Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד יום יומיים יש לי מילואים בפעם הראשונה, אני עדין חושב איך אני ישלים את הפער במכינה.

אני לא קרבי אבל דואג לקיבת החבר׳ה, יש לנו תפיסת קו במוצב בצפון-אזור החרמון.

האמת חשבתי לנסוע עם הרכב אבל אני מתלבט(150ק״מ), יש החזר הוצאות רכב? יש סיכוי לחבלה ברכב באזור הצפון המרוחק?(מג׳דלשמס או חניון תחתון של החרמון)

מה באמת חשוב לקחת חוץ מהדברים הבסיסים וספרי הלימוד? ״רק״ שבועיים:arrow:

כמה זה שונה/דומה לסדיר?

אין לי עדין מדים, כנראה אני יקבל מדים מצ׳וקמקים, תחבורה ציבורית חייב מדים?

האמתי אני מרגיש כאילו אני מתגייס מהתחלה:|

איך עוברים את זה בשלום ובהנאה?

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

אין החזר רכב, אלא אם חשוב לך להיות בכוננות יציאה הביתה סע בתח"צ\טרמפים (תבקש מקצינת הקישור טלפונים של אנשים שמשרתים איתך וגרים בסביבתך). בזמנו הייתי יכול לקחת רכבת ואוטובוס עם תווי מילואים ללא מדים, אני לא יודע איך זה היום.

חכה ותראה אילו מדים אתה מקבל בפועל, אח"כ תדאג לוודא שיהיו לך מדים סבבה, זה משפר את ההרגשה.

קח בגדים תחתונים חמים שיהיה לך, קח נגן MP3 וכדומה כדי להעביר את הזמן החופשי. אני אישית מביא תמיד ציפה של שמיכה ומכניס אותה לשק"ש, ואליה אני נכנס. זה יותר נעים.

איך עוברים בשלום ובהנאה? זה תלוי בדבר אחד בלבד - הדיסקט שאתה מביא איתך. אם תחשוב על זה כעול יהיה לך קשה, בי קשר לעבודה ולתנאים. אם תחשוב על זה כתרומה, אתגר והזדמנות לפגוש אנשים חדשים, יהיה לך יותר קל.

הכל בחירה שלך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם אתה דואג לצעידה של הצבא הרי שנכונה לך עבודה קשה.

אם לא השתנה דבר הרי שלא תקבל הוצאות רכב. מאידך - תהיה במקום די מרוחק, אין לי מושג מה תדירות יציאת רכבים מהמוצב ל"ארץ", אם תזקק לכך.

סיכוי לחבלה ברכב - אני מניח שקיים אבל נמוך. צריך לברר אם יש חניה בתוך גדרות המוצב או באחת היחידות הסמוכות הדואגות לו (מפקדת פלוגה\גדוד\חטיבה - אותה יחידה שהמוצב נמצא באחריותה). אמנם כבר כ-8 שנים שאיני עושה מילואים אבל מעולם לא היתה לי בעיה של חבלות מכוונות ברכב במסגרות צבאיות הנזק המשמעותי היחיד היה ריפוד גג באיזה טראנטע שהיתה לי ושעמדה שבוע בשמש הקופחת של צאלים.

מדים - סביר שתקבל מצ'וקמקים, מאידך טבח חייב להיות נקי ומסודר כך שסביר שזו לא תהיה הבעיה.

נסיעות בתח"צ - בזמני היו בתשלום (פרט לנסיעות עם תלושים ייעדויים, מוגבלים בקו ותאריך). אין לי מושג מה המצב היום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמת אני מוכן לספוג את הוצאות הדלק אבל מפחד על הרכב. חשוב לי לצאת ביום האחרון/לילה ולהספיק לעוד יום לימודים.

MP3 כבר לא צריך, יש לי אייפון שלא היה לי בסדיר, אני בטוח שהזמן איתו יעבור פלאים.

לקחת שמיכה וכרית זה פינוק מיותר?

אני הולך באמת בהרגשה של תרומה למדינה כי אם לא אנחנו אז מי כן?!, בניגוד לסדיר שהייתי מרגיש כבול וחנוק.

אין לי בעיה של עבודה קשה, אני הולך במטרה שאנשים יהנו(כמה שאפשר,במסגרת הצבא) מהאוכל.

מה כן, שזה טיפה פוגע בי בגלל הלימודים במכינה. אבל אני מקווה שאני יעמוד בזה.

האמת במדים מה שחשוב לי זה המכנס ופחות החולצה, לא נוח לתפקד במטבח עם חולצת ב'.

בכל זאת אנשים חדשים, רובם כבר מגובשים בניגוד אליי שאני חדש, המצב הזה גורם קצת לאי נעימות.

או שפשוט אני מגזים ואני צריך לסטור לעצמי ולהתעורר.

פורסם

אני יכול לומר לך שהטבחים ורס"ר המטבח אחראים במידה לא מבוטלת לשביעות הרצון של החיילים ביחידה שלי.

הם לוקחים את התפקיד שלהם ברצינות ועושים מעל ומעבר כדי שנצא שבעים ומרוצים.

כמו שאמרתי, זה בעיקר עניין של גישה.

תבלה ותחזור בשלום.

עריכה: כל אחד שמגיע ליחידה שאינה היחידה האורגנית שלו הוא חדש, לכן גם פה, קח את זה בסבבה, תדע שאלה אנשים שאם תהיה איתם בקשר טוב זה גם יתרום לך וגם יקל את העשרים שנה הקרובות :) מבחינת גמישות והתחשבות של אחד בשני.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כל הכבוד לך שאתה הולך למילואים!

אני כנראה לא המילואימניק הוותיק ביותר שכותב באתר הזה, אבל אני חושב שאני בכיף יכול להתמודד על תואר המילואימניק בעל שירות המילואים הארוך ביותר (בכל שנה יוצא ל-31 ימים, לפעמים גם יותר).

מילואים זה דבר מבורך, אתה תלמד להעריך אותם. תבוא עם כל האנרגיות החיוביות ותראה שלא תתאכזב.

במילואים יש הווי, יש חופש מהבית, מהעבודה ומשאר מטלות היומיום. אתה תכיר מגוון של אנשים מעניינים, ואם יתמזל מזלך תוכל גם לקשור קשרים שיעזרו לך בעתיד.

לך אל המילואים בראש מורם ותהיה גאה במה שאתה עושה. הפראיירים הם אלה שלא הולכים למילואים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מצטרף לאלעד ונלחם איתו על ימי מילואים :D

לדעתי עם יש אפשרות כלכלית סע עם האוטו.קח כרית ושמיכה.לא יודע מה הטמפרטורה שם בלילה אך אולי תזדקק גם למפזר חום.

מילואים זה מקום טוב להכיר חברים חדשים ויכול להיות שיהיו איתך גם חברים מהסדיר.

אני אישית כיום נשוי עם 2 ילדים ועושה מעל 40 יום בשנה באהבה.(בעבודה כבר התרגלו:) )

הכי חשוב לך בשלום ותחזור בשלום.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אם תבוא בסבבה זה יעבור בסבבה.

אני כבר 7 שנים לא עושה מילואים אבל עשיתי הרבה שנים ויש בהם הרבה דברים טובים. אם אתה מבין שזה לא ראש של סדיר ומבין שבאים לבצע את העבודה כי אתה רוצה לעשות אותה טוב ולא.בגלל שמחריכים אותך אתה תתאקלם מהר מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למרות שאיני מכיר את המקום הספציפי שעליו תגיע הרי שחימום לא אמור להוות בעיה - יש תנורי סולר שפועלים 24/7 ומבשלים אותך.

מסכים לגבי ההווי במילואים, במיוחד ביחידות שדה אורגניות (אבל יצא לי גם להיות אוחר שהתאקלם היטב ביחידות מילואים ונהנה מהשירות אתן).

כאשר כתבתי עבודה קשה - התכוונתי לכך שעבודת הטבח היא עבודה קשה שאינה משאיר הרבה זמן פנוי וכוח ללמוד. בודאי שאין פסול בעבודה קשה, להפך, אבל צריך להביא זת בחשבון. בכלל - אוירה של מילואים אינה אוירה של לימודים. אני הייתי מתקשה אפילו להתרכז בקריאת ספר.

אנשים מתחלפים במילואים כל הזמן - בד"כ יש ביחידה גרעין אורגני, אבל טבען של יידות, ובמיוחד יחידות מילואים, שיש בהן די הרב תחלופה וגם תגבורים מהחוץ, בד"כ ההבדלים בין הותיק לחדש מטשטשים מהר מאוד. אין אווי של ותיקים כמו בסדיר אלא שכולם מושכים בעול. לכן אינך צריך לחשוש מהחדשים.

לגבי היום האחרון - ממילא אתה תלוי בהליכי השחרור, והצבא מחויב לאפשר לך להגיע לבית בתח"צ עד חצות אותו יום. כיני יודע היכן אתה מתגייס והיכן משתחרר, אבל בד"כ זה במקום יותר עורפי מהמוצב. הרכב יהיה כלי נוח באותו יום (גם כדי להגיע לנקודת השחרור וגם כדי לא להיות תלוי בהסעות בסיוום התהליך) אבל לא חיוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תנורי סולר לרוב יש בבסיסים ולא במוצביפ.מילואים אחרונים עשיתי בגבול מצרים והיה קפוא והחדרים ללא בידוד וללא חימום.למזלי באתי עם פוך ומפזר חום.:thumbup:

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

תנורי הסולר שזכורים לי מרמת הגולן-אם זה נדלק אז נשקפה סכנת חנק. אבל ברוב המקרים זה פשוט לא עבד.

באוטובוס זה סיוט להסחב עם פוך.

פורסם

אני חושב שהיתי במוצב שאתה הולך להיות בו ליד מרום גולן לפני שנה, הבאתי פוך ולא הוצאתי אותו מהבגאז' , בחדרים היה איזה 35 מעלות אף על פי שבחוץ ירד שלג :shock: וזה לא בגלל החימום :)

העניין שלפני שעלינו למוצב עשינו אימון קצר באוהלים ושם באמת היה קר אז בסוף היה שווה להביא את הפוך.

אודי A4

דימה.

פורסם

זה לא מרום גולן. אם אני לא טועה אז קוראים למוצב תלתן.

היות והמילואים נופלים בזמן הלימודים במכינה אני משרת רק 12 יום.

היום האחרון(השחרור) נחשב כיום או שלא?

פורסם

אתה מגיע מאוחר או משתחרר מוקדם?

עדיף להתחיל עם כולם ולהשתחרר קודם כי אתה מצד אחד מרויח את יום הגיוס שאין בו פעילות ואת יום השחרור שבו אתה חוסך את הבלאגן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...