Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סוזוקי אלטו ,נמצא אצלי פחות משנה. הברקסים מה זה חורקים כל הזמן וזה מעצבן.

הייתי בטיפול במוסך סוזוקי מורשה 15000 קמ לקחו לי 500 שקל על טיפול..נראה לי יקר..סך הכל החליפו שמן..לא מוגזם מחיר כזה?

הסברתי למוסך שהברקסים חורקים..הוא עשה איזה פעולה כנראה ניקה שיפשפך לא יודע מה..באוטו יום זה היה בסדר..לאחר מכן החריקות שוב חזרו..המוסך אמר שזה עלול לחזור..

השאלה הראשונה. זה לא אמור להיות כלול באחריות ? יש לי ל 3 שנים. והאוטו פחות משנה. האם כדאי לי להקשר למוסך ולהתווכח ?

יצא לי לדבר עם אחד העובדים במוסך אמר שזה לא כלול..

השאלה שנייה אם באמת זה לא אמור להכלל באחריות ? כמה אצטרך לשלם ? מה אני צריך להחליף את הברקסים ? מה העלות לזה ?

איך אני נפטר מהחריקות הללו ?

שאלה שלישית - אני מתחיל ליסוע נסיעות ארוכות בכביש 6. על איזה מהירות הייתם מציעים שאסע כדי שלא ייקח המון דלק.

לדעתי 110.

תודה לעונים

פורסם

למה אתה מתכוון חריקות? כמו שברזל נוגע בברזל או מין שריקה בזמן שאתה בולם?

בקשר לכביש 6 הייתי משייט 110-120, אחרי 130 הרכב פשוט חנוק.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

אם ישנה שריקה אז זה מראה על רפידות שהולכות להיגמר, לפחות ככה זה מהכירותי עם הרכב.

בעיקרון 15000 קילומטר קצת מוקדם לרפידות, מחליפים אותם לרוב ב-30,000 או ב-45.000 קילומטר (זאת אומרת בטיפול שני או שלישי), זה כמובן תלוי בשימוש הרכב (נסיעה עירונית או בכבישים מהירים), אופן הנהיגה וכו...

אני מאמין שאם בדקו לך במוסך אז יש לרפידות בשר, אז כנראה שריקה יכולה להיות בגלל משהו אחר.

בקשר לעלות טיפול הראשון, עלותו במוסכים השונים נאה בין 380 ועד 550 ש"ח, תלוי במוסך המורשה שבו אתה עושה.

אתה יכול להיכנס לעמוד בפייסבוק שנקרא: "סוזוקי אלטו החדשה" יש שם הרבה מידע על עלות טיפולים, השחרת חלונות, התקנת ניקלים, החלפת מערכת סטריאו, זאת ועוד מבעלי אלטו אחרים מכל הארץ.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

כנראה שזה מה עשה שיפשוף לברקסים שזה פאזה לא ?

וזה לא עזר...ועדיין יש בשר ברפידות אם לא אמר שאחליף..אז כנראה ברקסים לא תקינים..

אז מה צריך להחליף את הברקסים. וזה בטע עולת של 1200 שקל. האוטו פחות משנה ?

האם אני יכול לטעון שברקסים לא תקינים ושחליפו את זה על חשבון האחריות?

פורסם

כפי שנאמר, חלקי החיכוך במערכת הבלמים אינם כלולים באחריות בגלל בלאי או רעש.

רעשי בלמים הם לרוב עקב פני שטח לא תקינים של הצלחת וזה נובע מאופי שימוש ובלאי.

ההמלצה שלי לפתרון הרעש היא חריטת צלחות ואם צריך אז גם להחליף רפידות (אם ירד במידה בפחות מ 50%).

פורסם

תודה על התגובות,

הבנתי את העניין.

זה מראה כמה האחריות שנותנים לרכב זה בולשיט. נותנים לך אחריות 3 שנים ויודעים שבמהלכם הסיכוי אפסי שיקרה משהוא למנוע או לגיר. מו שאומרים החברות לא פראיירים ולא יחליפו סתם חלקים לאנשים שיש להם אחריות על חשבונם.

ולכל השאר אומרים זה אתה אחראי התקלה נובעת משימוש שלך.

אז בקיצור כל האחריות 3 שנים זה חרטה :)

אני לפני שרכשתי את הרכב חשבתי יהיה לי שקט שאם קורה משהוא לרכב אז יש אחריות. אז עכשיו לפי הדברים שלכם הסיפור שונה.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

אני צריך לעשו טיפול 30000 במוסך סוזוקי. נשלח לי הודעה מהמוסך שאם לא אעשה זה פגע באחריות.

השאלה שלי כמה טיפול כזה עולה ? בטיפול הקודם נלקוח ממני 500 שח שגם נראה ליהרבה להחלפת שמן ועוד כל מיני בדיקות כמה אמור לעלו הפעם ומה בדיוק המוסך עושה שם ?

הברקסים עדיין שורקים בדרך כלל בתחילת נסיעה ואחרי זה זה נרגע. אבל זה נורא מעצבן. בטיפול הקודם המוסך שפשפף זה עצר

קצת ואז חזר. איך פותרים את זה ?

תקלה שנייה שקרתה השבוע כשאני לוחץ על הברקס אז הווינקר השמאלי מתחיל להבהב מהר לא באופן טבעי וגם נדלק אור בסימן מחוגים סמל שמאלי. כאני מוריד רגל מברקס אז זה מהבהב בצורה רגילה. זו תקלה שיטפלו על חשבון האחריות ??

אשמח לתגובה מהירה

פורסם

תסלח לי על הבוטות, אך אתה חי בחלום.

אף אחד לא יתן לך אחריות לא מוגבלת. נותנים לך אחריות לתקופה של 3 שנים, אך היא מוגבלת לדברים בגדר הסביר.

חלפים מתכלים - אף אחד לא נותן אחריות עליהם. לכן, על טיפול בלמים, החלפת שמן, מים וכו' - אתה צריך לשלם.

רוצה לדעת מחיר של טיפול ?? תשאל במוסך. הם קובעים את המחיר שלהם.

המחיר נראה לך גבוה ?? תעבור למוסך אחר. אתה לא חייב לעשות את הטיפול במורשה יבואן.

פורסם

שלום,

רציתי לדעת אם המחיר שעשו לי הוא מחיר תקין או יקר מדי. טיפול 30000 + שריקות בברקסים.

טיפול 30000 לפי הוראות יצרן - 2.5 שעות 450 שח ( הוא אמר שהוריד לי 50 שקל )

---------------------------------------------------------------------

פירוט

------

שמן מנוע 5w30 - כמות 1 175 שח

מסנן שמן מנוע AMF310 - כמות 1 26 שח

נוזל בלמים - כמות1 32 שח

אז פה מתוך 250 שקל נוזלים הוא לקח עבודה 200 שקל על טיפול 30000 ככה אני מבין וככה יצא 450 שח טיפול 30000

חלקים - טיפול ברקסים

---------------------------

פו"ה דיסקיות בלם וליטוש צלחות - 1 שעה 230 שח ( זה סכום הוא לקח על העבודה על הברקסים )

מכסה לגריז AMF310 כמות2 14 שח

אום לנבה אח RH416F RG413 כמות 2 31 שח

סט דיסקיות קד" AMF310 כמות 1 273 שח

צלחת דיסק חרוטה כמות 2 120 שח

סך הכל 1250

ואחרי מע"מ שילמתי 1463.

חוץ מזה היה נורה שמאלית של הווינקר שהיתה מקצרת הוא החליף אותה על חשבון אחריות. למרות שזה כמה שקלים אני מניח :)

נא תנו את דעתכם..

פורסם
תודה על התגובות,

הבנתי את העניין.

זה מראה כמה האחריות שנותנים לרכב זה בולשיט. נותנים לך אחריות 3 שנים ויודעים שבמהלכם הסיכוי אפסי שיקרה משהוא למנוע או לגיר. מו שאומרים החברות לא פראיירים ולא יחליפו סתם חלקים לאנשים שיש להם אחריות על חשבונם.

ולכל השאר אומרים זה אתה אחראי התקלה נובעת משימוש שלך.

אז בקיצור כל האחריות 3 שנים זה חרטה :)

אני לפני שרכשתי את הרכב חשבתי יהיה לי שקט שאם קורה משהוא לרכב אז יש אחריות. אז עכשיו לפי הדברים שלכם הסיפור שונה.

ממש לא!

בשתי מכוניות שלנו החליפו מנגנונים של חלונות חשמליים בלי שום ויכוח, והיה סד בפלסטיק של לוח שעונים גם החליפו. כמובן שגם מצמדים בdsg. האחריות היא ממש לא "סתם"

how it's like to drive :twisted:

פורסם

תודה על המענה.

אשמח רק לקבל תגובה על אם המחיר שגבו ממני הוא הגיוני ותקין או יקר מדי.

רשמתי למעלה פרטים כל הטיפול ומחיר.

פורסם

אלו מחירים של מוסך יבואן.

אילו הייתי אומר לך שהמחיר מופרז, מה היית עושה?

בעתיד אתה יכול לבקש מן המוסך שייתן לך הצעת מחיר לפני הטיפול. בדוק הצעה של מורשה אחר והשווה.

• תוכן חדש...