Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, כבר הרבה זמן שאני מפשפש באינטרנט על המושג הזה שנקרא Retrofit, למי שלא יודע במה מדובר

מדובר בהסבת פנס הרפלקטור (עם המראות) לפנס פרוג'קטור (עם עדשה) לשם מעבר לקסנון שלא יסנוור ויעוור את הבאים ממול

ובלי שום קשר גם למעבר למערכת קסנון, גם עם נורות הלוגן רגילות התאורה תהיה הרבה יותר איכותית ותאיר יותר טוב.

יש קיטים יעודיים לדבר הנ"ל שהם פשוט plug& play ולא לוקחים יותר מכמה שעות עבודה למי שיש את הידע

לפני שאני רץ ומזמין רציתי לדעת למרות שאני יודע שכל שינוי במבנה הרכב אינו חוקי ו\או יגרור הורדה

האם בטסט יפסלו את הפנסים שעברו הסבה שכזו מרפלקטור לפרוג'קטור? זה נראה זהה למקורי

(וכל זה במידה ואני אגיע לטסט עם נורות הלוגן רגילות בצבע צהוב ולא קסנון כי קסנון בטוח לא יעבור)

השאלה שלי היא בגלל שאני יודע שיש את כל הפנסי אנג'ל אייז ההאלו שבאים עם עדשות ובכל זאת עוברים טסט

אז ההליך הוא זהה בגלל שאני פשוט עושה את ההסבה ולא קונה פנס מוכן עם עשדות מעפנות :?

תודה לכל מי שיש לו ניסיון או ידע בדבר

(תמונה מצורפת להמחשה)

IMG_1322.jpg

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

אולי לא מצאת חומר כי Retrofit לא אומר "הסבת פנס הרפלקטור לפנס פרוג'קטור" אלא שיפור,

בד"כ בעולם הרכב מתיחסים למושג כשיפור עם נטיה למקור, כלומר Retrofitting לחלק משופר או אופציה לאבזור גבוהה יותר שהגיע בדגם אחר אבל לא בשלך.

ולנושא השרשור, קשה לדעת, ככל הנראה תלוי בטסטר.

האיינג'ל-אייז שמיובאים לארץ מגיעים עם תקינה אירופאית (לפחות זה מה שאני רוצה להאמין כשמוכרים אותם חופשי בחנויות) ולכן הם "בסדר" - במרחאות כי שמעתי על מקרים שגם כאלו עם תקן לא עברו טסט ושמעתי על כאלה שכן.

אם נסתכל על השאלה שלך בצורה יותר פרטנית, אם תבצע את פעולת ההסבה לפנס המקורי קודם כל ייתכן ולא ישימו לב כי הכל יראה מקורי חוץ מזה וקשה להבחין (במידה ובאמת תשים נורה צהובה), יכול להיות שישימו לב אבל בגלל הקרבה למקור לא ידעו שמדובר בretrofit ומצד שני יכול להיות שישימו לב וינסו להכשיל אותך, כמובן שתמיד תוכל לנסות את שיטת המצליח במצב הזה- "מה פתאום, תסתכלו על הפנס יש לו תקינה וחותמת של מיצובישי מוטבעים עליו, זה הכל מקורי. שברו לי את הפנס והזמנתי זוג חדש ממיצובישי בחו"ל כדי לחסוך עלויות, אולי פינקו אותי בפנס של הדגם המאובזר יותר"

אהה, ו... דיסקליימר:

כותב ההודעה לא לוקח אחריות על ההמלצות, או יותר נכון אין כאן המלצה והכל בהומור.

בכל מקרה בהצלחה:wink:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

קודם כל תודה על התגובה, מצאתי דווקא המון חומר בנושא אבל בחו"ל

בארץ לא ממש הצלחתי למצוא מידע על הדבר, אני גולש בפורום של גאלאנטים בחו"ל ששם זה נחשב שיפור מאד

נפוץ אצלהם, המון מדריכים וכו'.. יש אתר בשם The Retrofit Source שנותן קיטים איכותיים לדבר\ ההסבה הזו

אני בכוונה לא מזמין פנס AM כי הוא נראה מאד לא זהה למקור, גם אין עליו חותמת של מיצובישי ובקשר לתקניות אני לא בטוח

החששות שלי הם בגלל הבוחני תנועה שמנסים להיות כמה שיותר מפגרים בשאלות ובגילויים שלהם, למשל לפני שבועיים עצר אותי בוחן

ובנוסף לכל מה שטען שיש לי ברכב הוא החליט שהפנסים לא מקוריים ושהם צבועים מבפנים בשחור, שאגב ככה הגיעו ממיצובישי

ושאר הדגמים ואמרתי לו שאם הוא רוצה אני מוכן ללכת איתו למוסך מורשה והם יגידו את דברם, אם אני צודק אני לוקח לו את האופנוע

ואם הוא צודק הוא יקבל את המפתחות לאוטו :lol: כמובן שהוא ירד מזה אחרי דקה והמשיך לגילוי הבא שלו "הקסנון" (דיימונד וויז'ן)

אגב, לייק על השיטת מצליח :lol::lol:

יש למישהו עוד אור לשפוך על הנושא הזה? אולי מישהו שהתנסה עם זה וכו'..?

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

• תוכן חדש...