Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים ישלי בעיה בקלאץ שהדוושה ק רופפת ולפעמים לא עולה עד הסוף כשלוחצים עלייה. עכשיו הקלאץ חדש יחסית בן חצי שנה. יכול להיות שהבעיה היא כבל לא מתוח או משאבת קלאץ? או שסה הקלאץ לקראת סוף חייו?

מדובר בפונטו ספייס 2001 elx.

פורסם

תודה רבה עח העזרה אני יקפוץ מחר למוסך לבדוק אם זה באמת המשאבות והבעיה באמת התחילה בימים האחרונים כשחם  אני יעדכן מה הוחלף והכל

פורסם
תודה רבה עח העזרה אני יקפוץ מחר למוסך לבדוק אם זה באמת המשאבות והבעיה באמת התחילה בימים האחרונים כשחם  אני יעדכן מה הוחלף והכל

מניסיון מר אצלי, המוסך לא עלה על הבעייה, אולי אצלך יהיה שונה. בכל מקרה שלא "יעבדו" עלייך שצריך להחליף את שתי המשאבות, אם הבעייה היא אותה בעייה (סביר להניח שכן) צריך רק להחליף משאבה תחתונה. מחירה כ200 שקל (תחליפית - מתכת, המקורית מפסלטיק ומכאן מקור הבעייה), אין לי מושג כמה אמורים לקחת על עבודה, אבל לי לקח פחות משעה לסגור את כל הסיפור, אז למוסך בטוח צריך לקחת פחות זמן.

פורסם
אתה יכול לכתוב בפירוט איך החלפת את המשאבה?

מצטרף לבקשה

בספר היינס אין תמונות המתארות את התהליך - רק טקטס, אז קצת קשה להבין.

פורסם
אתה יכול לכתוב בפירוט איך החלפת את המשאבה?

ביצעתי על פונטו 2001 ידני מנוע 8 שס'. אני מניח שהתהליך זהה לכל הפונטו ספייסים.

קחו בחשבון שמערכת המשאבות של הקלאץ' ומשאבות הבלמים משתמשות באותו מיכל נוזל בלמים, לא צריכה ליהיות בעייה אבל אם יש ספק לגבי הפעולות וניקוז האוויר עדיף לתת למישהו שמבין לבצע.

תמונות שמצאתי באינטרנט:

משאבה ישנה (פלסטיק)

DSC_0561-750x750-w.jpg

משאבה חדשה (מתכת)

!B0hNbtgBmk~$(KGrHqZ,!h!Ew5KeelPZBM,r085GJQ~~_35.JPG

תרשים של המערכת, 4 הינה משאבת הקלאץ' התחתונה שדורשת החלפה

2011930153216_500.jpg

בשביל גישה נוחה למשאבת קלאץ' תחתונה צריך לפרק את מגש המצבר:

1) ניתוק קוטב מינוס מהמצבר (מפתח\בוקסה 8 על הנועל), ניתוק קטוב פלוס, פירוק פלח מתכת שיושב מעל המצבר, הוצאת המצבר עצמו.

2) פירוק מגש המצב ע"י 3 או 4 ברגים בתחתית (13 אני חושב, תצטרך בוקסה עם מאריך). בשלב זה אמורה ליהיות גישה נוחה למשאבה שיושבת מתחת למגש המצבר.

החלפת המשאבה:

3) בהיינס כתוב לפתוח את מכסה מיכל נוזל הבלמים, לשים חתיכת ניילון או משהו אוטם אחר על הפתח, ולסגור עליו את המכסה, כדי למנוע בריחת נוזל בלמים לאחר שמנתקים את צינור הנוזל מהמשאבה.

4) פירוק המשאבה ע"י שני ברגים (13) וניתוק צינורית הנוזל שתמחברת אליה.

5) הרכבת המשאבה החדשה עם שני הברגים שפורקו, חיבור צינורית הנוזל.

6) ניקוז אויר - הוצאת הניילון מפתח מכסה נוזל הבלמים, בקש ממישהו שילחץ על דוושת הקלאץ' עד הסוף ויחזיק אותה ככה, פתח את פתח את פיית ניקוז האוויר על המשאבה (מפתח 8 ) כמה סיבובים (לא עד הסוף) עד ליציאת נוזל בלי בועות, סגור את פתח ניקוז האוויר, שיחרור דוושת הקלאץ'. חזור על הפעולה עם הדוושה עדיין לא מתפקדת כרגיל. בדוק שאין נזילה מחיבור צינורית הנוזל למשאבה. מלא את מיכל נוזל הבלמים עד לMAX אם יש צורך (DOT4 למיטב ידיעתי).

7) הרכב את מגש המצבר והמצבר עצמו בסדר הפוך מהפירוק, חיבור פלוס ולאחר מכן חיבור מינוס.

בהצלחה

• תוכן חדש...