשרות ללמוד טייס בחול ( חלום שלי מאז שהייתי ילד ).

פורסם

אזרחות?

איזה רשיון אתה מחזיק ואילו הגדרים?

בגדול, שוק הטיסה בישראל מושפע ב 99 אחוז מאלעל. כשאלעל קולטת טייסים (היא שואבת אותם ישירות מח״א או מהחברות האחרות או, במינון קטן מאוד טייסים עצמאיים כמוך) כל השוק פורח. כשהיא לא קולטת (בשלוש-ארבע השנים האחרונות היה רק קורס אחד) אז כל השוק עומד.

כולם גם ממתינים לראות איך רפורמת ׳השמיים הפתוחים׳ המטומטמת של משרד התחבורה תשפיע על ענף התעופה בישראל. יש סיכוי לא רע שהרפורמה תביא לקריסה של החברות הישראליות :x

לכן, ממליץ לחפש עבודה בחו״ל. אם מתעקש על עבודה בארץ אז הכיוון לדעתי לעבוד במטוסי מנהלים, אבל שם זו סוג של עבדות.

בהצלחה!

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

כולם גם ממתינים לראות איך רפורמת ׳השמיים הפתוחים׳ המטומטמת של משרד התחבורה תשפיע על ענף התעופה בישראל. יש סיכוי לא רע שהרפורמה תביא לקריסה של החברות הישראליות :x

שי

רפורמה מטומטמת?

הגיע הזמן שיעשו את זה ולראייה נשיא המדינה שלאחרונה טס עם חברה זרה לחו״ל כי אל על הפציצו במחיר.

אני מאוד מעריך את מה שפרס עשה ואישית בתור אחד ש״מזדמבר״ ע״י אל על לפחות פעמיים בשנה- אני אפתח שמפניה ביום שהם יקרסו ויסתיים המונופול המשותף שלהם ושל משרד התחבורה על קו ת״א- הונג קונג.

זו חרא של חברת תעופה עם מטוסים צפופים, טכנולוגיה פרה היסטורית בקווים ארוכים (ברוב הטיסות אין VOD ומסכים באיכות חרא) שירות בינוני ובמחיר לא אטרקטיבי בעליל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

elibaba - תודה. לאתר הזה עוד לא הגעתי אבל הוא דומה ומכיל דברים שראיתי במקומות אחרים (לדוגמה http://www.willflyforfood.com). הבעיה היא שלרוב המשרות המוצעות באתרים כאלו דורשות נסיון גבוהה יותר ממה שיש לי להציע. אבל זה בהחלט עוד פתח לאפשרויות.

ברווז - כן...עברתי דרכו אתמול, שלשום וגם קצת לפני...הבעיה איתו שהוא רק מוסיף אפשרויות לבחינה ולא מסנן בצורה ראויה, ככה שאני הולך לאיבוד שם די מהר. ולכן גם במקור השאלה היא אם יש המלצה לכיוון מדוייק (ואולי ההסבר שלי בהמשך יבהיר למה..).

renault5 - תודה על הלינק. נראה לי שכבר ראיתי את זה לפני זמן מה. בכל מקרה החברות היחידות שידועות לי שמעבירה מטענים ב-747 זה אל על וק.א.ל. . בכל מקרה אני אפנה אליהם ישירות לראות מה הענין. למיטב ידיעתי הדרישה של 1000 שעות שם היא סוג של מינימום שמיישר קו (או לפחות עשה זאת בעבר) עם טייסים יוצאי חיל האוויר...

בכל מקרה, לכל השאר שמעוניינים קצת בתהליך ובנסיון שאני עברתי:

קצת רקע - מבחינתי טיסה זה חלום שאני מגשים לאט לאט. זה התחיל כשעוד הייתי קטן (אבל כל אלה שחושבים על זה גם היום בגיל מאוחר יותר - אני מכיר כמה חברה שהחליטו על שינוי קריירה בגילאי ה-20-30 והולכים על זה). בכל מקרה את מסלול חיל האוויר ניסיתי. לצערי החזקתי שם מעמד רק כחצי שנה (עוד כשזה היה שנתיים) עד שמסיבות אלו ואחרות הם החליטו להדיח אותי.

את ההמשך לקח קצת זמן להתחיל ליישם, אבל בסופו של דבר טסתי לארה"ב לבית ספר שמנוהל ע"י ישראלי והוצאתי את הרשיון הפרטי ואת הגדר המכשירים שלי (משהו כמו שלושה חודשים). בדרכים לא דרכים גיליתי שהבית ספר שם הוא לא חוקי במיוחד, וההחלטה לעבור לבית ספר נורמלי שמספק ויזה מתאימה התקבלה.

עוד זמן עבר ובסופו של יום התקבלתי ללימודים בAerosim Flight Academy שהיו לשעבר המכללה של דלתא אירליינס עד שבית הספר נקנה ע"י החברה הנ"ל. במקום הזה הוצאתי את הרשיון המסחרי רב מנועי שלי, תוסף חד מנועי לרשיון המסחרי ואת רשיונות ההדרכה שלי - טיסה, מכשירים ורב מנועי. לאחר שסיימתי את הלימודים לרשיונות התקבלתי לעבודה (כן, זה לא אוטומטי, צריך לעבור ראיון וכד') כאן כמדריך במסגרת הויזה שמאפשרת עבודה של שנה אחת.

ועכשיו אני בדיוק איפה שתיארתי בהודעה הראשונה.

אני אזהיר כבר עכשיו, שזה לא תחום שקל להשתחל לעבודה בו, אלא אם כן יש לך אפשרות חוקית לעבודה בחו"ל, או קשרים ממש טובים לאנשים הנכונים וגם אז צריך כסף...הרבה ממנו (ולא, הוא ממש לא צומח, אצלי או במשפחה שעזרה, על העצים).

יש הרבה מקומות שמבטיחים או מציגים את זה שברגע שאתה מוציא רשיון מסחרי - זהו, אתה בפנים.

- זה לא כל כך פשוט, לפחות לא עד כמה שנתקלתי עד כה. וזה לרוב ידרוש עוד כמה עבודות משניות בשכר נמוך מאוד על מנת לצבור את הנסיון הנדרש. או שוב, אם יש כסף, לקנות את השעות וההכשרות הדרושות.

מה שאכתוב בהמשך תקף בארה"ב ולאו דווקא במקום אחר:

מן הסתם מתחילים עם רשיון פרטי. לאחר מכן לרוב מוציאים הגדר מכשירים שמאפשר לך לטוס במז"א מוגבל (בתוך עננים לצורך הענין) ואז רשיון מסחרי, כאשר עושים רשיון על מטוס דו מנועי ואז תוסף לחד מנועי או להפך (תלוי בעלות).

רשיון מסחרי מאפשר לך כטייס לגבות תשלום עבור השירות שלך כטייס. זה לא אומר שאתה הולך להטיס עכשיו בואינג 747...

אחרי רשיון מסחרי יש רשיון תובלה (ATP או ATPL) שהוא זה שבדרך כלל מכניס אותך לחברות הגדולות, אבל זה לא מסתכם בזה. מטוסים גדולים (מעל 5700 ק"ג בארץ אם אני לא טועה ו12,500 ליברות בארה"ב) יש צורך בהגדר ספציפי למטוס. שזו עוד עלות שאו שהחברה שמקבלת אותך לוקחת על עצמה, או יש מקומות שדורשים ממך לשלם על זה (תלוי במטוס אבל בשקט עוד איזה 20K$). כמובן שיש הבדלים בין החוקות השונות במדינות שונות ככה שזה משתנה (באירופה לדוגמה ניתן להוציא רשיון ATP קפוא כשיש לך מינימום שעות והוא מופשר ברגע שמגיעים ל-1500 שעות. ככה ניתן להתקבל לחברות הגדולות עם פחות זמן)

לגבי רשיונות הדרכה - זו פשוט דרך טובה לצבור שעות טיסה. כמובן שאין טעם להוציא כאלו אם אין כוונה או אפשרות בפועל להדריך...ישנם 3 סוגים עיקריים - הדרכת טיסה, הדרכת מכשירים והדרכה על מטוסים רב מנועיים.

עלויות זה משהו שמשתנה בין בתי הספר, אבל הייתי אומר שריאלית זה נע בין 50K$ ל-80K$ בלי הוצאות נלוות...

לגבי משך זמן - רשיון פרטי והגדר מכשירים לקחו לי כשלושה חודשים, מסחרי (כולל התוסף) כחודש וחצי, ורשיונות הדרכה כשלושה חודשים. ואני לא מנסה להשוויץ או משהו קרוב לזה, אבל לפחות כאן בבית ספר (כי יש מקומות שאומרים שזה לוקח פחות) זה נחשב מאוד מהר - וזה לא אומר בהכרח פחות איכותי - פשוט שילוב של מדריך טוב שהיה לי, זמינות ציוד גבוהה, והשקעה אינטנסיבית מצידי.

ישנו ויכוח בפורומים אחרים לגבי האם משתלם לעשות זאת בארה"ב - לדעתי כן, כי הנסיון הוא גדול לאין שיעור.

ישנם פה גם אינספור בתי ספר ובחירה של אחד היא בהחלט סוגיה..מה גם שישנם בתי ספר שמלמדים נטו טיסה בקצב שלך ובלי תוכנית סדורה אלא רק במטרה להשיג את המינימום הנדרש לרשיון (תחת פרק 61 בחוקת הטיסה האמריקאית) או בתי ספר עם סילבוס מסודר ודרישות מינימום שונות (תחת פרק 141). תוסיפו לזה אופציה גם של לימודים אקדמאיים במכללה צמודה ובכלל יהיה שמח.

בכל מקרה אני מקווה שקצת תרמתי אינפורמציה בנושא, למרות שאני גם די בטוח שיצרתי בילבול ועוד שאלות, שאני בכיף יענה עליהם כמיטב יכולתי על גבי הפורום או בפרטי.

תֹם

פורסם
אזרחות?

איזה רשיון אתה מחזיק ואילו הגדרים?

בגדול, שוק הטיסה בישראל מושפע ב 99 אחוז מאלעל. כשאלעל קולטת טייסים (היא שואבת אותם ישירות מח״א או מהחברות האחרות או, במינון קטן מאוד טייסים עצמאיים כמוך) כל השוק פורח. כשהיא לא קולטת (בשלוש-ארבע השנים האחרונות היה רק קורס אחד) אז כל השוק עומד.

לכן, ממליץ לחפש עבודה בחו״ל. אם מתעקש על עבודה בארץ אז הכיוון לדעתי לעבוד במטוסי מנהלים, אבל שם זו סוג של עבדות.

בהצלחה!

שי

שי - כן, יש לי אזרחות זרה (גרמנית, למרות שאיני דובר את השפה) וזה אכן שיקול שנבדק להמיר רשיונות שם (כלומר באנגליה או במקום אחר דובר אנגלית). שוב זה לא ענין של מה בכך. לימודי קרקע במשך כחצי שנה ללימודי תאוריה מפרכים לרשיון הATPL בעלות של כ-4-5 אלף פאונד, המרת רשיונות ועוד כמה קורסים קטנים...

הרשיונות שאני מחזיק, כולם אמריקאים (FAA) וכוללים רשיון מסחרי חד ורב מנועי, הגדר מכשירים, ורשיונות הדרכה (טיסה,מכשירים ורב מנועי).

אני מודע למצב בארץ והקשר של אל על לענין (יש לי ידידים שמכירים אנשים באל על וארקיע)...ואני לא מגביל את עצמי לעבודה בארץ, אלא רק אבוד עצות לגבי לאן ואיך להמשיך לנוכח האפשרויות הכמעט בלתי מוגבלות ברחבי הגלובוס.

אגב, ממש לא אכפת לי להשתעבד למטוס מנהלים...

פורסם
רפורמה מטומטמת?

הגיע הזמן שיעשו את זה ולראייה נשיא המדינה שלאחרונה טס עם חברה זרה לחו״ל כי אל על הפציצו במחיר.

אני מאוד מעריך את מה שפרס עשה ואישית בתור אחד ש״מזדמבר״ ע״י אל על לפחות פעמיים בשנה- אני אפתח שמפניה ביום שהם יקרסו ויסתיים המונופול המשותף שלהם ושל משרד התחבורה על קו ת״א- הונג קונג.

זו חרא של חברת תעופה עם מטוסים צפופים, טכנולוגיה פרה היסטורית בקווים ארוכים (ברוב הטיסות אין VOD ומסכים באיכות חרא) שירות בינוני ובמחיר לא אטרקטיבי בעליל.

אלעל זו חברה שמתמודדת בתחרות קשה ולא הוגנת מול ענקי תעופה שנהנים מכל היתרונות שאלעל יכולה רק לחלום עליהם, החל מהעובדה שאף ברית תעופה לא תקבל חברה ישראלית משיקולים פוליטיים, המשך במיקומה של ישראל שלא מאפשר להציע קונקשיין לשום מקום (ששם החברות הזרות הגדולות עושות את הכסף הגדול) וכלה בהוצאות ביטחון גבוהות המוטלות עליה ע״י המדינה אבל ממומנות בצורה חלקית בלבד.

לא די בזאת, במחדליה של המדינה-משרד התחבורה ידידנו כאן בפורום, הורדה מדינת ישראל מקטגוריה 1 לקטגוריה 2, ביחד עם מיטב מדינות העולם השלישי. מי משלם את מחיר הכישלון הממשלתי? שמעת ששר התחבורה התפטר? בוודאי שלא. מי שמשלמת את המחיר זו אלעל המוגבלת בפתיחת קוים חדשים ובמכירת כרטיסים בקודשייר ו׳זוכה׳ לביקורות מציקות ומטרידות בשדות בחול כפי שראוי שיעשה למדינת עולם שלישי, אבל אף חברה מערבית נורמלית לא עוברת.

ובסוף, ידידי החי בחו״ל, ללכשיפול הגראד הראשון בנתב״ג, וזה יקרה, מי ימשיך לטוס ומי יתקפל מכאן?

אצטט את מנכ״ל לופטאנזה שהתגאה שהם היו החברה הראשונה לחזור לטוס לישראל בכל מלחמה. להזכיר לך מי המשיכה לטוס ברצף במשך כל המלחמה? 

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

בשל מוגבלותי בתפעול האיפד ממשיך בהודעה נפרדת :cry:

אם מדינת ישראל תגיע למסקנה שהיא אינה זקוקה לתעשיית תעופה עצמאית ולאומית, אחלה. אני אישית אצטער מאוד אבל גם תעשיית רכב אין כאן.

אבל זה לא המצב. חברות תעופה ישראליות זה אינטרס לאומי. ומה ששר התחבורה (אותו אידיוט שבמשמרת שלו ירדה מדינת ישראל לקטגוריה 2)עושה זה לקנא בכחלון ומהפיכות הסלולאר שלו ולנסות לעשות אותו הדבר בשוק התעופה. אבל כאן אין מדובר בהגברת התחרות בין החברות הישראליות (כפי שנעשה בסלולאר) אלא בחשיפת החברות הישראליות לכל עוצמת החברות הבינלאומיות, ולתחרות בתנאים שאינם הוגנים.

ונראה אילו מחירים תשלם כשישלטו בשוק 2-3 תאגידי תעופה ויכתיבו את המחירים.

שי 

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
שי - כן, יש לי אזרחות זרה (גרמנית, למרות שאיני דובר את השפה) וזה אכן שיקול שנבדק להמיר רשיונות שם (כלומר באנגליה או במקום אחר דובר אנגלית). שוב זה לא ענין של מה בכך. לימודי קרקע במשך כחצי שנה ללימודי תאוריה מפרכים לרשיון הATPL בעלות של כ-4-5 אלף פאונד, המרת רשיונות ועוד כמה קורסים קטנים...

הרשיונות שאני מחזיק, כולם אמריקאים (FAA) וכוללים רשיון מסחרי חד ורב מנועי, הגדר מכשירים, ורשיונות הדרכה (טיסה,מכשירים ורב מנועי).

אני מודע למצב בארץ והקשר של אל על לענין (יש לי ידידים שמכירים אנשים באל על וארקיע)...ואני לא מגביל את עצמי לעבודה בארץ, אלא רק אבוד עצות לגבי לאן ואיך להמשיך לנוכח האפשרויות הכמעט בלתי מוגבלות ברחבי הגלובוס.

אגב, ממש לא אכפת לי להשתעבד למטוס מנהלים...

אזרחות זרה במקצוע הזה זה נכס יקר מאוד.

בדוק האפשרות להמיר הרשיון האמריקאי לרשיון גרמני. לא להוציא רשיון מאפס.

לדעתי ידיעת גרמנית איננה תנאי. מאמין שכל המבחנים הם באנגלית.

אפשרוײַות בלתי מוגבלות - זה יתרון... תחליט מה אתה רוצה ולך על זה. השמיים הם הגבול...

מטוס מנהלים-זה נחמד בשלב מסויים בחיים, כשאתה לעצמך. ברגע שאתה מתבסס ומקים משפחה זו זוועה. אין לך חיים. הבוס מחליט מעכשיו לעוד שעתיים שבא לו להיות שבוע במלדיבים-יאללה נוסעים. זה עוד מקרה סביר. מה עם מסע עסקים בקירגיסטן או באנגולה לשבוע :?:

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
אלעל זו חברה שמתמודדת בתחרות קשה ולא הוגנת מול ענקי תעופה שנהנים מכל היתרונות שאלעל יכולה רק לחלום עליהם, החל מהעובדה שאף ברית תעופה לא תקבל חברה ישראלית משיקולים פוליטיים, המשך במיקומה של ישראל שלא מאפשר להציע קונקשיין לשום מקום (ששם החברות הזרות הגדולות עושות את הכסף הגדול) וכלה בהוצאות ביטחון גבוהות המוטלות עליה ע״י המדינה אבל ממומנות בצורה חלקית בלבד.

מסכים עם חלק ממה שכתבת אבל קצת נסחפת, יש חברות שנמצאות במקומות לא פחות בעייתיים ועושות קונקשנים, הוצאות ביטחון ממומנות בחלק גדול מהן ע״י תקציבי ממשלה ואין לה תחרות כזו בעייתית כמו שאתה מציג

לא די בזאת, במחדליה של המדינה-משרד התחבורה ידידנו כאן בפורום, הורדה מדינת ישראל מקטגוריה 1 לקטגוריה 2, ביחד עם מיטב מדינות העולם השלישי. מי משלם את מחיר הכישלון הממשלתי? שמעת ששר התחבורה התפטר? בוודאי שלא. מי שמשלמת את המחיר זו אלעל המוגבלת בפתיחת קוים חדשים ובמכירת כרטיסים בקודשייר ו׳זוכה׳ לביקורות מציקות ומטרידות בשדות בחול כפי שראוי שיעשה למדינת עולם שלישי, אבל אף חברה מערבית נורמלית לא עוברת.

מה הקשר בין זה לבין העובדה שהיא חברת תעופה בינונית לכל היותר מבחינת איכות

ובסוף, ידידי החי בחו״ל, ללכשיפול הגראד הראשון בנתב״ג, וזה יקרה, מי ימשיך לטוס ומי יתקפל מכאן?

אצטט את מנכ״ל לופטאנזה שהתגאה שהם היו החברה הראשונה לחזור לטוס לישראל בכל מלחמה. להזכיר לך מי המשיכה לטוס ברצף במשך כל המלחמה? 

החברה נהנית מתמיכה ממשלתית, מן הראוי שהיא תתן ערף מוסף כלפי המדינה (מזכיר לך, בין אם אתה טס ובין אם לא, אל על מקבלת כספים ממך בצורת מיסים).

מה הקשר שלך לאל על או לתעופה בארץ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...