Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הזמנתי מוצר משומש כלשהו מאנגליה והיום הלכתי לאסוף אותו. המוצר נתגלה כשבור עם סימני שימוש כבדים וחלקים חסרים.

השאלה היא: האם לפתוח מיד תלונה באיביי או לתת למוכר צ'אנס "להתאפס" על עצמו ולזכות אותי? (שלחתי לו כבר פניה זועמת)

תודה.

פורסם

הכלב ענה וטוען שכשהוא שלח את המוצר הוא היה תקין לחלוטין מלבד סימן אחד מזערי. כמובן שהדבר מגוכך לחלוטין מאחר ויש מס' סימנים ואפילו חלק פנימי חסר.

הוא מוכן שאני אשלח אליו בחזרה את המוצר ובמידה ולאחר בדיקה יימצא באותו מצב שהיה כשנשלח אליי הוא יזכה אותי.

מאחר והתיאור שלי מנוגד לחלוטין לתאור שלו אין סיכוי שהוא יאשר שהחלק באותו מצב שהיה כשנשלח אליי ולכן לא אסכן סכום כסף נוסף בכדי לשלוח אליו את המוצר.

פתחתי DISPUTE ונחכה לתגובה של איביי.

פורסם

כשאתה פותח דיספיוט אתה והמוכר קודם כל מדברים מול פיפאל לפני שהם מתערבים.

כמה יעלה לך לשלוח את המוצר בחזרה? כמה אחוזים בערך זה מהמחיר ששילמת?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

הייתי בדיוק בנעליים שלך. רק שהיה הבדל קטן בסיפור שלי. בכל מקרה, כל עסק שפוי והגון בעולם לא יפיל על האשמה על קבלת מוצר פגום על הקונה. זוהי אחריות של המוכר או של חברת הבלדרות ששלחה את הפריט. צלם תמונות של הפנסים ושלח למוכר. מוכר שמכבד את עצמו ייתן לך זיכוי מלא ברגע שהוא מקבל הוכחה שהפנסים שבורים ואין סיכוי לתקן אותם. אם הוא ירצה אותם בחזרה הוא יצטרך לשלם משלוח וזה יעלה יותר ממה שהפנסים השבורים שווים. שמור את כל ההתכתבויות בניכם ותראה את זה לאיביי כאשר הם יבקשו. תסביר להם את המצב, תסביר להם שאמרת למוכר שהוא יצטרך לשלם במידה והוא רוצה פנסים שבורים ותסביר להם ששלחת למוכר תמונות. אם תהיה מנומס וקל מזג אין לך מה לדאוג. הבעייה היא שהרבה ישראלים לא יודעים איך לעבוד מול איביי ומול מוכרים אחרים בעולם. עם כל הכבוד לך, אני לא מבין מדוע שלחת למוכר הודעה זועמת וכועסת בפעם הראשונה עוד מלפני שנתת לו צאנ'ס לתת לך פיתרון מתקבל על הדעת? מסבירים לו בנועם שהחבילה הגיעה שבורה ושואלים מה הוא רוצה לעשות בנידון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

psychuil, עלות המשלוח תהיה כעלות המוצר.

Cerebral Cortex, מדובר במוכר פרטי ולא בבית עסק. הבור ענה שהמוצר נשלח אליי תקין לחלוטין ולא ברור לו על מה אני מתלונן.

אין שום סיכוי בעולם שהנזק נגרם כתואה מהמשלוח (מדובר בפנסים אחוריים של רכב. מלבד עדשה אחת שבורה, 3 בתי מנורות נמסו בצורה משמעותית + חלק פנימי של הפנס חסר בכלל).

הבחור רשם שאני מוזמן לשלוח אותם אליו ולאחר שיוודא שהם באותו מצב שהוא שלח אותם הוא יזכה אותי.

מאחר ושנינו מתארים מצב מוצר שונה הרי ברור מראש שהמצב לא יהיה כפי שהוא טוען, אני אפסיד את המוצר עצמו + פעמיים משלוח וכמובן שלא אוכל לפתוח DISPUTE מאחר ויחלפו 45 יום.

ולסיכום, כפי שרשמתי: אין שום סיכוי שהחבילה ניזוקה במשלוח עצמו.

לכן שלחתי מייל זועם.

עריכה: כרגע קיבלתי מייל מאיביי שהמוכר הגיב לתלונה שלי והציע שאני אשלח את המוצר בחזרה ואקבל זיכוי כספי מלא. כמובן שהמשלוח לאנגליה עליי.

מה אתם אומרים? להסכים או לעמוד על כך שאני אקבל זיכוי מלא כולל המשלוח למוכר?

פורסם

אם המוצר לא כפי שתואר, אני מציע שתתעקש שישלם את המשלוח.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עריכה: כרגע קיבלתי מייל מאיביי שהמוכר הגיב לתלונה שלי והציע שאני אשלח את המוצר בחזרה ואקבל זיכוי כספי מלא. כמובן שהמשלוח לאנגליה עליי.

מה אתם אומרים? להסכים או לעמוד על כך שאני אקבל זיכוי מלא כולל המשלוח למוכר?

נשמע לך הגיוני לשלם את המחיר המוצר ולא לקבל כלום בסוף?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

כמובן שלא. אני אפנה אל המוכר ואעדכן אותו שההצעה לא מקובלת עליי ושאני דורש לקבל גם את עלות המשלוח בחזרה.

נ.ב. בדקתי באתר דואר ישראל ומסתבר עלות המשלוח מישראל לאנגליה נמוכה משמעותית מעלות המשלח מאנגליה לישראל (28 שקלים לדואר רשום לאנגליה מול 65 שקלים לדואר רגיל לארץ). סוף סוף משהו שיותר זול אצלנו :lol:

פורסם

אמרתי את זה תמיד, לשלוח מהארץ לחו"ל זה יותר זול מאשר מחו"ל לארץ. במיוחד שמדובר באיחוד האירופי או אנגליה. שם, עם ההיגיון ההעקום שלהם לשלוח 2 חבילות ששוקלות 1 ק"ג כל אחת יותר זול מלשלוח חבילה אחת במשקל 2 ק"ג. מעל 2ק"ג התעריפים קופצים בטירוף.

בכל מקרה תודיע לאיביי שהמוצר הגיע פגום ולא תקין. תראה מה הם אומרים. תסכים לעיסקה של זיכוי מלא מינוס הוצאות המשלוח רק אם זה המוצא האחרון ואין שום דבר. בכל מקרה, פידבק חיובי המוכר הזה לא יראה.

דרך אגב, שאלה אלייך. בתמונות של המכירה באיביי הפריט נראה בדיוק כמו מה שקיבלת או ששם היה תמונה של חלק חדש בלי בעיות? כי אתה יכול פשוט לומר שקיבלת חלק שונה ממה שבתמונות ואז אתה זוכה בוודאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בתמונה רואים את החלק האחורי של הרכב בקטטן ורק את הצד הימני. הפנסים מורכבים כך שלא ממש ניתן לעמוד את מצבם.

לכן שאלתי את המוכר בפירוש האם יש שריטות/מכות/שברים/חלקים חסרים והוא ענה שאין כלום ושהם תקינים לחלוטין.

עריכה: פניתי למוכר דרך איביי ועידכנתי אותו שאני לא מוכן לשלם על עלות המשלוח בחזרה. כרגע קיבלתי תגובה שהוא ישלם לי בדיוק מה ששילמתי כלומר: עלות המשלוח בחזרה עליי.

הוא שוב טוען מפורשות שהפנסים היו תקינים לחלוטין כשהוא שלח אותם.

כנראה ששירות הלקוחות של איביי יצטרך להתערב פה.

פורסם
כמובן שלא. אני אפנה אל המוכר ואעדכן אותו שההצעה לא מקובלת עליי ושאני דורש לקבל גם את עלות המשלוח בחזרה.

נ.ב. בדקתי באתר דואר ישראל ומסתבר עלות המשלוח מישראל לאנגליה נמוכה משמעותית מעלות המשלח מאנגליה לישראל (28 שקלים לדואר רשום לאנגליה מול 65 שקלים לדואר רגיל לארץ). סוף סוף משהו שיותר זול אצלנו :lol:

ואיך אתה יודע כמה עולה משלוח מאנגליה לארץ? בדרך כלל המוכרים בEBAY לוקחים יותר מהעלות של המשלוח

פורסם

במשלוח דרך ROYAL MAIL מאנגליה תמיד מדביקים מדבקה עם עלות המשלוח על המוצר.

הבחור רשם לי שהמשלוח עלה כמעט 20 פאונד מאחר והמשקל היה 2KG בעוד המשלוח עלה קצת יותר מ-10 פאונד והמשקל היה 885GR.

• תוכן חדש...