Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבחן חובבני שבדק צריכת דלק מחוץ לעיר.

בנסיעה מעורבת הדיזל יעשה 1/16 מול הפריוס 1/20.

צי של 100 רכבי פלואנס טורבודיזל אצלנו בחברה מגיע לצריכה משוקללת ממוצעת של 17.5 ק"מ\ל'

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם נושא זיהום האוויר הידוע לשמצה של הדיזלים כבר מזמן חלף מהעולם והרכבים של היום מזהמים אף פחות ממקביליהם לוגמי הבנזין.

לא מדויק. מנועי דיזל מזהמים ב CO2 קצת פחות מבנזין, אבל פולטים תחמוצות חנקן (ועוד כל מיני) שאין בבנזין. שים לב שבמשאיות יש גם מיכלי אוריאה כדי לנקות עוד את פליטת הדיזל.

ברוב אירופה יש אפלית מס לטובה של דלק הדיזל, ויש שאומרים שזה נובע מאינטרסים של יצרני רכב מקומים. בבריטניה, ארה"ב ויפן אין אפליה כזו, ואכן אחוז מכוניות הדיזל נמוך.

יהודה

פורסם

ברוב אירופה יש אפלית מס לטובה של דלק הדיזל, ויש שאומרים שזה נובע מאינטרסים של יצרני רכב מקומים. בבריטניה, ארה"ב ויפן אין אפליה כזו, ואכן אחוז מכוניות הדיזל נמוך.

יהודה

אני מקווה בשבילך שאתה לא כותב את הדברים על סמך תחושות בטן, אחרת יש חשש לצאת פארש.

תראה מה אני מצאתי - נתוני מכירת רכב באנגליה ב2010 ב2011

ובאשר לארה''ב - 2011.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

לא הבנתי לפי מה חושבו עלויות האחזקה,

אבל נגיד ואלו העלויות ב-3 שנים הראשונות.

אני בטוח שבהמשך לדיזל יהיה פער ענק מבחינת החזקה, הטיפול ברכב דיזל ממש יקר ולכן הוא לא אפקטיבי לאנשים שלא נוסעים מספיק ק"מ בחודש.

פורסם

ועל סמך מה אתה כותב את זה? יש לך רכב דיזל, שלמת פעם על טיפול רכב דיזל?

או שחבר טוב טוב סיפר לך על זה?

כי מה שאתה אומר זה שטויות.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם
אני מקווה בשבילך שאתה לא כותב את הדברים על סמך תחושות בטן, אחרת יש חשש לצאת פארש.

תראה מה אני מצאתי - נתוני מכירת רכב באנגליה ב2010 ב2011

ובאשר לארה''ב - 2011.

לגבי בריטניה אתה צודק. מחדש לי.

לגבי ארה"ב , אחוז הרכבים הפרטים דיזל הוא נמוך מאוד.

יהודה

פורסם
ועל סמך מה אתה כותב את זה? יש לך רכב דיזל, שלמת פעם על טיפול רכב דיזל?

או שחבר טוב טוב סיפר לך על זה?

כי מה שאתה אומר זה שטויות.

שמעתי את זה מכמה נהגי מונית ומורי נהיגה.

וגם זה לא משהו חדש, זה ידוע שהטיפול ברכב דיזל יקר מאוד והחלקים שלו מאוד יקרים (מגיע עד פי 2 מהמחיר של החלקים ברכב בנזין).

עריכה:

שכחתי לציין שברכב היברידי לא צריך להשקיע בתחזוקה של המערכת החשמלית,

אין לא טיפולים ולא כלום רק טיפולים תקופתיים רגילים של מנוע הבנזין.

פורסם

ואיפה רכב על הגז בכל הסיפור הזה. מדינתנו בעלת מרבצי הגז הגדולים.

גז הוא בעל פליטת המזהמים הכי קטנה מבין כל הדלקים.

מתי יתחילו להביא לישראל רכבים בעלי מערכות גז בילט אין.

פורסם
אחרי כישלון חרוץ עם הגפ"מ לא ניראה לי באופק יבוא רכבים כאלה לארץ.

למה כישלון? היום יש יותר מתמיד תחנות תדלוק בגז, המתקינים צברו ניסיון רב בהתקנות ובידע, המערכות השתכללו מאוד.

פורסם

עלייה של 39% במכירות רכבי דיזל בארה''ב ב2012.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם
עלייה של 39% במכירות רכבי דיזל בארה''ב ב2012.

בארץ זה במגמת ירידה מתמשכת, המדינה הרגה את הדיזל לרכב פרטי.

חוץ מזה שעם איכות הסולר הירודה בישראל מערכות הדיזל מתקלקלות מהר וכל קלקול זה ים של כסף.

אז רכב דיזל הוא בעל צריכת דלק טובה אבל כשמשקללים את כל הפרמטרים תיקונים, דלק, ביטוחים, מגלים שהרכב יותר יקר לאחזקה במיוחד אחרי שהוא מסיים את אחריות היצרן.

פורסם
וגם זה לא משהו חדש, זה ידוע שהטיפול ברכב דיזל יקר מאוד והחלקים שלו מאוד יקרים (מגיע עד פי 2 מהמחיר של החלקים ברכב בנזין).

לי זה כן משהו חדש. יש רק בעיה אחת, זה לא נכון.

אם אתה רוצה להשוות, תעשה את זה על בסיס עובדות ולא על בסיס נהגי מוניות. השוואה מבוססת עובדות, ולא זריקת מילים.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

אז רכב דיזל הוא בעל צריכת דלק טובה אבל כשמשקללים את כל הפרמטרים תיקונים, דלק, ביטוחים, מגלים שהרכב יותר יקר לאחזקה במיוחד אחרי שהוא מסיים את אחריות היצרן.

אנחנו שוב חוזרים לדיון כדאיות דיזל מול בנזין.אבל בכללי, אחזקת דיזל מול בנזין עם אותה נסועה, הדיזל לוקח ברוורס.

ביטוחים - מנסיוני עם שלוש מכוניות דיזל, אין שום הבדל.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם
ואיפה רכב על הגז בכל הסיפור הזה. מדינתנו בעלת מרבצי הגז הגדולים.

גז הוא בעל פליטת המזהמים הכי קטנה מבין כל הדלקים.

מתי יתחילו להביא לישראל רכבים בעלי מערכות גז בילט אין.

אל דאגה. בעוד כשנתיים יהיה פה עודף גז, ומכונת התעמולה של הטייקונים תעשה את שלה. הממשלה תעודד במחיר ובתקנות מעבר המוני לגז. קודם כל אוטובוסים ומשאיות ואח"כ גם רכב פרטי. אל תצפה שאנו נרויח מזה, מכיון שהמדינה צריכה עוד ועוד הכנסות, לממן את ההוצאות ההולכות וגדלות. גן חינם מגיל 3, זה המון כסף והיה צריך ליעד אותו רק לזוגות ששניהם עובדים. במקום זה החרדים והערבים יסובסדו ע"י מיסים גבוהים שאנו נשלם.

יהודה

• תוכן חדש...