Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש, 120K, ידני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירון, חידדת את זה היטב. גם אני הייתי מעדיף את השירוקו (ואף הוצעה לי) על פני הולוסטר, אבל המחיר בשמיים, בנוסף לכל מה שציינת (יבואן, טיפולים, ביטוח, מחיר, אחריות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בלי לפגוע באף אחת - נהגתי על הליאון 1.8 ידני - לא הרגשתי כלום.

מכונית מוכשרת אבל לפחות אני לא הצלחתי להתחבר אליה, לא דיברה אלי.

קרירות גרמנית שהעיצוב הלטיני לא הצליח להסתיר?

תיארת כאן ב 100% בדיוק מה שאני הרגשתי. גם אני מעדיף את הולוסטר על הליאון.

emotion of motion

פורסם

לצערי נגררתי, שלא מרצוני, לשאלת האם מכונית א טובה יותר ממכונית ב.

לדעתי אין דבר כזה מכונית טובה יותר מהשניה, השאלה שצריך לשאול איזו מכונית מתאימה לי יותר.

חזרה לנושא המרכזי:

לאחר שנת לילה החלטתי לשמוע את העצות של המשתמשים ולהמשיך בנסיעות המבחן.

מחר - פיאסטה ידנית.

פוקוס ידני - אקבע לזמן קרוב.

יטי ידנית - אקבע לזמן קרוב.

לא נכנסו לרשימה (להזכירכם זו הרשימה הסובייקטיבית שלי):

- בראבו 1.4T (הייתי בסוכנות, מכונית יקרה מדי ולא לטעמי וחוץ מזה אשתי פסלה)

- ג'אז ידנית (יותר בכיוון של מיקרו וואן, יקרה יחסית לפיאסטה)

- רומסטר ידנית (4 כריות אויר ללא אפשרות לתוספת ל 6 ובכלל מכונית מיושנת)

אחד היתרונות בהזמנת וולוסטר הוא שיש הרבה זמן עד לקבלת המכונית, בנתיים אפשר להמשיך לעקוב אחר השוק. אני משוכנע שבחצי שנה הקרובה המחירים יוסיפו לרדת ובודאי שיגיעו כמה מכוניות חדשות.

אם אמצא מכונית שמתאימה לי יותר מהוולוסטר - אשמח להזמין.

תודה לכולם ומועדים לשמחה

פורסם
הוספתי לרשימה את הסיביק 5 דלתות חדשה (למרות חריגת תקציב קלה).

לגבי I30 (החדשה) - היום אני נוהג על I30 (אוטו) - מעדיף לגוום קצת (כמו כן עיתונות הרכב העולמית מעדיפה את הפוקוס).

נכון, כשההשוואה היא לדגם היוצא ולא לחדש, אי אפשר עוד לדעת מה תהיה ההעדפה עד שהרכב החדש לא יתחיל להיות משווק.

פורסם

גם בקטע הבטיחותי לא משתווה לוולוסטר, פוקוס ואפילו פיאסטה.

+1

danielharati בוקר טוב,

כמה בעיות בסיסות בליאון:

- המכונית מיושנת (2005)

- בטיחות גרועה (4 כוכבים של פעם, כנס לאתר של יורואנקאפ ותבדוק לבד את הפרטים, אני לא קונה ב 2012 מכונית כזו)

- יבואן גרוע (מוריד מחירים בסיטונות, מבצעי אנחות, מוסכים - להמשיך ולפרט ?)

- שנתיים אחריות

- מכונית בעלת התנהגות ממוצעת (להתנהגות ספורטיבית יש את גרסאות FR CUPRA) על הFR לא טרחתי לנהוג, אך גם הקופרה בעלת התנהגות ממוצעת מינוס.

- אפרורית מבפנים

- ואם נלך לקטנוניות - על צבע מטאלי צריך להוסיף כסף! דווקא פה צ'מפיון לא לבד.

אני בטוח ששכחתי עוד כמה פרטים.

דרך אגב, למרות הכל הייתי קונה את הליאון אם היה לי כיף איתה בנהיגה - אבל היא מכונית לא מתחברת. קרה.

יום טוב,

ירון

+1

לפני 3 שנים (בערך) הציעו לי קופרה ב180,000 ש"ח, אחרי נהיגה בה הבנתי שזה לא זה.

לזכותה אציין את כח המנוע, הבלמים והמושבים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני לא מצליח להבין את הביטויים העמומים, סתומים הללו (מתחבר, דיברה...). התנהגות של כלי רכב אפשר לפרוט לאמירות יותר מדוייקות.

למשל, ה-A3 TFSI מצויידת בהגה שאיננו מעביר מתי הגלגלים הקדמיים מאבדים אחיזה, ותגובות השלדה, המוצלחת לעצמה, הולכות לאיבוד בשל הצמיגים הרחבים מדי (דוגמא למכונית שמבצעת מצויין אבל לא מרגשת).

3 נכון שהזנב לא שמח, אבל ברגע שאתה יודע לשלוט באוטו לא בעיה לבצע החלקות כח עם המנוע הזה.

החלקת כוח זו חלקה של הרכב תוך שימוש בגז בשיא הפנייה וזה אפשרי רק עם הנעה אחורית/מרובעת.

ושאלה, בקרת האחיזה/משיכה בלאון מתנתקת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

החלקת כוח זו חלקה של הרכב תוך שימוש בגז בשיא הפנייה וזה אפשרי רק עם הנעה אחורית/מרובעת.

לפחות תדייק בציטוטים שלך! לא אני כתבתי את מה שציטטת כביכול ממני :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני לא מצליח להבין את הביטויים העמומים, סתומים הללו (מתחבר, דיברה...). התנהגות של כלי רכב אפשר לפרוט לאמירות יותר מדוייקות.

למשל, ה-A3 TFSI מצויידת בהגה שאיננו מעביר מתי הגלגלים הקדמיים מאבדים אחיזה, ותגובות השלדה, המוצלחת לעצמה, הולכות לאיבוד בשל הצמיגים הרחבים מדי (דוגמא למכונית שמבצעת מצויין אבל לא מרגשת).

ואני כן מבין על מה הוא מדבר. לא תמיד אפשר להגדיר כל דבר וגם אם כן לא כל אחד יודע לעשות את זה.

emotion of motion

פורסם
לפחות תדייק בציטוטים שלך! לא אני כתבתי את מה שציטטת כביכול ממני :-)

צודק.

סליחה...

פורסם
ואני כן מבין על מה הוא מדבר. לא תמיד אפשר להגדיר כל דבר וגם אם כן לא כל אחד יודע לעשות את זה.

לא אתה לא מבין. אתה מזדהה עם החוויה הסובייקטיבית שלו, אבל אין שום יכולת להבין מהדברים מה טוב/רע ברכב. יכול להיות שאתה והוא מתייחסים לדברים שונים בתכלית.

ו-כן אפשר להגדיר כל דבר, גם אם לא כל אחד יודע לעשות כן.

פורסם
לא אתה לא מבין. אתה מזדהה עם החוויה הסובייקטיבית שלו, אבל אין שום יכולת להבין מהדברים מה טוב/רע ברכב. יכול להיות שאתה והוא מתייחסים לדברים שונים בתכלית.

ו-כן אפשר להגדיר כל דבר, גם אם לא כל אחד יודע לעשות כן.

הלו...

אני כותב בדיוק מה שאני רוצה ואיך שאני רוצה.

אבל עברתי את הגיל של כמה כ"ס וכמה סוגרת 0-100.

וגם הצד הטכני לא ממש מעניין, לפחות לא אותי.

אותי הרבה יותר מעניינת החויה - כי בסופו של דבר מה שקובע אם אתה מרוצה מהמכונית שלך או לא.

ואת החויה הזו ניסיתי להעביר בכתב.

ספציפית לגבי הוולוסטר - בתנאי המבחן העמוסים ברחובות גוש דן, לא ניתן להתרשם מגבולות האחיזה ובטח לא לכתוב עליהן...

פורסם
ואת החויה הזו ניסיתי להעביר בכתב.

תראה, במקרה נפלתי עליך עם הערה כללית, אבל לכתוב "לא התחברתי" זה לא לעביר חוויה וזה לא לכתוב על תכונות הרכב. זה לכתוב "אהבתי/לא אהבתי", בלי לנמק.

אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה, אבל אם אם הכוונה היתה להעביר משהו לגבי תכונות הרכב ולמה נוצרה אצלך העדפה כזו או אחרת, היא לא עברה לקהל הקוראים. זו אמירה עמומה ולא אינפורמטיבית.

לעומת זאת נכתב "בהגה": מגבלות האחיזה נמוכות, ההתנהגות שובבה יותר [מהפוקוס] ומרוסנת פחות... הלאון רוצה לשחק... שלח את הישבן לטיול וחייך..."

את זה אני מבין.

פורסם
תראה, במקרה נפלתי עליך עם הערה כללית, אבל לכתוב "לא התחברתי" זה לא לעביר חוויה וזה לא לכתוב על תכונות הרכב. זה לכתוב "אהבתי/לא אהבתי", בלי לנמק.

אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה, אבל אם אם הכוונה היתה להעביר משהו לגבי תכונות הרכב ולמה נוצרה אצלך העדפה כזו או אחרת, היא לא עברה לקהל הקוראים. זו אמירה עמומה ולא אינפורמטיבית.

לעומת זאת נכתב "בהגה": מגבלות האחיזה נמוכות, ההתנהגות שובבה יותר [מהפוקוס] ומרוסנת פחות... הלאון רוצה לשחק... שלח את הישבן לטיול וחייך..."

את זה אני מבין.

אני מחזק את מה שאתה אומר וזה כל מה שגרם לי להתקומם.

לכתוב "לא התחברתי" זה פשוט שווה ערך לומר "סיאט זה לערסים אני לא קונה".

פורסם

1.ידוע לי מה זה החלקת כח.

הכוונה הייתה שבשימוש בגז תוך פניה אפשר להוציא את הזנב בקלות. למרות שב-OPC (הנעה קדמית) ביצעתי החלקה כמעט מלאה עם רכב המבחן שהיו לו צמיגים גמורים:-D

2.משיכה מתנתקת.

בקופרה בשנים מסויימות מתנתקת לחלוטין(ESP) ואולי גם בFR.

• תוכן חדש...