Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כיום אני בעל יונדאי וולוסטר ומאושר מהחיים :)

שוקל לקנות ג'יפ לסופ"שים לטיולים.

השאלה שלי היא, האם בתקציב של 20K+- אפשר לקנות משהו שלא יתקע אותי במוסך כל היום ולא יהרוג אותי או שבתקציב כזה עדיף להשאיר את זה בגדר חלום כרגע :)

האם ההוצאות על ג'יפ בתור רכב פנאי נטו הם גדולות מאוד?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

ניתן למצוא רכבים לא רעים בכלל. אם אין לך התנגדות לשנתונים נמוכים 94 - 96 תוכל למצוא ניסאן טרנו או איסוזו טרופר. יש לא מעט רכבים מהשנים הללו שמתוחזקים היטב ושמורים לא רע.

מה שכן קח בחשבון שרכב שטח, כל רכב שטח, סובל מבלאי רב יותר מאשר רכב כביש. ככה שבכל מקרה תיאלץ להגיע למוסך או לחילופין ללמוד לטפל בעצמך.

הרבה בהצלחה.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

קח בחשבון שתמיד יהיה משהו חריג, החלפת קלאצ' או החלפת צמיגים או רדיאטור או כל מה שלא יהיה, וזה תמיד יקרה.

בדיוק כפי שרשמו כאן, רכב שטח ישן עבד קשה בשטח, לא תמיד השקיעו בו את המיטב, ונחש מי משלם על כך...?

ביטוחים - רק חובה וצד ג' יעלה לך 2000-3000 שקלים לשנה, טסט יעלה לך עוד 1200-1500 שקלים וטיפולים, אחת לשנה כי הרכב לא נוסע הרבה + בלת"מ כזה או אחר, עוד סדר גודל של 5000 שקל בשנה. סה"כ אתה בשקט יכול להגיע ל 10,000 שקל בשנה, וזה לא יהיה יקר מדי.

בנוסף - בק"מ נמוך כפי שנראה שתסע עימו, תשקול לרכוש רכב בנזין. החיסרון של הבנזין שלפני כל טיול ליומיים לדרום אתה תחשוב אם יש לך איזה 750 שקלים לדלק לטיול הספציפי. ברכב דיזל זה יהיה פחות - סדר גודל של 450 -500 שקלים. כמובן, תלוי לאן אתה נוסע.

אני הייתי ממליץ לך לחפש יונדאי גאלופר (יש רק דיזל) או פאג'רו Q (יש בנזין ויש דיזל) או טראנו (בנזין ודיזל) או טרופר (בנזין ודיזל).

חפש את הרכב השמור ביותר, עם כמה שפחות בעלים, המטופל ביותר וכד'.

אל תתפתה לרכוש את הטרופר עם המנוע 3.0 ליטר משנת 99 ואילך, גם אם יציעו לך אותו ב 20.0 אלף שקלים כשהמחירון 50.0 אלף. גבינה חינם יש רק במלכודת עכברים.

גילוי נאות, הח"מ מחזיק פאג'רו ארוך רק למטרות טיולים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ביטוח וטסט יעלו לך אותו הדבר בין אם תיסע באוטו כל יום או רק פעם בחודש. ברגע שתדע מה סוג הרכבים שאתה מחפש, תוכל לברר את זה בקלות מול סוכן ביטוח/מישהו שמחזיק או החזיק רכב כזה. ביטוח וטסט לסמוראי/ג'ימני שונים מאוד מביטוח וטסט לטרופר דיזל ארוך, השאלה כללית מדי.

מה שכן, הסוזוקים: סמוראי, ג'ימני, ויטארה, גראנד ויטארה (לפחות של תחילת ה2000), עלות הטסט והביטוח שלהם קרובים יותר לעלות רכב פרטי. ה"מפלצות" הגדולות עולות יותר. יכולות השטח שונות, כמובן.

דלק: תלוי ברכב, תלוי אם אתה גר בב"ש ומטייל בנגב, או גר בחיפה ומטייל בנגב. תלוי אם אתה עושה טיולים ארוכים בעבירות קשה, או רק גיחות שבילים. אתה יודע מה מחיר הדלק, ברר צריכת דלק ממוצעת של רכב שיעניין אותך, ועשה את החישוב.

טיפולים ובלאי: הלוואי וכולנו היינו יודעים מראש על הרכב שלנו מה תהיה ההוצאה בסעיף הזה. ב20 אלף ש"ח תקנה רכב שטח שעבר אי אילו דברים בחייו, ויעבור עוד איתך. תנהג בו יפה- לא תשבור שום דבר שלא צריך להישבר. מצד שני- זה שתנהג בו יפה לא מבטיח כלום. רכבי שטח עובדים קשה, לחלקם חלפים זולים יותר מלאחרים (מישהו אמר סוזוקי שוב?), לאחרים עמידות גבוהה יותר, חלקם עברו חיים קשים בידיים קודמות. מה שכן, לפחות אתה יודע שאתה לא חייב לרוץ ולתקן מייד, שכן תקלות לא מנטרלות אותך ביומיום.

בקיצור- עזוב את שאלת התקציב. שאל את עצמך כמה אתה יכול ומוכן להוציא עוד בחודש על רכב נוסף.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• ספונסר פורום
פורסם
תודה לעונים.

נאמר והג'יפ לסופ"שים בלבד אך ורק לטיולים, מה עלות ההוצאה השנתית בממוצע? ביטוח + טסט + דלק + טיפולים ובלאי?

גיפ רק לטיולים היתי ממליץ לך טרנו או טרופר, לעינין ההוצאה החודשית זה כבר תלוי כמה ואיפו. תסע.

לי יש גיפ סופה רק לטיולים ונסיעה בשטח אתגרי בעיקר עבירות,יש הוצאות תלוי באופי הנהיגה שלך.

בהצלחה.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

המלצתי היא

ותר על העניין

גיפ ב20000 עד מהרה בערך שנה יכפיל את מחירו

חוסר הניסיון שלך,עלול להאיץ תקלות קיימות וליצור חדשות

עלויות התיקונים יקרות,גיר בטרופר ,ראש מנוע טרנו כל רכב והתקלות שלו

יחסם הלא מנוסה של הסובבים אותך יכניס אותך לצרות

בתור רכב שני הייתי מציע רכב בתקציב של 20000 כאשר יש לך 50000 להוציא עבור התחביב

אי שימוש ברכב מייצר תקלות משלו

מקום החניה הוא גם משהו שיש לקחת בחשבון אם החניה היא ברחוב עלולות להיוצר בעיות

טיול גיפים מסתכם בכמה אלפים ,דלק מזון תקלות ציוד נלווה

פורסם

המשפט המצוטט הוא שטויות במיץ עוגיות (כשרות לפסח).

אתמול בערב חזרתי משלושה ימים במדבר* שעלותם היא:

דלק כ- 500 שקלים

בשר - 150 שקלים

אוכל נוסף ומנהלות - 150 שקלים.

ההוצאה הרשומה עבור שני אנשים ברכב, שחולקים בהוצאות.

*המסלול כלל הרבה מאוד ק"מ בשטח: כביש 40 - צומת ציחור ימינה, נחל צניפים, שער צניפים, בארות עדה, נחל כרכום, בקעת חסון, הר עידו, נחל אלות, נחל חורשה, ניצנה. תעשה חשבון לק"מ בשטח - תגיע לכ - 160 - 170 ק"מ, שזה המון לשלושה ימים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
המלצתי היא

ותר על העניין

יגאל לא דייקת,

עד לאחרונה החזקתי טרופר 94 עם 330,00 ק"מ

וכן החלפתי גיר - עלות ההחלפה כולה 4,000 ש"ח.

ממוצע ההוצאות לטיול של 3 ימים עם כל המשפחה עומד כולל דלק על כ900 ש"ח.

תקלות, תמיד יש ולא משנה מה, זה רכב שטח שנוסע ועובד ושוב הכל תלוי בתחזוקה, בהכרת הרכב וביכולות של הנהג.

אם אתה בעל ידיים טובות ועושה חלק מהטיפולים לבד - תוזיל עלויות ועדיין ניתן למצוא בתקציב שלך ג'יפים לא רעים.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

כל מה שצריך להבין הוא שרכב שטח ישן מצריך התעסקות תמידית רמה כזו או אחרת. אם המטרה היא SUV אז טרופר בנזין או דיזל 3.1 הם אופציות טובות. גם הסאניונג מוסו/קוראנדו יעשו את העבודה ואולי ישאירו לך עודף.

כג׳יפ לסופ״ש אני הייתי מעדיף אחד פתוח שיתן לך את כל החוויה (הכל בראות עיני).

סמוראי פתוח זו אופציה - הוא קטן, צפוף וקופצני אבל זול לאחזקה (ביטוח, טסט ודלק) ופשוט מבחינה מכנית (אפשרי לטיפול עצמי) ועם נעילה אחורית הוא יעבור כמעט הכל. יש מידע רב באינטרנט כולל פורום ישראלי פעיל ומלא מידע.

האופציה השניה היא סיקס - גדול וחזק ולא מצריך שיפורים כדי לטייל. הייתי מחפש אספנות כדי להוזיל עלויות ביטוח/טסט. עלויות חלפים זולים, רכב פשוט וגם פה יש מידע רב ברשת לטיפול עצמי.

כך בחשבון סמוראי ובמיוחד סיקס הם רכבים שהם תחביב ודורשים התעסקות ותשומת לב תמידית.

אם אתה בעניין כבעל סמוראי ארוך ישן ומשופץ אני ממליץ בחום.

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי
כביש: רנו קליאו 2012 1150 ידנית

פורסם

ויטרה 1.6 תעשה את העבודה.

ביטוח וטסט זה משהו שתשלם ככה או ככה.

ג'יפ דיזל לא הייתי ממליץ בגלל עלות החלקים של הדיזל והצורך שלך של לחסוך בדלק לא יהיה כזה קריטי כאשר זה ג'יפ רק לסופ"שים.

דלק זה תלוי באיך הנהיגה שלך, איזה מקומות אתה נוסע, וכמה ק"מ אתה נוסע.

בהצלחה :wink:

פורסם
שלום לכולם,

כיום אני בעל יונדאי וולוסטר ומאושר מהחיים :)

שוקל לקנות ג'יפ לסופ"שים לטיולים.

השאלה שלי היא, האם בתקציב של 20K+- אפשר לקנות משהו שלא יתקע אותי במוסך כל היום ולא יהרוג אותי או שבתקציב כזה עדיף להשאיר את זה בגדר חלום כרגע :)

האם ההוצאות על ג'יפ בתור רכב פנאי נטו הם גדולות מאוד?

תודה מראש לעוזרים!

מיצובישי פג'רו ארוך עד שנת 1997 אפשר לקנות ב-20K

• ספונסר פורום
פורסם
המלצתי היא

ותר על העניין

שים לב רכב שטח הוא רכב שטח על כל המשתמע מכך.

יש הוצאות ההוצאות מתגמדות מול ההנאה, לפי ההמלצות של חלק מהגולשים את תצא לחול או לסופי שבוע, ובכלל תעבוד ושב בבית כי ההנאות עולות כסף, חיים פעם אחת.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...