Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידת ערך לרכב אחרי תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לחברה שלי הייתה לפני שבוע תאונת דרכים

הרכב נגרר למוסך מורשה של החברה והוזמן שמאי

אחרי בדיקת שמאי ויומיים במוסך מתקשרים אליה מהמוסך ואומרים שהרכב קיבל פגיעת שאסי

יש לציין כי לא שאלו אותה ולא הודיעו לה כלום לפני התיקון ולא העלו שום מסמכים לגביי עלות התיקון

פשוט התחילו לתקן את הרכב.

כעת אחרי כמעט שבוע וחצי מתקשרים מהמוסך ואומרים שהוזמו חלק מיוחד מחו"ל ומחכים לקבלתו...

השאלה שלי היא כזאת: האם ההתנהלות הזו נכונה?

הגיוני שלא שואלים אותך ואומרים לך מה מצב הרכב לפני שמחליטים על דעת עצמן לתקן את הרכב?

ודבר שני איך הולך כל הקטע של ירידת ערך? יש למה לצפות? איך מחשבים את זה ומה מקבלים?

הרכב הוא: הונדה ג'אז שנת 2003, הדגם הפשוט. עלייה לכביש חודש מרץ 2003.

מודה מראש על כל העזרה

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

שלום,

כתבת הרבה אבל לא נתת שום מידע מפורט על חומרת הפגיעה, מה נפגע, איך נקרא החלק שהוזמן מחו"ל.

בעיקרון, אחרי שהרכב נגרר למוסך פחחות, מגיע לשם שמאי מטעם חברת הביטוח, מצלם את הנזק, קובע מה מחליפים, מה מתקנים

ומה אחוז ירידת ערך של הרכב.

פגיעת שלדה יכולה להיות רק "קצה השלדה" עם ירידת ערך של אחוזים בודדים,

אבל גם יכולה להיות רצינית מאוד.

בדרך כלל שמאי שמגיע מטעם חברת הביטוח לא נדיב בלתת אחוזי ירידת הערך.

זכותכם להזמין שמאי משלכם.

כנראה שהרכב נגרר למוסך הסדר של חברת הביטוח, לכן אין מסמכים עם עלויות התיקון - אתם רק משלמים השתתפות עצמית, והמוסך מתקן לפי אישורי השמאי.

יש לי קרובי משפחה שפעם המתינו למכסה מנוע של ג'אז 2007 כשבוע, כי לא היה להשיג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התגובה המהירה

חומרת הפגיעה לפי העין הייתה טמבון וגריל קדמי, כנף שמאל קדמית ופנס שמאל

לאחר פירוק חלקי הפח הוחלפו גם 2 הרדיאטורים, בית מסנן המזגן ועוד כל מיני חלקי פלסטיקה וחיישנים למיניהם

לאחר מכן התקשרו ואמרו שבעקבות הפגיעה נדפק משהו בגיר והוזמן איזשהו שסתום לגיר הרציף שלה.

כרגע לפי מייטב הבנתי הנזק כולל העבודה עומד על בערך 17 אלף שקל (מחירון לוי ייצחק הוא בסביבות ה 36 ויד 2 בסביבות ה 45)

הרכב נגרר למוסך מוקשה שהיא עושה בו את הטיפולים השוטפים ולא מוסך הסדר.

אבל הוא לא אמר שום דבר מזה לפני התיקון? אם הייתה יודעת מלכתחילה שיש שאסי הייתה בוחרת כנראה להשביתו ולחפש רכב חדש...

ועכשיו אחרי שתיקנו היא מגלה שהיה שאסי ומפחדת שלא תצליח למכור אותו בעתיד בכלל או לחילופין בערך ממש ממש נמוך.

מודה מראש

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

להשבית או לא, זה נתון לשיקול השמאי.

גם מוסך מורשה יבואן יכול להיות מוסך הסדר של חברת הביטוח.

אם אתם משלמים רק השתתפות עצמית, זה מוסך הסדר.

אם אתם חייבים לתת צ'ק דחוי לחודשיים, ובזמן הזה חברת הביטוח משלמת למוסך - זה לא מוסך הסדר.

לפי מה שאתה מספר, רק אחרי שהורידו את הפגוש הקדמי, גילו שיש פגיעה בשלדה.

ולפי מה שתיארת היו צריכים ליישר קורת רוחב קדמית.

אם אני צודק, צפה ל 4%-7% ירידת ערך שקבע השמאי.

כמובן, הערך המסחרי האמיתי של הרכב במעמד המכירה יירד משמעותית יותר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נראה שכן, נגעו גם בקורה הרוחבית הקדמית.

אז גיל הרכב לא משנה?! אין הגבלת שנים לירידת ערך רכב.

ככה או ככה היא אמורה לקבל ירידת ערך?

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

אם ישנה פגיעת שלדה, גם לרכב מ 2003 נקבעה ירידת ערך.

עכשיו תראו מה רשום בפוליסת הביטוח לגבי ירידת ערך והשתתפות עצמית בירידת ערך .

בדרך כלל זה אחוז או אחוז וחצי.

אפשר להרים טלפון לשמאי שהיה במוסך ולשאול את כל השאלות (כולל אחוז ירידת ערך שהוא קבע).

ואם הרכב מבוטח ע"י סוכן הביטוח ולא חברה ישירה, הכי טוב לשאול את הסוכן.

פורסם

תודה רבה לך על העזרה.

אני כבר דיברתי עם השמאי על זה אבל הוא מסרב למסור את ערך הירידת ערך.

אומר להתקשר אליו כשנגיע לאסוף את הרכב מהתיקון.

תודה רבה לך.

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

היה לי פעם מקרה של פגיעת "קצה השלדה" ממש קטנה,

בה קיבלתי ירידת ערך של 2.5% בלבד .

לכן אל תתפוס אותי במילה לגבי האחוזים שרשמתי מקודם.

וככל שהרכב יותר ישן, פגיעה כזאת הופכת פחות ופחות משמעותית במכירה.

פורסם

הטעות הנפוצה או חוסר הידע של המבוטחים מהווה יתרון בולט לחברות הביטוח בתשלום ירידת הערך בתאונה .

אציין כי ע"פ חוק ההגבלים העסקים מותר לך המבוטח לקחת לשמאות התאונה שמאי לא מטעם חברת הביטוח.

את זה מחובתו של סוכן הביטוח לומר בשיחה שאתה מודיע לו על התאונה,שוב אני מדגיש מחובתו לומר לך שיש ביכלותך לקחת שמאי מטעמך לאקספרטיזה .

אין ספק כי האינטרס המובהק של שמאי הביטוח יהיה כלפי חברת הביטוח ולא אתה ,שכן מועסק על ידי החברה.

יחסו של השמאי שתבחר יהיה סבלני וילווה אותך כל הזמן תיקון התאונה ,לחלופין ישאל האם ברצונך להשבית את המכונית אם הנזק כולל ירידת הערך עולה על 50% מערכה.

לא כמו השמאי שמסרב כרגע אפילו לענות לך לגבי אחוזי ירידת הערך.

במידה וישנה עילה להשבתה,ניתן להגדירה כאובדן להלכה, תעבור לסוחר לתיקון ואתה תקבל את ערכה המלא מחב' הביטוח.

נקודת המוצא לתיקון טוב,פיצוי ירידת ערך ואו השבתה במקרה שלך היא : בחירה נכונה ושלך של שמאי .

אגב מה תוקן או הוחלף?

קורת רוחב תוקנה או הוחלפה.

פח חזית, גשר עליון , תוקן הוחלף.

דופן פנימית נפגעה ותוקנה ?

קורת אורך עברה מתיחה, יישור ?

את כל זה אמור לומר לך השמאי .

• תוכן חדש...