Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעמי שוק היד שניה של רכבים מיושנים יחסית נדפק בעקבות מרוץ ההתחמשות של רכבי ה-60-70K מהחברה.

כשהפער בין רכב יש שניה בן 10 לבין רכב חדש מהחברה מסתכם ב-30K שקלים, הרבה יעשו את החישוב הזה, מה גם שהקטגוריה הזאת של רכבי המיני דוחפת למטה את כל רכבי היד שניה כך שניתן למצוא בטווח של 30-35K שקלים מועמדות יותר ראויות לרכישה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חברה קנתה עכשיו לאנטיס 99 יד ראשונה עם 128 אלף ק"מ, במחיר מחירון. הרכב שמור בצורה בלתי רגילה והמוכר לא הסכים להתגמש בשקל. אם היא היתה מחכה, אולי הוא היה מוותר על 1000 ש"ח, אבל גם אולי היה מוכר למישהו אחר. היא החליטה שהפסד של המכונית משמעותי יותר עבורה מהרווח של הורדה תיאורטית במחיר וסגרה עסקה.

לדעתי, מי שיש לו תקציב של 20-30 אלף ש"ח למכונית, זה מישהו שמלכתחילה התאמץ בשביל התקציב הזה ולא יכול לדחוף אותו למעלה יותר, כך שהשיקול של "עוד 30 אלף ש"ח ואני קונה רכב חדש" הוא לא שיקול אמיתי. להרבה אנשים גם עוד 5000 ש"ח זה מאמץ עילאי לגייס, וזה הקהל שמחפש את היפניות הישנות.

אז פרסם במחירון וחכה. ככל שהרכב ישן יותר וזול יותר, כך רכבים עם נתונים טובים הופכים למחזה נדיר יותר ומוערך יותר.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
אם אתה בונה על 40K עבור רכב משפחתי סטנדרטי בן 11 אז לדעתי אתה יכול להמשיך לחכות עוד הרבה זמן, כי הרכב לא יימכר. במחיר דומה יש אלטרנטיבות הרבה יותר חדשות וטובות.

אגב, אחות של חבר מכרה לאחרונה קורולה 2006 יד ראשונה פרטית עם ק"מ סביר ב-20% פחות מהמחירון, וגם זה לאחר מאמץ.

20%? סליחה אבל זה כלום, המחירון של הרכב הזה נע סביבות ה 50K

אני לא אמרתי 40K, אני מדבר על 2001 במחיר של 30K

פורסם
חברה קנתה עכשיו לאנטיס 99 יד ראשונה עם 128 אלף ק"מ, במחיר מחירון. הרכב שמור בצורה בלתי רגילה והמוכר לא הסכים להתגמש בשקל. אם היא היתה מחכה, אולי הוא היה מוותר על 1000 ש"ח, אבל גם אולי היה מוכר למישהו אחר. היא החליטה שהפסד של המכונית משמעותי יותר עבורה מהרווח של הורדה תיאורטית במחיר וסגרה עסקה.

לדעתי, מי שיש לו תקציב של 20-30 אלף ש"ח למכונית, זה מישהו שמלכתחילה התאמץ בשביל התקציב הזה ולא יכול לדחוף אותו למעלה יותר, כך שהשיקול של "עוד 30 אלף ש"ח ואני קונה רכב חדש" הוא לא שיקול אמיתי. להרבה אנשים גם עוד 5000 ש"ח זה מאמץ עילאי לגייס, וזה הקהל שמחפש את היפניות הישנות.

אז פרסם במחירון וחכה. ככל שהרכב ישן יותר וזול יותר, כך רכבים עם נתונים טובים הופכים למחזה נדיר יותר ומוערך יותר.

צודק ב 100%, edan82 לא לכולם יש את האפשרות להוסיף את ה 5000K, אתה מסתכל מנקודת המבט שלך

אולי לך ישתלם להוסיף עוד 30K אבל למישהו שאין את הכסף הזה יעדיף לקנות רכב ב 30K

פורסם

שאלה לי בנושא-

בחיפוש אחר רכב מצאתי פיג'ו 206, One Line PK אוט' 1.6. הרכב עם ק''מ ממש נמוך- 15,000, דבר שמשך את עיניי. הרכב שמור והמוכרת טוענת שהטיפולים היו במורשה.

ביצחק לוי החישוב היבש הוא 46, בעוד חישוב משוקלל יוצא 53,500 וזה מה שהמוכרת דורשת.

לפי מה שראיתי ביד 2 הרבה אנשים מוכרים את הרכב הנ''ל מתחת למחיר המחירון. רציתי לשאול כמה מקובל לתת על רכב כזה (מגיע גם עם סאנרוף וחישוקים קלים, תוספת שנגזרת מרמת הגימור?) המוכרת אמרה שהינה גמישה במעט. לפי מה שאני רואה לא קונים היום רכב סחיר אפילו במחיר מחירון אז פיג'ו על אחת כמה וכמה. כמה אתם הייתם מציעים על הרכב?

פורסם

נשמע מתאים יותר לפורום "ייעוץ ברכישת רכב".

אם אתה שואל לגבי הק"מ, ובהנחה שהרכב שנת 2008, זו נסועה ממש ממש נמוכה שהיא לא דוקא כ"כ חיובית. חשוב לוודא שהרכב טופל כל שנה לפחות פעם בשנה, ללא קשר לנסועה שלו, ולקחת בחשבון שהגיר עבר חיים שוחקים מאוד בהילוכים הנמוכים, שזה פחות בריא מגיר מאותו שנתון שעבר 50 אלף ק"מ בנסיעה בינעירונית זורמת.

אם המחיר מוצדק או לא מוצדק וכדומה- בפורום ייעוץ.

פורסם

ניסית אולי למכור את הרכב במחיר גבוה? אולי ככה אנשים יבינו שיש לך משהו טוב ביד, ואז יגיעו, ייראו ויתרשמו. תנסה.

מקסימום אחרי זה תוריד לו למחיר שיש לך עכשיו, רק בשביל ששניכם תהיו מרוצים.

אנחנו הישראלים או בכלל בני האדם נתפוס מחיר כמשהו שהוא בעצם כמו ציון, כלומר אתה יכול למכור זבל (לא שהרכב שלך זבל) ב1000$ ותמיד יהיה את האחד הזה שיחשוב שזה משהו מיוחד ויקנה.

אני משער שאתה מבין את הראש.

בכל מקרה, בהצלחה.

Polo 2012

פורסם
שאלה לי בנושא-

בחיפוש אחר רכב מצאתי פיג'ו 206, One Line PK אוט' 1.6. הרכב עם ק''מ ממש נמוך- 15,000, דבר שמשך את עיניי. הרכב שמור והמוכרת טוענת שהטיפולים היו במורשה.

ביצחק לוי החישוב היבש הוא 46, בעוד חישוב משוקלל יוצא 53,500 וזה מה שהמוכרת דורשת.

לפי מה שראיתי ביד 2 הרבה אנשים מוכרים את הרכב הנ''ל מתחת למחיר המחירון. רציתי לשאול כמה מקובל לתת על רכב כזה (מגיע גם עם סאנרוף וחישוקים קלים, תוספת שנגזרת מרמת הגימור?) המוכרת אמרה שהינה גמישה במעט. לפי מה שאני רואה לא קונים היום רכב סחיר אפילו במחיר מחירון אז פיג'ו על אחת כמה וכמה. כמה אתם הייתם מציעים על הרכב?

תן לה חודש חודשיים להבין שהיא לא הולכת למכור במחיר הזה, ואז תתקשר ותתמקח.

אם אתה ממש רוצה את האוטו לך תעשה עליו נסיעה ותביע רצון לרכישה, אם המוכרת תראה שאתה רציני אני מאמין שהיא תעדיף להתגמש ולמכור במחיר זול יותר מאשר לחכות לעוד קונה

פורסם
תן לה חודש חודשיים להבין שהיא לא הולכת למכור במחיר הזה, ואז תתקשר ותתמקח.

אם אתה ממש רוצה את האוטו לך תעשה עליו נסיעה ותביע רצון לרכישה, אם המוכרת תראה שאתה רציני אני מאמין שהיא תעדיף להתגמש ולמכור במחיר זול יותר מאשר לחכות לעוד קונה

כן, הבעיה שהיא תיפסה על עץ יותר מידי גבוה עם המחיר וטוענת שמקס' היא תשאיר את הרכב לבנה כיוון שבעלה קנה לה 206 חדשה. במצב של שוק הרכב כיום מעטים האנשים שקונים רכב משומש במחיר מחירון, והיא עוד מבקש משוקלל שזה כמעט 9 אלף מעל ועוד על פיג'ו שהסחירות שלה על הפנים.

פורסם

אני הייתי ממשיכה הלאה. לשלם 53 אלף ש"ח על רכב בן 4+ עם סחירות בעייתית כמו הפג'ו זו ממש לא מציאה. ברור לך שבשנה הקרובה הולכות ליפול עליך ההוצאות הגדולות, כמו טיימינג וצמיגים חדשים, כן?

אם היא היתה רוצה להשאיר את הרכב לבן שלה, היא לא היתה מנסה למכור אותו. ההימור שלי הוא שהמכירה הזו אמורה לכסות כמה שיותר ממחיר הרכב החדש. עבורך, כקונה, זו לא עסקה טובה, לדעתי.

פורסם
אני הייתי ממשיכה הלאה. לשלם 53 אלף ש"ח על רכב בן 4+ עם סחירות בעייתית כמו הפג'ו זו ממש לא מציאה. ברור לך שבשנה הקרובה הולכות ליפול עליך ההוצאות הגדולות, כמו טיימינג וצמיגים חדשים, כן?

אם היא היתה רוצה להשאיר את הרכב לבן שלה, היא לא היתה מנסה למכור אותו. ההימור שלי הוא שהמכירה הזו אמורה לכסות כמה שיותר ממחיר הרכב החדש. עבורך, כקונה, זו לא עסקה טובה, לדעתי.

ממש מסכים איתך, פשוט הק''מ קרץ לי..

כמה הגיוני לתת על רכב עם סחירות כזו? 44-45 אלף? או שזה גם יותר מידי?

פורסם

סחירות זה רק חלק מהעניין, ולרוב היא כבר משתקפת מלכתחילה במחיר המחירון, ברמה כזו או אחרת, כך שההחלטה מה "הגיוני" לתת לא תלויה רק בהגיון שלך. אם לי יש רכב שמור ומטופל בצורה יוצאת דופן לרכבים אחרים בשנתון שלו, ההגיון שלי יהיה שעם כל הכבוד ללוי יצחק ולסטיגמות הישראליות על סחירות של רכב צרפתי, אני מוכנה למכור אך ורק במחיר מחירון משוקלל, ולא אכפת לי לחכות גם חצי שנה לקונה רציני. נשמע לי הגיוני לא פחות.

כקונה, מה שאני עושה זה להתעניין במצב השוק, לעקוב אחרי הלוחות במשך כמה ימים, לקבל תחושה לגבי טווח המחירים שבו נמכרות מכוניות דומות למה שאני מחפשת, להגדיר לעצמי סף עליון של התקציב שלי (כזה שמעליו אני בכלל לא מטריחה את עצמי ואת בעל הרכב ללכת לראות את הרכב), ואז לעבור לפעולות האקטיביות: לקבוע לראות כמה רכבים, לעשות סיבוב. מהר מאוד אתה מצליח לזהות בקלות כשרכב הוא מטופל לעומת כזה שלא, ויותר קל להבין מתי רכב שאתה רואה הוא באמת מציאה לעומת כזה שעדיף לוותר עליו.

אח"כ אפשר להתמקח על המחיר, אבל בד"כ רצוי לא להגיע בגישה של "אני אוריד אותו ב10 אלף שקל כי זה לא רכב סחיר ואני בכלל עושה לו טובה". אנשים לא אוהבים שמטריחים אותם רק בשביל להציע להם הצעות מעליבות. אם המחיר מופקע בעיניך, פשוט אל תלך לראות את הרכב.

• תוכן חדש...